Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

5-daags programma

Ruka Glass Village Shortbreak | 5 dagen

5-daags individueel programma, diverse vertrekken van 20 december 2022 tem 9 maart 2023

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - KUUSAMO - RUKA (D)

Vertrek vanuit Brussel naar Kuusamo per rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki. Aankomst in de namiddag of vooravond afhankelijk van de gekozen vlucht.

Transfer (30 min) naar de glazen villa’s die in de natuur gelegen zijn nabij het skidorpje Ruka. De afgelegen ligging weg van het kunstlicht en de grote glazen ramen, zijn ideaal om het noorderlicht te bewonderen.

U logeert in een van de glazen iglo's van het Glass Village nabij Ruka De afgelegen ligging weg van het kunstlicht en de grote glazen ramen, zijn ideaal om het noorderlicht te observeren

Afhankelijk van uw aankomstuur en of er op uw eerste dag al een activiteit voorzien is, zal u op dag 1 of 2 van uw programma in het nabijgelegen safarikantoor voorzien worden van warme thermische kledij die u kan gebruiken tot het einde van het programma. De uitrusting omvat een thermisch pak, warme winterschoenen, sokken, muts, thermische laarzen, handschoenen en helm voor de excursies met de sneeuwscooter.

Diner.

Optionele excursie

 • Authentieke Finse sauna - Facultatief
  Authentieke Finse sauna - Facultatief Nabij uw logies kan u genieten van een authentieke Finse sauna ervaring. Onder leiding van een echte Fin geniet van een authentieke Finse sauna. Hij/zij zal u alles vertellen over de saunacultuur in Finland. Voor de durvers is er de mogelijkheid om een duik te nemen in een ijswak in het meer. Tijdens deze saunasessie worden ook water en bessensap en wat kleine snacks geserveerd. Badkledij verplicht.

  Duur: 2u30
  Vertrek: woensdag, vrijdag & zaterdag om 16u30
  Mits supplement: € 60,00/volw., € 40,00/kind (8 tem 11 jaar)

Dag 2: RUKA (O + D)

Ontbijt.

Na een korte instructieles vertrekt u op een sneeuwscootersafari van 20km langsheen de besneeuwde bossen en de vele bevroren meren rondom Ruka. U zit met 2 personen op een sneeuwscooter. Tijdens deze excursie zal u de prachtige landschappen ten volle kunnen bewonderen. Bij een kampvuur geniet u van een deugddoende koffie of thee met een zoet broodje (duur: 3u, single driving:
€ 25,00/pers.).

Kinderkorting

Kinderen van 4 tem 11 jaar hebben een korting op de excursieprijs. De kinderkorting geeft recht op een plaats in een slede voortbewogen door de sneeuwscooter van de gids. Deze kinderen die in de slede zitten moeten altijd vergezeld zijn door een ouder. Kinderen groter dan 1m40 mogen plaatsnemen op de sneeuwscooter op voorwaarde dat ze hiervoor de volwassenenprijs betalen (te verkrijgen op eenvoudige aanvraag).

Optionele excursie

 • Langere sneeuwscootertocht met lunch - Facultatief
  Sneeuwscootertocht met lunch - Facultatief Mits supplement kan u ook deelnemen aan een langere sneeuwscootersafari van 40km. Tijdens deze tocht wordt ook een soeplunch bij het kampvuur voorzien. Enkel geschikt voor personen groter dan 1m40.

  Duur: 4u
  Vertrek: op aanvraag
  Mits supplement: € 60,00/volw., € 35,00/kind (10 tem 11 jaar)

Facultatieve lunch.

In de namiddag maakt u een rustige sneeuwschoenwandeling naar een nabijgelegen meer Tijdens het ijsvissen kan u proberen om een snoek, forel of zalm aan de haak te slaan

Vrije namiddag. U kan gaan skiën of wandelen of u kan ook deelnemen aan een aantal facultatieve excursies om zo uw programma compleet te maken. Tot de mogelijkheden behoren o.a. sneeuwschoenwandelen, ijsvissen, rivierdrijven en nog veel meer.

Dag 3: RUKA (O + D)

Per bus wordt u naar een lokale rendierboerderij gebracht. De rendierherder zal u alles vertellen over het leven op de rendierboerderij, u maakt er een kort tochtje per rendierslede waarna u de rendieren ook kan voederen.

Vandaag bezoekt u een rendierboerderij Na een ritje met de rendierslede ontvangt u uw rendierbrevet

Nadien kan u genieten van een kop warme koffie, een zoet broodje en kan u een worstje grillen bij het kampvuur. Tot slot wordt u terug naar uw logies gebracht (duur: 2u30).

Optionele excursies

 • Bezoek aan rendierboerderij met lange rendiersledetocht - Facultatief
  Bezoek aan rendierboerderij met lange rendiersledetocht - Facultatief U kan ook kiezen om de inbegrepen rendiersledetocht tijdens het bezoek aan de rendierboerderij te vervangen door een langere tocht van 1,5km. Een unieke ervaring in de Lapse natuur.

  Mits supplement: € 45,00/volw.,
  € 55,00/kind (5 tem 11 jaar)
  Minstens 4 deelnemers, enkel mogelijk vanaf 7/01
 • Bezoek aan rendierboerderij per sneeuwscooter - Facultatief
  BBezoek aan rendierboerderij per sneeuwscooter - Facultatief Wie graag met de sneeuwscooter rijdt, kan het bezoek aan de rendierboerderij (inclusief korte sledetocht) combineren met een sneeuwscootertocht. U legt 50km met de sneeuwscooters af. Deze excursie is enkel geschikt voor volwassenen of kinderen die groter zijn dan 1m40.

  Duur: 4u30
  Mits supplement: € 100,00/pers. bij 2 pers./scooter). of € 125,00/pers. bij 1 pers/scooter.
  Kind (10 tem 11 jaar): € 70,00/kind

Diner.

Dag 4: RUKA (O + D)

Ontbijt.

Na het ontbijt vertrekt u naar een nabijgelegen huskyboerderij. Bij aankomst staan de honden al te blaffen vol ongeduld en na een korte instructieles kan de huskysafari van start gaan. U rijdt met 2 personen per slede die u afwisselend kan besturen. Eenmaal de tocht vertrokken is kan u genieten van een hemelse stilte rondom u en hoort u enkel het knarsen van de slede in de sneeuw.

Na het ontbijt vertrekt u naar een nabijgelegen huskyboerderij U maakt een mooie en lange tocht van 10km met de huskies

U maakt een tocht van 10km (duur: 1u) met de honden in de natuur. Na de tocht is er voldoende tijd om foto's te nemen (duur: 3u).

Optionele excursie

 • Bezoek aan huskyfarm met langere huskytocht - Facultatief
  Bezoek aan rendierboerderij per sneeuwscooter - Facultatief Wie het graag meer wil, kan de inbegrepen huskytocht van 10km vervangen door een lange huskysafari van 20km. Zo heeft u meer tijd om van de Finse natuur te genieten samen met de honden. Op het einde van de tocht wordt er kleine snack voorzien.

  Duur: 4u30
  Vertrek: op aanvraag
  Mits supplement: € 65,00/volw,
  € 45,00/kind (5 tem 11 jaar)

Facultatieve lunch.

Vrije namiddag. U kan uw programma uitbreiden een aantal facultatieve excursies.

Facultatieve excursies

 • Sauna yoga
  De basics van het langlaufen Na een actieve dag in de (koude) buitenlucht kan u achteraf heerlijk ontspannen in de warme van een traditionele Finse sauna. Tijdens een sessie 'sauna yoga' helpt de warmte om de spieren te ontspannen en de oefeningen om uw geest tot rust te laten komen. Deze yoga sessie duurt zo'n 30 minuten en er komen zo'n 6 oefeningen aan bod. Sauna yoga brengt een boost aan u metabolisme, reduceert uw stress en zal helpen om beter te slapen. Badkledij verplicht.

  Duur: 1u
  Prijs: € 55,00/pers.
 • De basics van het langlaufen
  De basics van het langlaufen Tijdens deze activiteit leert een lokale gids u de basistechnieken van het langlaufen. Langlaufen is een van de nationale hobby's in Finland. Huur van langlaufmateriaal is inbegrepen.

  Duur: 1u45
  Prijs: € 60,00/pers.
 • Fietstocht met fatbikes
  Fietstocht met fatbikes - Facultatief Fatbikes zijn een hype in het hoge Noorden. Fatbikes zijn een type mountainbike met dikke ballonbanden waarmee u vlot door de sneeuw kan rijden. Samen met een lokale gids maakt u een tocht van 4,5 km. Onderweg wordt een korte pauze voorzien om iets te eten. De route kan aangepast worden in functie van de weersomstandigheden. Behoorlijke fysieke conditie vereist. Fatbikes kunnen ook ter plaatse ook per dag gehuurd worden.

  Duur: 2u30
  Vertrek: dinsdag en vrijdag om 11u00
  Prijs: € 70,00/pers.
  Deelnemers moeten minstens 160 cm groot zijn
 • IJsvissen
  IJsvissenIJsvissen is een typische hobby die door veel Finnen wordt beoefend. Na de transfer naar een nabijgelegen meer worden de technieken van het ijsvissen toegelicht. U leert er een gat maken in het ijs, vervolgens kan u proberen een snoek, baars of zalmforel aan de haak te slaan. Tussenin geniet u van koffie/thee en een zoet broodje. Nadien wordt u teruggebracht naar uw logies.

  Duur: 3u
  Vertrek: woensdag & zaterdag om 10u00
  Prijs: € 75,00/volw., € 45,00/kind(4 tem 11 jaar)
 • Nachtelijke sneeuwschoenwandeling
  Nachtelijke sneeuwschoenwandeling - Facultatief Ervaar een echte winternacht middenin de natuur. U maakt een aangename en actieve sneeuwschoenwandeling van 4 km in de prachtige omgeving van de heuvel van Pyhävaara. Onderweg zal u versteld staan van de prachtige uitzichten rondom u en hopelijk kan u een prachtige sterrenhemel aanschouwen want dit is een van de voorwaarden om noorderlicht te kunnen zien. In afwachting van het noorderlicht kan u onderweg genieten van wat warme dranken en zal de gids u verhalen vertellen over het noorderlicht.

  Duur: 3u00
  Vertrek: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag om 19u00
  Prijs: € 75,00/volw., € 45,00/kind (5 tem 11 jaar)
 • Nachtelijke rit per sneeuwscooterslede
  Nachtelijke rit per sneeuwscootersledeU neemt plaats in een sneeuwscooterslede die wordt getrokken door de sneeuwscooter van de gids. Tijdens de tocht wordt er op zoek gegaan naar het noorderlicht op een afgelegen locatie, ver weg van alle kunstlicht. In afwachting van het mogelijke noorderlicht wordt op een open kampvuur koffie/thee klaargemaakt en kan u worstjes grillen.

  Duur: 3u
  Vertrek: dinsdag & vrijdag om 19u00
  Prijs: € 75,00/volw., € 45,00/kind(5 tem 11 jaar)
 • Ice karting
  Ice karting Transfer naar het circuit. Na een woordje uitleg over hoe te rijden met de kart, kan de actie beginnen. Er wordt gereden op een besneeuwd parcours waarbij de karts uitgerust zijn met spijkerbanden. Deze excursie vereist van de deelnemer een perfecte mix van technisch kunnen en snelheid!

  Na enkele opwarmronden krijgt iedereen de kans om een kwalificatietijd neer te zetten. De snelste deelnemers komen in de finale tegen elkaar uit. Er kan gereden worden met 5-6 karts tegelijkertijd. Deelnemers moeten minstens 1m50 groot zijn.

  Duur: 1u
  Prijs: € 85,00/pers. (inclusief transfers en 15 à 20min. Ice Karting)
  Vertrek: op aanvraag
  Opmerking: minimum 4 deelnemers
 • Rivierdrijven
  Rivierdrijven - Facultatief In de voormiddag heeft u de mogelijkheid om een leuke ervaring rijker te worden. U kan dan namelijk aan rivierdrijven doen. U wordt voorzien van een waterdicht thermisch pak. Geef u vervolgens over aan de rivier en laat u uzelf meevoeren door de stroming. Halfweg wordt er gestopt voor een deugddoend warm drankje. Een unieke ervaring!

  Duur: 2u30
  Prijs: € 88,00/pers.
  Vertrek: maandag , dinsdag, donderdag en zaterdag om 11u00
  Opmerking: minimum 4 deelnemers, deelnemers moeten >1m60 groot zijn
 • Sneeuwschoenwandeling naar de prachtige Valtavaara-berg
  Sneeuwschoenwandeling naar de prachtige Valtavaara berg. - Facultatief Deze wandeling met sneeuwschoenen brengt u naar een van de mooiste gebieden van Ruka. De gids begeleidt u door de prachtige vallei en de besneeuwde bossen. Bij een kampvuur kan u worstjes grillen en genieten van een deugddoende warm drankje.

  Duur: 3u30
  Vertrek: maandag en zaterdag om 10u30
  Prijs: € 80,00/volw., € 50,00/kind (8 tem 11 jaar)
 • Actieve sneeuwschoenwandeling in het Oulanka National Park
  Actieve sneeuwschoenwandeling in het Oulanka National Park - Facultatief Het Oulanka Nationaal Park behoort tot een van de mooiste parken van Finland. Neem deel aan deze actieve wandeltocht van 4km met sneeuwschoenen door besneeuwde wouden en langs de Kitka rivier. Onderweg wordt een snacklunch met koffie voorzien.

  Duur: 5u
  Vertrek: dinsdag en vrijdag om 10u00
  Prijs: € 95,00/volw., € 59,00/kind (8 tem 11 jaar)
 • Sneeuwschoenwandeling in het Riisitunturi National Park
  Sneeuwschoenwandeling in het Riisitunturi National Park - Facultatief Tijdens deze 3 tot 6km lange (afhankelijk van de groep en de weersomstandigheden) wandeling maakt u kennis met de adembenemende landschappen van het Riisitunturi Nationaal Park. Via de besneeuwde bossen bereikt u een panoramisch uitzicht. U hebt een prachtig zicht op Kitkajarvi en de omringende wildernis. Dit is het grootste bronwatermeer van Europa. Onderweg vertelt de gids over de natuur en het lokale leven. Er is een koffiepauze voorzien bij een kampvuur. De minimumleeftijd om deel te nemen is 12 jaar

  Duur: 5u30
  Vertrek: donderdag om 9u00
  Prijs: € 110,00/pers.
 • Nachtelijke sneeuwscootertocht - Facultatief
  Nachtelijke sneeuwscootertocht - Facultatief Een sneeuwscootertocht in het donker geeft u een totaal andere rijervaring als tijdens de dag. Het licht van de sneeuwscooter weerschijnt op de sneeuwvlaktes en samen met het licht van de sterren en de maan geeft u dit een magisch gevoel. Het doel is uiteraard om het noorderlicht te kunnen spotten, daarom worden er onderweg regelmatig stops gemaakt. Tijdens een van deze stops kan u genieten van een deugddoende kop koffie met een lichte snack bij een kampvuur. De tocht gaat door op hetzelfde tijdstip als de nachtelijke rit per sneeuwscooterslede. Gezinnen met kleine kinderen kunnen apart deelnemen aan deze activiteit en toch nog een groot deel van de avond samen doorbrengen. Kinderen moeten minstens 1m40 zijn en door een van de ouders vergezeld zijn.

  Duur: 3u00
  Prijs: € 124,00/volw. (2 pers./scooter), € 149,00/volw. (1 pers./scooter),
  € 70,00/kind (8 tem 11 jaar)
 • Actieve sneeuwscootersafari naar het Russische grensgebied
  Actieve sneeuwscootersafari naar het Russische grensgebied Een must do excursie voor iedere sneeuwscooterliefhebber. Een intense rit van 100km neemt u mee naar het Oosten, naar de top van de Kuntivaara heuvel. Met zijn 480m ligt de top bezaaid met dik besneeuwde bomen. Van hieruit kan u buurland Rusland zien liggen. Onderweg wordt een warme wildernislunch voorzien. U moet wel over enige sneeuwscooterervaring beschikken wanneer u aan deze sneeuwscooterexcursie wil deelnemen. Tijdens deze excursie beschikt iedere deelnemer over zijn eigen sneeuwscooter.

  Duur: 6u
  Vertrek: woensdag en zaterdag om 9u30
  Prijs: € 220,00/volw. (1 pers./scooter) of € 125,00/volw. indien u de inbegrepen korte sneeuwscootersafari vervangt door deze langere versie en u over de nodige sneeuwscooterervaring beschikt.

Traditioneel Laps diner met allerlei lokale specialiteiten.

Dag 5: RUKA - KUUSAMO - BRUSSEL (O + D)

Ontbijt.

Inleveren van de thermische kledij en check-out.

Transfer rond de middag of de late namiddag naar de luchthaven van Kuusamo voor de terugvlucht naar Brussel per rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki.

Zin om langer te verblijven in een Glass Villa in Ruka?

Bekijk ons 8-daags programma Ruka Avonturenweek waarbij u een complete week in een glazen villa kan overnachten tegen een voordeelprijs.

Sterke punten

• Luxueus verblijf in een glazen villa middenin een mooie natuurlocatie

• Goede verblijfslocatie om noorderlicht waar te nemen als het zich voortdoet

• Afwisselend en compleet Lapland programma

• Alle typische Lapland activiteiten inbegrepen in een voordeelpakket

• Rust- en natuurbeleving

• Goede skimogelijkheden - Facultatief

• Mogelijkheid om uw programma aan te vullen met facultatieve excursies

• Mogelijkheid om te overnachten in een sneeuwiglo - Facultatief

• Thermische winterkledij inbegrepen

 

Ruka

Ruka - Fins Lapland
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland 2023 met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 27 augustus tot 9 september 2023

Egypte - Once-in-a-lifetime cruise op de Nijl AANRADER
18-daagse begeleide culturele cruise, vertrek op 18 september 2023

Parma & Milaan - Kunst, cultuur & gastronomie AANRADER
6-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 16 juni 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 3 november 2023

Botswana - Botswana onder canvas AANRADER
13-daagse Nederlandstalig begeleide safari met mobiele tent, vertrek op 24 september 2023

Veelzijdig Vietnam en mysterieus Cambodja AANRADER
18-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, afreis op 11 november 2023

Zuid-Korea - Land van de kalme morgen AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 30 september 2023

Markiezen en Frans-Polynesië AANRADER
16-daagse Nederlandstalig begeleide eilandencruise, vertrek op 21 september 2023

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van op 23 december 2023 tot 17 maart 2024

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent