Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

Een expeditietraject met Dixie Dansercoer

2 Losse modules zonder verdere verplichting

Gratis infosessie

De infoavond vindt plaats op dinsdag 23 oktober in onze Travel Lounge, Korte Zilverstraat 6 in Brugge. De uiteenzetting start om 19u00. Parkeren kan in parking Zilverpand, op 150 m van onze kantoren.
Toegang is gratis, reserveren noodzakelijk via deze link

1. Initiatieweekend in Nieuwpoort

De eerste stap in het voorbereidingsproces van je poolexpeditie is een 2-daags initiatieweekend onder leiding van Dixie Dansercoer. Dit weekend vindt plaats in de Nieuwpoort, geboorteplaats van Dixie.

Tijdens deze 2-daagse initiatie wordt er aandacht besteed aan de geschiedenis van het poolreizen, het milieu, de fysieke en mentale training, dagelijkse routine en logistiek, navigatie, uitrusting, voeding, communicatie, wildlife, de technieken om veilig te trekken in koude en extreme omstandigheden.

De eerste stap in het voorbereidingsproces van je poolexpeditie is dit 2-daags initiatieweekend De mini-expeditie in Spitsbergen is de ideale voorbereiding voor een tocht naar de geografische pool

2. Mini-expeditie op Spitsbergen

De mini-expeditie is de ideale voorbereiding voor een tocht naar de geografische pool, een oversteek van de Groenlandse ijskap of een wintertrek in de Hoge Noorden.

Gedurende 1 week zal Dixie Dansercoer ons onderdompelen in de wereld van de poolexpedities en de opgedane ervaringen tijdens het initiatieweekend omzetten in de praktijk. Als locatie voor de mini-expeditie opteren we voor de arctische toendra van Spitsbergen.

De eerste dagen op het ijs zijn nodig om te acclimatiseren en te leren een 'goed gevoel' te krijgen. In een fantastisch decor van bevroren fjorden en weidse ijsvelden omringd door hoog oprijzende bergflanken trekken we op sneeuwschoenen door het feeërieke landschap.

Heeft u nog vragen over dit programma?

Onze poolspecialiste Annick Desmet heeft in 2017 deze mini-expeditie ondernomen. U kan met al uw vragen bij haar terecht op annick@asteriaexpeditions.be

Dixie Dansercoer

Wie is Dixie Dansercoer?

Een expeditie als deze is ook een persoonlijke uitdaging: een aftoetsen van de eigen grenzen en de grenzen die de natuur oplegt. De prachtige en machtige natuur regeert in deze regio. Hoe gaat u daar als mens mee om? Dat maakt het juist zo boeiend.

Dixie Dansercoer leidt en gidst deze expeditie persoonlijk. Als grootste Belgische specialist van de poolgebieden is hij een man van het terrein.

Reeds 25 jaar trekt Dixie naar de Noordpool en Zuidpool. In beide poolgebieden heeft hij de meest extreme situaties gekend. Meerdere van zijn expedities staan geboekstaafd als wereldrecord.

Dixie is ook één van slechts 5 gidsen wereldwijd die zich Master Guide van de International Polar Guides Association (IPGA) mag noemen.

U kunt volledig op hem vertrouwen dankzij zijn jarenlange ervaring, met tochten die hij ondernomen heeft in nog veel extremere omstandigheden.

Het boek 'Polar Exploration: A practical handbook for North and South Pole expeditions' geschreven door Dixie, is het enige handboek ter wereld dat alle aspecten van poolexpedities uit de doeken doet.


In de kijker

Mini-expeditie naar Spitsbergen met Dixie Dansercoer AANRADER
2 dagen initiatie in Nieuwpoort + 9 dagen mini-expeditie in Spitsbergen

Antarctica 2020 expeditiecruise AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 4 tot 17 februari 2020

Wintertrip naar Spitsbergen AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide kennismaking, van 17 tot 24 maart 2019

Sint-Petersburg - Moskou cruise - Volga Dream AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 31 juli 2020

Argentinië - Land van grote contrasten AANRADER
17-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, van 8 tot 24 november 2019

Egypte voor culturele fijnproevers AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide cruise, diverse afreizen in 2019 en 2020

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons ook op Pinterest - facebook.com/AsteriaExpeditions

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent