Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

8-daags programma

Bear's Lodge Avonturenweek | 8 dagen

8-daags individueel programma, vertrek op zondag of donderdag van 29 december 2019 tot 15 maart 2020

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - ROVANIEMI of KITTILÄ (D)

Vertrek vanuit Brussel richting de luchthaven van Rovaniemi of Kittilä met rechtstreekse vlucht of met overstap te Helsinki.

Aankomst en transfer (30min of 1u30) naar het Bear's Lodge wildernishotel dat ten Noorden van Rovaniemi gelegen is. Rovaniemi is de hoofdstad van Fins Lapland en is tevens de woonplaats van de Kerstman en het Santa Claus Village.

Diner.

U verblijft in het Bear’s Lodge hotel op basis van vol pension. De maaltijden worden normaal altijd in buffetvorm geserveerd. Op woensdag en zaterdag wordt meestal een Laps buffet geserveerd.

Dag 2: ROVANIEMI (O + L + D)

Ontbijtbuffet.

Bij de start van de eerste activiteit wordt iedereen uitgerust met warme thermische kledij bestaande uit een thermisch pak, warme laarzen, kousen, muts en een helm voor de sneeuwscootertochten, die u kan behouden tot het einde van uw verblijf in de Bear's Lodge.

Vervolgens staat de eerste activiteit op het programma: een sneeuwscootersafari met ijsvissen en lunch. U vertrekt met 2 personen per sneeuwscooter voor een tocht doorheen besneeuwde bossen en heuvels.

Een eerste activiteit: een sneeuwscootersafari met ijsvissen Eerst probeert u een vis aan de haak te slaan, daarna kan u die zelf bakken boven een open kampvuur

Tijdens de rit kan u de prachtige landschappen van Lapland bewonderen. Volg het rijpad langsheen de witte, besneeuwde velden om aan te komen bij een bevroren meer. Hier kan u proberen zelf een vis aan de haak te slaan en die vervolgens te bakken boven een open kampvuur. Daarna keert u terug naar het hotel voor een welverdiende rust. Wildernislunch inbegrepen (duur: 4u30).
Single driving toeslag: + € 85,00/pers.

Diner.

Dag 3: ROVANIEMI (O + L + D)

Ontbijtbuffet gevolgd door een vrije voormiddag.

Lunch.

Vandaag brengt u een bezoek aan een rendierboerderij. Transfer per minibus.
Op de boerderij zal de Sámiherder u verwelkomen en vertellen over de Sámi cultuur en het leven op de rendierboerderij. Tijdens dit bezoek wordt ook een lange tocht per rendier gemaakt en geniet u van een deugddoende warme drank en een snack onderweg in het bos (duur: 4u).

Breng een bezoek aan een lokale rendierboerderij Nadien kan een tochtje met de rendierslede niet ontbreken op het programma

Diner.

Dag 4: ROVANIEMI (O + L + D)

Ontbijtbuffet.

Vandaag krijgt u de ganse dag sneeuwschoenen ter beschikking. Hiermee kan u de omgeving rondom de Bear's Lodge verkennen. Tijdens de sneeuwschoenwandeling kan u gebruik maken van een aantal wandelpaden of in de echte diepsneeuw gaan wandelen.

Lunch en diner.

Dag 5: ROVANIEMI (O + L + D)

Ontbijtbuffet.

Vandaag staat er een huskysafari op de planning langsheen de bossen en heuvels. Elke slede wordt getrokken door een 6-tal huskies. De stilte rondom u tijdens de tocht is fenomenaal. Eerst krijgt u uitgelegd hoe u de slede dient te besturen en nadien kan het avontuur van start gaan. De ene persoon zit in de slede terwijl de ander stuurt. Onderweg kan van bestuurder gewisseld worden.

Eén persoon zit in de slede en de andere bestuurt de slede Er is voldoende tijd om foto's te nemen met de huskies

Er is ook voldoende tijd om foto's te nemen met deze lieve dieren. De huskytocht zelf duurt zo'n 1u30 en nadien kan iedereen zich opwarmen bij een deugddoende kop warm bessensap en luisteren naar de verhalen van de huskyherder. Transfer per minibus. (duur: 2,5u waarvan 1u30 huskysafari).

Opmerking

U kan de inbegrepen huskytocht uitbreiden naar een langere tocht.

 • Duur programma (4u30): actieve tocht van 3u met stop halfweg in een kota op een mooi uitzichtspunt, inclusief snacks met warme dranken. Enkel geschikt voor volwassen, een goede fysieke conditie is vereist. U rijdt met 2 personen per slede, max. 8 deelnemers.
 • Supplement:
  € 75,00/volw. (periode 07/01-01/04)
  € 95,00/volw. (periode 20/12-06/01)
 • Opmerkingen: kinderen nemen plaats in de slede van de ouders of bij de gids. U moet 18 jaar zijn en in een redelijke fysieke conditie om een huskyslede te mogen besturen. Niet aangeraden voor zwangere vrouwen of personen met een fysieke beperking.

Lunch en diner.

Dag 6: ROVANIEMI (O + L + D)

Ontbijtbuffet.

Volledige dag vrije tijd. U kan gebruik maken van de faciliteiten van het hotel of van uw chalet. In de buurt vindt u vele wandel- en langlaufmogelijkheden terug. Langlaufmateriaal kan u gemakkelijk ter plaatse huren. Of u kan kiezen voor een fietstocht met fatbikes (betalend).

U kan uw excursieprogramma ook nog uitbreiden met enkele facultatieve excursiemogelijkheden:

 • Dagbezoek aan Rovaniemi
  Dagbezoek aan Rovaniemi Breng een bezoek aan de hoofdstad van Fins Lapland. U kan er de officiële woonplaats van de Kerstman bezoeken, gaan shoppen in het centrum van Rovaniemi en/of het nabijgelegen Arktikum Museum bezoeken.

  Het Santa Claus Village is op de Noordpoolcirkel gelegen en u vindt er oa de officiële woonplaats van de Kerstman terug en zijn bezoekerscentrum. Gratis toegang. Overal mag u foto’s nemen, met uitzondering van bij de Kerstman zelf. Nadien kunt u wel een originele foto van u en de Kerstman kopen bij het verlaten van zijn woning. Verder vindt u hier ook nog het postkantoor met de elfjes terug, verschillende souvenirwinkeltjes en restaurants. Dagbezoek aan Rovaniemi

  Voor wie van cultuur houdt of graag iets meer te weten wil komen over de Sámi en hun cultuur en leven van vroeger tot nu, moet beslist het Arktikum bezoeken. Het Arktikum is een wetenschapscentrum en museum vlakbij het centrum van Rovaniemi waar u ongetwijfeld heel wat zal bijleren over deze streek en de Sámi. Er is ook een tentoonstelling waarbij u alles te weten komt over het noorderlicht aan de hand van divers beeldmateriaal. Kortom, een ideale introductie tot Lapland.
  (€ 12,00/volw., € 5,00/kind, prijzen onder voorbehoud).

  Op beide locaties en in het centrum van Rovaniemi vindt u voldoende lunchmogelijkheden terug. In het centrum van Rovaniemi is er ook een supermarkt (7/7).

  Deze transfers kunnen enkel ter plaatse gereserveerd worden en zijn afhankelijk van uw finaal excursieproramma. Deze transfers en alle eventuele extra’s (toegang Arktikum Museum, lunch,...) dienen ter plaatse betaald te worden. Alle info bij uw reisdocumenten.

  Richtprijs Bear’s Lodge - Rovaniemi: (Arktikum, centrum Rovaniemi of Santa Claus Village) of omgekeerd: € 90,00 à € 105,00/rit (1-7 pers.)
  Richtprijs centrum Rovaniemi/Arktikum - Santa Claus Village of omgekeerd: ca € 25,00/rit (1-7 pers.)
 • Nachtelijke sneeuwscootersafari
  Nachtelijke sneeuwscootersafari Als het donker wordt, vertrekt u op een nachtelijke sneeuwscootersafari. De lichten van de sneeuwscooters weerschijnen op de witte sneeuw en samen met het licht van de sneeuw en de maan geeft u dit zeker een fantastische ervaring. En als u geluk heeft, zult u het noorderlicht zien tijdens deze tocht. Tijdens deze tocht geniet u al nippend van een warm drankje en van een snack boven een open kampvuur.

  Duur: 3u00
  Vertrek: maandag, woensdag en vrijdag om 17u00 (dec-feb)
  of 17u30 (maa-apr)
  Prijs: € 138,00/volw., € 104,00/kind (periode A), € 69,00/kind (periode B) Single driving: € 45,00/pers.
 • Instructieles langlaufen
  Instructieles langlaufen Een professionele instructeur leert u de technieken aan van het langlaufen of cross-country skiing. Deze tour brengt u naar de stilte van het bos met een stop voor een snacklunch waarbij u worstjes kan grillen bij het open kampvuur en genieten van een warm drankje.

  Duur: 4u
  Data: op woensdag en zaterdag om 10u00
  Prijs: € 78,00/volw., € 59,00/kind (periode A) of € 39,00/kind (periode B)
 • Bezoek aan het Arctic Snow Hotel met diner
  Bezoek aan het Arctic Snow Hotel Combineer een bezoek aan het Arctic Snow Hotel met een 3-gangen diner in het Ice Restaurant of in een verwarmde kota. Dit diner vervangt het diner in het hotel. Voor of na het diner is er voldoende tijd om een bezoek te brengen aan het Arctic Snow Hotel waar u kan kennis maken met de diverse Ice Rooms. In de Ice Bar kan u terecht voor een Ice Cocktail uit een ijsglas (betalend). De transfer van en naar de Bear's Lodge is inbegrepen.

  Duur: 2u30
  Data: op aanvraag
  Prijs: € 60,00/volw., € 47,50/kind (4 tem 12 jaar) met diner in het
  Ice Restaurant of € 50,00/volw., € 42,50/kind (4 tem 12 jaar) met diner in een verwarmde kota

Lunch.

Als het donker wordt, vertrekt u voor een een nachtelijke sneeuwscootersafari Met wat geluk krijgt u het magische noorderlicht te zien

Diner.

Dag 7: ROVANIEMI (O + L + D)

Ontbijtbuffet.

Vrije dag met mogelijkheid tot het reserveren van facultatieve excursies.

Lunch en diner.

Opmerking

Dit programma gaat door vanaf 2 deelnemers. De inhoud is gegarandeerd, de volgorde van de excursies kan wijzigen. De excursies gaan door in internationaal gezelschap. Andere deelnemers kunnen bij de activiteiten aansluiten. Vanaf 8 deelnemers kan het programma op privé basis aangevraagd worden (steeds onder voorbehoud).

Dag 8: ROVANIEMI of KITTILÄ - BRUSSEL (O)

Ontbijtbuffet.

Check-out in de loop van de voormiddag. Transfer naar de luchthaven Rovaniemi of Kittilä voor de terugvlucht naar Brussel per rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki.

Tip

Sterke punten

• Keuze om te overnachten in een hotelkamer of in een eigen chalet met haard en sauna

• Mooie en rustige ligging in de natuur

• Excursievoordeelpakket inbegrepen

• Vol pension

• Geschikt voor zowel koppels als gezinnen met kinderen

• Maak uw programma compleet met een overnachting in een glazen iglo (facultatief)

• Mogelijkheid om het Santa Claus Village en het Arktikum Museum te bezoeken (facultatief)

 

Finland - Rovaniemi


Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Mini-expeditie naar Spitsbergen met Dixie Dansercoer AANRADER
2 dagen initiatie in Nieuwpoort + 9 dagen mini-expeditie in Spitsbergen

Antarctica 2020 expeditiecruise AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 4 tot 17 februari 2020

Wintertrip naar Spitsbergen AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide kennismaking, van 17 tot 24 maart 2019

Sint-Petersburg - Moskou cruise - Volga Dream AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 31 juli 2020

Seychellen cruise met een zeilcatamaran AANRADER
10-daagse cruise aan boord van een Lagoon 450 catamaran, vertrek op 25 september 2019

Winter in Moskou AANRADER
4 daagse begeleide citytrip, vertrek op 27 december 2019

Egypte voor culturele fijnproevers AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide cruise, diverse afreizen in 2019 en 2020

De baai van Napels - Cultuurreis AANRADER
7-daagse Nederlandstalig begeleide cultuurreis, afreis op 2 september 2019

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons ook op Pinterest - facebook.com/AsteriaExpeditions

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent