Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

8-daags programma

Posio Avonturenweek | 8 dagen

8-daags individueel programma, diverse vertrekdata van 16 december 2023 tem 21 maart 2024

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - KUUSAMO - POSIO (D)

Vlucht van Brussel naar de luchthaven van Kuusamo met rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki, afhankelijk van uw vertrekdatum.

Transfer van 1u naar de gekozen logies. U heeft de keuze uit een goed uitgeruste chalet aan de rand van het Kitkajärvi-meer. Voor wie op zoek is naar een budgetformule kan kiezen voor een eenvoudig maar correct hotel dat gelegen aan de kleine skipiste.

Bij aankomst of bij de start van de eerste excursie wordt u voorzien van de nodige thermische kledij die u gedurende uw verblijf kan gebruiken. Deze kledij omvat een thermische overall, kousen, warme bottines, handschoenen en een muts.

Diner.

Dag 2: POSIO (O + L + D)

Na het ontbijt wordt u verwelkomt door de gids voor een eerste excursie. Na een woordje uitleg hoe u een sneeuwscooter bestuurt, vertrekt op avontuur. U zit per 2 op een sneeuwscooter en kan deze afwisselend besturen. Tijdens deze sneeuwscootersafari rijdt u door prachtige sneeuwlandschappen, dichte bossen en over bevroren meren (duur: 3u, single driving: € 70,00/scooter).

Na een woordje uitleg hoe u een sneeuwscooter bestuurt, vertrekt op avontuur Tijdens deze sneeuwscootersafari rijdt u door prachtige sneeuwlandschappen, dichte bossen en over bevroren meren

Lunch in het hotelrestaurant.

Langere sneeuwscootertocht

U kan de inbegrepen sneeuwscootersafari ook uitbreiden naar een langere versie. Tijdens een 4u durende tocht met de sneeuwscooter is ook een wildernislunch voorzien die de lunch in het hotelrestaurant vervangt.

Mits supplement: € 105,00/pers. (2 pers/scooter)
Single driving: € 85,00/scooter
Vertrek: op aanvraag
Opmerking: Minimum 6 deelnemers vereist

Diner.

Dag 3: POSIO (O + L + D)

In de voormiddag maakt u een sneeuwschoenwandeling in de omgeving van uw logies. De diepte van de sneeuw deert u niet dankzij de brede sneeuwschoenen.

In de voormiddag maakt u een sneeuwschoenwandeling in de omgeving van uw logies In de namiddag is er tijd voorzien om te ijsvissen

Onderweg wordt een picknicklunch voorzien. In de namiddag is er tijd voorzien voor een partijtje ijsvissen. Er wordt gevist met netten, een van de meest traditionele vormen van vissen in de Arctische gebieden. Uw gids zal er u alles over vertellen.

Diner.

Dag 4: POSIO (O + L + D)

Ontbijt, gevolgd door een vrije dag.

's Middags leert u hoe u zalm of forel kan bereiden op een traditionele wijze. De nodige ingrediënten worden voorzien. Vervolgens wordt uitgelegd hoe u de vis moet bereiden. Nadat de vis gerookt is, kan u ervan genieten als middaglunch.

U kan op facultatieve basis gaan skiën op de nabijgelegen skipistes of tochten maken per fat bike, sneeuwschoenen of langlaufski's.

Skimogelijkheden

Op 200m van uw hotel bevinden zich het Kiri skigebied. Dit zijn 3 skipistes waarvan de langste ongeveer 1.000m is. De pistes zijn perfect voor kinderen en beginners maar bieden ook de nodige uitdaging voor meer ervaren skiërs. Het hoogteverschil bedraagt 110m. 2 van de 3 pisten zijn verlicht.

U kan uw programma ook vervolledigen met een aantal facultatieve excursies zoals extra tochten per sneeuwscooter of een sessie ijsdrijven.

Optionele excursies

 • Ijsdrijven
  Optionele excursie: Ijsdrijven Beleef een unieke en onvergetelijke arctische ervaring. Na een woordje uitleg kan u tussen het ijs drijven in een wak van het nabijgelegen meer. Een waterdicht thermisch pak beschermd u tegen het ijskoude water. Een belevenis waar u nog lang zal over napraten. Excursie is enkel geschikt voor personen groter dan 1m40.

  Duur: 1u00
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 70,00/pers.
  Opmerking: minstens 6 deelnemers.
 • Nachtelijke sneeuwscootertocht
  Optionele excursie: Nachtelijke sneeuwscootertocht Rijden met de sneeuwscooter in het donker geeft u een totaal andere rij-ervaring als overdag. Het licht van de maan en de sneeuwscooter weerschijnt op de witte sneeuw en geeft een apart gevoel . U rijdt naar afgelegen plaatsen in de natuur waar u mogelijks het noorderlicht kan zien. Onderweg wordt ook haltgehouden bij een kampvuur om worstjes te grillen. Afhankelijk van de sneeuwcondities en de rijvaardigheden van de groep zal u zo'n 25km afleggen met de sneeuwscooters.

  Duur: 3u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 180,00/volw. of € 130,00/kind (4 tem 12 jaar)
  Single driving supplement: € 60,00
  Opmerking: minstens 6 deelnemers.
 • Wandeling in het Riisitunturi Nationaal Park
  Optionele excursie: Wandeling in het Riisitunturi Nationaal Park Transfer naar de grens van het Riisitunturi Nationaal Park. De gids zal u alles vertellen waarom dit park zo bijzonder is. Het wandelpad brengt u heuvelopwaarts. Hoe hoger u komt, hoe mooier het uitzicht. Bij helder weer kan u het Kitka-meer zien of zelf kijken tot de Russische grens. Uiteindelijk bereikt u de top van Riisitunturi waar u kan genieten van een 360° panorama. Na 3,5km wandelen bereikt u een hut waar een picknicklunch met brood en soep wordt voorzien. In totaal wordt 5 km gewandeld. Het is mogelijk dat bepaalde paden volledig zijn ondergesneeuwd en dat er sneeuwschoenen nodig zijn.

  Duur: 4u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 90,00/volw. of € 45,00/kind (4 tem 12 jaar)
  Opmerking: minstens 6 deelnemers.
 • Bezoek aan Santa Claus Village
  Optionele excursie: Bezoek aan Santa Claus Village Uitstap per bus naar Rovaniemi en het Santa Claus Village, de officiële woonplaats van de Kerstman. U geniet er van 2u vrije tijd zodat u de Kerstman kan bezoeken in zijn kantoor en zodat er ook tijd is om het pakhuis, het postkantoor met de elfjes en de winkeltjes te bezoeken. U vindt er ook enkele restaurants voor een snack of volledige maaltijd. Enkel busvervoer, geen gids aanwezig (rit Posio-Rovaniemi: 2u).

  Duur: 6u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 115,00/volw. of € 90,00/kind (4 tem 12 jaar)
  Opmerking: minstens 6 deelnemers.

Dag 5: POSIO (O + L + D)

Ontbijt.

Vandaag brengt u een bezoek aan de Korouoma kloof. U maakt een wandeling en u kan er ijsmuren of bevroren watervallen bewonderen. De picknick lunch wordt onderweg voorzien.

Vandaag brengt u een bezoek aan de Korouoma kloof U maakt een wandeling en u kan er ijsmuren of bevroren watervallen bewonderen

Diner.

Dag 6: POSIO (O + L + D)

Ontbijt.

U start de dag met een bezoek aan een lokale huskyboerderij. Bij aankomst maakt u kennis met de huilende honden. Na een woordje uitleg vertrekt u voor een huskytocht van 10km (duur: 1u) in het Riisitunturi Nationaal Park.

Tijdens een bezoek aan een huskyboerderij maakt u kennis met de huilende honden Vertrekt op huskysafari in het prachtige Riisitunturi Nationaal Park

Gedurende het grootste deel van de winter zijn de bomen in deze regio met dikke pakken sneeuw bedekt. De landschappen tijdens de tocht ronduit impressionant. U zit met 2 personen op een huskyslede die u afwisselend zelf kan besturen.

Langere huskytocht

U kan de inbegrepen huskysafari ook upgraden naar een langere versie waarbij u 20km aflegt met de huskyslede in plaats van de standaardtocht van 10km.

Mits supplement: € 80,00/volw. (2 pers/scooter), € 65,00/kind(10 tem 12 jaar)
Vertrek: op aanvraag.
Opmerking: Minimum 4 deelnemers vereist

Vervolgens bezoekt u een lokale rendierboerderij. U wordt er ontvangen door de rendierherder en zijn familie. U maakt er een tochtje met een rendierslede.

Maak kennis met het leven op de rendierboerderij en met de dieren zelf Er staat ook een kort tochtje met een rendierslede op het programma

De middaglunch wordt voorzien in een typische kota.

Na een goed gevulde dag vol met leuke herinneringen keert u vervolgens terug naar Posio voor het diner.

Dag 7: POSIO (O + L + D)

Vandaag geniet u van een vrije dag.

In de buurt van uw logies kan u prachtige wandelingen maken in de omliggende natuur. In Posio vindt u ook een klein skicentrum terug met 3 kleine skipistes waarvan de langste piste 1 km lang is. Twee skipistes zijn verlicht zodat u ook tijdens de donkere perfect kan skiën. Skimateriaal en skipas kunnen ter plaatse gehuurd of aangekocht worden.

Wanneer u logeert in het hotel, dan bevindt u zich vlak aan de piste. Indien u logeert in de chalets, dan kan u met een korte taxirit de skipistes bereiken.

Voor shopping kan u terecht in de Pentik boetiekwinkel in Posio. Hier vindt u de meest noordelijk gelegen keramiekwinkel van de wereld. Veel keramiek die hier geproduceerd wordt, is geïnspireerd op rendiermotieven. U kan de Pentik boetiekwinkel op eigen houtje bezoeken of kiezen voor een georganiseerd bezoek.

Facultatieve excursie

 • Bezoek aan de Pentik shop en het museum
  Bezoek aan de Pentik shop en het museum Pentik is de meest noordelijk gelegen fabriek waar keramiek wordt gemaakt. Het is tevens de laatste overgebleven fabriek van gans Finland waar keramiek wordt gemaakt. U kan er de lokale fabriek en museum bezoeken. Uiteraard kan u er ook de nodige shopping doen.

  Duur: 3u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 40,00/volw., € 25,00/kind(4 tem 12 jaar)

Lunch.

Afscheidsdiner (3-gangen) met typische lokale gerechten.

Dag 8: POSIO - KUUSAMO - BRUSSEL

Ontbijt.

Op deze laatste dag levert u de thermische kledij in. Vervolgens geniet u van een vrije voormiddag of dag, afhankelijk van uw terugvlucht. Check-out op de middag.

Transfer naar de luchthaven van Kuusamo voor de retour naar Brussel met rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki.

Sterke punten

• Rechtstreekse vluchten

• Overnachting in een gezellige chalet met eigen sauna of in een hotel aan de voet van de kleine skipiste

• Voordeelpakket aan excursies inbegrepen

• Excursies gaan door in kleine groepjes

• Natuur- en rustbeleving

• Vol pension

• Aanrader voor zowel koppels als gezinnen met kinderen

• Thermische winterkledij inbegrepen

 

Posio Avonturenweek

Posio Avonturenweek
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland 2023 met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 27 augustus tot 9 september 2023

Egypte - Once-in-a-lifetime cruise op de Nijl AANRADER
18-daagse begeleide culturele cruise, vertrek op 18 september 2023

Parma & Milaan - Kunst, cultuur & gastronomie AANRADER
6-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 16 juni 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 3 november 2023

Botswana - Botswana onder canvas AANRADER
13-daagse Nederlandstalig begeleide safari met mobiele tent, vertrek op 24 september 2023

Veelzijdig Vietnam en mysterieus Cambodja AANRADER
18-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, afreis op 11 november 2023

Zuid-Korea - Land van de kalme morgen AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 30 september 2023

Markiezen en Frans-Polynesië AANRADER
16-daagse Nederlandstalig begeleide eilandencruise, vertrek op 21 september 2023

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van op 23 december 2023 tot 17 maart 2024

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent