Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

8-daags programma

Jeris - Essence of Lapland | 8 dagen

8-daags individueel programma, diverse vertrekken van 2 januari tot 10 april 2022

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - KITTILÄ - JERIS (D)

Vertrek vanuit Brussel in de voormiddag richting de luchthaven van Kittilä via een rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki.

Aankomst in Kittilä, gevolgd door transfer (ca 45min.) naar het Jeris hotel. U overnacht de komende 7 nachten in een hotelkamer of een gezellige en typische blokhut met o.a. eigen sauna, zitruimte en (aparte) slaapkamer(s). Afhankelijk van het aantal personen waaruit uw reisgezelschap bestaat kan u kiezen uit een chalet type Jerisranta, Jeriskylä B of Jeriskylä C. De Jerisranta chalets liggen vlak bij het hotel, de andere chalettypes liggen op wandelafstand. Elke avond kan u gebruikmaken van de hotelsauna.

U verblijft in één van de chzlets van het Jeris Spa- en Hotelcomplex Afhankelijk van het aantal personen wordt u in een chalettype Jerisranta of Jeriskylä ingedeeld

Diner in het hotelrestaurant.

Wilderness Plus Diner

Maak uw dinerervaring nog completer. Het 4-gangen buffetdiner wordt dan vervangen door een 4-gangendiner geserveerd aan tafel waarvan ofwel het voor- of hoofdgerecht van een hogere kwaliteit is met typische lokale ingrediënten. Mits supplement: € 16,00/pers./nacht

Dag 2: JERIS (O + L + D)

Ontbijt.

Na het ontbijt maakt u kennis met de lokale gids die u de warme thermische kledij zal bezorgen die u kan behouden tot op het einde van het programma. Deze uitrusting omvat een thermische overall, handschoenen, muts, warme winterschoenen en een helm voor de sneeuwscootertochten.

Vandaag maakt u kennis met een typische Laplandbewoner. Met een minibus wordt u naar de rendierboerderij van Torassieppi gebracht. Deze traditionele boerderij bestaat al meer dan 100 jaar. U maakt er kennis met de rendierherder die u alles over deze dieren zal vertellen. U maakt er een rendiersledetocht van 3 km. Verder bezoekt u er een klein museum, brengt een bezoek aan een van de oudste huizen van Lapland en leert u om met een lasso te gooien.

De rendierboerderij van Torassieppi bestaat al meer dan 100 jaar Tijdens uw bezoek maaktu een tocht met de rendierslede

Vervolgens bezoekt u er ook een klein sneeuwhotel en ziet u het Ice Restaurant (inclusief lunch), Ice Bar en de iglokamers.

Opmerking

Indien het Ice Restaurant nog niet zou klaar zijn of de temperaturen te extreem zijn, dan wordt de lunch voorzien in een verwarmd restaurant of kota.

In de namiddag vertelt een gids meer het noorderlicht. Zowel de wetenschappelijke kant als de mythes achter dit natuurfenomeen worden toegelicht. Tijdens de presentatie krijgt u ook iets aangeboden om te drinken en te eten.

Diner in het hotelrestaurant.

Dag 3: JERIS (O + L + D)

Ontbijt.

Na het ontbijt wordt u naar een huskyboerderij gebracht. U ontmoet er de honden en krijgt er een korte rondleiding. Na de nodige uitleg hoe een slede te besturen, vertrekt u voor een extra lange huskytocht. U zit met 2 personen per slede die u afwisselend zelf mag besturen. Elk huskyteam bestaat uit 4 of 6 honden.

Op de huskyboerderij ontmoet u de honden en krijgt er een korte rondleiding Na een woordje uitleg vertrekt u op een extra lange huskytocht van maar liefst 17km

Lunch in het hotelrestaurant.

Vrije namiddag.

's Avonds geniet u van een typisch diner in het restaurant aan het meer. De open haard zorgt voor een gezellige sfeer. Na het diner komt een lokale Sámi op bezoek. Hij/zij zal een aantal traditionele Sámiliederen zingen en de betekenis ervan nader toelichten. U komt er ook alles te weten over de typische en kleurrijke klederdracht.

's Avonds geniet u van een typisch diner in het restaurant aan het meer Trek er met een gids op uit op zoek naar het magische noorderlicht

Dag 4: JERIS (O + L + D)

Ontbijt.

Na een woordje uitleg hoe een sneeuwscooter te besturen, vertrekt u op een sneeuwscootersafari. U rijdt met 2 personen per scooter en er wordt 35km gereden langsheen de wondermooie sneeuwlandschappen in deze regio. Kinderen nemen plaats in een slede getrokken door de sneeuwscooter van de gids.

Na een woordje uitleg hoe een sneeuwscooter te besturen, vertrekt u op een sneeuwscootersafari Waag uw kans tijdens een partijtje ijsvissen op het bevroren meer

Onderweg houdt u halt bij een bevroren meer. U zal er kennis maken met de traditionele manier van het vissen met een net onder ijs. Ondertussen wordt een wildernislunch klaargemaakt bij een kampvuur.

Bij terugkomst in het hotel wacht er nog een kleine verrassing op u in het restaurant…

Dag 5: JERIS (O + L + D)

Ontbijt.

Vrije dag.

Lunch in het hotelrestaurant.

In de buurt van Jeris bevindt zich het Ylläs-Pallas National Park met heel wat langlaufloipes (optimaal vanaf februari tot eind april) en wandelmogelijkheden. Langlaufmateriaal of sneeuwschoenen kunnen ter plaatse voordelig gehuurd worden.

Maak een wandeling met sneeuwschoenen
Het Ylläs-Pallas National Park biedt heel wat leukelanglaufloipes

U kan ook extra activiteiten bijboeken zoals nachtelijke safari's, een tocht met fat bikes of paardrijden. Vraag naar onze aparte excursielijst voor Jeris.

Na het diner maakt u met de 'Aurora Snow Train' een rit door de Finse natuur. In een afgesloten en verwarmde slede ontdekt u de nachtelijke omgeving rond uw verblijf en gaat u op zoek het noorderlicht aan de sterrenhemel.

Maak met de 'Aurora Snow Train' een rit door de Finse natuur In een afgesloten en verwarmde slede maakt ontdekt u de nachtelijke omgeving

Onderweg wordt er gestopt om te genieten van een warm drankje en snack rond een open kampvuur.

Dag 6: JERIS (O + L + D)

Ontbijt.

Per minibus gaat u naar het nabijgelegen Pallas National Park. Dit park wordt getypeerd als het grootste heuvelgebied van West-Lapland en is gekend voor z'n adembenemede landschappen. In het natuurcentrum komt u alles te weten over dit park en nadien ontdekt u dit prachtige park zelf tijdens een sneeuwschoenwandeling.

Lunch bij terugkomst in het hotelrestaurant.

Vrije namiddag.

Diner in het hotelrestaurant.

's Avonds kan u gebruik maken van de faciliteiten van de Arctic Sauna World. U kan er kennismaken met 4 verschillende sauna's. Een lokale sjamaan zal u een typisch drankje aanbieden en u het verhaal van de '4 winden' vertellen.

Dag 7: JERIS (O + L + D)

Vrije dag.

Lunch in het hotelrestaurant.

U kan via lijnbussen (betalend, info aan de receptie) een dagbezoek brengen aan Levi. Levi is heel interessant dorpje omdat u hier goede skimogelijkheden, restaurants, wellnessmogelijkheden en winkeltjes terugvindt. Aan de receptie kan u vragen om een lunchpakket te maken (tijdig melden aub aan de receptie!).

Afscheidsdiner in het hotelrestaurant.

Kies voor een bijzondere overnachting:

 • Optioneel: Overnachting in een sneeuwiglo
  Overnachting in een sneeuwiglo Breng de nacht door in een sneeuwiglo nabij de traditionele rendierboerderij van Torassieppi. Buiten kan het heel koud worden maar binnen blijft de temperatuur redelijk stabiel met slechts enkele graden onder nul. U wordt uitgerust met een thermische slaapzak waarin u zeker geen kou zal vatten.
  Een unieke ervaring!

  Na het ontbijt wordt u de volgende morgen terug naar uw logies gebracht.

  Duur: 1 nacht
  Prijs: € 60,00/pers. of € 100,0/pers. met behoud van uw logies
 • Optioneel: Overnachting in de Aurora Dome
  Overnachting in de Aurora Dome Breng de nacht door in de Aurora Dome. Vanuit deze luxueuze tent met haard en comfortabel bed kan u de nachtelijke hemel observeren en hopelijk ook het noorderlicht. De ramen zijn gericht naar het Noorden en kijken uit over het Torasjärvimeer (Torassieppi) of het Jerisjärvimeer (Jeris). Vlakbij kan u gebruik maken van een warme ruimte met sauna, douche en toilet.

  Indien u in Harriniva overnacht dient u rekening houden met een transfer van zo'n 15 minuten.

  Duur: 1 nacht
  Prijs: € 240,00/dome voor 2 personen of € 320,00/dome voor 2 personen met behoud van uw logies
 • Optioneel: Overnachting in de Arctic Firefox Lodge
  Optioneel: Overnachting in de Arctic Firefox Lodge Breng een onvergetelijke nacht door in de wellness en luxe van de unieke Arctic Firefox Lodge. Deze logies beschikken over een eigen sauna met panoramisch uitzicht op het meer van Jeris. De slaapruimte bevindt zich op de bovenverdieping waar u kan genieten van een onbelemmerd zicht op de omgeving en de sterrenhemel. En nu maar hopen dat het noorderlicht z'n opwachting maakt …

  Duur: 1 nacht
  Prijs: € 5100,00/dome voor 2 personen of € 590,00/dome voor 2 personen met behoud van uw logies

Dag 8: JERIS - KITTILÄ - BRUSSEL (O + L + D)

Ontbijt, gevolgd door check-out.

Transfer kort voor de middag naar de luchthaven van Kittilä voor de terugvlucht naar Brussel met een rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki.

Sterke punten

• Rechtstreekse vluchten

• Leuk natuurverblijf, rustig gelegen aan een groot meer

• Geschikt voor zowel koppels als gezinnen met kinderen

• Alle klassieke activiteiten komen aan bod

• Verblijf in hotelkamers of in gezellige houten chalets met o.a. eigen sauna en haard

• Arctic Sauna World

• Programma op basis van vol pension

• Thermische winterkledij inbegrepen

• Gratis koffie/thee gedurende de dag

 

Jeris - Essence of Lapland

Jeris - Essence of Lapland
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2022

Bilbao - Architectuur & gastronomie AANRADER
5-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 12 september 2021

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 19 juli 2021

Malta & Gozo - Culturele erfenis van de ridderorde AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 8 november 2021

Sicilië - De Grieken en Normandiërs achterna AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 30 september 2021

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent