Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

5-daags programma

Ruka Glass Village | 5 dagen

5-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 1 december 2021 tot 11 april 2022

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - KUUSAMO - RUKA (D)

Vertrek vanuit Brussel naar Kuusamo per rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki. Aankomst in de namiddag of vooravond afhankelijk van de gekozen vlucht.

Transfer (30 min) naar de glazen villa’s die in de natuur gelegen zijn nabij het skidorpje Ruka. De afgelegen ligging weg van het kunstlicht en de grote glazen ramen, zijn ideaal om het noorderlicht te observeren als het zich voordoet.

U logeert in één van de glazen iglo's van het Glass Village nabij Ruka De afgelegen ligging weg van het kunstlicht en de grote glazen ramen, zijn ideaal om het noorderlicht te observeren

Afhankelijk van uw aankomstuur en of er op uw eerste dag al een activiteit voorzien is, zal u op dag 1 of 2 naar een lokaal safarikantoor gebracht worden. Hier wordt u voorzien van warme thermische kledij die u kan gebruiken tot het einde van het programma. De uitrusting omvat een thermisch pak, warme winterschoenen, sokken, muts, thermische laarzen, handschoenen en helm voor de excursies met de sneeuwscooter.

Diner.

 • Overnachting in een sneeuwiglo - Facultatief
  Overnachting in een sneeuwiglo - Facultatief U kan er ook voor kiezen om in de nabijheid van dit oude dorp in een sneeuwiglo te overnachten. U wordt uitgerust meteen warme slaapzak waarin u zeker geen kou zal vatten. U behoudt uw logies.
  Mits supplement: € 85,00/pers.

  U kan er ook voor kiezen om de eerste of de laatste nacht van uw verblijf in de glazen villa te vervangen door een overnachting in een sneeuwiglo.
  Mits korting: op aanvraag

Dag 2: RUKA (O + D)

Ontbijt.

Na een korte instructieles vertrekt u op een sneeuwscootersafari van 20 km langsheen de besneeuwde bossen en de vele bevroren meren rondom Ruka. U zit met 2 personen op een sneeuwscooter. Tijdens deze excursie zal u de prachtige landschappen ten volle kunnen bewonderen. Bij een kampvuur geniet u van een deugddoende koffie of thee (duur: 3u, single driving: € 25,00/pers.).

Kinderkorting

Kinderen van 4 tem 11 jaar hebben een korting op de excursieprijs. De kinderkorting geeft recht op een plaats in een slede voortbewogen door de sneeuwscooter van de gids. Deze kinderen die in de slede zitten moeten altijd vergezeld zijn door een ouder. Kinderen groter dan 140 cm mogen plaatsnemen op de sneeuwscooter op voorwaarde dat ze hiervoor de volwassenenprijs betalen (te verkrijgen op eenvoudige aanvraag).

Facultatieve lunch.

In de namiddag maakt u een rustige sneeuwschoenwandeling naar een nabijgelegen meer Tijdens het ijsvissen kan u proberen om een snoek, forel of zalm aan de haak te slaan

In de namiddag maakt u een rustige sneeuwschoenwandeling naar een nabijgelegen meer waar u alle technieken van het ijsvissen zullen uitgelegd worden. U leert er zelf een gat maken in het ijs en vervolgens kan u zelf proberen om een snoek, forel of zalm aan de haak te slaan. Tussenin geniet u van koffie/thee en een zoet broodje waarna er terug gewandeld wordt naar uw logies. (duur: ca 3u)

 • Actieve sneeuwschoenwandeling in het Oulanka National Park - Facultatief
  Actieve sneeuwschoenwandeling in het Oulanka National Park - Facultatief U kan de inbegrepen sneeuwschoenwandeling met ijsvissen ook vervangen door een actieve tocht in 1 van de mooiste plaatsjes in de streek van Ruka-Kuusamo: het Oulanka National Park. Eén van de hoogtepunten onderweg zal ongetwijfeld de waterval van Jyrävä zijn. Onderweg wordt een snack lunch met koffie voorzien.

  Duur : 5u
  Mits supplement: € 35,00/volw., € 15,00/kind (5 tem 11 jaar)
  Minstens 4 deelnemers

Dag 3: RUKA (O + D)

Ontbijt.

Bustransfer naar een lokale rendierboerderij. De rendierherder zal u alles vertellen over het leven op de rendierboerderij. U zal er oa. leren een rendier te vangen met een lasso.

Vandaag bezoekt u een rendierboerderij Na een ritje met de rendierslede ontvangt u uw rendierbrevet

Een kort tochtje met de rendierslede mag natuurlijk niet ontbreken. Hierna ontvangt u uw rendierrijbewijs. Tot slot geniet u van een kop warme koffie. Vervolgens wordt er terug naar het safarikantoor gereden waar u in de loop van de namiddag zal aankomen (duur: 2u).

 • Bezoek aan rendierboerderij met lange rendiersledetocht - Facultatief
  Bezoek aan rendierboerderij met lange rendiersledetocht - Facultatief U kan ook kiezen om de inbegrepen rendiersledetocht tijdens het bezoek aan de rendierboerderij te vervangen door een langere tocht van 1,5 km. Een unieke ervaring in de Lapse natuur.

  Mits supplement: € 45,00/volw.,
  € 55,00/kind (5 tem 11 jaar)
  Minstens 4 deelnemers
 • Bezoek aan rendierboerderij per sneeuwscooter - Facultatief
  BBezoek aan rendierboerderij per sneeuwscooter - Facultatief Voor wie graag met de sneeuwscooter rijdt, is er de mogelijkheid om het bezoek aan de rendierboerderij (inclusief korte sledetocht) te combineren met een sneeuwscootertocht. U legt 50 km met de sneeuwscooters af.

  Duur: 5u
  Mits supplement: € 70,00/pers. bij 2 pers./scooter). of € 95,00/pers. bij 1 pers/scooter.
  Kind (10 tem 11 jaar): € 40,00/kind
  Kinderen dienen minstens 1m40 groot zijn
  Minstens 4 deelnemers

Diner.

Dag 4: RUKA (O + D)

Ontbijt.

Na het ontbijt vertrekt u naar een nabijgelegen huskyboerderij. Bij aankomst staan de honden al te blaffen vol ongeduld en na een korte instructieles kan de huskysafari van start gaan. U rijdt met 2 personen per slede die u afwisselend kan besturen. Eenmaal de tocht vertrokken is kan u genieten van een hemelse stilte rondom u en hoort u enkel het knarsen van de slede in de sneeuw.

Na het ontbijt vertrekt u naar een nabijgelegen huskyboerderij U maakt een mooie en lange tocht van 10 km

U maakt een tocht van 10 km (1u) en na de tocht is er voldoende tijd om foto's te nemen van deze lieve dieren en kan u ook luisteren naar de verhalen van de huskyherder. Bij terugkomst kan u opnieuw genieten van een deugddoende soeplunch (duur: 3u).

 • Bezoek aan huskyfarm met langere huskytocht - Facultatief
  Bezoek aan rendierboerderij per sneeuwscooter - Facultatief Voor wie het graag wat actiever wil, kan de inbegrepen huskytocht van 10 km vervangen door een extra lange huskysafari van 20 km (duur: 4u). Zo heeft u meer tijd om de natuur te ontdekken samen met de honden.

  Mits supplement: € 65,00/volw,
  € 45,00/kind (5 tem 11 jaar)
  Minstens 4 deelnemers

Facultatieve lunch.

Vrije namiddag. U kan uw programma uitbreiden met extra nachten of met een aantal facultatieve excursies.

 • Ice karting - Facultatief
  Ice karting - Facultatief Transfer naar het ice karting parcours. Na een korte uitleg hoe een kart te besturen kan de actie beginnen. De karts zijn uitgerust met spijkerbanden. De karting vereist een perfecte mix van technisch kunnen en snelheid.
  Na enkele opwarmronden krijgt iedereen de kans om in enkele ronden een kwalificatietijd neer te zetten. Deze bepaald dan de startplaats voor de grote finale. Er kan gereden worden met ongeveer 5 à 6 karts tegelijkertijd. Bij de Pro Race van 35 minuten krijgen de 3 beste rijders een attentie en worden er ook snacks met koffie geserveerd.

  Karting Race - 25 minuten
  Duur: 1u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 60,00/pers.

  Pro Karting Race - 35 minuten
  Duur: 1u30
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 80,00/pers.

  Minstens 4 deelnemers, deelnemers moeten minstens 150 cm groot zijn
 • Tocht met buggy's - Facultatief
  Tocht met buggy's - Facultatief Test uw rijvaardigheden op sneeuw en ijs met een buggy. Elke buggy biedt plaats voor 2 personen en u kan de buggy afwisselend besturen. Er wordt een vast traject afgelegd en de totale rijduur varieert rond 50 à 60 minuten. Wie met een buggy wil rijden moet over een geldig rijbewijs beschikken.

  Duur: 1u30
  Vertrek: op dinsdag en zaterdag
  Prijs: € 85,00/volw. (2 pers. per buggy), € 45,00/kind (5 tem 15 jaar)
  Single driving: + € 25,00/buggy
  Minstens 4 deelnemers, het eigen risico zoals bij sneeuwscootersafari's is van toepassing.
 • Actieve sneeuwscootersafari naar het Russische grensgebied - Facultatief
  Actieve sneeuwscootersafari naar het Russische grensgebied - Facultatief Een must do excursie voor iedere sneeuwscooterliefhebber. De rit van maar l100 km neemt u mee naar het oosten, naar de top van de Kuntivaara heuvel. Met z'n 480 m ligt de top bezaaid met dik besneeuwde bomen. Onderweg wordt een warme wildernislunch voorzien. Tijdens deze actieve sneeuwscootertocht beschikt iedere deelnemer over z'n eigen sneeuwscooter. Deze safari is niet geschikt voor kinderen.

  Duur: 6u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 215,00/volw. of € 125,00/volw. indien u de inbegrepen korte sneeuwscootersafari vervangt door deze langere tocht.
  Minstens 4 deelnemers
 • Rivierdrijven - Facultatief
  Rivierdrijven - Facultatief In de voormiddag heeft u de mogelijkheid om een leuke ervaring rijker te worden. U kan dan namelijk aan rivierdrijven doen. U krijgt thermische en waterdichte pakken ter beschikking en daarmee drijft u een rustige rivier af tussen sneeuw en ijs. Halfweg wordt er gestopt voor een deugddoend warm drankje. Een unieke ervaring!

  Duur: 2u30
  Vertrek: maandag tem zaterdag om 11u00
  Prijs: € 85,00/pers.
  Minstens 4 deelnemers, deelnemers moeten minstens 160 cm groot zijn
 • Fietstocht met fatbikes - Facultatief
  Fietstocht met fatbikes - Facultatief Fatbikes zijn de nieuwste hype in het hoge Noorden. Fatbike zijn een type mountainbike met dikke ballonbanden waarmee u vlot door de sneeuw kan rijden. Samen met een lokale gids maakt u een tocht van 4,5 km. Onderweg wordt een korte pauze voorzien om iets te eten. De route kan aangepast worden in functie van de weersomstandigheden. Behoorlijke fysieke conditie vereist. Fatbikes kunnen ook ter plaatse ook per dag gehuurd worden.

  Duur: 2u30
  Vertrek: donderdag en zaterdag om 11u00
  Prijs: € 70,00/pers.
  Deelnemers moeten minstens 160 cm groot zijn
 • Nachtelijke sneeuwschoenwandeling - Facultatief
  Nachtelijke sneeuwschoenwandeling - Facultatief Ervaar een echte winternacht middenin de natuur. U maakt een aangename en actieve sneeuwschoenwandeling van 4 km in de prachtige omgeving van de heuvel van Pyhävaara. Onderweg zal u versteld staan van de prachtige uitzichten rondom u en hopelijk kan u een prachtige sterrenhemel aanschouwen want dit is één van de voorwaarden om noorderlicht te kunnen zien. In afwachting van het noorderlicht kan u onderweg genieten van wat warme dranken en zal de gids u verhalen vertellen over het noorderlicht.

  Duur: 3u00
  Vertrek: maandag tem zaterdag om 19u00
  Prijs: € 69,00/volw., € 42,00/kind (5 tem 11 jaar)
 • Nachtelijke sneeuwscootertocht - Facultatief
  Nachtelijke sneeuwscootertocht - Facultatief Een sneeuwscootertocht in het donker geeft u een totaal andere rijervaring als tijdens de dag. Het licht van de sneeuwscooter weerschijnt op de sneeuwvlaktes en samen met het licht van de sterren en de maan geeft u dit een magisch gevoel. Het doel is uiteraard om het noorderlicht te kunnen spotten, daarom worden er onderweg regelmatig stops gemaakt. Tijdens één van deze stops kan u genieten van een deugddoende kop koffie in een typische kota. De tocht gaat door op hetzelfde tijdstip als de nachtelijke rit per sneeuwscooterslede. Gezinnen met kleine kinderen kunnen apart deelnemen aan deze activiteit en toch nog een groot deel van de avond samen doorbrengen. Kinderen moeten minstens door één van de ouders vergezeld zijn.

  Duur: 3u00
  Prijs: € 120,00/volw. (2 pers./scooter), € 145,00/volw. (1 pers./scooter),
  € 70,00/kind (8 tem 11 jaar)
  Minstens 4 deelnemers

Traditioneel Laps diner met allerlei lokale specialiteiten. Na het diner wordt u teruggebracht naar uw logies.

 • Authentieke Finse sauna met diner - Facultatief
  Authentieke Finse sauna met diner - Facultatief U kan het diner ook uitbreiden met een authentieke Finse sauna ervaring. Onder leiding van een echte Fin geniet van een authentieke Finse sauna. Hij/zij zal u alles vertellen over de saunacultuur in Finland. Tussenin geniet u van een warm jacuzzibad of kan u duik nemen in een ijswak in het meer. Er worden dranken en kleine snacks geserveerd. De avond wordt afgesloten met een leerrijke video over het noorderlicht.
  Tot slot geniet u van een heerlijk Fins buffet.
  Badkledij is verplicht bij het gebruik van de sauna.

  Duur: 5u00
  Prijs: € 55,00/volw., € 33,00/kind (4 tem 11 jaar)

Dag 5: RUKA - KUUSAMO - BRUSSEL (O + D)

Ontbijt.

Inleveren van de thermische kledij en check-out.

Transfer rond de middag of de late namiddag naar de luchthaven van Kuusamo voor de terugvlucht naar Brussel per rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki.

Opmerkingen

U kan het programma gemakkelijk verlengen met extra nachten in Ruka.
Ontdek ook ons 8-daags programma Ruka Avonturenweek waarbij u een complete week in een glazen villa kan overnachten tegen een voordeelprijs.

Sterke punten

• Luxueus verblijf in een glazen villa middenin een mooie natuurlocatie

• Goede verblijfslocatie om noorderlicht waar te nemen als het zich voortdoet

• Afwisselend en compleet Lapland programma

• Alle typische Lapland activiteiten inbegrepen in een voordeelpakket

• Rust- en natuurbeleving

• Goede skimogelijkheden - facultatief

• Mogelijkheid om het programma nog actiever te maken met facultatieve excursies

• •Mogelijkheid om te overnachten in een sneeuwiglo

• Mogelijkheid om het programma te verlengen met een verblijf in het skidorpje van Ruka

• Thermische winterkledij inbegrepen

 

Ruka

Ruka - Fins Lapland
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2022

Japan - De gracieuze tegenstellingen van Japan AANRADER
16-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2021, 18 maart en 1 oktober 2022

Wenen - In het spoor van Schiele, Klimt & Wagner AANRADER
4-daagse begeleide culturele citytrip, vertrek op 21 oktober 2021

Dubai, de Wereldexpo met Oman & Abu Dhabi AANRADER
11-daage Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 12 november 2021

Bilbao - Architectuur & gastronomie AANRADER
5-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 12 september 2021

Stedenbezoeken en cruise Sint-Petersburg tot Moskou AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 4 september 2022

Cruise op de Douro - MV Spirit of Chartwell AANRADER
8-daagse begeleide riviercruise, afreis op 17 september 2021

Puglia - In de hak van de Italiaanse laars AANRADER
8-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 18 september 2021, 15 mei & 11 september 2022

Namibië & Victoria-watervallen - Deserts & Rivers AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 2 oktober 2021 en 6 oktober 2022

Portugal - Porto en de Douro-vallei AANRADER
8-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 1 juli tem 31 augustus 2021

Kroatië - Dubrovnik Rivièra AANRADER
8-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 3 juli tem 29 september 2021

Italië - Puglia, in de hak van de Italiaanse laars AANRADER
8-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 1 juli tem 14 oktober 2021

Griekenland - Atheense Rivièra AANRADER
8-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 1 juli tem 30 september 2021

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent