Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

5-daags programma

Brändön Lodge Shortbreak | 5 dagen

5-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 16 december 2022 tem 15 april 2023

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - STOCKHOLM - LULEÅ (D)

Vertrek vanuit Brussel naar Luleå met overstap te Stockholm. De aankomst is voorzien voor in de loop van de namiddag.

Bij aankomst wordt u opgehaald voor de transfer naar uw verblijf, uniek gelegen in een bosrijke omgeving met zicht op de bevroren Botnische Golf. U logeert in gezellige chalets en neemt deel aan diverse Laplandexcursies.

's Avonds geniet u van een 2-gangen diner.

Dag 2: LULEÅ (O + L + D)

Ontbijt.

U wordt uitgerust met een warme winteruitrusting (thermisch pak, handschoenen, muts & warme laarzen) die u kan gebruiken tijdens de activiteiten.

Vandaag maakt u een onvergetelijke sneeuwscootersafari op de bevroren ijsvlaktes van de Botnische Golf. Ook wanneer u reeds met de sneeuwscooter heeft gereden langs besneeuwde bossen en bevroren binnenmeren, is deze tocht een totaal nieuwe ervaring. Per sneeuwscooter ontdekt u de bevroren zee met verschillende eilanden van de archipel. Het is de bedoeling om met de sneeuwscooter de eilanden te bereiken die het verst van de kust gelegen zijn. Hierdoor kan deze sneeuwscootersafari pas doorgaan vanaf januari wanneer er voldoende ijsvorming is.

Ook wanneer u reeds met de sneeuwscooter heeft gereden langs besneeuwde bossen en bevroren binnenmeren, is deze sneeuwtocht een totaal nieuwe ervaring Vertrek voor een onvergetelijke sneeuwscootersafari op de bevroren ijsvlaktes van de Botnische Golf

Als de ijscondities het toelaten, wordt er naar Brändöskär gereden. In dit idyllisch vissersdorp dat dateert uit de 17e eeuw en kan u de kapel en de vissershutten bezoeken. Afhankelijk van de temperaturen en windrichting stapelt het ijs zich aan de rand op tot een hoge muur. Onderweg is er een wildernislunch voorzien bij een open kampvuur (duur: 4u, single driving: € 140,00/pers.).

Opmerking

Optioneel - Actieve dagtocht met husky'sBij het begin van het winterseizoen (december - begin januari) is het mogelijk dat er nog niet overal voldoende ijsvorming is. De sneeuwscootersafari wordt dan lichtjes aangepast waarbij u deels over bevroren zee en deel doorheen de besneeuwde bossen rijdt (duur: 4u).

Diner (2-gangen).

Dag 3: LULEÅ (O + L + D)

Ontbijtbuffet.

Transfer naar een nabijgelegen huskyboerderij waar de husky's u enthousiast zullen verwelkomen. Na een korte uitleg hoe u een huskyslede dient te besturen, vertrekt u voor een huskytocht in de ongerepte Zweedse natuur.

Breng een bezoek aan een huskyboerderij Na een korte uitleg hoe u een huskyslede dient te besturen, vertrekt u voor een huskytocht in de omliggende natuur

U rijdt met 2 personen per slede die u afwisselend kan besturen. In totaal wordt er 18km afgelegd tijdens de tocht (duur: 2u).

Actieve dagtocht met husky's

Optioneel - Actieve dagtocht met husky'sU kan de inbegrepen huskytocht ook uitbreiden naar een actieve dagtocht. Houdt u van actie en avontuur, dan is deze optie beslist iets voor u. U rijdt met 2 personen per slede die u afwisselend kan besturen. Halfweg wordt halt gehouden voor een wildernislunch bij open kampvuur. In totaal wordt er 30 tot 50km worden gereden met de huskies (duur: 4u), afhankelijk van de sneeuwcondities.

Duur: 6u
Mits supplement: € 170,00/volw., € 60,00/kind (4 tem 12 jaar) +
€ 300,00/transfer H/T (1 tot 4 personen).

Diner (2-gangen).

Dag 4: LULEÅ (O + L + D)

Ontbijtbuffet.

Volledige dag vrije tijd. U kan wandelingen maken in de omliggende natuur of u kan uw programma vervolledigen met facultatieve activiteiten zoals een tocht met een ijsbreker of hovercraft over de bevroren ijszee.

Facultatieve excursies

 • Sauna & jacuzzi
  U kan op privé basis gebruik maken van de sauna en de jacuzzi van de Brändön Lodge.

  Duur: 1u
  Prijs: € 80,00/pers.
 • Huur materiaal
  Sneeuwschoenen: € 50,00/pers./6u
  Langlaufmateriaal: € 50,00/pers./6u
  Fat bike: € 80,00/pers./6u
 • Bezoek aan Gammelstad
  Bezoek aan Gammelstad Korte transfer naar de Unesco werelderfgoedsite van Gammelstad. Gammelstad is een kerkdorpje dat ontstond in de 14e eeuw met een grote culturele en historische waarde voor Luleå en Zweden. Tijdens een rondleiding komt u alles te weten over de geschiedenis, het verband met de lokale geografie en belang voor de ontwikkeling van deze regio.

  Duur: 3 u, transfers inbegrepen
  Prijs: op aanvraag
 • Hovercrafttour naar de Luleå-archipel
  Facultatieve excursie - Hovercraftour naar de Luleå-archipelHovercraft tour naar de Luleå archipel. Een unieke en onvergetelijke manier om de bevroren zee van de archipel van Luleå te bezoeken is per hovercraft. Op geen enkel andere plaats in Zweeds Lapland kan u aan een dergelijke excursie deelnemen. De hovercraft neemt u mee over de bevroren vlaktes tussen de eilanden van de Botnische Golf. Op de bevroren zee kan u even uitstappen en met wat geluk spot u misschien wel een zeehond of een zeearend. Inclusief snacklunch.

  Duur: 2u30
  Prijs: € 270,00/pers. (bij 2 deelnemers), € 230,00/pers. (bij 3-5 deelnemers)
  Opmerking: maximum 5 deelnemers per hovercraft
 • Cruise met een ijsbreker
  Facultatieve excursie - Boottocht met een ijsbrekerIn het Noorden van de Botnische Golf vervullen ijsbrekers tijdens de wintermaanden een belangrijke functie: ze houden de scheepsvaartroutes open. Eenmaal het schip de haven verlaat kan u de kracht van dit schip voelen wanneer het ijs breekt. Tijdens de tocht stopt het schip even en kan u in een waterdicht pak drijven tussen het ijs. Een unieke ervaring.

  Duur: 2u + tranfer
  Prijs: € 390,00/volw., € 290,00/kind (4 tem 12 jaar)
 • Bezoek aan een rendierboerderij
  Facultatieve excursie - Bezoek aan een rendierboerderijU ontmoet een lokale Sámi herder die u wat meer zal vertellen over het houden van rendieren en de Sámi cultuur. U maakt een wandeling naar een kota in het bos waar u plaats neemt rond een kampvuur. Er wordt een lunch geserveerd en kan u luisteren naar diverse verhalen.

  Duur: 2u30
  Prijs: € 250,00/pers.
 • Fotoworkshop noorderlicht
  Fotoworkshop noorderlichtHet noorderlicht zien en fotograferen staat bij velen hoog op de bucketlist. Deze activiteit is bedoeld voor wie alle kneepjes van het vak wil leren om dit magisch fenomeen te fotograferen. U dient hiervoor over een eigen camera (handmatig instelbaar) en een statief te beschikken. Een professionele gids zal u hierbij met raad en daad bijstaan. Er wordt gezocht naar een goede locatie in het natuur en hopelijk maakt het noorderlicht snel zijn opwachting.

  Duur: 3u
  Prijs: € 180,00/pers.
  Opmerking: minstens 6 deelnemers
 • IJsvissen
  IJsvissenEen lokale gids neemt u mee naar de beste locaties op de bevroren zee om aan ijsvissen te doen. U neemt plaats in een slede en een sneeuwscooter trekt de slede naar de beste plaatsen om aan ijsvissen te doen. Van vroeger tot nu was het ijsvissen op de bevroren zee een belangrijk onderdeel om aan voedsel te geraken tijdens de koude wintermaanden. Uw gids leert u de technieken aan en zal u ook alles vertellen over de ijsvorming op zee en hoe u zich kan oriënteren.

  Duur: 2u
  Prijs: € 130,00/pers.
 • Cursus langlauf
  Cursus langlaufEen lokale gids leert u de technieken van het langlaufen aan en vervolgens maakt u een tocht in de omgeving van de lodge. Deze toch kan doorgaan in het bos of op de bevroren zee, afhankelijk van de ijs- en weersomstandigheden. Halfweg wordt er halt gehouden voor een deugddoend warm drankje en kan er genoten worden van de stilte en de rust.

  Duur: 2u
  Prijs: € 130,00/pers.
  Opmerking: geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar
 • Nachtelijke sneeuwschoenwandeling
  Nachtelijke sneeuwschoenwandelingU wordt uitgerust met sneeuwschoenen en samen met een gids trekt u 's avonds de natuur in. De gids vertelt u onderweg over de natuur in deze regio en het noorderlicht. Met wat geluk kan u tijdens deze excursie ook het noorderlicht met uw eigen ogen bewonderen. Bij een kampvuur geniet u van een deugddoende koffie/thee met cake. U kan ook kiezen voor een langere tocht met een wildernisdiner. Het diner vervangt dan het 2-gangen diner in het hotelrestaurant.


  Duur: 3u
  Prijs: € 140,00/volw., € 85,00/kind (4 tem 12 jaar)
 • Nachtelijke tocht per slede
  Nachtelijke tocht per sledeU neemt plaats in een slede die wordt getrokken door de sneeuwscooter van de gids. Er wordt gereden naar een aantal locaties op de bevroren zee nabij de vele eilandjes. De afgelegen ligging ver weg van het kunstlicht is een ideale locatie om het noorderlicht te spotten als het zich voordoet. In afwachting leert u hoe u een vuur kan maken in de sneeuw en wordt er koffie/thee met cake voorzien. U kan ook kiezen voor een langere tocht gecombineerd met een wildernisdiner. Tijdens dit diner eet u in een verplaatsbare hut die ergens op het ijs in de archipel wordt geplaatst. Meteen de ideale locatie om noorderlicht te spotten als het zich voordoet. Er zijn ook sneeuwschoenen beschikbaar om een wandeling te maken terwijl de gids het maaltijd klaarmaakt.

  Klassieke tocht
  Duur: 2u
  Prijs: € 160,00/volw., € 100,00/kind (4 tem 12 jaar)


  Langere tocht met een wildernisdiner
  Duur: 3u
  Prijs: € 190,00/volw., € 180,00/kind (4 tem 12 jaar)

Lunch en 's avond 2-gangen diner.

Dag 5: LULEÅ - STOCKHOLM - BRUSSEL (O)

Ontbijt gevolgd door check-out in de loop van de voormiddag en transfer naar de luchthaven van Luleå voor de terugvlucht met overstap te Stockholm.

Opmerkingen

Dit programma kan gecombineerd worden met een vernlenging in het Treehotel of een van onze programma's in de buurt van Kiruna of Björkliden: Shortbreak Zweeds Lapland, Huskytocht in de Torne vallei of Huskyexpeditie in het Abisko National Park De transfers kunnen gemakkelijk en voordelig geregeld worden per trein.

Dit programma is gegarandeerd vanaf 2 deelnemers. Vanaf 10 deelnemers kan dit programma op voorhand op privé basis aangevraagd te worden (altijd onder voorbehoud)

Sterke punten

• Uniek natuurverblijf aan de bevroren Botnische Golf

• Verblijf in gezellige chalets

• Sneeuwscootersafari op de Botnische Golf

• Huskytocht

• Mogelijkheid om een tocht te maken met een ijsbreker of hovercraft - Facultatief

• Vol pension

• Thermische winterkledij inbegrepen

 

Brändön Lodge Shortbreak

Brändön Lodge Shortbreak
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Armenië - Unesco-werelderfgoed en prachtige natuur AANRADER
11-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 17 april 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 11 maart & 3 november 2023

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023

Namibië & Victoria-falls - Woestijnen & rivieren AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent