Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

5-daags Programma

Ontdek Saariselkä | 5 dagen

5-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 1 december 2017 tot 15 april 2018

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - HELSINKI - IVALO (D)

Vertrek vanuit Brussel naar de luchthaven van Ivalo, gevolgd door transfer naar het hotel. Een lokale gids zal u bij aankomst of de volgende ochtend voor de start van de eerste excursie van een warme winteruitrusting (thermische overal, warme boots, handschoenen en een muts) voorzien die u kan behouden tot op het einde van het programma. Verder zal hij u ook een woordje uitleg geven over het verdere verloop van het programma.
Diner (3-gangen of buffet) in het hotelrestaurant.

Dag 2: TANKAVAARA (O + L + D)

Na het ontbijt neemt de gids u mee naar het safarikantoor.

U wordt er extra uitgerust met een helm en na een korte instructieles vertrekt u op een leuke sneeuwscootersafari in de Lapse natuur waarbij u prachtige sneeuwlandschappen zal ontdekken. U rijdt met 2 personen per scooter die u afwisselend kan besturen. Tijdens de eerste pauze krijgt u de kans om aan ijsvissen te doen en een wandeling te maken met sneeuwschoenen. Daarna wordt de tocht verder gezet en kunt u misschien wel rendieren spotten op zoek naar eten. Tijdens de middag kan u genieten van een heerlijk Lapse lunch. Rond de middag is er ook een heerlijke lunch en vervolgens rijdt u terug naar Saariselkä waar u na een mooie tocht terug aankomt(duur: 6u).

Diner (3-gangen of buffet) in het hotelrestaurant.

Huskysafari in Saariselkä Rodelen op de langste rodelbaan van Finland

Dag 3: DE NATUUR IN (O + L + D)

Na het ontbijt vertrekt u per minibus naar een lokale huskyboerderij waar enkele tientallen husky's u met veel geblaf en gehuil enthousiast zullen verwelkomen.

U vertrekt op een huskysafari van 2u met 2 personen per slede die u afwisselend kan besturen. Eenmaal vertrokken stoppen de honden met hun geblaf en kunt u genieten van de rust en de natuur rondom u. Rond de middag wordt een typische wildernislunch aangeboden en krijgt u een woordje uitleg over het leven en het verzorgen van de honden. Hierna wordt u terug naar Saariselkä gebracht waar u in de loop van de namiddag nog wat vrije tijd heeft
(duur: 4 à 5u, inclusief lunch en transfers).

3-gangendiner of buffet in het hotelrestaurant.

Als het donker wordt, vertrekt u op een nachtelijke sneeuwscootersafari (2 pers. per scooter). U laat de lichten van Saariselkä achter zich en rijdt de wildernis tegemoet. De lichten van de sneeuwscooter weerschijnen op de witte sneeuw, samen met het licht van de sneeuw en de maan zorgt dit voor een fantastische ervaring.
Onderweg krijgt u in een sneeuwiglo een presentatie over het Noorderlicht.
En met wat geluk, kan u zelf dit lichtspektakel zien tijdens de tocht.

Tot slot wordt een kleine snack aangeboden boven het open kampvuur (duur: 4u).

Dag 4: KAUNISPÄÄ - KAKSLAUTANEN (O + L + D)

Ontbijt. In de voormiddag staat een bezoek per minibus aan een rendierboerderij
op het programma. De rendierherder zal u er hartelijk verwelkomen en wat meer vertellen over het leven van rendieren op de boerderij. Natuurlijk staat ook een rendiersledetocht op het programma. Na een deugddoende warme drank wordt u vervolgens terug gebracht naar Saariselkä.

Lunch en check-out voor de middag.

In Saariselkä bevindt zich ook een kleine rodelbaan van zo'n 250m waar u met sleetjes kan glijden. Plezier voor jong en oud verzekerd! Deelnemers van dit programma kunnen tijdens hun verblijf in het safarikantoor terecht om gedurende 1 dag sleetjes of een set sneeuwschoenen te gebruiken. Hiermee kan u dan op de helling gaan glijden of een wandeling maken in de buurt van Saariselkä.

Opmerking

Voor wie wil is er ook de mogelijkheid om een dag langer in Saariselkä te verblijven (mits supplement) om zo gebruik te kunnen maken van de skipistes van de nabijgelegen Kaunispää skiheuvel. Skipas en materiaal zijn gemakkelijk ter plaatse te verkrijgen, info bij uw reisdocumenten.

In de loop van de namiddag wordt u naar het chalet en iglodorp van Kakslauttanen gebracht waar u de laatste avond zal doorbrengen in een glazen iglo (transfer zonder lokale gids). Deze unieke constructie laat u toe om vanuit uw bed de sterrenhemel te observeren en hopelijk ook het Noorderlicht.

Dineren in het iglodorp... en dan overnachten onder de sterren

Opmerking

Mits supplement kan u ook kiezen om in een grotere en recent gebouwde glazen iglo te overnachten (geschikt tem 4 volwassenen). Deze grotere iglo beschikt naast een toilet over een eigen douche.
Bij de standaard glazen iglo's (max. 3 personen) beschikt u over een eigen toilet en kan u gebruik maken van de toiletfaciliteiten in een nabijgelegen gebouw. Mits supplement.

Diner in het hotelrestaurant.

Opmerking

Dit programma gaat door vanaf 2 deelnemers. De inhoud is gegarandeerd, de volgorde van de excursies kan echter wisselen. De excursies gaan door in internationale groepjes.

Dag 5: IVALO - HELSINKI - BRUSSEL (O)

Ontbijt, gevolgd door een vrije voormiddag, ideaal om nog wat sneeuwsculpturen te bezichtigen of om nog een gezonde wandeling te ondernemen.

Check-out kort voor de middag en transfer met lokale gids naar de luchthaven van Ivalo voor de terugvlucht naar België met overstap te Helsinki.

Tip

U kan dit verblijf ook verlengen in Saariselkä of in het chalet en iglodorp Kakslauttanen om bijvoorbeeld te skiën of te langlaufen.
Prijzen te verkrijgen op eenvoudige aanvraag.

Sterke punten

• Actief en afwisselend programma

• Alle belangrijke excursies komen
aan bod waaronder een lange husky- en sneeuwscootertocht

• Keuze uit een *** en **** hotel

• Programma op basis van vol pension

• Overnachting in een glazen iglo

• Ideaal voor koppels en gezinnen
met oudere kinderen

 

Finland

Saariselka kaart
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2021

Myanmar - Ontdek het vergeten paradijs AANRADER
15-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 15 oktober 2020

Sint-Petersburg - Moskou cruise - Volga Dream AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 31 juli 2020

Dubai Wereldexpo AANRADER
4-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 20 oktober 2020 tot 3 januari 2021

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent