Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

5-daags programma

Ranua Wildlife Park - Fins Lapland | 5 dagen

5-daags individueel programma, dagelijks vertrek tussen 29 november 2020 en 15 april 2021

Bekijk de prijzen van dit programma

DAG 1 (D)

Vertrek vanuit Brussel naar Rovaniemi, Oulu of Kuusamo met een rechtstreekse vlucht of met een overstap in Helsinki. Aankomst in de namiddag of vooravond afhankelijk van de gekozen vlucht. Verwelkoming en transfer (1u à 2u afhankelijk van de gekozen luchthaven) naar de chalets.

De chalets zijn heel gezellig en goed uitgerust met o.a. woonruimte, kitchenette, badkamer, sauna, haard, aparte slaapkamers,…

Bij aankomst wordt u verwelkomd en naar uw chalet gebracht. Iedere deelnemer tot dit programma heeft recht op een vrij bezoek aan het Ranua Wildlife Park. U kan uw bezoek zelf inplannen in functie van het excursieprogramma en de daaraan verbonden vrije tijd.

Even uitblazen in de gezelloge zithoek In het Wildlife Park ziet u zeldzame dieren zoals de lynx

In het Ranua Wildlife Park maakt u kennis met dieren die in Lapland voorkomen: rendieren, elanden, lynxen, wolven, vossen, veelvraten, bevers, marters en zelf beren (de beren houden wel hun winterslaap en ontwaken pas vanaf maart). Bovendien vindt u hier ook een aantal dieren terug die leven in de Arctische gebieden zoals de ijsbeer. Dit bezoek is een leuke en leerrijke ervaring voor jong en oud. Liefhebbers van fotografie kunnen deze dieren ook heel goed fotograferen in een natuurlijke habitat.

Op de dag van uw aankomst of bij de start van de eerste safari wordt u met de nodige warme winteruitrusting voorzien die u kan behouden tot op het einde van het programma. Deze uitrusting bestaat oa uit een thermisch pak, warme bottines, handschoenen en een muts. Bij sneeuwscootertochten wordt u ook nog eens extra uitgerust met een helm.

Even uitblazen in de gezelloge zithoek In het Ranua Wildlife Park ontmoet u dieren die in Lapland leven zoals wolven

Diner.

DAG 2 (O + L + D)

Ontbijtbuffet.

De sneeuwscooters staan klaar voor een adembenemende tocht in de natuur.
Er wordt gereden naar een rendierboerderij waar u kennis kan maken met het leven van een rendierherder en waar u ook een kort ritje van 1 km per rendierslede kan maken. Na deze tocht krijgt u nog een warme maaltijd aangeboden en kan u luisteren naar de verhalen van de rendierherder.
(duur: 3u, Single driving: € 40,00/scooter.)

De sneeuwscooters staan klaar voor een adembenemende tocht in de natuur Maak van dichtbij kennis met de dieren op de rendierboerderij

Vrije namiddag.

 • Optioneel: Sneeuwschoenwandeling
  Sneeuwschoenwandeling Er is geen betere manier om kennis te maken met de natuur dan tijdens een sneeuwschoenwandeling. De diepte van de sneeuw deert u niet aangezien u met sneeuwrackets wordt uitgerust. De gids begeleidt u tijdens deze wandeling langs de sprookjesachtige besneeuwde bomen. Vergeet vooral niet van de stilte te genieten. U kan ook kiezen voor een nachtelijke sneeuwschoenwandeling en misschien maakt het noorderlicht dan wel z'n opwachting.

  Duur: 2u
  Prijs dagtocht : € 60,00/volw., € 54,00/kind (4 tem 14 jaar)
  Prijs nachttocht : € 68,00/volw., € 62,00/kind (4 tem 14 jaar)

Diner.

DAG 3 (O + L + D)

Ontbijt.

Vrije voormiddag. Ideaal om het Ranua Wildlife Park te bezoeken.

Lunch.

In de namiddag wordt u naar een nabijgelegen huskyboerderij gebracht waar de honden u enthousiast blaffend zullen verwelkomen. U maakt er kennis met de huskyherder en uw huskyteam waarmee u een mooie huskytocht van 20 km maakt. U zit met 2 personen per slede die u afwisselend zelf kan besturen. U zal onderweg versteld staan van de pracht van de natuur en de stilte rondom u (duur: 2u15).

U wordt naar een nabijgelegen huskyboerderij gebracht, waar de honden u enthousiast blaffend zullen verwelkomen Maak er kennis met uw huskyteam waarmee u een mooie huskytocht van 20km maakt

Optioneel

U kan ook kiezen om uw huskytocht uit te breiden naar een volledige dagtocht van 45 km (duur 5u30) waarbij u per 2 over een slede beschikt die u afwisselend kan besturen. Enkel mogelijk voor volwassen of kinderen die groter zijn dan 1m 60. De lunch in het restaurant wordt dan vervangen door een wildernislunch. Mits supplement: € 85,00/pers.

Diner.

Als de avond valt beleeft u één van de hoogtepunten van uw verblijf. U ontmoet uw gids aan de ingang van het Ranua Wildlife Park en u brengt een nachtelijke bezoek aan het park. Iedereen wordt uitgerust met hoofdlampen en na sluitingsuur zal u op zoek gaan hoe de dieren in het donker leven de nacht doorbrengen. Beetje per beetje zal uw nachtzicht beteren en zal u glinsterende ogen of dieren ontdekken. Op sommige plaatsen zal u zelf de gelegenheid hebben om dieren te voederen. U kan dan enkel nog hopen op een open sterrenhemel en met wat geluk kan u genieten van het noorderlicht. Na het bezoek kan u nog worstjes grillen in een Lapse hut en napraten over de belevenissen van de avond (duur: 3u).

DAG 4 (O + L + D)

Ontbijtbuffet.

Bij heldere hemel kan u 's nachts het noorderlicht waarnemen Even uitblazen in de gezelloge zithoek

Volledige dag vrije tijd. Ideaal om te langlaufen, te wandelen, met de kinderen sleetje te glijden of om gewoon te genieten van de gezelligheid van de chalet.
Ter plaatse kunt u gemakkelijk langlaufmateriaal huren.

Lunch.

U kan uw programma ook nog vervolledigen met een aantal facultatieve excursies of het inbegrepen excursieprogramma laten aanpassen.

Facultatieve excursies

 • Sneeuwscootersafari met ijsvissen
  Sneeuwscootersafari met ijsvissen U rijdt naar een nabijgelegen meer waar u aan ijsvissen kan doen. De technieken worden u aangeleerd en nadien kan u proberen zelf een vis te vangen. Tijdens het vissen worden warme dranken geserveerd en de eventuele vangst kan door de gids op een kampvuur worden klaargemaakt.

  Duur: 3u
  Prijs: € 137,00/volw., € 96,00/kind (4 tem 14 jaar)
  Single driving : € 40,00/scooter.
 • Action snowmobile safari
  Action snowmobile safari Houdt u van actie en snelheid? Neem dan deel aan 1 van de 2 actieve sneeuwscootersafari's waarbij u een uitdagender parcours voorgeschoteld krijgt. U kan kiezen uit een excursie van 4u of een excursie van 6u. Bij beide tochten wordt de lunch dan onderweg voorzien. De lange excursie is enkel geschikt voor volwassenen.


  Duur: 4u
  Prijs: € 154,00/volw., € 110,00/kind (> 10 jaar)
  Single driving fee: € 40,000/scooter

  Duur: 5u30
  Prijs: € 198,00/volw.
  Single driving fee: € 84,00/scooter)
 • Dagtrip naar Rovaniemi
  Dagtrip naar Rovaniemi Na het ontbijt vertrekt u naar Rovaniemi. De rit duurt ongeveer 1u. De eerste stop is het Santa Claus Village. Het hoogtepunt is de ontmoeting met de Kerstman. Na de lunch heeft u vrije tijd in het centrum van Rovaniemi. U kan er gaan shoppen of het Arktikum bezoeken (facultatief, ca € 12.00/volw.), een prachtig en modern museum over de flora, fauna, geschiedenis en cultuur van Lapland. Er is ook een gedeelte waar u alles te weten komt over het Arctische klimaat en het noorderlicht. Nadien keert u terug naar Ranua.

  Duur: 7u
  Prijs: € 132,00/volw., € 93,00/kind (4 tem 14 jaar)
  Vertrek: maandag een donderdag om 10u
 • Huur een fat bike
  Huur een fat bike In het nabijgelegen safarikantoor kan u ter plaatse (op voorwaarde van beschikbaarheid) fat bikes huren en de omgeving rondom Ranua verkennen.

  Duur: 2u
  Prijs: € 30,00/fat bike

Diner.

 • Nachtelijke sneeuwscootertocht
  Nachtelijke sneeuwscootertocht Maak uw Lapland ervaring compleet en neem deel aan een nachtelijke sneeuwscootertocht en bezorg uzelf een totaal andere rij-ervaring. 's Avonds vertrekt u op een nachtelijke sneeuwscootertocht op zoek naar het noorderlicht.

  Bij het schijnsel van de maan en onder een weergaloze sterrenhemel rijdt u per sneeuwscooter de natuur in. Door de besneeuwde bossen gaat het heuvelafwaarts naar het dal om op een stil, sereen en donker plekje halt te houden. Het kampvuur wordt ontstoken en er worden warme dranken en een kleine snack geserveerd. Gezelligheid troef dus en nu maar hopen dat het noorderlicht zijn opwachting maakt.
  Een betere afsluiter van uw Laplandervaring kunt u zich niet wensen...

  Duur: 3u
  Prijs: € 132,00/volw., € 93,00/kind (4 tem 14 jaar)
 • Sledetocht met paarden
  Nachtelijke sneeuwscootertochtSledetocht met sterke Finnhorses in de prachtige sneeuwlandschappen rondom het Ranua Wildlife Park. U heeft de keuze uit een dagtocht of een nachtelijke tocht waarbij u met wat geluk het noorderlicht kan overserveren.

  Duur: 1u (dagtocht) of 2u (nachtelijke tocht)
  Prijzen dagtocht: € 55,00/volw., € 50,00/kind (4 tem 14 jaar)
  Prijzen nachtelijke tocht: € 90,00/volw., € 80,00/kind (4 tem 14 jaar)
 • Hot tub
  Maak uw Lapland ervaring compleet en huur een hot tub Maak uw Lapland ervaring compleet en huur een hot tub voor een avond.
  Geniet van een heerlijk warm bad onder de open sterrenhemel in de sneeuw. En met wat geluk maakt het noorderlicht z’n opwachting.

  Prijzen: € 190,00 (maandag tot donderdag) of € 210,00 (vrijdag tot zondag)
 • Overnachting in een glazen iglo
  Overnachting in een glazen iglo U kan uw verblijf verlengen met één of meerdere nachten in een glazen iglo. Dit uniek verblijf is in de natuur gelegen in de nabijheid van een meer, ver weg van alle kunstlicht. Dit biedt een optimale locatie om het noorderlicht te observeren. De glazen iglo's zijn luxueus ingericht en beschikken over een volledig uitgeruste kitchenette, badkamer met douche, toilet en eigen sauna.

  Prijs verlengingsnacht op basis van half pension
  2 personen in een Twin Igloo: € 310,00/pers./nacht
  2 personen in een Lakeside Igloo: € 310,00/pers./nacht
  3 personen in een Lakeside Igloo met extra bed: € 290,00/pers./nacht
  (de 3e persoon kan een volwassene of een kind zijn)
  4 personen in een glazen iglo met extra bedden: € 225,00/pers./nacht
  (de 3e of 4e persoon moet steeds een kind zijn)
  Korting kind 4 tem 14 jaar : € 15,00/kind/nacht
  Opmerking: u kan ook een inbegrepen chaletnacht vervangen door een overnachting in een glazen iglo.

Opmerking

Dit programma gaat door vanaf 2 deelnemers. De inhoud is gegarandeerd, maar de volgorde van excursies kan wel wisselen. De excursies gaan door in internationaal gezelschap en andere deelnemers kunnen bij de activiteiten aansluiten. Wanneer u meerdere optionele excursies bijboekt, is het aangeraden om extra nachten te voorzien.

DAG 5 (O)

Ontbijtbuffet.

Vrije voormiddag of dag, afhankelijk van de gekozen terugvlucht. Check-out op de middag. Vervolgens wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Brussel met rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki.

Verleng uw verblijf

Verleng uw verblijf met hotelovernachtingen in Ruka om te skiën of geniet van luxe en comfort tijdens een verblijf in een glazen villa

Sterke punten

• Overnachting in een gezellige houten chalet met eigen sauna en haard

• Voordelig en compleet excursiepakket inbegrepen

• Bezoek aan de meest noordelijke zoo ter wereld

• Kennismaking met alle dieren die in Lapland leven en ijsberen

• Natuur- en rustbeleving

• Vol pension

• Aanrader voor zowel koppels als gezinnen met kinderen

• Mooie kinderkortingen

• Dit programma kan gemakkelijk verlengd worden met een verblijf in Ruka om te skiën of om te genieten van het comfort en luxe van een glazen villa

 

Finland - Ranua Wildlife Park

Finland - Ranua Wildlife Park
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2022

Bilbao - Architectuur & gastronomie AANRADER
5-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 12 september 2021

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 19 juli 2021

Malta & Gozo - Culturele erfenis van de ridderorde AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 8 november 2021

Sicilië - De Grieken en Normandiërs achterna AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 30 september 2021

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent