Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

9-daags programma

Fly & Drive Lapland met de Noordkaap | 9 dagen

9-daags individuele Fly & Drive, dagelijks vertrek tussen 28 mei en 30 september 2021

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - HELSINKI - ROVANIEMI

Vlucht van Brussel naar Rovaniemi met overstap te Helsinki. Aankomst in de loop van de namiddag. Oppikken van de huurwagen en start van uw ontdekking van Noord-Scandinavië.

Rovaniemi is de hoofdstad van Fins Lapland en tevens de woonplaats van de Kerstman en het Santa Claus Village. Met 35.000 inwoners is Rovaniemi de 'grootste' stad van de meest noordelijke provincie van Finland, Lapland. De stad is prachtig gelegen aan de oevers van de Kemijoki en Ounasjoki en is omringd door heuvels en bossen.

Rovaniemi, de woonplaats van de Kerstman en het Santa Claus Village Verder bevindt zich in Rovaniemi ook het Arktikum Museum

Indien u aankomt met de middagvlucht kan u op dag 1 al het Santa Claus Village, de officiële woonplaats van de Kerstman, of het Arktikum Museum bezoeken.

In Rovaniemi heeft u de keuze om te logeren in het Arctic Light hotel ****+, het beste boetiekhotel van Finland of in het vernieuwde Sky Ounasvaara hotel **** gelegen op de top van de Ounasvaara heuvel en waar u kan genieten van prachtige uitzichten. Beide hotels gaan prat op hun voortreffelijke keuken.

Dag 2: ROVANIEMI - SAARISELKÄ (260 km | 3u30) (O)

In de voormiddag is er ook nog tijd om het Arktikum Museum of het Santa Claus Village bezoeken. Vervolgens verlaat u Rovaniemi en rijdt u door dik beboste gebieden naar het uiterste noorden van Fins Lapland. In dit deel van Lapland wonen nog Sámi. De kans is groot dat u hier rendieren tegenkomt langs de weg. U zal ondertussen ook al gemerkt hebben dat de bewegwijzering in 2 talen gebeurt, nl. het Fins en… het Sámi.

Indien u alle dieren van Lapland wil ontdekken, dan kan u het eerst nog het nabijgelegen Ranua Wildlife Park bezoeken vooraleer verder te rijden naar het noorden.

Net voor u in Saariselkä aankomt kan u nog eerst een stop maken bij het grootste Nationale Park van Finland, het Urho Kekkonen Nationaal Park.

Ondertussen zal u ook al opgemerkt hebben dat de bewegwijzering in 3 talen gebeurt: Engels, Fins én Sámisch Het centrum van de Noorse Sámi: Karasjok

Dag 3: SAARISELKÄ (O)

Vandaag bent u de hele dag vrij in de omgeving van Saariselkä, u kan o.a. goud gaan delven in de rivier bij het dorpje Tankavaara of een stop maken bij het grootste nationaal park van Finland: het Urho Kekkonen National Park. Hier kan u prachtige wandelingen maken.

U kan u programma ook vervolledigen aan de hand van een aantal facultatieve excursies.

Facultatieve excursies

 • Begeleide wandeltocht
  Facultatief: Begeleide wandeltocht Het Urho Kekkonen National Park is het 2de grootste National Park van Finland. De wandelpaden in het park zijn geschikt voor zowel ervaren wandelaars als families. U maakt een wandeling met een lokale gids die u alles vertelt over de natuur en de dieren in deze streek. Tijdens de excursie is een snack inbegrepen.

  Duur: 4 u
  Vertrek: vrijwel dagelijks
  Prijs: € 80,00/volw., € 56,00/kind (4 tem 14 jaar)
  Opmerking: indien u verblijft in het Inari hotel, gaat de wandeling door in de buurt van uw logies.
 • Nachtelijke wandeling (middernachtzon of noorderlicht)
  Facultatief: Nachtelijke wandeling (middernachtzon of noorderlicht) U maakt een nachtelijke wandeling naar een mooi uitzichtpunt. Afhankelijk van de periode van het jaar kan u er de midderanchtzon waarnemen (periode half mei tot eind juli) of het noorderlicht (periodoe eind augustus tot oktober) waarnemen (onder voorbehoud). Er wordt ook een kampvuur gemaakt en warme dranken geserveerd.

  Duur: 2u
  Vertrek: vrijwel dagelijks
  Prijs: € 115,00/volw., € 80,50/kind (4 tem 14 jaar)
 • Bezoek aan een huskyboerderij
  Facultatief: Bezoek aan een kuskyboerderij Kort bezoek aan een lokale huskyboerderij waar u kennis kan maken met deze lieve en trouwe viervoeters. De nodige transfers zijn inbegrepen in deze excursie.

  Duur: 1u
  Vertrek: vrijwel dagelijks
  Prijs: € 70,00/volw., € 49,00/kind
  (4 tem 14 jaar)
 • Bezoek aan een huskyboerderij met tocht
  Facultatief: Bezoek aan een huskyboerderij met tocht Kort bezoek aan een lokale huskyboerderij waar u kennis kan maken met deze lieve en trouwe viervoeters. U maakt er ook een korte tocht in een karretje die getrokken wordt door de husky's.

  Duur: 2u
  Vertrek: vrijwel dagelijks
  Prijs: € 150,00/volw., € 107,00/kind (4 tem 14 jaar)
  Enkel mogelijk bij verblijf in het Inari hotel. Indien u in het Muotka hotel verblijft, kan u aan deze excursie deelnemen maar moet u zelf naar Inari te rijden.
 • Begeleide fietstocht
  Facultatief: Begeleide fietstocht Ontdekking van het Urho Kekkonen National Park per fiets. U maakt er kennis met de typische Taiga landschappen ontdekken. De huur van een fiets, gids en snack tijdens de excursie zijn inbegrepen.

  Duur: 2u
  Vertrek: vrijwel dagelijks
  Prijs: € 120,00/volw., € 84,00/kind (12 tem 14 jaar)
  Enkel mogelijk voor kinderen vanaf 12, niet mogelijk met verblijf te Inari. Zowel in Inari en Muotka kan u ter plaatse Fatbikes of mountainbikes huren. Ter plaatse dient u altijd te tekenen voor het eigen risico bij de huur van fietsen of bij het deelnemen aan een begeleide tocht.
 • Bezoek aan Inari
  Facultatief: Begeleide fietstocht Ontdekking van het Inari meer en de Lapse cultuur in deze regio. Een transfer brengt u naar het dorpje van Inari waar u de buitenexpo van het Siida Museum zal bezoeken, alsook de stroomversnelling van Jäniskoski. Vervolgens maakt u een boottocht op het Inari meer naar het eiland 'Ukko', een heilige plaats voor de Sámi. Het Inari meer wordt gekenmerkt door zijn 3.000 rotseilandjes die allemaal begroeid zijn met berkenbomen en dennenbomen. Een picknick lunch is inbegrepen.

  Duur: 6u
  Vertrek: vrijwel dagelijks
  Prijs bij een verblijf Inari: € 150,00/volw., € 105,00/kind (4 tem 14 jaar)
  Prijs bij een verblijf in Muotka: € 220,00/volw., € 154,00/kind (4 tem 14 jaar)
 • Daguitstap naar Lemmenjoki National Park
  Het Lemmenjoki National Park is het grootste nationale park van Finland. Het park heeft zijn naam gekregen van de 80 km lange rivier Lemmenjoki die dwars door het park stroomt. U ontdekt het park aan de hand van een mooie boottocht op deze rivier. Tijdens de excursie zijn de transfers en een lunch inbegrepen.


  Duur: 6u
  Vertrek: vrijwel dagelijks
  Prijs: € 185,00 €/volw., € 129,50/kind (4 tem 14 jaar)
  Enkel mogelijk bij een verblijf te Inari.
 • Aurora Camp
  Facultatief: Aurora Camp U wordt gebracht naar een afgelegen plaats in het bos om de nachtelijke hemel af te speuren en met geluk het noorderlicht waar te nemen. Een lokale gids vertelt u alles over het noorderlicht. Tijdens de excursie zijn warme dranken inbegrepen.


  Duur: 2u30
  Vertrek: vrijwel dagelijks (periode september en oktober)
  Prijs: € 115,00/volw., € 80,50/kind (4 tem 14 jaar)

Dag 4: SAARISELKÄ - INARI - KARASJOK (190 km | 3u30) (O)

U rijdt verder naar het centrum van de Noorse Sámi: Karasjok. Maar breng eerst nog een bezoek Inari. Hier bevindt zich het Siida Museum en een zilversmid. In dit museum maakt u beter kennis met de Sámi in dit deel van Finland.

U kan ook kiezen om een wandeling te maken in het Lemmenjoki National Park, het grootste nationale park van Finland.

Vervolgens neemt u weg 92 via Karigasniemi naar Karasjok. De weg leidt u via uitgestrekte bossen en Finse hoogvlaktes naar uw eindbestemming.

In Karasjok overnacht u in een hotel naast het Sapmi park. In dit hotel zijn de Sámi invloeden terug te vinden in het interieur.

Dag 5: KARASJOK - NOORDKAAP - HONNINGSVÅG (240 km | 3u30) (O)

's Morgens kan u rustig het Sápmi Culture Park te bezoeken. In dit cultuur- en activiteitencentrum kan u kennismaken met de geschiedenis en cultuur van de Sámi. U kan een film bekijken en u laten meeslepen naar de oorsprong van de Sámi-cultuur, welke tradities en cultuur ze er op nahielden (én houden) en hoe ze vroeger leefden.

Nadien maakt u een wondermooie rit naar het hoogtepunt van deze reis, nl. Honningsvåg, een van de meest noordelijke stadjes van Noorwegen. Een groot stuk van de reisweg loopt langs de Porsangerfjord. Mochten er tijdens deze rit potvissen of bruinvissen gespot worden in de fjord, dan moet u zeker halt houden. Tijdens de rit is de kans ook groot dat u kuddes rendieren kan zien.

Honningsvåg, een van de meest Noordelijke stadjes van Noorwegen Het meest noordelijke punt van Europa rijden, de Noordkaap, gelegen op 71° 10’ 21”

De landschappen hier zijn totaal anders dan in Finland. Bomen maken steeds meer plaats voor Arctische landschappen.

U kan tijdens de dag, in de loop van de avond of zelf om middernacht (middernachtzon) naar het meest noordelijke punt van Europa rijden: de Noordkaap, gelegen op 71°10'21". U geniet er van weidse uitzichten op de Arctische Oceaan. Hier bevindt zich ook een bezoekerscentrum met videopresentaties en een postkantoor waar u een kaartje kan versturen met een originele stempel. De toegang tot de site van de Noordkaap is betalend.

Facultatieve excursie

 • Toegang tot de Noordkaap
  Facultatief: Toegang tot de Noordkaap De toegang tot de site van de Noordkaap is betalend. De toegangsprijs geeft u o.a. toegang tot het gebouw, de videopresentatie en eventuele tijdelijke tentoonstelling. Met dit bedrag wordt ook het wegtraject onderhouden en in de winter sneeuwvrij gehouden. U kan de toegang ter plaatse kopen of op voorhand reserveren.

  Duur: max. 24u en meerdere toegangen mogelijk,
  wel altijd de openingsuren respecteren
  Prijs: € 30,00/volw, € 20,00/kind (4 tem 14 jaar)
  Parking:ca € 20,00/wagen) ter plaatse te betalen.

  Openingsuren ,onder voorbehoud van wijzigingen:
  18/05-16/08: 11u00-01u00
  17/08-31/08: 10u30-20u00
  01/09-30/09: 11u00 - 17u00
  01/10-30/10: 10u30 - 16u00

  De site verkiest milieuvriendelijke vervoersmiddelen. Gratis toegang voor wie te voet, per fiets of met een andere milieuvriendelijk vervoersmiddel naar de site komt.

Indien u voldoende tijd heeft moet u zeker een bezoek brengen aan een aantal kleinere vissersplaatsjes in de buurt. Het vissersdorp Gjesvaer omgeven door honderden eilanden, waar in de zomermaanden allerlei vogels broeden en te spotten zijn zoals zeearenden, aalscholvers, Jan van Genten... Hier bevindt zich ook een van de grootste kolonies van papegaaiduikers van Noorwegen.

Facultatieve excursie

 • Boottocht naar het Gjesværstappan natuurreservaat
  Facultatief: Boottocht naar het Gjesværstappan natuurreservaat Vanuit het vissersdorpje Gjesvær vaart u per boot naar het natuurreservaat van Gjesværstappan varen. Dit natuurreservaat is zo'n 15 km ten westen van de Noordkaap gelegen en hier bezoekt u een van de grootste zeevogelkolonies van Noorwegen. U zal pagaaiduikers en drieteenmeeuwen te zien krijgen. De papegaaiduikers zijn gemakkelijk te herkennen aan hun kleurrijke snavel en nestelen zich in een hol op de grasachtige heuvels. In de broedperiode, van april tot september, krioelt het in de lucht en op het land van de vogels. U ziet zeearenden al zwevend op jacht naar een prooi. Zeekoeten, alken, aalscholvers, kleine jagers, noorse stormvogels en jan van genten zijn ook een onderdeel van het rijke vogelleven op Gjesværstappan.

  Duur: 2u
  Vertrek: vrijwel dagelijks (periode mei tot begin september)
  Prijs: € 85,00 €/volw., € 40,00/kind (4 tem 12 jaar)
  Deze excursie moet op voorhand gereserveerd worden.

U kan in de buurt van Kirkenes ook nog deelnemen aan andere activiteiten zoals ene king crab safari, een boottocht of een tocht met quads. Gezien de korte duur u in de buurt van de Noordkaap verblijft raden wij aan om alle excursies op voorhand te reserveren zodat u zeker bent van deelname en dat alles binnen het tijdsbestek kan ingepland worden.

Facultatieve excursies

 • Proeven van king crabs
  Facultatief: Proeven van king crabs U wordt per bus naar een locatie buiten Honningsvåg gebracht. Op de pier kan u op de foto met een king crab en na een korte presenatie kan u van deze delicatesse proeven. De king crabs worden geserveerd met brood, water, schijfjes citroen en mayonaise. Voor wie wil is er ook de mogelijkheid om mits betaling een glas bier of wijn te bestellen.

  Duur: 2u
  Vertrek: vrijwel dagelijks (periode mei tot september)
  Prijs: € 75,00 €/volw., € 37,50/kind (4 tem 11 jaar)
 • King crab safari
  Facultatief: King crab safari Rond de middag vertrekt u per RIB boot op king crab safari in de omgeving van de Noordkaap. U vaart naar de Sarnesfjord om de kooien te lichten met daarin de king crabs. King crabs kunnen tot 2 m in diameter worden en tot 10 kg wegen. De meeste krabben die gevangen worden wegen tussen de 3 en 7 kg. U kan met de king crabs op de foto en nadien wordt er aan land gegaan en worden de king crabs voor u klaar gemaakt waarna u van deze lekkernij kan smullen.
  Drijvende pakken en handschoenen inbegrepen.

  Duur: 3u30
  Vertrek: vrijwel dagelijks (periode mei tot september)
  Prijs: € 170,00 €/volw., € 85,00/kind (4 tem 11 jaar)
 • Boottocht met snelle RIB's
  Facultatief: Boottocht met snelle RIB's U kan de kustlijn en streek rond de Noordkaap ook verkennen per snelle RIB boot. U kan kiezen voor een korte toch naar de vuurtoren van Helnes (een van de meest noordelijke vuurtorens van Noorwegen) of voor een langere tocht naar de omgeving van de Noordkaap.

  Duur: 1u30 (tocht Helnes)
  Vertrek: vrijwel dagelijks (periode mei tot september)
  Prijs: € 100,00 €/volw., € 50,00/kind (4 tem 11 jaar)

  Duur: 3u (tocht Noordkaap)
  Vertrek: vrijwel dagelijks (periode mei tot september)
  Prijs: € 200,00 €/volw., € 100,00/kind (4 tem 11 jaar)
 • Tocht met quads
  Facultatief: Tocht met quads Neem plaats op een quad en verken de typische Arctische landschappen; U kan kiezen uit diverse tochten met als meest exclusieve tour een rit naar de Noordkaap. U rijdt met 2 pers/quad die u afwisselend kan besturen. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen. Kinderen groter dan 1m40 kunnen aan deze excursie deelnemen als passagier.

  Duur: 1u30
  Vertrek: vrijwel dagelijks (periode mei tot september)
  Prijs: € 110,00 €/pers.

  Duur: 1u30
  Vertrek: vrijwel dagelijks (periode mei tot september)
  Prijs: € 160,00 €/pers.

  Duur: 1u30
  Vertrek: vrijwel dagelijks (periode mei tot september)
  Prijs: € 285,00 €/pers.

Dag 6: HONNINGSVÅG - HAMMERFEST (180 km | 4u) -
HAMMERFEST - ALTA (140 km | 3u) (O)

Vanuit Honningsvåg rijdt u verder naar Hammerfest. De stad ligt op 70° 39' 48" noorderbreedte, op dezelfde breedtegraad als de noordelijkste gebieden van Siberië, het noordpunt van Alaska (Point Barrow), de eilanden ten noorden van Canada en het midden van Groenland. Hier zijn de gunstige effecten van de Golfstroom duidelijk zichtbaar.

Vanuit Honningsvåg rijdt u verder naar Hammerfest In Hammerfest zijn de gunstige invloeden van de Golfstroom goed zichtbaar

Vervolgens keert u terug langs de hoofdweg E6. Slingerend en hoog boven de fjorden van Noord-Noorwegen daalt u af naar het zuiden. U rijdt naar Alta, gelegen aan het uiteinde van de gelijknamige fjord.

U zal er in de loop van de avond aankomen. U verblijft hier gedurende 2 nachten in gezellige chalets vlakbij een natuurpark dat op 25 km van de stad ligt.

Opmerking

Om het maximale uit uw dag te halen dient u ’s morgens tijdig te vertrekken. Wilt u sneller in Alta zijn, dan kan u de zijsprong naar Hammerfest laten vallen.

Dag 7: ALTA (O)

Vandaag heeft u meerdere mogelijkheden. Zo kan u Alta bezoeken met het Alta Museum. Met zijn meer dan 2500 prehistorische rotstekeningen werd het uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. U kan ook genieten van de natuur en de rust tijdens een wandeling in het nabijgelegen natuurgebied van de Sautso kloof.

Facultatieve excursie

Dag 8: ALTA - HARRINIVA (180 km | 4u) (O) of
ALTA LEVI (350 km | 5u30) (O)

Onderweg passeert u opnieuw een regio in Noors Lapland of Finnmarken waar vele dorpjes nog grotendeels uit etnische Sámi bestaan die het Sámi nog als moedertaal gebruiken. Een van die dorpjes waar u zeker halt moet houden is Kautokeino.

Op de voorlaatste dag van uw programma kan u kiezen om te overnachten in Muonio of Levi.

Optie Muonio
Muonio is een dorpje dat gelegen is naast de Muonio joki, de grensrivier die 520 km lang de grens vormt tussen Finland en Zweden. In dit rustig plaatsje kunt u de mooie houten kerk bezoeken en deelnemen aan heel wat leuke excursies (facultatief) zoals wandelen met husky's, kanoën op meren en rivieren, rafting, tochten te paard, vissen, en nog veel meer. Vraag naar onze uitgebreide lijst met excursiemogelijkheden. Indien u aan meerdere excursies wil deelnemen is een langer verblijf op deze locatie zeker aanbevolen.

Bij een verblijf in Muonio kan u uw programma vervolledigen met heel wat leuke en diverse excursies, geschikt voor zowel jong als oud.

Facultatieve excursies

 • Een dag in het leven van het huskyteam
  Facultatieve excursie: Een dag in het leven van het huskyteam Neem deel aan de dagelijkse routine op de huskyboerderij. Dit is een unieke ervaring. U leert er de honden verzorgen en alle nodige vaardigheden die u als lid van het huskyteam nodig hebt

  Duur: 3u
  Vertrek: maandag, woensdag en vrijdag om 14u30
  Prijs: € 30,00/volw., € 15,00/kind (4 tem 11 jaar)

 • Bezoek aan een huskyboerderij en wandeling
  Facultatieve excursie: Bezoek aan een huskyboerderij en wandeling Samen met een lokale gids maakt u een wandeltocht samen met de husky's. De wandelpaden brengen u langs bossen, meren en rivieren. Onderweg geniet u van prachtige landschappen en de zuivere lucht. Deze excursie vertrek vanuit Torassieppi. U dient zich met uw wagen naar het vertrekpunt te begeven.

  Duur: 3u
  Vertrek: dinsdag, donderdag en zaterdag om 10u00
  Prijs: € 45,00/pers.
  Minstens 2 deelnemers
 • Wandeling met husky's en overnachting in een wildernishut
  Facultatieve excursie: Wandeling met husky's en overnachting in een wildernishut Na een korte kennismaking met de husky's, wordt u begeleid naar de wildernischalet aan het meer. Daar kunt u de sauna verwarmen, bessen plukken, vissen en ontspannen genieten van de omgeving. Na het diner is het tijd voor een deugddoende nachtrust. De volgende ochtend wordt een heerlijk ontbijt voor u voorzien en nadien wandelt u terug naar Torassieppi. Deze excursie vertrek te Torassieppi. U dient zich met uw wagen naar deze locatie te begeven.

  Duur: 20u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 290,00/pers.
  Minstens 2 deelnemers
 • Bezoek aan een rendierboerderij
  Facultatieve excursie: Bezoek aan een rendierboerderij U wordt rondgeleid in de oudste rendierboerderij van Finland. De gids vertelt u ermeer over het leven op de rendierboerderij. Nadien is er nog tijd om de rendieren te voederen. Deze excursie vertrek vanuit Torassieppi. U dient zich met uw wagen naar het vertrekpunt te begeven.

  Duur: 1u30
  Vertrek: woensdag en vrijdag om 10u30, andere data op aanvraag
  Prijs: € 15,00/volw., € 9,00/kind (4 tem 11 jaar)
  Minstens 2 deelnemers
 • Paardrijden in de Arctische natuur
  Facultatieve excursie: Paardrijden in de Arctische natuur Langere tocht met de typische en sterke 'Finnhorses' waarbij u de prachtige Lapse natuur en landschappen zal ontdekken. Deze excursie vertrek vanuit Torassieppi. U dient zich met uw wagen naar deze locatie te begeven.

  Duur: 2u
  Vertrek: woensdag om 11u00
  Prijs: € 90,00/pers.
  Minstens 2 deelnemers
 • Vissen in Harriniva
  Facultatieve excursie: Vissen in Harriniva Bij aanvang krijgt u een woordje uitleg van uw gids en wordt het vismateriaal uitgedeeld. Als u het wenst kan u de ganse dag vissen in de nabijgelegen rivier. Een vis die u hier gemakkelijk kan vangen is de 'grayling' of vlagzalm. De excursie is inclusief het vismateriaal, maar exclusief de vislicentie due u ter plaatse kan kopen.

  Duur: 12u
  Vertrek: woensdag, vrijdag en zaterdag om 11u00
  Prijs: € 45,00/volw., € 27,00/kind (4 tem 11 jaar)
  Minstens 1 deelnemer
 • Kanotocht
  Facultatieve excursie: Kanotocht Met een kano peddelt u op een lokaal meer en kan u genieten van het geluid van de stilte. Haal diep adem en geniet van de zuivere lucht. Onderweg wordt ook halt gehouden om aan de oevers van het meer te genieten van een deugddoende koffie. De tocht vertrekt ofwel vanuit Harriniva of het iets verder gelegen Torassieppi.

  Duur: 3u
  Vertrek: vrijwel dagelijks om 14u00
  Prijs: € 50,00/pers.
 • Rivierrafting
  Facultatieve excursie: Rivierrafting Kies met deze excursie voor onvergetelijke momenten op in een ongerept natuurgebied. De ganse familie kan deelnemen en genieten. De familie route heeft 4 rapids of versnellingen. Tijdens dit avontuur zal u het niet droog houden. U krijgt al het nodige materiaal ter beschikking. Na het raften kunt u nog wat napraten bij het kampvuur en genieten van een warm drankje.

  Duur: 1u30
  Vertrek: dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag om 14u00
  Prijs: € 45,00/volw., € 25,00/kind (4 tem 11 jaar)
  Minstens 4 deelnemers

Een bezoek aan het natuurcentrum Kiela Naturium is zeker de moeite waard. Hier vindt u de toeristische dienst, een aquarium, het noorderlichtplanetarium, een filmzaal met natuurfilms en een winkel met streekproducten.

Muonio vormt tevens de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Pallas-Yllästunturi National Park tussen Enontekiö en Kittilä. Eén van de hoogte bergen is de Taivaskeromet zijn 807 m. In het nationaal park kan u prachtige wandelingen maken.

Optie Levi
Wanneer u verkiest niet in Harriniva te overnachten, kan u een uurtje verder rijden richting Levi, een van de grootste skigebieden van Finland. Maar ook tijdens de zomer kunt u er genieten. Neem de gondelbaan naar de top en geniet van het uitzicht van het panoramarestaurant Tuikku op de top. Hierna kunt u via wandelpaden de heuvel van Levi afdalen of u neemt u de zomerrodelbaan die u aan 50 km/u naar beneden doet razen. U kunt ook een rit met mountainbike maken langs een speciaal uitgestippelde route.

Naast diverse buitenactiviteiten zijn er in Levi ook heel wat ontspannings-mogelijkheden. Wij hebben voor u een leuk spahotel geselecteerd waar u volledig tot rust kan komen. Het complex telt diverse zwembaden, sauna's, jacuzzi's, glijbaan, en een gedeelte voor kinderen. U kan er genieten van diverse spa- & wellness behandelingen.

Verleng uw verblijf in Muonio of Levi

Verleng uw verblijf in Muonio of Levi als u er aan nog wat activiteiten wil deelnemen of als u nog wat extra wil ontspannen op het einde van uw programma.

Dag 9: LEVI - ROVANIEMI (150 km | 2u30) (O)

Check-out gevolgd door de terugrit naar de luchthaven van Rovaniemi, inlevering van uw huurwagen. Terugvlucht (middag of avond) naar Brussel met overstap in Helsinki.

Tips

Deze Fly & Drive met vertrek in aankomst in Rovaniemi kan ook starten in Ivalo, Inari (dag 3) of Alta (dag 6). Asteria Expeditions bekijkt altijd de beste en goedkoopste mogelijkheden voor zowel de vlucht als de huurauto.

U kan uw huurwagen vroeger inleveren op een andere luchthaven en van daaruit terugvliegen. Hou hierbij rekening met (dure) One Way Drop-off kosten. U dient uw wagen wel terug af te leveren in het land waar u deze heeft opgehaald.

Sterke punten

• Korte maar krachtig Fly & drive programma

• Geschikt voor natuur- en cultuurliefhebbers

• Uw huurwagen = uw vrijheid

• Kennismaking met de Sámi-cultuur

• Rovaniemi, Karasjok, de Noordkaap, Hammerfest, Alta,...

• Nationale Parken van Urho Kekkonen, Lemmenjoki, Ylläs-Pallas,...

• Logies in de betere ***+ en **** hotels en chalets

• Beleef de middernachtzon vanaf mei tot augustus

• Beleef het noorderlicht vanaf september

 

Fly & Drive Lapland met de Noordkaap

Fly & drive Lapland met de Noordkaap
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Armenië - Unesco-werelderfgoed en prachtige natuur AANRADER
11-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 17 april 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 11 maart & 3 november 2023

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023

Namibië & Victoria-falls - Woestijnen & rivieren AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent