Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

8-daags programma

Noorwegen-Finland: Tromsø & het Drielandenpunt | 8 dagen

8-daags individueel programma, vertrek van 15 november 2017 tot 27 april 2018

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - OSLO - TROMSØ (D)

Vertrek in de loop van voormiddag vanuit Brussel naar Tromsø met overstap te Oslo.

Aankomst in de loop van de namiddag en transfer (zelf te regelen) naar uw hotel in het oude centrum van Tromsø en vlakbij de haven. U kan kiezen voor een taxi of voor de 'Flybussen' die de luchthaven met een aantal centrale plaatsen in de stad verbindt waaronder het Scandic Ishavhotel.

De fascinerende stad Tromsø, is vooral gekend voor zijn Arctische kathedraal Binnenin de Arctische kathedraal vindt u prachtig mooie glasramen

De geschiedenis van Tromsø gaat terug tot aan de Middeleeuwen en veel verder.
De stad was vroeger vooral gekend als vissershaven en handelspost door zijn beschermde ligging. Het is een fascinerende stad, gekend voor zijn Arctische kathedraal maar ook voor zijn interessante galerijen en musea zoals het Polar Museum, het Polaria Museum, het Tromsø Museum en het Kunstmuseum.

Verder vindt u er ook nog tal van shopmogelijkheden, levendige cafeetjes zoals dat van de Mack Brouwerij en nog veel meer.

Diner (3-gangen of buffet) in het hotelrestaurant.

Dag 2: TROMSØ (O + L + D)

Scandinavisch ontbijtbuffet.

U kan ook op facultatieve basis een tocht maken met de Fjellheisen kabelbaan Tromsdalstinden, een majestueuze berg met een hoogte van 1238 m

Volledige dag vrije tijd om Tromsø beter te ontdekken. U kan ook op facultatieve basis een tocht maken met de 'Fjellheisen'. Deze kabelbaan brengt u 421m boven zeeniveau. Van hieruit heeft u prachtige uitzichten op de stad Tromsø en de wijde omgeving met talloze eilanden, fjorden, bergen en de open zee.

Aan de andere kant kan u er de 'Tromsdalstinden' waarnemen, een majestueuze berg met een hoogte van 1238 m.

Voor wie wil is er de mogelijkheid om op facultatieve basis aan een boottocht of andere activiteit deel te nemen. Heel populaire tochten in januari en februari zijn de boottochten op zoek naar orca's en andere walvissoorten. Vraag naar onze uitgebreide excursielijst voor Tromsø.

Enkele mogelijkheden:

 • Walvis- en orkasafari
  Facultatieve excursie: Walvis- en orkasafari Vanuit Tromsø vertrekt u per boot op zoek naar walvissen en orka's. Het spotten van walvissen is nooit gegarandeerd, de kansen zijn echter groot gedurende het winterseizoen. Tijdens deze periode zoeken de bultruggen en orka's naar voedsel dichtbij de kust. Deze dieren zijn zeer nieuwsgierig, dus ze komen soms zeer dicht bij de boot.

  Naast het spotten van walvissen, heeft u ook de kans om zeehonden en zeearenden te zien. Deze excursie gaat door in een gewone boot en heeft als voordeel dat er beschutting is bij koud en slecht weer. Voorzie een camera met voldoende geheugen en warme kledij.

  Duur: 3 - 6 uur, afhankelijk van de walvissen
  Vertrek: dagelijks om 8u45, van 21/10/17 tem 25/02/18
  Prijs: € 132,00/volw. of € 66,00/kinderen tem 11 jaar
  Inbegrepen: transfers, engelssprekende gids, thermische kledij, koffie, thee en koekjes
 • Walvissafari per speedboot
  Facultatieve excursie: Walvissafari per speedboot Iedereen wordt bij vertrek voorzien van thermische kledij en overlevingspakken alvorens aan boord te gaan van de speedboot. De speedboot neemt u mee naar een plaats waar de kans het grootst is om walvissen te spotten. Dit is de beste manier om mooie foto's te nemen en het is natuurlijk een zeer speciale ervaring.

  De meeste soorten die hier te spotten zijn, zijn bultruggen, orka's, grienden (soort dolfijn), bruinvissen en soms ook vinvissen. Het spotten is natuurlijk niet gegarandeerd.

  Deze excursie gaat door in een speedboot en heeft als voordeel dat u zich snel kan verplaatsen. Het nadeel is dat deze boot geen beschutting heeft en hierom dient u zich warm te kleden. Voorzie een camera met voldoende geheugen.

  Duur: 3 - 6 uur, afhankelijk van de walvissen
  Vertrek: dagelijks om 8u30, van 21/10/17 tem 04/02/18
  Minimum 2, maximaal 24 deelnemers
  Prijs: € 154,00/volw., minimum leeftijd 12 jaar
  Inbegrepen:gids, thermische kledij, koffie, thee en koekjes
 • Op zoek naar het noorderlicht
  Facultatieve excursie: Op zoek naar het noorderlicht Het magische Noorderlicht fascineert al generaties lang de mensheid. Door zijn Noordelijke ligging liggen de kansen tot het waarnemen van het Noorderlicht in Tromsø en wijde omgeving relatief hoog. Per minibus wordt gebracht naar afgelegen plaatsen buiten de stad u waar geen luchtvervuiling te bespeuren valt.

  Een professionele gids weet voor u de beste plaatsjes uit te zoeken aan de hand van de laatste voorspellingen. Hij of zij kan u ook helpen om uw camera in te stellen om het Noorderlicht optimaal te kunnen fotograferen. Een goede reflexcamera en statief is aangeraden.

  Jammergenoeg kan nooit geen absolute garantie gegeven worden en zijn het nog altijd de uitbarstingen op de zon die bepalen waar en wanneer.
  Warme winterkledij is aangeraden.

  Duur: 6 uur, transfers inbegrepen
  Data: van december tot april
  Prijs: € 120,00/volw. of €66,00/kind (6 tem 12 jaar)

Dag 3: TROMSØ (O + L + D)

Scandinavisch ontbijtbuffet.

Volledige dag vrije tijd om Tromsø verder te ontdekken of voor een facultatieve excursie.

Diner (3-gangen of buffet) in het hotelrestaurant.

In het Polar Museum komt u alles te weten over de rol die Tromsø speelde in de zeehondenjacht en de vele expeditiereizen naar Arctische wateren Het Polaria Museum is een leuk museum met allerhande informatie over de Noordpool

Dag 4: LYNGEN ALPS (O+L+D)

Scandinavisch ontbijtbuffet, gevolgd door check-out.

In de voormiddag transfer naar de Lyngen Alps.

Dit is één van de mooiste natuurgebieden in de regio van Tromsø, het landschap wordt er gekenmerkt door spectaculaire fjorden en indrukwekkende bergen die ook de Lyngen Alps genoemd worden.

Bij aankomst wordt u voorzien van warme thermische kledij voor een huskysafari. Na een korte uitleg vertrekt u op een huskytocht in de Lyngen Alps. U legt 15 km af met 2 personen per slede die u afwisselend zelf kan besturen. Tijdens of na de tocht wordt een maaltijd voorzien.

Tijdens een huskysafari geniet u van spectaculaire fjorden en indrukwekkende bergen De Lyngen Alps vormen één van de mooiste natuurgebieden rond Tromsø

Hierna wordt u naar Kilpisjärvi gebracht, dat vlakbij het drielandenpunt van Finland, Noorwegen en Zweden gelegen is. Door zijn ligging op relatief grote hoogte behoort deze regio tot een populaire locatie om noorderlicht te spotten. Vaak bevindt u zich hier boven het wolkendek wat u een grotere kans heeft om de hemel af te speuren.

Bij veel bewolking in de regio van Tromsø, komen de 'noorderlichtjagers' vaak naar deze regio om toch nog noorderlicht te kunnen spotten.

U verblijft de komende 4 nachten in uw eigen gezellige chalet met woonruimte, aparte slaapkamer(s), haard en sauna. Het restaurant ligt op wandelafstand.

De chalets zijn prachtig gelegen aan de rand van een meer dat door een aantal heuvels omgeven is. Korte rondleiding bij aankomst en uitleg van het activiteitenprogramma.

Diner.

Optioneel: overnachting in een lavu tent, wildernishut,
Aurora Chalet of Queni tent

Wil u het graag wat avontuurlijker? Vervang dan een chaletovernachting in Kilpisjärvi door een nacht in een lavu tent, wildernishut, Aurora Chalet of Queni tent in combinatie met de huskytocht.

 • Lavu tent
  Overnachting in een lavu tent Overnachting in warme thermische slaapzakken in een grote Lavu of Sámi tent.
  U slaapt op rendierhuiden, een kachel zorgt dat het niet te koud wordt. Logies niet privé. Mocht u het toch te koud krijgen, dan kan er een kleine hut opgewarmd worden.

  Mits supplement: € 55,00/volw., € 27,50/kind (4 tem 14 jaar)
 • Wildernishut
  Overnachting in een wildernishut Ruimere logies bestaande uit 4 slaapkamers, haard en een leefruimte.
  Logies niet privé.

  Mits supplement: € 55,00/volw., € 27,50/kind (4 tem 14 jaar)
 • Aurora chalet
  Overnachting in een Aurora Chalet Eenvoudige maar gezellige hut zonder elektriciteit of water. Wel verwarmd en met een venster dat uitkijkt naar het Noorden om vanuit uw bed het noorderlicht te kunnen waarnemen. Maximaal 2 personen per hut.

  Mits supplement: € 75,00/volw.
 • Gamme of Queni tent
  Overnachting in een Gamme of Queni tent Verwarmde tent zonder elektriciteit of water. De tent beschikt over een dubbel bed en is verder nog uitgerust met een kleine tafel en 2 stoelen. Privé logies, maximaal 2 personen per tent.

  Mits supplement: € 75,00/volw.

In de buurt van de logies bevinden zich ook toilet- en douchefaciliteiten. 's Morgens wordt u een deugddoend ontbijt geserveerd in de wildernishut.

DAG 5: KILPISJÄRVI (O + L + D)

Ontbijt.

U wordt opnieuw uitgerust met thermische uitursting en een hlem voor de sneeuwscootersafari. De uitrusting kan u behouden tot op het einde van het verblijf in Kilpisjärvi.

De sneeuwscooters worden opgestart en na een korte uitleg vertrekt u voor één van de hoogtepunten van deze reis. U rijdt naar het Drielandenpunt waar de grenzen van Finland, Noorwegen en Zweden samenkomen. In amper 1 minuut kan u 3 landen bezoeken. Onderweg kan u genieten van prachtige landschappen. U rijdt met 2 personen per scooter die u afwisselend kan besturen. Deze sneeuwscootertocht vereist geen ervaring (duur: 2u30).

Lunch.

Maak een mooie huskysafari maakt langsheen de bossen en heuvels in wondermooie winterse landschappen In de namiddag maakt u een sneeuwschoenwandeling

In de namiddag maakt u een sneeuwschoenwandeling in de omgeving van de chalets. Sneeuwschoenen zijn een typische vorm van transport tijdens de wintermaanden waarbij u zich relatief gemakkelijk kan verplaatsen in de sneeuw. U wordt gewandeld op verharde paden en diepsneeuw. Dit is de beste manier om kennis te maken met de natuur en de zuivere lucht de proeven. Onderweg kan u genieten van een deugddoend warm bessensap (duur: 2u30).

Diner.

DAG 6: KILPISJÄRVI (O + L + D)

Ontbijt.

Door de ligging op grotere hoogte wordt deze streek gekenmerkt door de aanwezigheid van rendierkuddes. De sneeuwscooters worden opnieuw opgestart en samen met de gids gaat u op zoek naar rendieren in de natuur.

De rendierkuddes komen voor op de hoger gelegen sneeuwvlaktes Wanneer een geen rendierkuddes worden gespot, dan wordt een

Wanneer er geen rendieren gespot worden, dan bezoekt u een authentieke rendierboerderij aan de Noorse kant van de grens. Tidjens het bezoek kan u de dieren observeren en met wat geluk kan u ze ookvoederen. Er is geen rendiersledetocht voorzien, maar we garanderen u wel een authentieke ervaring (duur: 3u30).

Lunch.

Vrije namiddag.

Diner.

Dag 7: KILPISJÄRVI (O + L + D)

Ontbijt.

Volledige dag vrije tijd.

Ideaal om een mooie wandeling te maken of om uw programma te vervolledigen met enkele facultatieve excursies.

Facultatieve excursiemogelijkheden:

 • Ijsvissen
  Facultatieve excursie: ijsvissen
  Door de vele meren en rivieren met kristalhelder water is Kilpisjärvi een populaire locatie om aan ijsvissen te doen. Tijdens deze excursie wordt u in een sneeuwscooterslede naar de beste visplaatsen rond Kilpisjärvi gebracht. U leert een gat te maken in het ijs en kan vervolgens zelf proberen een vis aan de haak te slaan. Ijsvissen is een heel populaire activiteit en sport tijdens de wintermaanden. Als u niet in een slede wil zitten, kan u zelf eensneeuwscooter besturen.

  Duur: 3u
  Prijzen:
  € 55,00/pers. (zitplaats in een slede)
  € 101,50/pers. (2 pers./scooter)
  € 156,00/pers. (1 pers./scooter)
 • Tocht met fatbikes
  Facultatieve excursie: tocht met fatbikes Ontdek de sneeuwvlaktes rond Kilpisjärvi op een andere manier, namelijk met een fatbike.
  Dit is een soort aangepaste mountainbike met heel brede banden die bijna aan ballonnen doen denken. Hiermee kan u zich gemakkelijk verplaatsen in de sneeuw. Er zijn tochten mogelijk voor verschillende niveaus. De gids past het niveau aan in functie van de deelnemers van de groep.
  Het is de bedoeling om te genieten tijdens deze tocht.

  Duur: 2u30
  Prijs: € 66,00/pers.
 • Actieve sneeuwscootertocht naar de top van Finland
  Facultatieve excursie: actieve sneeuwscootertocht naar de top van Finland Voor wie het graag wat actiever heeft, kan deelnemen aan een sneeuwscootersafari naar de top van de Halti heuvel, met een hoogte van 1.324m de hoogste berg van Finland. Tijdens de intense tocht kan u één van de hoogst gelegen tundragebieden ontdekken en tevens één van de meeste spectaculaire landschappen van Fins Lapland. Onderweg is een picknick lunch voorzien.

  Duur: 6u
  Prijzen:
  € 176,50/pers. (2 pers./scooter)
  € 258,00/pers. (1 pers./scooter)
  Enkel geschikt voor volwassenen, minimum 4 deelnemers
 • Sauna & jacuzzi
  Facultatieve excursie: sauna en jacuzzi In de late namiddag kan u genieten van een deugddoende en typische Finse sauna en bijhorende jacuzzi aan de rand van het meer.
  U kan napraten over de belevenissen van de voorbije dagen. Met wat gelukt maakt het noorderlicht zijn opwachting. Badkledij verplicht.

  Duur: 1 tot 3 uur
  Prijzen: € 100/1u, € 180/2u, € 240,00/3u + 5.00 €/pers (handdoek)
 • Nachtelijke tocht in een sneeuwscooterslede
  Facultatieve excursie: nachtelijke tocht in een sneeuwscooterslede 's Avonds neemt u plaats in een grote slede die getrokken wordt door de sneeuwscooter van de gids. Deze tocht zal u meenemen naar een aantal mooie locaties rondom Kilpisjärvi. Statistisch gezien telt deze streek het meest aantal noorderlichtwaarnemingen in Finland.
  Dit mede dankzij de afgelegen ligging ver weg van alle kunstlicht en de vaak open sterrenhemel hier. Hopelijk is het noorderlicht opnieuw van de partij en kan hiermee het verblijf in Kilpisjärvi mooi afgesloten worden. Als u niet in een slede wil zitten kan u ook met uw eigen sneeuwscooter rijden.

  Duur: 3 uur
  Prijzen:
  € 59,00/pers. (zitplaats in een slede)
  € 101,50/pers. (2 pers./scooter)
  € 152,00/pers. (1 pers./scooter)

Lunch en diner.

Dag 8: LEVI - KITTILÄ - BRUSSEL (O)

Ontbijt, gevolgd door check-out.

Transfer naar de luchthaven (3u) van Tromsø voor de terugvlucht naar Brussel met overstap te Oslo.

Opmerking

De inhoud van dit programma is gegarandeerd, de volgorde van de excursies of logies kan wijzigen. De excursies gaan door in (kleine) internationale groepjes. Op bepaalde data kan er ook gevlogen worden op Kittilä in Finland.
U betaalt hiervoor geen transfersupplement.

Sterke punten

• Verblijf in Tromsø, stad van het noorderlicht, op basis van half pension

• Verblijf in gezellige chalets, nabij het Drielandenpunt, op basis van vol pension

• Alle typische Lapland activiteiten zijn inbegrepen

• Grote kans tot het waarnemen van het noorderlicht

• Mogelijkheid om deel te nemen aan een walvissafari te Tromsø

• Mogelijkheid om een nacht door te brengen in een typische lavu of aurora chalet

• Mooie kortingen indien u nabij het Drielandenpunt een grotere chalet deelt

 

Tromsø & het Drielandenpunt

Individueel programma
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2021

Myanmar - Ontdek het vergeten paradijs AANRADER
15-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 15 oktober 2020

Sint-Petersburg - Moskou cruise - Volga Dream AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 31 juli 2020

Brazilië - Expeditiecruise op de Amazone AANRADER
15-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 31 oktober 2020

Brazilië - Exploratiereis in de Pantanal AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, van 10 tot 23 augustus 2020

Peru - De schatkamer van Zuid-Amerika AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 12 september 2020

Dubai Wereldexpo AANRADER
4-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 20 oktober 2020 tot 3 januari 2021

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 29 december 2019, 12 en 26 januari en 23 februari 2020

Wildernislodge Avonturenweek (Actief) AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis vertrek op 29 december 2019 & 2, 9 en 16 februari 2020

Ruka Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek op zondag tussen 1 december 2019 en 12 april 2020

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent