Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

8-daags programma

Culinaire ontdekking van Lapland | 5 dagen

8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 2 januari & 13 februari 2022

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - KITTILÄ (L + D)

Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Kittilä. De aankomst is voorzien in de loop van de voormiddag. Hierna wordt u opgehaald en met een transfer naar het skidorpje Levi gebracht.

Bij aankomst in Levi bent u meteen in de juiste vakantiestemming. Het centrum en de skipistes liggen vlakbij. Vanuit Levi kunt u tal van excursies en safari's maken. Lichte middaglunch.

Ophalen van de warme winterkledij (thermische overall, warme laarzen, handschoenen, muts en een helm voor de sneeuwscootertocht), gevolgd door een verkenning van Levi. Er kan een wandeling gemaakt worden naar het uitzichtspunt bij het Levi Panorama hotel. Bij helder weer kan u hier genieten van spectaculaire verzichten.

's Avonds is een Laps buffetdiner voorzien in een typische kota met Lapse specialiteiten (korte transfer te voet).

Dag 2: LEVI - SNOW VILLAGE - LEVI (O + L + D)

Ontbijtbuffet.

In de voormiddag staat een eerste verkenning van de natuur op het programma. Tijdens een sneeuwscootersafari (2 pers./scooter) bezoekt u een lokale rendierboerderij. De Sámiherder heet u welkom en vertelt wat meer over de Sámicultuur en het leven op de rendierboerderij. Natuurlijk maakt u ook een tochtje van 1km per rendierslede (totale duur: 4u).

Tijdens een sneeuwscootersafari bezoekt u een lokale rendierboerderij Natuurlijk maakt u ook een tochtje per rendierslede

Lunch.

In de loop van de namiddag bezoekt u het Snow Village, gelegen in de natuur tussen de skigebieden van Levi en Ylläs. Het is een van de mooiste sneeuw- en ijshotels van de regio. Bij aankomst krijgt u er een rondleiding van 20 minuten en kan u de verschillende ijssculpturen, ijssuites, ijskapel, Ice Restaurant en natuurlijk ook de Ice Bar bewonderen.

's Avonds geniet u van een uniek 3-gangendiner in het Ice Restaurant van het Snow Village.

Het Snow Village is een van de mooiste sneeuw- en ijshotels van de regio 's Avonds geniet u van een uniek 3-gangendiner in het Ice Restaurant van het Snow Village

Na het diner wordt u per bus terug naar uw verblijfsplaats gebracht.

Optioneel - Overnachting in een Ice Suite

Optioneel: overnachting in een Ice SuiteU kan de hotelovernachting vervangen door een overnachting in een van de prachtige Ice Suites van het Snow Village. De volgende ochtend wordt u dan na het ontbijt terug naar Levi gebracht waar u aansluit bij de reisgroep voor het vervolg van de reis.

Mits supplement - zie toeslagen

Dag 3: LEVI - ROVANIEMI (O + L + D)

Scandinavisch ontbijtbuffet.

Vrije voormiddag gevolgd door het inleveren van de thermische kledij. Indien gewenst kan u op facultatieve basis ook nog deelnemen aan een sessie Ice Karting.

Facultatieve excursie

 • Ice Karting
  Ice Karting Na wat uitleg over hoe een kart te besturen kan de actie beginnen. Er wordt gereden op een besneeuwd parcours en de karts zijn uitgerust met spijkerbanden. De karting vereist van de deelnemer een perfecte mix van technisch kunnen en snelheid! Tijdens deze activiteit wordt u ook warme dranken aangeboden.
  Deelnemers dienen wel minstens 1m40 groot te zijn.

  U kan kiezen uit 2 formules:

  Ice Karting Pro
  U kan 2 x 15 minuten rondjes rijden
  Duur: 1u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 65,00/pers.
  In internationale groep, min. 2 deelnemers

  Ice karting Race
  Na enkele opwarmronden krijgt iedereen de kans om een kwalificatietijd neer te zetten. Deze bepaaldt de startplaats voor de finale. Er wordt gereden met 5-6 karts op het circuit. De winnaar krijgt een kleine attentie.

  Duur: 1u30 à 2u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 85,00/pers., toeschouwer: € 10,00/pers.
  In privé-groep, min. 6 deelnemers

Lunch en check-out.

De rondreis wordt verdergezet zuidwaarts in Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. In de namiddag houdt de bus 2u halt bij het Arktikum Museum. Wie van cultuur houdt of graag meer te weten wil komen over de Sámicultuur, moet beslist het Arktikum bezoeken. Dit wetenschapscentrum en museum vlakbij het centrum van Rovaniemi biedt heel veel info over de streek en de Sámi. Er is ook een uitgebreide tentoonstelling over het noorderlicht. Kortom, de ideale introductie tot Lapland.

Wie meer wil weten over de Sámi of het noorderlicht, moet beslist het Artikum bezoeken Begroet de enige echte Kerstman in Santa Claus Village

In Rovaniemi wordt wordt een korte stop voorzien bij het Santa Claus Village waar u de énige échte Kerstman kan begroeten.

In Rovaniemi verblijft u in een hotel op de Ounasvaara-heuvel. U geniet er van mooie uitzichten. 's Avonds kan u vanaf het dakterras vaak goed het noorderlicht waarnemen.

Diner in het Sky Kitchen & View Restaurant. Dit restaurant biedt een van de beste keukens in Fins Lapland en is lid van de Chaine de Rôtisseurs. Het menu is gekenmerkt door Lapse specialiteiten die u op een originele manier gepresenteerd worden. U kan er genieten van een verfijnd 5-gangen verrassingsdiner.

Het Sky Kitchen & View Restaurant biedt een van de beste keukens in Fins Lapland Het menu is gekenmerkt door Lapse specialiteiten die u op een culinaire manier gepresenteerd worden

Dag 4: ROVANIEMI - RUKA (O + L + D)

Scandinavisch ontbijtbuffet, gevolgd door check-out.

De rondreis wordt verder gezet in de streek van Ruka. Deze streek behoort tot een van de mooiste van Lapland. De vele heuvels, rivieren en meren zorgen voor een grote diversiteit in landschappen. Niet voor niets vindt u in deze streek de grootste concentratie aan Nationale Parken van Finland. De dik besneeuwde boslandschappen brengen u van de ene verbazing in de andere.

De lodge is uniek in de natuur aan de oevers van een meer gelegen. U verblijft er in alle comfort. Bovendien is de afgelegen ligging een ideale uitvalsbasis om met wat geluk het noorderlicht waar te nemen. Tijdens uw verblijf kunt u gratis gebruik maken van sleetjes, stepsledes, sneeuwschoenen en langlaufski's. Tijdens uw verblijf worden frisdranken en koffie/thee voorzien.

's Avonds kan u gebruik maken van de sauna en jacuzzi op het buitenterras (badkledij verplicht).

In de namiddag wordt u bij de start van de eerste activiteit opnieuw voorzien van warme thermische kledij die u kan gebruiken voor de duur van uw verblijf in de lodge. De uitrusting omvat een thermisch pak, warme winterlaarzen, sokken, muts, handschoenen en een helm voor de sneeuwscootertochten.

De sneeuwscooters worden opgestart en u vertrekt op voor een 30km lange sneeuwscootersafari Op een van de bevroren meren wordt gestopt en leert de gids u de technieken van het ijsvissen

De sneeuwscooters worden opgestart en u vertrekt op voor een 30km lange sneeuwscootersafari langs besneeuwde bossen en bevroren meren rondom Ruka. U rijdt per 2 op een sneeuwscooter. Op een van de bevroren meren wordt gestopt en leert de gids u de technieken van het ijsvissen. Eerst maakt u een gat in het ijs. Vervolgens kan u zelf proberen om een snoek, forel of zalm aan de haak te slaan. De gids toont de deelnemers ook hoe er met netten onder het ijs kan gevist worden. Vervolgens is het tijd om de lunch klaar te maken met op het menu wat er gevangen wordt (duur: 5u).

Fondue diner in een lokaal restaurant. Het 3-gangen menu bestaat uit een heerlijke kaassoep, fondue met rendier en eland vlees en een Lapse crème brûlée.
Transfer per bus.

Optioneel: Overnachting in een Glass Villa

Optioneel: overnachting in een Glass VillaU kan er ook voor kiezen om in de nabijheid van de lodge in een glazen villa te overnachten. Deze logiesvorm is heel populair als u vanuit uw bed de sterrenhemel wil waarnemen en hopelijk maakt het noorderlicht dan ook zijn opwachting. U behoudt uw logies in de lodge.

Mits supplement
€ 165,00/pers./nacht
(maximum 2 personen per villa)

Dag 5: RUKA (O + L + D)

Ontbijt.

Na het ontbijt bezoekt u een nabijgelegen huskyboerderij. Bij aankomst staan de honden vol ongeduld te blaffen. Na een korte instructieles kan de huskysafari van start gaan. U rijdt met 2 personen per slede die u afwisselend bestuurt. Eenmaal vertrokken kan u genieten van een hemelse stilte. Rondom u enkel het knarsen van de slede in de sneeuw. U maakt een tocht van maar liefst 20km (duur: 2u). Halfweg geniet u van een deugddoende soeplunch.

Na het ontbijt bezoekt u een nabijgelegen huskyboerderij Na een korte instructieles kan de huskysafari van start gaan

Nadien is er voldoende tijd om foto's te nemen met deze trouwe viervoeters en beantwoordt de huskyherder uw vragen (totale duur: 4u).

Onvergetelijk diner in een van de meest gerenommeerde restaurants van de streek: Studio Restaurant Tundra, uitgebaat door chef en welgekende keramiekartiest Jarmo Pitkänen (transfers inbegrepen).

Dag 6: RUSSISCH GRENSGEBIED (O + L + D)

Ontbijt.

Transfer naar een kleinschalig wildernishotel vlak aan de Russische grens gelegen. Dit gezellig en authentiek wildernishotel wordt uitgebaat door een gastvrije familie. Hier maakt u kennis met de heerlijke en verrassende Lapse keuken.

Als kennismaking met de wondermooie natuur maakt u samen met een lokale gids een sneeuwschoenwandeling in dit grensgebied. De landschappen in dit gebied behoren tot de mooiste van Finland (duur: 2u).

Na het ontbijt bezoekt u een nabijgelegen huskyboerderij Na een korte instructieles kan de huskysafari van start gaan

Vervolgens volgt u een workshop om te koken op een open houtvuur in een typische kota. Samen met de gastvrouw maakt u een heerlijke lunch klaar. De gastvrouw zal met plezier enkele van haar recepten met u delen. Zo leert u zalm zachtjes te garen bij het open vuur, een typische bereiding (duur: 3u).

In de namiddag kan u genieten van een authentieke Finse rooksauna. Als afwisseling kan u ook een verfrissende duik nemen in een ijswak. De Finse rookhut staat gecatalogeerd als een van de beste van Finland (duur: 2u, badkledij verplicht).

Na deze drukke dag is het tijd om te genieten van een culinair diner met Russische specialiteiten.

Transfer terug naar Ruka in de loop van de avond.

Dag 7: RUKA (O + L + D)

Ontbijt.

In de voormiddag wordt u naar het skidorpje Ruka gebracht waar u kan genieten van wat vrije tijd. U vindt er leuke winkeltjes met souvenirs en typisch Lapse producten. Voor de skiliefhebber is er de mogelijkheid om te skiën in een van de betere skigebieden van het Finland.

Optioneel - Skimogelijkheden in Ruka

Optioneel - Skimogelijkheden in RukaHet skigebeid van Ruka telt 34 blauwe, rode en zwarte skipistes waarvan 30 verlicht. De 21 skiliften en 5 stoeltjesliften hebben een capaciteit van 25.400 skiërs per uur. Het hoogste punt ligt op 492m en de langste piste is 1.300m. Snowboarders kunnen terecht op het snow park voor snowboards. De verlichte skipistes zijn toegankelijk van 9u30 tot 19u00 en op vrijdag zelfs tot 23u00.

Skimateriaal en skipas zijn ter plaats te reserveren:

 • Skihuur-volledige set: € 34,50/dag (Standard) of € 45,50/dag (VIP)
 • Skipas voor 1 dag: € 42,50/pers + eventuele key card (€ 7,00)

Lunch in een lokaal restaurant.

Facultatieve excursies

 • Rivierdrijven
  RivierdrijvenIn de voormiddag heeft u de mogelijkheid om een leuke ervaring rijker te worden. U kan dan aan rivierdrijven doen. Met waterdichte en warme pakken drijft u een rustige rivier af tussen sneeuw en ijs. Halfweg wordt er gestopt voor een warm drankje. Een aparte ervaring.

  Duur: 2u30
  Data: maandag tem zaterdag om 11u
  Prijs: € 85,00/pers.
  Minimumlengte deelnemers: 1m60
 • Tocht met een buggy
  Tocht met een buggyTest uw rijvaardigheden op sneeuw en ijs met een buggy. Een buggy biedt plaats aan 2 personen en u kan afwisselend sturen. Er wordt een vast traject afgelegd en de totale rijduur varieert rond 50 à 60 minuten. Wie met een buggy wil rijden, dient wel over een geldig rijbewijs te beschikken.

  Duur: 1u30
  Data: dinsdag en zaterdag
  Prijs: € 85,00/volw. (2 pers./buggy), € 45,00/kind (5 tem 15 jaar)
  Single driving: € 25,00/buggy
  Minstens 4 deelnemers, het eigen risico is van toepassing zoals bij de sneeuwscootersafari
 • Fietstocht met fatbikes
  Fietstocht met fatbikesFatbikes zijn een hype in het Hoge Noorden. Dit type mountainbike is uitgerust met dikke ballonbanden waarmee u vlotjes door de sneeuw rijdt. Samen met een lokale gids maakt u een tocht van 4,5 km. Onderweg wordt een korte pauze voorzien om iets te eten. De route kan aangepast worden in functie van de weersomstandigheden. Een redelijke fysieke conditie is vereist. Fatbikes kunnen ter plaatse ook per dag gehuurd worden.

  Duur: 2u30
  Vertrek: donderdag en zaterdag om 11u00
  Prijs: € 70,00/pers., deelnemers moeten minstens 1m60 zijn.
 • Nachtelijke sneeuwscootertocht
  Nachtelijke sneeuwscootertochtEen sneeuwscootertocht in het donker is een totaal andere ervaring als tijdens de dag. Het licht van de sneeuwscooters weerkaatst op de sneeuw. Samen met het licht van de sterren en de maan geeft dit een magisch gevoel. Het doel is uiteraard om het noorderlicht te spotten, onderweg worden dan ook regelmatig stops gemaakt.

  Tijdens één van deze stops kan u genieten van een verkwikkende kop koffie in een typische kota. U kan zelfs worstjes grillen boven het kampvuur. Deze tocht gaat door op hetzelfde tijdstip als de nachtelijke rit per sneeuwscooterslede. Gezinnen met jonge kinderen kunnen afzonderlijk deelnemen aan deze activiteit en zo toch nog een groot deel van de avond samen doorbrengen. Kinderen moeten minstens door één van de ouders vergezeld zijn.

  Duur: 3u
  Vertrek: maandag tem vrijdag om 11u00
  Prijs: € 120,00/volw.(2 pers./scooter), € 145,00/volw.(1 pers./scooter) of
  € 70,00/kind(8 tem 11 jaar)

Tijdens uw verblijf in de lodge staat ook een kleine degustatie van een aantal lokale en typische dranken op het programma.

Afscheidsdiner (3-gangen) in de lodge.

Dag 8: KUUSAMO - BRUSSEL (O)

Ontbijtbuffet.

Vrije voormiddag, gevolgd door check-out.

Transfer naar de luchthaven kort voor de middag voor de rechtstreekse terugvlucht naar Brussel.

Sterke punten

• Rechtstreekse vluchten

• Diverse unieke eetervaringen (vol pension)

• Aanrader voor foodies

• Alle belangrijkste excursies in een voordeelpakket inbegrepen: huskysafari, sneeuwscootertocht, ijsvissen, rendiersledetocht, sneeuwschoenwandeling,…

• Bezoek aan een sneeuw- en ijshotel

• Typisch Finse rooksauna

• Verblijf in de betere hotels en gezellige lodge

• Vrije namiddag met ski- en langlaufmogelijkheden - Facultatief

• Mogelijkheid om in een ice suite of een glazen iglo te overnachten - Facultatief

• Thermische winterkledij inbegrepen

 

Finland - Culinaire ontdekking van Lapland

Culinaire ontdekking van Lapland
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Wenen - In het spoor van Schiele, Klimt & Wagner AANRADER
4-daagse begeleide culturele citytrip, vertrek op 21 oktober 2021, 5 mei, 14 juli en 29 september 2022

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 12 en 26 november 2021

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van 25 december 2021 tot 6 maart 2022

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 25 december 2021 en 2, 9 & 23 januari en 27 februari 2022

Ontdekking van Lapland - Weekendbreak AANRADER
4-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 10 & 17 februari en 3 maart 2022

Rust en natuur Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 28 november 2021 tot 23 april 2022

Noorderlichtweekend - Harriniva of Jeris AANRADER
4-daags individueel programma, vertrek op 5, 10, 17 en 24 februari en 3 maart 2022

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent