Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

14-daags programma

Noordoost Groenland - Het grootste natuurpark | 14 dagen

14-daagse expeditiecruise met int. gezelschap, vertrek op 2 september 2019

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: EEN ARCTISCH DORP

Aangekomen in Longyearbyen, administratieve centrum op het grootste eiland van de Spitsbergen archipel. Geniet van een wandeling door dit voormalige mijnstadje voordat u aan boord gaat van de MV Plancius.

Een bezoek aan het houten kerkje en het indrukwekkende poolmuseum zijn zeker de moeite waard. Misschien onverwacht in het poolgebied, maar in de omgeving van Longyearbyen zijn meer dan 100 plantensoorten te vinden waaronder veel soorten met mooie bloemen.

Een bezoek aan het houten kerkje van Longyearbyen is zeker de moeite waard In het Svalbard poolmuseum leert u alles over de geschiedenis van deze eilandenarchipel

In de vroege avond zal het schip vertrekken en de grote Isfjord invaren. In deze 75 km lange fjord zien we mogelijk al onze eerste walvissen.

Dag 2: NOORDWAARTS

Gedurende de nacht varen we naar het noorden, naar Raudfjorden, gelegen in het noordwesten van Spitsbergen. Deze prachtige fjord wordt gedomineerd door spectaculaire gletsjers en is een geliefde plek voor Ringelrobben, Baardrobben en vaak ook IJsberen. De kliffen in de fjord bieden ook plaats aan grote kolonies dikbekzeekoeten en drieteenmeeuwen.

Dag 3 & 4: DE IJZIGE ROUTE NAAR GROENLAND

Op zee, op weg naar Groenland. Tussen Spitsbergen en Groenland bevindt zich een grote band met pakijs. Tijdens de oversteek naar Groenland verwachten we dit pakijs te kunnen zien en benaderen. Ook hier is er een kans om ijsberen en walvissen te spotten.

Dag 5: EEN TRAPPERSLEVEN

We naderen Groenland. Mogelijk ligt er nog ijs in de Foster Bugt maar we zullen pogen hier doorheen te varen om onze eerste landing te kunnen maken in Myggebugten.

Er bevindt zich hier een oude jachthut uit de eerste helft van de vorige eeuw.

Toen Noorse trappers hier op IJsberen en Poolvossen joegen. De uitgestrekte toendra achter de hut wordt bevolkt door muskusossen. Op de kleine meertjes vinden we vaak ganzen.

We varen door de spectaculaire Kaiser Franz Josef Fjord, vol gigantische ijsbergen en met aan weerszijden torenhoge bergen.

Een andere mogelijkheid is de mooie Sofia Sund.

Ijsberen spotten Muskusossen in de Myggebugten

Dag 6: HET DUIVELSSLOT

Via het Teufelschloss (Het Duivelskasteel), een berg met een mooie gelaagde geologie, varen we naar de Blomster Bugt, waar we willen landen om hier de mooie geologische formaties te bekijken.

Vaak zien we hier de mooie witte poolhazen en in een meer zitten vaak ijsduikers met jongen.

In de namiddag varen we de Antarctic Sound binnen, langs de eilanden Ruth, Maria en Ella Ø. Mogelijk maken we hier nog een landing op Maria.

Dag 7: ALPEFJORD'S TORENHOGE PIEKEN

In de ochtend varen we de Segelsällskapets Fjord binnen, met aan de noordzijde de prachtige Berzelius Mountains.

We landen op een wonderlijke plek aan de zuidzijde van de fjord, waar zeer oude sedimentaire geologische structuren aan onze voeten liggen.

Inheemse Inuitbevolking in Ittoqqortoormiit Zodiakcruise langs de Alpefjord

Een mooie wandeling brengt ons bij een meertje waar we goede kans hebben op muskusossen, sneeuwhazen en sneeuwhoenders te zien.

In de middag varen we de Alpe Fjord binnen, die zijn naam eer aandoet met zijn hoge, Alpiene bergen. Hier gaan we op een lange zodiactocht naar de Gully Gletsjer, die eens de ingang tot het binnenste van de fjord blokkeerde, maar waar we nu langs kunnen varen tot diep in de fjord.

Dag 8:DE KLEUREN VAN DE ARCTISCHE HERFST

De eerste helft van de dag brengen we door in Antarcticahavn, een breed en uitgestrekt dal waar we mogelijk ook groepen muskusossen kunnen zien. In deze tijd van het jaar maken de gele en oranje herfstkleuren van de Arctische vegetatie de landschappen nog veel kleurrijker, samen met de lage zon op de ijsbergen in de fjorden.

Dag 9: SPOREN VAN VERDWENEN CULTUREN

Vandaag bereiken we Scoresby Sund, het grootste fjord systeem van de wereld.

In de ochtend varen we langs de vergletsjerde Volquart Boons Kyst. Hier maken we mogelijk een zodiactocht langs de gletsjers en de Basalten kolommen van de Vikingebucht.

In de middag gaan we aan land bij Danmarks Ø, waar we de restanten van een Inuit nederzetting vinden, die zo'n 200 jaar geleden verlaten werd. De cirkelvormige 'tentringen' van stenen geven aan waar de zomerhuizen zich bevonden.

De restanten van de trappershutten vinden we in de buurt. De restanten zijn goed bewaard gebleven waardoor de ingangen en ook de 'beerbestendige' opslagplaatsen nog goed herkenbaar zijn. Er zijn hier ook een aantal graven.

's Avonds varen we door de met prachtige ijsbergen bezaaide fjorden westwaarts dieper de Scoresby Sund in.

Dag 10: DE GEKLEURDE KAAP

We vervolgen onze route door de met ijsbergen bezaaide fjorden. Ons doel is een zodiaccruise tussen de spectaculair gevormde blauwe ijsbergen rond het eiland Røde Ø, waar we ongelooflijk mooie rode zandsteenformaties kunnen zien met donkergekleurde basalt intrusies die contrasteren met de in de fjord drijvende blauwe ijsbergen.

Indien de ijscondities het toelaten proberen we Røde Fjord binnen te varen, beroemd vanwege zijn schoonheid. We willen hier een landing maken over de in herfstkleuren getooide toendra, met vaak muskusossen en gegarandeerd fantastische uitzichten.

Dag 11: ENORME BERGEN EN SNEEUWHAZEN

En route naar Sydkap in Scoresby Land ontmoeten we gigantische ijsbergen. Sommige meer dan 100 m hoog en meer dan een kilometer lang. De meeste van deze bergen zijn aan de grond gelopen omdat de fjord hier slechts zo'n 400 meter diep is.

We gaan aan land bij Sydkap, waar veel poolhazen voorkomen en van waar er mooie uitzichten zijn over de zeestraat Hall Bredning.

Dag 12: EEN BIJZONDER DORP

Vandaag maken we een toendra wandeling op Liverpoolland, in de Hurry Inlet.

In de namiddag bezoeken we Ittoqqortoormiit, de grootste nederzetting van Scoresby Sund, met ongeveer 500 inwoners. Er is een postkantoor annex winkeltje van waaruit ansichtkaarten gestuurd kunnen worden. We kunnen een wandeling maken door het dorp en de sledehonden en drogende huiden van zeehonden, muskusossen en ijsberen bekijken.

In de namiddag varen we richting het zuiden, langs het pittoreske landschap van de Blosseville Coast.

Dag 13: ONDER HET NOORDERLICHT

We brengen de hele dag door op zee met goede kansen op grote walvissen en migrerende zeevogels en 's nachts een gerede kans op het Aurora Borealis (het noorderlicht).

Dag 14: AKUREYRI

Aan ieder avontuur, hoe mooi ook, komt uiteindelijk een einde. U monstert af in Akureyri, met als bagage de diepe indrukken die deze bijzondere reis en de ruige natuur op u gemaakt hebben.

Op verzoek is er een tranfer per bus naar Reykjavik centrum, een 6u durende busrit die vooraf geboekt moet worden.

Sterke punten

• U ontdekt het grootste natuurpark ter wereld in zijn unieke flora en fauna

• Spotten van ijsberen en talrijke vogelsoorten

• Zodiaccruises en landingen

• Maak kennis met de inheemse Inuitgemeenschap van Ittoqqortoormiit

• Unieke kans het Noorderlicht te zien

 

ExpeditieS 2005-2010

Adrien de Gerlache herdenkingscruise

Asteria Expeditions ondernam in
2005 en 2010 een expeditiecruise naar Noordoost Groenland. Hieronder kunt u het verslag inkijken deze expedities:

Adrien de Gerlache-cruise
In het kielzog van de Belgica

 

Groenland

Groenland kaart
Klik op de kaart voor een grotere versie.

 


In de kijker

Mini-expeditie naar Spitsbergen met Dixie Dansercoer AANRADER
2 dagen initiatie in Nieuwpoort + 9 dagen mini-expeditie in Spitsbergen

Antarctica 2020 expeditiecruise AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 4 tot 17 februari 2020

Wintertrip naar Spitsbergen AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide kennismaking, van 17 tot 24 maart 2019

Sint-Petersburg - Moskou cruise - Volga Dream AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 31 juli 2020

Argentinië - Land van grote contrasten AANRADER
17-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, van 8 tot 24 november 2019

Egypte voor culturele fijnproevers AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide cruise, diverse afreizen in 2019 en 2020

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons ook op Pinterest - facebook.com/AsteriaExpeditions

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent