Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

13-daags programma

Georgië & Armenië - Oorsprong van het Christendom | 13 dagen

13-daagse Nederlandstalig begeleide cultuurreis, vertrek op 18 april en 24 september 2020

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - TBILISI (D)

Vlucht vanuit Brussel naar Tbilisi. Onthaal en transfer naar het stadscentrum. Overnachting in het Mercure hotel Tbilisi Old Town.

Dag 2: TBILISI (O + L + D)

Vandaag ontdekken we de hoofdstad van Georgië, mooi gelegen aan de rivier de Koera. De oude stad telt verschillende bezienswaardigheden. Stadsrondrit met bezoek aan de 13e eeuwse Metekhi kerk. Vanop deze locatie heeft u een prachtig zicht over de stad. Verder naar het historische stadscentrum met zijn oude badhuizen, synagoge, moskee en houten huizen met bewerkte balkonnetjes.

Tbilisi, hoofdstad van Georgië, mooi gelegen aan de rivier de Koera De typische houten huizen in Tbilisi met bewerkte balkonnetjes

In het nieuwe stadsdeel bevindt zich de chique Rustaveli boulevard waar het parlement, het operagebouw en het Georgian National Museum gelegen zijn. Het museum herbergt een mooie verzameling aan archeologische schatten en juwelen.

Dag 3: TBILISI - MTSKHETA - ANANURI - KAZBEGI (O + L + D)

Rit naar Mtskheta, tot de 6e eeuw de hoofdstad van het land.

We bezichtigen er de 11e eeuwse Svetiskhoveli-kathedraal en de Heilige Kruiskerk ook gekend als Mtskhetis Jvari. Beide UNESCO gebouwen tonen het hoge niveau van kunst en cultuur in het vroegere koninkrijk Georgië.

Mtskheta, tot de 6e eeuw de hoofdstad van GeorgiëDe 11e eeuwse Svetiskhoveli-kathedraal van Mtskheta

De volgende etappe leidt ons naar het Ananuri complex, een oude vesting met 2 rijkelijk gedecoreerde kerken. Via de Military Highway komen we aan in Kazbegi.

Overnachting in het hotel Porta Caucasia.

Dag 4: KAZBEGI - MUKHRANI - GORI - BORJOMI (O + L + D)

Rit per 4x4 naar de fotogeniek gelegen Drievuldigheidskerk van Gergeti. De kerk biedt een prachtig zicht op de 5.047m hoge Kazbegi berg.

Onderweg genieten we van lunch en een wijndegustatie in het gekende wijndomein Chateau Mukhrani.

De Gergeti Trinity kerk biedt een prachtig zicht op de 5.047m hoge Kazbegi bergGori, de geboortestad van Stalin

Aankomst in Gori, de geboortestad van Stalin. We bezoeken er het Stalinmuseum en het geboortehuis van de Sovjet-Russische leider.

Overnachting in het Golden Tulip hotel in Borjomi.

Dag 5: BORJOMI - AKHALTSIKHE - VARDZIA - YEREVAN (O + L + D)

Via Akhaltsikhe, rit naar Vardzia. Over een afstand van een halve kilometer en 6 verdiepingen hoog, vindt u hier zo'n 3.000 in de rotsen uitgehakte woningen.

De grottenstad van Akhaltsikhe is onlosmakelijk verbonden met de eerste koningin Tamar. Zij regeerde in de 12e eeuw. Op enkele goed bewaard gebleven fresco's is haar afbeelding nog te zien. Na de grenspost in Bavra reizen we verder naar Yerevan.

Overnachting in het Grand Hotel Yerevan.

Dag 6: YEREVAN (O+L+D)

Bezoek aan het Matenadaran museum. Hier vindt u de grootste collectie Armeense manuscripten. Nadien stadsbezoek met het operaplein, de blauwe moskee, het Cascadecomplex en het Overwinningspark met het monument Moeder Armenië. Tot slot bezoeken we het Armeens Historisch Museum.

Yervan is de hoofdstad van Armenië en tevens de grootste stad van het landStadsbezoek aan Yerevan

Dag 7: YEREVAN - GHEGHARD - GARNI - YEREVAN (O + L + D)

Rit naar het 14e eeuwse klooster van Gheghard (UNESCO). Hier zou de speer die Jezus aan het kruis verwondde bewaard worden. De lichtinval en de akoestiek in het klooster zijn erg bijzonder.

Het Gheghard kloostercomplex bestaat uit constructies die in de berg zijn gebouwdDe Garni tempel is gelegen  boven de Azatvallei in een indrukwekkend landschapt

Verder naar Garni voor een bezoek aan de Garni tempel, de Romeinse zonnetempel uit de 1e eeuw na Christus. De tempel is gelegen boven de Azatvallei in een indrukwekkend landschap en werd gebouwd door de Armeense koning Tiridate na zijn kroning in Rome door keizer Nero. Dichtbij de tempel zien wij de ruïnes van een 7e eeuwse kerk, een koninklijk paleis uit de 12 e eeuw en vooral van de koninklijke baden uit de 3e eeuw met vloertegels en veelkleurige mozaïeken.

Dag 8: YEREVAN - ZVARTNOTS - ECHMIATSIN - YEREVAN (O + L + D)

Vertrek naar Echmiatsin (UNESCO). De kathedraal is de oudste Christelijke kerk van Armenië. Samen met de archeologische overblijfselen van Zvartnots (UNESCO), verwijst die naar het begin van het Christendom door de Armeniërs omstreeks 301 na Christus.

Stadsbezoek aan Yerevan
De archeologische overblijfselen van Zvartnots verwijzen naar het begin van het christendom in Armenië

We eindigen de dag met een bezoek aan het Genocide Monument, een nationaal gedenkteken ter nagedachtenis van de 1.500.000 Armeniërs die in 1915 omkwamen tijdens de volkerenmoord.

Dag 9: YEREVAN - KHOR VIRAP - NORAVANK - TATEV - GORIS (O + L + D)

Rit naar Khor Virap. De plaats is bekend omdat hier Gregorius de Verlichter 13 jaar lang gevangen werd gehouden door koning Tiridates IV.

Khor Virap is bekend omdat hier Gregorius de Verlichter 13 jaar lang gevangen werd gehouden

Ook de prachtige ligging van het Noravankklooster maakt een bezoek meer dan waard. Verder naar het Tatev-klooster, een voormalig theologisch centrum gebouwd in de 9e eeuw. We bereiken het klooster via de langste kabelbaan ter wereld.
Van hieruit hebt u een prachtig zicht over de Vorotanvallei.

Overnachting in het Mirhav hotel.

Dag 10: GORIS-ZORATS KARER-SELIM-SEVAN-DILIJAN (O + L + D)

Vandaag bezoeken we Zorats Karer, ook het 'Armeense Stonehenge' genoemd en naar verluid één van de oudste observatoria ter wereld. Op weg naar de Selimbergpas (2400m) bezoekt u de 14de-eeuwse Selim Kervansaray, gelegen op de zijderoute. Rit naar de "Blauwe Parel": het Sevanmeer, één van de hoogstgelegen zoetwatermeren ter wereld. Ook het fotogenieke Sevanavank-klooster is de moeite. Overnachting in hotel Dilijan Paradise.

Dag 11: DILIJAN - GOSHAVANK - HAGHARTSIN - DZORAGET (O + L + D)

Bezoek aan het kuuroordstadje Dilijan. Omgeven door canyons, bossen en bergen wordt het terecht 'klein Zwitserland' genoemd.

Dilijan wordt omgeven door canyons, bossen en bergen en soms terecht 'klein Zwitserland' genoemdGoshavank klooster, waar we een collectie khachkars bewonderen

Verder bezoekt u het nabijgelegen kloostercomplex Goshavank, ook Nor Getik genaamd. Het werd gesticht in de 12de eeuw door de monarch Mkhitar Gosh, grondlegger van de eerste Armeense codex. Niet veraf ligt het kloostercomplex Haghartsin, hoog in de bergen gebouwd en aan 3 zijden omgeven door diepe kloven.

Overnachting in hotel Tufenkyan.

Dag 12: SANAHIN - HAGHPAT - AKHTALA - TBILISI (O + L + D)

Vandaag staat een bezoek aan de UNESCO-kloosters van Haghpat en Sanahin op het programma. Ze dateren uit de welvarende periode van de Kiurikiandynastie en de Zakarianprinsen.

Het Haghpat klooster is één van de hoogtepunten van de reis. Het complex omvat verschillende gebouwen, zoals de kleine kerkjes van Sint-Gregorius, Sourb Nchan, de kapel van de Heilige Maagd, begraafplaatsen, Academiegebouw, bibliotheek en het refectorium.

Het klooster van Sanahin, dat behoorde aan de heren van KiurikianHet Haghpat kloostercomplex, een ander hoogtepunten van de reis en tevens Unesco monument

Bezoek aan het klooster van Sanahin, dat behoorde aan de heren van Kiurikian tot de 12e eeuw. Het is één van de meest indrukwekkende kloosters van het land.

Verder bezoeken we ook het versterkte kloostercomplex van Akhtala. We zien er mooie fresco's.

Na de grensovergang met Georgië, bereiken we Tbilisi.

Dag 13: TBILISI-BRUSSEL (O)

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Sterke punten

• Wijndegustatie in Georgië

• Ongerepte natuur via de spectaculaire Military Highway naar Kazbegi

• Bezoek aan de grottenstad Vardzia en de tuinstad Goris

• Bezoek aan de bruisende steden Tbilisi en Yerevan

• Uniek gelegen UNESCO kloosters en kathedralen in Armenië en Georgië

 

Georgië + Armenië

Georgië + Armenië - 13-daagse Unesco reis
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2021

Antarctica 2020 expeditiecruise AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 4 tot 17 februari 2020

Myanmar - Ontdek het vergeten paradijs AANRADER
15-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 15 oktober 2020

Sint-Petersburg - Moskou cruise - Volga Dream AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 31 juli 2020

Albanië, Kosovo, Noord-Macedonië en Griekenland AANRADER
13-daagse Nederlandstalig begeleide cultuurrreis, van 29 mei tot 10 juni 2020

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons ook op Pinterest - facebook.com/AsteriaExpeditions

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent