Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

12-daags Fly & Drive programma

IJsland, land van water en vuur | 12 dagen

12-daags Fly & Drive programma, dagelijks vertrek van 1 juli tot 31 augustus 2020

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: KEFLAVIK - BLUE LAGOON - SELFOSS/HELLA REGIO

Vertrek kort na de middag naar de luchthaven van Keflavik, de internationale luchthaven van IJsland vlakbij Reykjavik.

Ophalen van uw huurwagen, zie opmerkingen.
Vandaag staat een rit van zo'n 160 km op het programma.

Blue Lagoon, IJslands populairste attractie Eyrarbakki met zijn authentieke huisjes

Uw eerste stop is de Blue Lagoon, IJslands populairste attractie. Deze natuurlijke thermale spa is omgeven door lavalandschappen en stranden met zwart zand. Hier kan u genieten van de zwempartij van uw leven.

 • Facultatieve excursie - Blue Lagoon
  Facultatieve excursie: Blue Lagoon Kom helemaal tot rust in het warmwaterbad van de Blue Lagoon. Voor bezoeken tijdens de zomermaanden is een reservatie vooraf aangeraden.

  Duur: zelf te bepalen
  Prijs: vanaf € 65,00/pers.
  (opmerking: de prijs is afhankelijk van vraag en aanbod, dit kan per dag of uur van aankomst variëren)
  Gratis voor kinderen tem 13 jaar in het gezelschap van betalende volwassenen
  Huur van een handdoek niet inbegrepen

U rijdt onmiddellijk in zuidelijke richting naar het vissersstadje Grindavik. Onderweg bezoekt u het geothermische gebied van Krysuvik. Het gebied bestaat uit verschillende geothermische velden, waaronder Seltun. De vulkanische grond van Seltun heeft een groene, rode en gele kleur.

De naast elkaar gelegen dorpen Eyrarbakki en Stokkeyri zijn de moeite waard. Eyrarbakki was de belangrijkste zuidelijke haven en ruilcentrum van IJsland. U kan er nog authentieke huisjes bezichtigen.

Overnachting in een hotel in de buurt van Selfoss.

Opmerking:

U kan er ook voor kiezen om de Blue Lagoon over te slaan en later te bezoeken vanuit Reykjavik of vanuit Myvatn/Akureyri.

Dag 2: HVOLSVÖLLUR - ZUIDKUST - KIRKJUBÆJARKLAUSTUR (O)

Vandaag volgt u de zuidelijke kust tot bij de Seljalandsfosswaterval. Hier kan u zich achter een reusachtige muur van water kan begeven.

U reist verder naar Skógar, gelegen tussen de gletsjers Mýrdalsjökull en Eyjafjallajökull. Skógar is bekend door zijn volksmuseum en de waterval Skógafoss.

Uw volgende stop is Dyrhólaey, waar u op zoek kan gaan naar de papegaaiduikers tussen de kliffen. Dyrhólaey is afgesloten tot ongeveer 25 juni, tijdens het broedseizoen. Nadien kan u wandelen op het zwarte strand van Reynisfjara langs basaltzuilen en grotten en het dorpje Vik bezoeken.

Op het einde van de dag rijdt u naar Kirkjubaejarklaustur voor uw overnachting.

Dag 3: KIRKJUBÆJARKLAUSTUR - SKAFTAFELL - KIRKJUBÆJARKLAUSTUR (O)

Na het ontbijt wordt de rondreis verder gezet via een 140km lange route naar het Skaftafell National Park. Dit park is onderdeel van het nationaal park Vatnajökull.

 • Facultatieve excursie - Gletsjerwandeling in Skaftafell National Park
  Skaftafell National Park Het Skaftafell National Park is een mooie en toegankelijke plaats om een begeleide wandeling op een gletsjer te maken. Er is geen ervaring vereist, samen met uw gids verkent u de gletsjer. Dit is een standaardtocht die voor iedereen geschikt is.
  Langere en moeilijkere tochten kunnen aangevraagd worden.

  Duur: 3u
  Prijs: € 95,00/pers., € 69,00/kind (8 tem 15 jaar)

U kan een wandeltocht maken naar de Svartifoss waterval. Deze waterval is omgeven door kolommen van zwart basalt, vandaar de naam 'zwarte waterval'. U kan ook naar de top van de berg Kristínartindar wandelen, waar u een adembenemend zicht hebt op de gletsjers en de rest van het park.

De Svartifoss waterval is omgeven door kolommen van zwart basalt, vandaar de naam 'zwarte waterval' Het is mogelijk een boottocht te maken op het gletsjermeer van Fjallsárlón

Heeft u vandaag minder zin in een lange wandeling, dan kan u doorrijden naar het gletsjermeer Jökulsárlón of naar het kleinere nabijgelegen gletsjermeer Fjallsárlón. U hebt op beide meren de mogelijkheid om een facultatieve boottocht te maken tussen de ijsbergen met een amfibievoertuig.

Facultatieve excursie

 • Facultatieve excursie - Bootocht op het Jökulsárlón gletsjermeer
  Bootocht op het Jökulsárlón gletsjermeer U zal een boottocht maken op het gletsjermeer Jökulsárlón met een amfibievoertuig. Het meer wordt elk jaar groter door de gigantische ijsblokken die afbrokkelen van Europa's grootste gletsjer: Vatnajökull. De ijsblokken drijven geleidelijk aan naar de oceaan, die maar op een kilometer van het meer ligt.

  Prijs: € 52,00/pers., € 26,00/kind (6 tem 12 jaar), kinderen jonger dan 6 jaar gratis

Dag 4: KIRKJUBÆJARKLAUSTUR – LANDMANNALAUGAR – HEKLA (O)

Deze ochtend is helemaal gewijd aan één van de hoogtepunten: Landmannalaugar. Deze regio is gekend voor zijn ryolietbergen. Ryoliet is een kleurrijk gesteente met rode, gele, bruine en grijsgroene tinten. Als de zon schijnt, krijgt u een fantastisch kleurenspektakel.

Landmannalaugar, gekend voor zijn kleurrijke ryolietbergen De Ófærufoss waterval

U kan een stop maken bij de Ófærufoss waterval. Tot het begin van de jaren '90 overspande een natuurlijke brug de waterval, maar die stortte in na een storm. U rijdt door het lavaveld Eldhraun, dat ontstaan is door een uitbarsting van de vulkaan Laki in 1783.

Nadien kan u een wandeltocht maken doorheen dit prachtige gebied. Er zijn verschillende routes. De bekendste is de Laugarhringur route, die 2 uur duurt. Onderweg kan u ook de berg Bláhnjúkur beklimmen. Bovenop de berg heeft u een betoverend zicht op de Landmannalaugar vallei. Reken op een 3-tal uur indien u via de Bláhnjúkur wandelt. Nadien heeft u de kans om een deugddoende plons te maken in een natuurlijk bad.

Vanuit Landmannalaugar rijdt u naar de hekla regio, eindpunt van deze 140km lange dagtocht, waar u zal overnachten.

Dag 5: HEKLA REGIO - SPRENGISANDUR - MYVATN REGIO (O)

Vandaag reist u verder noordwaarts naar de Myvatn regio. U reist door Sprengisandur, dat deel uitmaakt van het IJslandse hoogland en gelegen is tussen de Vatnajökull en Hofsjökull gletsjers. Onderweg kan u een stop maken bij de Nyudalur Highland Mountain hut en de prachtige Aldeyjarfoss waterval. Deze waterval wordt omgeven door kolommen van zwart basalt.

Overnachting in de buurt van Myvatn.

De Aldeyjarfoss waterval, omgeven door kolommen van zwart basalt Myvatn, letterlijk vertaald als muggenmeer omdat hier zo'n 35 verschillende soorten muggen leven

Dag 6: MYVATN (O)

Volledige dag verkenning van de regio rond het meer Myvatn, letterlijk vertaald als muggenmeer omdat hier 35 verschillende muggensoorten leven. Dit gebied is een paradijs voor natuur- en vogelliefhebbers.

U rijdt naar de vulkaan Krafla. Deze vulkaan was het laatst actief in 1724 en toen is ook de krater Víti ontstaan. Víti is tegenwoordig gevuld met blauwgroen water. Het kratermeer is ongeveer 30m breed en heeft diepe randen. Vanaf Víti heeft u een fantastisch zicht over Leirhnjúkur. Het gebied werd in 1984 overspoeld met lava, die nu nog steeds warm is.

Dimmuborgir is een natuurreservaat met grillige rotsformaties uit vulkanisch gesteente. Deze natuurverschijnselen hebben de naam Dimmuborgir (donkere burchten) aan het reservaat gegeven. Vlakbij ligt de krater Hverfjall, die u kan beklimmen, en de pseudokrater Skútustadir.

Facultatieve excursie

 • Facultatieve excursie - De natuurlijke warmwaterbaden van Myvatn
  Excursie Natuurlijke warmwaterbaden in Myvatn Kom helemaal tot rust in het warmwaterbad van Myvatn. U kijkt uit op de prachtige omgeving. Het water heeft een andere tint blauw dan de Blue Lagoon en over het algemeen is het er minder druk. Des te meer reden om hier te ontspannen.
  De huur van een handdoek is inbegrepen.

  Duur: zelf te bepalen
  Prijs: € 57,00/pers., € 30,00/kind (13 tem 15 jaar)
  Kinderen jonger dan 13 jaar gratis.
  Huur van een handdoek is niet inbegrepen voor kinderen jonger dan 13 jaar.

Dag 7: TJORNES - DETTIFOSS - AKUREYRI (O)

Vandaag staat een rit van 320 km op het programma naar het charmante vissersdorpje Húsavik. Vanuit Húsavik volgt u de kust van het Tjornes schiereiland, waar u talloze vogelsoorten kan spotten. U maakt een stop in Ásbyrgi, een 4 km lange kloof in de vorm van een hoefijzer. Volgens een legende zou de kloof zijn vorm gekregen hebben door het 8-potige paard van de god Odin.

U vervolgt de reis naar de waterval Dettifoss. Met zijn 44m breedte en 100m hoogte, is dit de krachtigste waterval van Europa.

Nadien vertrekt u naar de hoofdstad van het noorden: Akureyri, gekend voor zijn typische houten huisjes, botanisch tuin en indrukwekkende kerk.

Overnachting in Akureyri.

Vanuit Húsavik volgt u de kust van het Tjornes schiereiland, waar u talloze vogelsoorten kan spotten Akureyri, gekend voor zijn typische houten huisjes, de botanisch tuin en indrukwekkende kerk

Dag 9: AKUREYRI (O)

Volledig vrije dag in Akureyri.

U kan er voor kiezen om het schiereiland Tröllaskagi te verkennen. Tröllaskagi ligt tussen Skagafjordur en Eyjafjordur. Het is een doolhof van bergen, rivieren en aantal gletsjers. Het bergachtige gebied is ideaal om te wandelen.

Siglufjörður is een klein vissersstadje aan een smal fjord. Tot 1970 werd het de haring hoofdstad van het Noord Atlantische gebied genoemd. Ooit waren hier 10 000 man aan het werk in de haringverwerkingsindustrie. Tegenwoordig kan u er het haringmuseum bezoeken.

 • Facultatieve excursie - WalvisSafari
  Walvissafari U gaat mee op een boottocht vanuit het vissershaventje Akureyri. Er zal geprobeerd worden om zoveel mogelijk walvissensoorten te spotten. Tot de soorten die het meest gespot worden behoren de dwergvinvis, de witte bek dolfijn en bruinvis. Regelmatig worden ook bultruggen, killer whales, orka's en blauwe vinvissen gespot. U krijgt een warm drankje aan boord.

  Prijs: € 80,00/pers., €40,00/kind (7 tem 15 jaar)
  Gratis voor kinderen jonger dan 7 jaar.

Dag 9: AKUREYRI - KJÖLUR - HVERAVELLIR - GULLFOSS (O)

Ontbijt, gevolgd door een 290km lange tocht.

In de ochtend keert u terug naar het zuiden. U rijdt door Skagafjördur, waar u IJslandse paarden kan zien in de weilanden. U kan het museum Glaumbær bezoeken. Het museum was vroeger een turfboerderij. De kamers zijn volledig ingericht zoals het er in de 18e eeuw uitzag.

Vervolgens rijdt u verder langs de Kjölur-route, een weg die dwars door het binnenland van IJsland gaat, tussen de 2 grote gletsjers Langjökull en Hofsjökull. Halverwege deze route kan u stoppen bij Hveravellir, een geothermaal gebied met hete poelen en warmwaterbronnen. U krijgt hier de kans om een deugddoende plons te maken in één van de natuurlijke baden.

Langs de Kjôlur-route kan u een deugddoende duik nemen in één van de natuurlijke baden Gullfoss, één van de meeste indrukwekkende watervallen in Europa

Dag 10: Gullfoss regio - Golden Circle - Reykjavik (O)

Vandaag ontdekt u de wondermooie 'Golden Circle', te beginnen met Gullfoss, één van de meeste indrukwekkende watervallen in Europa. U bezoekt ook de geiser die de naam 'Geysir' draagt en die zijn naam gegeven heeft aan alle andere warmwaterbronnen die uitbarsten. U zal er oa. één van de meeste actieve geisers kunnen bewonderen, de 'Strokkur' die tot wel 30 m hoog spuit.

Als laatste gaat u naar het Thingvellir National Park. Dit park is gekend voor zijn spectaculaire lava formaties en is één van de enige plaatsen in de wereld waar u zelf kan zien hoe de tektonische platen van elkaar wegdrijven.

Strokkur, één van de meeste actieve geisers kunnen bewonderen, de die tot wel 30 m hoog spuit Het Thingvellir National Park wordt beschouwd als het belangrijkste park van IJsland

Dit natuurpark wordt tegenwoordig beschouwd als het belangrijkste park van heel IJsland. U maakt er een wandeling en al snel zal u merken dat dit park een natuurwonder is omwille van z'n geologische geschiedenis.

In de late namiddag komt u na een tocht van 135km aan in Reykjavik.

Opmerking

U kan kiezen om uw huurwagen in Reykjavik in te leveren of terug af te leveren op de luchthaven. Indien u uw huurwagen inlevert in Reykjavik, dan kan u op voorhand een Flybus transfer hotel - luchthaven reseveren (vaste busdienst die alle belangrijke hotels in het centrum bedient).

Dag 11: REYKJAVIK (O)

Vrije dag in Reykjavik, ideaal om te shoppen of om de stad te verkennen.
Het is de meest noordelijke hoofdstad van de wereld.

Indien u nog over uw huurwagen beschikt, kan u ervoor kiezen om naar de Esja berg te rijden voor een kort trektocht. Vanaf deze berg heeft u een mooi zicht op de stad. Een andere mogelijkheid is om het stadje Hveragerdi te bezoeken. Dit stadje ligt aan de rand van een zeer actief geothermisch gebied en is omgeven door hete bronnen. Op verschillende plaatsen in de stad komt de stoom uit de grond. Hveragerdi is bekend voor zijn serres die via de hete bronnen verwarmd worden.

Dag 12: REYKJAVIK - KEFLAVIK - BRUSSEL of AMSTERDAM (O)

Rit met de huurwagen of met de Flybus transfer(mits toeslag) naar de luchthaven van Keflavik voor de terugvlucht naar Brussel of Amsterdam.

Tip

Verleng uw verblijf in Reykjavik of onderweg met extra nachten.
Prijzen te verkrijgen op eenvoudige aanvraag.

Sterke punten

• Uw huurwagen = uw vrijheid

• Onze meest complete & uitdagende Fly & Drive formule

• Het beste van de kusten (Noord & Zuid) gecombineerd met het bergachtige binnenland

• Programma op basis van kamer met ontijt

 

12-daagse Fly & Drive IJsland

12-daagse Fly & Drive
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2021

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent