Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

5-daags programma

Zweeds Lapland - Pine Bay Lodge Shortbreak | 5 dagen

5-daagse individuele afreis in kleine Nederlandstalige groep, vertrek op 19 januari en 9 & 16 maart 2023

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - LULEÅ (D)

Vlucht van Brussel naar Luleå met overstap te Stockholm. Aankomst in de loop van de namiddag.

Bij aankomst wordt u verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger en wordt u naar uw logies gebracht.

De Pine Bay Lodge is uniek gelegen in een bosrijke omgeving vlakbij de bevroren Botnische Golf U verblijft er in een gezellige en kleinschalige lodge en neemt deel aan diverse excursies

De Pine Bay Lodge is uniek gelegen in een bosrijke omgeving vlakbij de bevroren Botnische Golf. U verblijft er in een gezellige en kleinschalige lodge en neemt deel aan diverse excursies. Elke avond kan u genieten van een deugddoende sauna en de heerlijke lokale keuken.

's Avodn wacht er een 3-gangen diner.

Dag 2: LULEÅ (O + L + D)

Na het ontbijt wordt u uitgerust met een warme winteruitrusting bestaande uit een thermisch pak, handschoenen, muts en warme laarzen die u kan gebruiken tijdens de activiteiten van uw verblijf.

Vandaag maakt u een onvergetelijke sneeuwscootersafari op de bevroren Botnische Golf. Ook voor wie al met sneeuwscooters gereden heeft door besneeuwde bossen en op bevroren binnenmeren is deze tocht een absolute aanrader, want u neemt namelijk deel aan een totaal andere sneeuwscootersafari. Per sneeuwscooter ontdekt u de bevroren zee met de vele eilanden in de archipel.

Met de sneeuwscooter door besneeuwde bossen en op bevroren binnenmeren Onderwerg ontdekt u de bevroren zee met zijn vele eilanden in de archipel

Het is de bedoeling om per sneeuwscooter te eilanden te bereiken die het verst van de kust gelegen zijn. Daarom kan deze sneeuwscootersafari pas doorgaan vanaf januari wanneer er voldoende ijsvorming is. Als de ijscondities het toelaten wordt er naar Brändöskär gereden, een idyllisch vissersdorp dat dateert uit de 17e eeuw en waar o.a. de kapel en de vissershutten bezocht kunnen worden. Afhankelijk van de winter en windrichting stapelt zich het ijs aan de rand op tot een hoge muur van ijs. Een onvergetelijke ervaring om waar te nemen. Onderweg is er een wildernislunch voorzien bij een open kampvuur (duur: 4u, single driving: € 140,00)

Diner (3-gangen).

Dag 3: LULEÅ (O + L + D)

Na het ontbijtbuffet vokgt een transfer naar een nabijgelegen huskyboerderij waar lieve husky’s u enthousiast blaffend zullen verwelkomen. Na een woordje uitleg hoe een huskyslede te besturen vertrekt u voor een huskytocht van 16km in de omliggende natuur. U rijdt met 2 personen per slede die u afwisselend kan besturen (duur: 2u).

Vandaag vertrekt u voor een huskytocht U rijdt met 2 personen per slede die u afwisselend kan besturen

Lunch en vrije tijd in de namiddag.

U wordt uitgerust met sneeuwschoenen en samen met een gids trekt u ’s avonds de natuur in voor een nachtelijke sneeuwschoenwandeling. De gids vertelt u onderweg wat meer over de kenmerken van de natuur in deze regio en hopelijk maakt ook het noorderlicht zijn opwachting.Onderweg geniet u bij een kampvuur van een heerlijk wildernisdiner met bij een kampvuur (duur: 3u).

’s Avonds trekt u de natuur in voor een nachtelijke sneeuwschoenwandeling Met geluk kan u ook het betoverende noorderlicht waarnemen

Dag 4: LULEÅ (O + L + D)

Ontbijtbuffet gevolgd door een volledige dag vrije tijd.

Voor wie wil is er de mogelijkheid om met sneeuwschoenen de omliggende natuur zelf te gaan ontdekken.

U kan het programma vervolledigen met een aantal facultatieve activiteiten.

Facultatieve excursies

 • Huur materiaal
  Langlaufmateriaal: € 50,00/pers./6u
  Fat bike: € 80,00/pers./6u
 • Bezoek aan Gammelstad
  Bezoek aan Gammelstad Korte transfer naar de Unesco werelderfgoedsite van Gammelstad. Gammelstad is een kerkdorpje dat ontstond in de 14e eeuw met een grote culturele en historische waarde voor Luleå en Zweden. Tijdens een rondleiding komt u alles te weten over de geschiedenis, het verband met de lokale geografie en belang voor de ontwikkeling van deze regio.

  Duur: 3 u, transfers inbegrepen
  Prijs: op aanvraag
 • Hovercrafttour naar de Luleå-archipel
  Facultatieve excursie - Hovercraftour naar de Luleå-archipelHovercraft tour naar de Luleå archipel. Een unieke en onvergetelijke manier om de bevroren zee van de archipel van Luleå te bezoeken is per hovercraft. Op geen enkel andere plaats in Zweeds Lapland kan u aan een dergelijke excursie deelnemen. De hovercraft neemt u mee over de bevroren vlaktes tussen de eilanden van de Botnische Golf. Op de bevroren zee kan u even uitstappen en met wat geluk spot u misschien wel een zeehond of een zeearend. Inclusief snacklunch.

  Duur: 2u30
  Prijs: € 270,00/pers. (bij 2 deelnemers), € 230,00/pers. (bij 3-5 deelnemers)
  Opmerking: maximum 5 deelnemers per hovercraft
 • Cruise met een ijsbreker
  Facultatieve excursie - Boottocht met een ijsbrekerIn het Noorden van de Botnische Golf vervullen ijsbrekers tijdens de wintermaanden een belangrijke functie: ze houden de scheepsvaartroutes open. Eenmaal het schip de haven verlaat kan u de kracht van dit schip voelen wanneer het ijs breekt. Tijdens de tocht stopt het schip even en kan u in een waterdicht pak drijven tussen het ijs. Een unieke ervaring.

  Duur: 2u + tranfer
  Prijs: € 390,00/volw., € 290,00/kind (4 tem 12 jaar)
 • Bezoek aan een rendierboerderij
  Facultatieve excursie - Bezoek aan een rendierboerderijU ontmoet een lokale Sámi herder die u wat meer zal vertellen over het houden van rendieren en de Sámi cultuur. U maakt een wandeling naar een kota in het bos waar u plaats neemt rond een kampvuur. Er wordt een lunch geserveerd en kan u luisteren naar diverse verhalen.

  Duur: 2u30
  Prijs: € 250,00/pers.
 • IJsvissen
  IJsvissenEen lokale gids neemt u mee naar de beste locaties op de bevroren zee om aan ijsvissen te doen. U neemt plaats in een slede en een sneeuwscooter trekt de slede naar de beste plaatsen om aan ijsvissen te doen. Van vroeger tot nu was het ijsvissen op de bevroren zee een belangrijk onderdeel om aan voedsel te geraken tijdens de koude wintermaanden. Uw gids leert u de technieken aan en zal u ook alles vertellen over de ijsvorming op zee en hoe u zich kan oriënteren.

  Duur: 2u
  Prijs: € 130,00/pers.
 • Cursus langlauf
  Cursus langlaufEen lokale gids leert u de technieken van het langlaufen aan en vervolgens maakt u een tocht in de omgeving van de lodge. Deze toch kan doorgaan in het bos of op de bevroren zee, afhankelijk van de ijs- en weersomstandigheden. Halfweg wordt er halt gehouden voor een deugddoend warm drankje en kan er genoten worden van de stilte en de rust.

  Duur: 2u
  Prijs: € 130,00/pers.
  Opmerking: geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar
 • Nachtelijke tocht per slede
  Nachtelijke tocht per sledeU neemt plaats in een slede die wordt getrokken door de sneeuwscooter van de gids. Er wordt gereden naar een aantal locaties op de bevroren zee nabij de vele eilandjes. De afgelegen ligging ver weg van het kunstlicht is een ideale locatie om het noorderlicht te spotten als het zich voordoet. In afwachting leert u hoe u een vuur kan maken in de sneeuw en wordt er koffie/thee met cake voorzien. U kan ook kiezen voor een langere tocht gecombineerd met een wildernisdiner. Tijdens dit diner eet u in een verplaatsbare hut die ergens op het ijs in de archipel wordt geplaatst. Meteen de ideale locatie om noorderlicht te spotten als het zich voordoet. Er zijn ook sneeuwschoenen beschikbaar om een wandeling te maken terwijl de gids het maaltijd klaarmaakt.

  Klassieke tocht
  Duur: 2u
  Prijs: € 160,00/volw., € 100,00/kind (4 tem 12 jaar)


  Langere tocht met een wildernisdiner
  Duur: 3u
  Prijs: € 190,00/volw., € 180,00/kind (4 tem 12 jaar)

Lunch.

's Avonds geniet u van een 3-gangen diner.

Dag 5: LULEÅ - STOCKHOLM - BRUSSEL (O)

Ontbijt gevolgd door check-out en inleveren van de thermische kledij.

Check out in de loop van de voormiddag en transfer naar de luchthaven van Luleå voor de terugvlucht met overstap te Stockholm.

Bijzonder overnachten in Zweden

Op zoek naar een bijzondere ervaring? Kies dan voor een overnachting in het ecologische Treehotel

Sterke punten

• Kleinschalige lodge

• Uniek natuurverblijf nabij de bevroren Botnische Golf

• Heerlijke lokale keuken

• Sneeuwscootersafari op de Botnische Golf

• Huskytocht

• Nachtelijke sneeuwschoenwandeling

• Mogelijkheid om een tocht te maken met een ijsbreker of hovercraft - Facultatief

• Mogelijkheid om Gammelstad (Unesco) te bezoeken - Facultatief

• Vol pension

• Thermische winterkledij inbegrepen

 

Zweeds Lapland

Zweeds Lapland: Pine Bay Lodge Shortbreakd
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Puglia - In de hak van de Italiaanse laars AANRADER
8-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 1 oktober 2022 & 27 mei 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent