Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

Belangrijke informatie

Gewijzigde inreisvoorwaarden
Finland, Noorwegen & Zweden

Laatste aanpassing: 03/02/2022

U kijkt al eventjes uit naar uw langverwachte Laplandreis en straks vertoeft u met Asteria Expeditions in het Hoge Noorden. Alles voor uw reis is door ons goed voorbereid. In de huidige tijden moet u rekening houden met de steeds wijzigende inreisvoorwaarden. Om uw reis in de beste omstandigheden te laten verlopen, is het belangrijk om goed geïnformeerd te vertrekken.

Gelieve onderstaande informatie en tips grondig na te lezen en op te volgen. Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger om in regel te zijn met de extra Covid-formaliteiten die door het land van vertrek en het land van bestemming worden opgelegd.

Gewijzigde inreisvoorwaarden Finland, Noorwegen en Zweden

Bezoek deze pagina regelmatig en zeker kort voor uw afreis voor de laatste stand van zaken.

Indien u hierbij vragen heeft, gelieve gelieve ons te contacteren.
Indien u reserveerde bij een reiskantoor, gelieve uw reiskantoor te contacteren.

Reizen naar Finland

Regeling vanaf 1 februari 2022

 • Wie over een geldig EU-coronacertificaat1 beschikt met bewijs van volledige vaccinatie met minstens 14 dagen na laatste inenting en dag van vertrek OF herstelcertificaat van maximaal 6 maanden oud, mag Finland binnen.
 • U hoeft vanaf 1 februari 2022 GEEN negatieve PCR- of antigeen-test meer te kunnen voorleggen.
 • Geen verdere formaliteiten zoals quarantaine zijn momenteel bij aankomst van toepassing.
 • Kinderen geboren in 2006 of later mogen momenteel het land binnen zonder restricties.
 • Vanaf 1 februari 2022 mogen restaurants open zijn tot 21u, laatste bestelling alcohol voor 20u. Cafés sluiten om 18u, laatste bestelling alcohol voor 17u. Deze regeling geldt momenteel tot midden februari.

Reizen naar Noorwegen

Regeling vanaf 2 februari 2022

 • Wie een geldig EU-coronacertificaat1, bewijs van volledige vaccinatie met minstens 14 dagen na de laatste inenting en dag van vertrek kan voorleggen, mag Noorwegen binnen.
 • U dient zich vanaf 72u voor aankomst online te registreren op de website van de Noorse overheid
 • U moet zich bij aankomst in Noorwegen niet meer laten testen.
 • Indien u symptomen vertoont en positief test in Noorwegen, wordt u verondersteld 4 dagen in quarantaine te gaan.
 • Voor niet-gevaccineerde kinderen gelden afwijkende regels, gelieve ons te contacteren
 • Indien u een traject aflegt met de Hurtigruten (1 nacht of langer), dan moet u een recente negatieve test (<36u) kunnen voorleggen vooraleer in te schepen. Indien dit ter plaatse niet mogelijk is, dan kan Hurtigruten een sneltest afnemen vooraleer u aan boord gaat. Deze test wordt op dit ogenblik gratis aangeboden door Hurtigruten, onder voorbehoud van wijzigingen.
 • Als reisorganisatie raden wij aan om een uitgebreide annulatie- en bijstandsverzekering af te sluiten. Wij raden ook aan op u voor afreis te laten testen in België om niet afhankelijk te zijn van uw testresultaat in Noorwegen. Zo vermijdt u dat u bij een eventuele positieve test in quarantaine moet in Noorwegen of bij het inschepen op de Hurtigruten geweigerd wordt.
 • Deze maatregelen zijn van toepassing tot nader bericht

Reizen naar Zweden

Regeling vanaf 21 januari 2022

 • Wie over een geldig EU-coronacertificaat1 beschikt met bewijs van volledige vaccinatie met minstens 14 dagen na de laatste inenting en dag van vertrek OF herstelcertificaat, mag Zweden binnen.
 • U hoeft geen negatieve PCR- of antigeen test meer te kunnen voorleggen
 • Geen verdere formaliteiten zoals quarantaine zijn momenteel van toepassing bij aankomst.
 • Kinderen vanaf 12 jaar moeten ook aan bovenstaande vereisten voldoen.
 • Deze maatregelen gelden tot nader bericht

Check-list voor uw vertrek

 • Als reisorganisatie raden wij aan om een uitgebreide annulatie- en/of bijstandsverzekering af te sluiten. In de huidige tijden kan dit u heel wat kop- en geldzorgen besparen. Verifieer telkens goed de waarborgen en uitsluitingen. Bepaalde 'gratis' verzekeringen via banken of kredietkaarten bieden vaak niet de uitgebreide dekkingen van een klassieke reisverzekering!
  Belangrijk: een annulatieverzekering moet altijd uitgeschreven worden binnen de 5 dagen na opmaak van de bestelbon of op de dag zelf als het vertrek binnen de maand is.
 • Maak tijdig uw afspraak bij het testcenter of apotheek. Zelftests worden niet aanvaard. Enkel een negatieve test met een officiële uitslag wordt aanvaard. Hou er ook rekening mee dat de test nog geldig moet zijn bij het aankomstuur in het land van bestemming. Neem wat marge en hou rekening met eventuele vluchtvertragingen.
 • De taal van uw EU-coronacertificaat en/of -app moet ingesteld zijn op 'Engels ' zodat dit door de lokale autoriteiten kan gecontroleerd worden.
  Het EU-coronacertificaat kan op verschillende manieren aangevraag worden:
  • via de gratis CovidSafeBE-app, beschikbaar voor iOS en Android
  • via www.covidsafe.be
  • via de post. Hiervoor belt u vanuit Vlaanderen naar 078/78 78 50. In Brussel is er het nummer 02/214 19 19. Inwoners van Wallonië kunnen terecht op 071/31 34 93. Hou rekening met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van de certificaten.
  Om certificaten digitaal op te vragen heeft u uw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig of een andere geactiveerde digitale sleutel zoals de Itsme-app.
 • Alle documenten (EU-coronacertificaat en PLF-formulier, zie verder) moet u digitaal kunnen presenteren. Wij raden u echter aan om ook een print hiervan bij te hebben in geval van technische problemen bij de scanners.
 • Zorg dat wij in het bezit zijn van uw mobiele nummer waarop u tijdens de reis te bereiken bent. In geval van dringende of belangrijke informatie moeten wij u zo snel mogelijk kunnen bereiken.
 • Hou er rekening mee dat - net zoals in België - uw EU-coronacertificaat of Covid Safe Ticket (CST) kan gevraagd worden bij het binnenkomen van een restaurant of (indoor) evenement.
 • Voor uw terugkeer naar België moet u voor aankomst in België het PLF-formulier invullen. Dit is reed mogelijk vanaf 6 maand voor aankomst.
 • Gelieve u tijdens de reis van enkele mondmaskers te voorzien.
 • Alle courante regels rond handhygiëne, dragen van een mondmasker en afstand houden zijn van toepassing net zoals in België.
 • Mogelijke klachten die kunnen wijzigen op een coronabesmetting moeten steeds onderzocht en/of gemeld worden.
 • Hou u steeds aan de lokale wet- en regelgeving en geldende richtlijnen.
 • Op de bestemming zijn lokale bezienswaardigheden in principe geopend. Het kan echter zijn dat bij een bezoek beperkingen gelden, de openingsuren zijn gewijzigd en/of dat niet alle faciliteiten geopend zijn.
 • Op uw verblijfslocatie zullen aanpassingen zijn als gevolg van lokale wet- en regelgeving. Het kan zijn dat niet alle faciliteiten geopend zijn of dat afwijkende regels gelden. Informeer u steeds bij aankomst in uw hotel of aan de receptie mocht uw logies u hierover niet zelf informeren.


1
Het EU-coronacertificaat vormt de basis om in tijden van Covid vrij en veilig te kunnen reizen binnen de EU maar ook van en naar Finland, Noorwegen en Zweden. Deze pagina wordt op regelmatige basis bijgewerkt en rekening houdend met de laatste informatie en bepalingen. Wij kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden indien een land alsnog bepaalde afspraken herroept. U kan altijd op onze assistentie rekenen voor uw vertrek en tijdens de reis. Bovenstaande maatregelen gelden voor personen met de Belgische nationaliteit. Indien u een andere nationaliteit heeft, dan valt dit niet onder onze verantwoordelijkheid.

Bescherm je tegen virussen zoals het coronavirus Covid-19 of de seizoensgriep!


In de kijker

Wenen - In het spoor van Schiele, Klimt & Wagner AANRADER
4-daagse begeleide culturele citytrip, vertrek op 29 september 2022

Cruise op de Douro - MV Spirit of Chartwell AANRADER
8-daagse begeleide riviercruise, afreis op 9 september 2022

Puglia - In de hak van de Italiaanse laars AANRADER
8-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 14 mei & 1 oktober 2022

Egypte voor culturele fijnproevers AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide cruise, afreis op 7 april & 17 november 2022

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent