Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

8-daags programma

Rust en natuur Avonturenweek in Fins Lapland | 8 dagen

8-daags individueel programma, vertrek op zaterdag en zondag van 25 november 2018 tot 7 april 2019

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - KUUSAMO/OULU/ROVANIEMI

Vertrek vanuit Brussel naar Kuusamo, Oulu of Rovaniemi met rechtstreekse vlucht of overstap in Helsinki (afhankelijk van uw vertrekdatum). Aankomst in de namiddag of vooravond afhankelijk van de gekozen vlucht.

Bij aankomst wordt u opgehaald en met een transfer (1u à 2u afhankelijk van de gekozen luchthaven) naar uw verblijfsplaats gebracht. Het hoofdgebouw (met oa. hotelkamers, Aurora View Suites, receptie, restaurant, bar...) en de chalets zijn uniek gelegen op een kleine skiheuvel.

De chalet is een comfortabele, Finse rustieke bungalow met oa. privé sauna, haard en eigen keuken.

Bij aankomst ontvangt u ook de definitieve volgorde van het safariprogramma.

Diner in het panoramarestaurant.

Misschien is een sneeuwschoenwandeling iets voor u... ...of een uitgebredie rit op de sneeuwscooter

Dag 2: SNEEUWSCOOTERSAFARI (O)

Ontbijtbuffet.
De gids neemt u mee en bezorgt u de nodige warme winterkledij (thermische overall, warme laarzen, handschoenen en een helm) en uitrusting die u kan behouden tot op het einde van deze avonturenweek.

De sneeuwscooters staan buiten klaar en na een korte uitleg vertrekt op uw eerste winters avontuur. Tijdens deze sneeuwscootersafari (2 pers./sneeuwscooter) maakt u kennis met het wondermooie landschap in deze omgeving met heuvels, besneeuwde bossen en bevroren meren (ca 3u). Koffiebreak & snack onderweg.

 • Optioneel: 2-daagse sneeuwscootersafari met overnachting in een wildernishut
  Optioneel: 2-daagse sneeuwscootersafari met overnachting in een wildernishut U kan de inbegrepen sneeuwscootersafari ook uitbreiden naar een avontuurlijke 2-daagse sneeuwscootersafari met overnachting in een wildernishut. De 2-daagse sneeuwscootersafari start in de loop van de voormiddag en komt de volgende dag in de namiddag terug aan. Tijdens deze excursie wordt ook de lunch (2x) en het diner als extra voorzien. U brengt de nacht door in een wildernishut of chalet (overnachting in slaapzakken). U behoudt wel uw logies in het hotel. Deze tochten zijn enkel geschikt voor volwassenen die over een geldig rijbewijs beschikken. U kan kiezen om alleen of per 2 met de sneeuwscooter te rijden. Enige ervaring is vereist. Vertrek op aanvraag.

  Mits toeslag: € 725,00/pers. (2 pers./scooter) of
  € 775,00/pers. (1 pers./scooter)
  Vertrek: op aanvraag

Facultatieve lunch. Voor de lunch kan u altijd terecht in het restaurant voor een snack of buffet. Onderaan de skiheuvel kan u ook terecht voor een snack in het ski-restaurant of in de kleine supermarkt.

In de namiddag heeft u vrije tijd en kunt u facultatief skiën of langlaufen, wandelen, genieten van het uitzicht, ontspannen in de sauna of een frisse duik nemen in het zwembad. De skipistes en loipes liggen vlak naast uw chalet.
Facultatief diner.

Voor het diner kunt u op voorhand het half pension bijboeken, maar u kan dit ook ter plaatse beslissen. Ter plaatse heeft u keuze uit het half pension diner, à la carte of een snack. Onderaan de skiheuvel bevindt zich nog een restaurant met een heerlijke kaas- en rendierfondue, een snackbar en een kleine supermarkt.

Dag 3: VRIJE DAG (O)

Ontbijtbuffet.
Volledige dag vrije tijd. Indien u dit wenst kunt u nog een aantal facultatieve excursies bij reserveren om zo uw Lapland ervaring nog completer te maken.

Facultatieve excursies

 • Afdaling met een 'kicksledge'
  Facultatieve excursie:Afdaling met een 'kicksledge' Een 'kickslede' of stepslede is een typisch Finse manier om u te verplaatsen. Met één been staat u op de slede, met het andere been duwt u de slede vooruit of glijdt u ermee de heuvel af. Er wordt gegleden tot onderaan de heuvel waarna u met de wagen naar boven wordt gebracht. Onderweg wordt er ook nog koffie aangeboden in een kota bij een kampvuur. €én persoon per slede

  Duur: 2 uur
  Prijs: € 49,00/volw.
  Vertrek: dinsdag om 14u30

 • Nachtelijke sneeuwscootersafari
  Facultatieve excursie: Nachtelijke sneeuwscootersafari Als het donker wordt, vertrekt u op een nachtelijke sneeuwscootersafari. De lichten van de sneeuwscooters weerschijnen op de witte sneeuw en samen met het licht van de de maan geeft u dit zeker een fantastische ervaring. Als u geluk heeft, kan u het noorderlicht bewonderen tijdens de tocht. Tijdens deze tocht geniet u ook van een warme koffie, klaargemaakt boven een open kampvuur.

  Duur: 3 uur
  Prijs: € 125,00/volw., € 62,50/kind (4 tem 11 jaar)
  Single driving: € 40,00/scooter
  Vertrek: dinsdag en woensdag om 20u00

 • Overnachting in een sneeuwiglo
  Facultatieve excursie: Overnachting in een sneeuwiglo overnachten. Buiten kan het heel koud worden maar binnen blijft de temperatuur redelijk stabiel met slechts enkele graden onder nul.
  U wordt uitgerust met een warme thermische slaapzak. De bouw van de iglo is steeds afhankelijk van de weersomstandigheden. Tijdens december is dit steeds onder voorbehoud. Een unieke ervaring.

  Duur: 1 nacht, inclusief overnachting, materiaal, ontbijt, douche en sauna in het nabijlegen hotel
  Prijs: € 80,00/pers. (maximum 2 personen per iglo)
  Kan enkel gereserveerd worden indien u al een overnachting heeft in een chalet of hotelkamer

Dag 4: HUSKYSAFARI (O + L)

Ontbijtbuffet gevolgd door transfer naar een nabijgelegen huskyboerderij waar de honden u enthousiast blaffend zullen verwelkomen. U maakt er kennis met de huskyherder en uw huskyteam waarmee u een volledig dag op pad gaat voor een extra lange huskysafari van 25 km.

Onderweg wordt er halt gehouden om foto's te nemen en te wisselen van bestuurder (2 volw. per slede + max. 1 kind). Na de huskysafari wordt er een lunch voorzien op de huskyboerderij en beantwoordt de huskyherder al jouw vragen.

Optioneel: korte huskytocht

U kan ook kiezen voor een kortere en iets minder avontuurlijke huskytocht van 12 km (1u à 1u30) zonder lunch. Deze kortere versie is aan te raden indien u reist met kinderen van 4 tem 8 jaar. De excursie gaat meestal door op dinsdag- of donderdagvoormiddag.
Mits korting: € 97,00/volw., € 48,50/kind (4 tem 11 jaar)

Facultatieve excursies

 • 2-daagse huskytocht met overnachting in een wildernishut
  Facultatieve excursie: 2-daagse huskytocht met overnachting in een wildernishut U kan de inbegrepen huskysafari ook uitbreiden naar een avontuurlijke 2-daagse huskytocht met overnachting in een wildernishut. Per dag legt u zo'n 25 à 30 km af. De 2-daagse huskytocht start in de loop van de voormiddag en komt de volgende dag in de namiddag terug aan. Tijdens deze excursie wordt ook de lunch (2x) en het diner als extra voorzien. U brengt de nacht door in een wildernishut of chalet (overnachting in slaapzakken). U behoudt wel uw logies in het hotel. Deze tochten zijn enkel geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 16 jaar (of groter dan 1m50cm). Iedere deelnemer bestuurt z'n eigen huskyslede.

  Mits toeslag: € 515,00/pers. (periode A), € 545,00/pers. (periode B) of
  € 575,00/pers. (periode C)
  Vertrek: op aanvraag

 • Fietstocht met fatbikes
  Facultatieve excursie: Fietstocht met fatbikes Fatbikes zijn de hype in het hoge Noorden. Een fatbike is een type mountainbike met heel dikke ‘ballonbanden’ waar u gemakkelijk door de sneeuw kan rijden. Samen met een lokale gids maakt u een tocht van 3 km. Onderweg wordt ook nog een korte pauze voorzien. Fatbikes kunnen ter plaatse ook per dag gehuurd worden.

  Duur: 2 uur
  Prijs: € 49,00/volw.
  Vertrek: woensdag om 14u30

 • Nachtelijke sneeuwscootersafari
  Facultatieve excursie: Nachtelijke sneeuwscootersafari Als het donker wordt, vertrekt u op een nachtelijke sneeuwscootersafari. De lichten van de sneeuwscooters weerschijnen op de witte sneeuw en samen met het licht van de de maan geeft u dit zeker een fantastische ervaring. Als u geluk heeft, kan u het noorderlicht bewonderen tijdens de tocht. Tijdens deze tocht geniet u ook van een warme koffie, klaargemaakt boven een open kampvuur.

  Duur: 3 uur
  Prijs: € 125,00/volw., € 62,50/kind (4 tem 11 jaar)
  Single driving: € 40,00/scooter
  Vertrek: dinsdag en woensdag om 20u00

Facultatief diner.

of voor een tocht met rendierslede... ...of ga voor een bezoek aan een huskyboerderij...

Dag 5: SNEEUWSCHOENWANDELING (O)

Ontbijtbuffet, gevolgd door een vrije voormiddag. Facultatieve lunch.

In de namiddag staat een sneeuwschoenwandeling op het programma. De diepte van de sneeuw op de heuveltop deert u niet aangezien u met sneeuwschoenen wordt uitgerust. De gids begeleidt u tijdens deze wandeling langs de sprookjes- achtige besneeuwde bomen. Vergeet vooral niet van het uitzicht te genieten! Facultatief diner. Onderweg krijgt u ook nog warme drank en koekjes.

Dag 6: RENDIERTOCHT (O)

Ontbijtbuffet.
In de voormiddag wordt u per minibus wordt u naar een lokale rendierboerderij gebracht waar u in karavaanstijl een lange rendiertocht zal afleggen van 4km. Achteraf krijgt u koffie en een snack, geserveerd in een typische kota.

Opmerking

U kan er ook voor kiezen om het bezoek aan de rendierboerderij te combineren met een sneeuwscootersafari. U rijdt per 2 personen op een sneeuwscooter.
U maakt dan wel slechts een kleine tocht per rendier op de boerderij zelf.
Deze excursie gaat door op donderdagvoormiddag.
Mits supplement: € 20,00/volw., € 10,00/kind (4 tem 11 jaar)

Facultatieve lunch, gevolgd door een vrije namiddag. Indien u dit wenst kunt u een aantal facultatieve excursies bij reserveren om zo uw Lapland ervaring nog completer te maken.

Facultatieve excursies

 • Ijsvissen
  Facultatieve excursie: Ijsvissen Transfer per minibus naar een nabijgelegen meer. Hier leert u de technieken van het ijsvissen.
  Nadien kunt u proberen zelf een vis aan de haak te slaan. Tijdens het vissen geniet u van een deugddoende kop koffie en snack klaargemaakt boven een open kampvuur.

  Duur: 3 uur
  Prijs: € 75,00/pers.
  Vertrek: vrijdag en zaterdag om 10u00

 • Sneeuwscootersafari met ijsvissen
  Facultatieve excursie: Sneeuwscootersafari met ijsvissen De sneeuwscooters staan al klaar voor een adembenemende tocht door de besneeuwde bossen, heuvels en meren. Er wordt gereden naar een nabijgelegen meer waar u de technieken van het ijsvissen zullen aangeleerd worden. Nadien kan u zelf proberen een vis aan de haak te slaan. Na het vissen kan u genieten van een deugddoende kop koffie of thee bij een open kampvuur waarna er wordt teruggereden met de sneeuwscooters.

  Duur: 3u30
  Prijs: € 120,00/pers., single driving: € 40,00/pers.
  Vertrek: op aanvraag
  Opmerking: u kan de inbegrepen sneeuwscootersafari van dag 2 ook vervangen door een sneeuwscootersafari met ijsvissen. U betaalt dan slechts een toeslag van € 20,00/volw. en € 10,00/kind (4 tem 11 jaar).

 • Lange sneeuwscootersafari met lunch
  Facultatieve excursie: Lange sneeuwscootersafari met lunch Volledige dag sneeuwscooteravontuur. Gezien de grote afstand is één persoon per sneeuwscooter aangeraden.
  's Middags geniet u van een wildnernislunch bij open kampvuur. Enige rijervaring met een sneeuwscooter is aangeraden.
  Niet geschikt voor kinderen.

  Duur: 6 uur (70 à 90km)
  Prijs: € 199,00/volw.
  Single driving: € 40,00/scooter
  Vertrek: vrijdag om 9u45

Dag 7: VRIJE DAG (O)

Ontbijtbuffet gevolgd door een vrije dag. Indien u dit wenst kunt u nog een aantal facultatieve excursies bij reserveren om zo uw Lapland ervaring nog completer te maken.

Facultatieve excursies

 • Ijsvissen
  Facultatieve excursie: Ijsvissen Transfer per minibus naar een nabijgelegen meer. Hier leert u de technieken van het ijsvissen.
  Nadien kunt u proberen zelf een vis aan de haak te slaan. Tijdens het vissen geniet u van een deugddoende kop koffie en snack klaargemaakt boven een open kampvuur.


  Duur: 3 uur
  Prijs: € 75,00/pers.
  Vertrek: vrijdag en zaterdag om 10u00

 • Huur een fatbike
  Facultatieve excursie: Huur een fatbike Het nabijgelegen Syöte National Park is een paradijs fietser. Het park omvat een netwerk van bewegwijzerde fietsroutes. Beneden kan u fat bikes huren voor een dag of voor meerdere dagen tegen een voordeeltarief (op voorwaarde van beschikbaarheid). Bij het ophalen van uw fiets ontvangt u een korte uitleg en plannetje met mogelijke routes.

  Duur: halve dag of volledige dag
  Prijs: € 35,00/3u, € 60,00/volledige dag

 • Dagbezoek aan Ranua Wildlife Zoo en het Rovaniemi Santa Village
  Facultatieve excursie: Lange sneeuwscootersafari met lunch Volledige daguitstap per bus. Eerst wordt u naar het Ranua Wildlifepark gebracht waar u gedurende 2u kennis kan maken met de dieren die in deze streek en ver erbuiten leven (toegang € 14,00 - ter plaatse te betalen).

  Vervolgens gaat u naar Rovaniemi en bezoekt hier de officiële woonplaats van de Kerstman. Hier vindt u verschillende winkeltjes en restaurants en natuurlijk kunt u ook de Kerstman bezoeken, zijn postkantoor met de elfjes...

  Enkel bustransfer geen gids aanwezig.

  Duur: 8 uur
  Prijs: € 90,00/pers., €45,00/kind
  Vertrek: zaterdag om 9u00
  Minstens 6 betalende volwassenen vereist

Facultatieve lunch en diner.

Opmerking

Dit programma gaat door vanaf 2 deelnemers. De inhoud is gegarandeerd, maar de volgorde van de excursies kan wel wisselen. De excursies gaan door in internationaal gezelschap en andere deelnemers kunnen bij de activiteiten aansluiten. Vanaf 10 deelnemers kan dit programma op privé basis aangevraagd worden (onder voorbehoud).

Dag 8: OULU/ROVANIEMI/KUUSAMO - HELSINKI - BRUSSEL (O)

Ontbijtbuffet.

Vrije voormiddag, gevolgd door transfer naar de luchthaven voor terugvlucht naar Brussel met rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki.

Opmerking

Aankomst op zaterdag of zondag, andere dagen mogelijk op eenvoudige aanvraag. Bekijk ook ons programma Rust en natuur Short Break in Fins Lapland

U kan dit programma ook verlengen. Indien u terugvliegt uit Rovaniemi, kunt u er een extra nacht bijboeken om zo het nabijgelegen Santa Claus Village te bezoeken dat op de Noordpoolcirkel gelegen is. Of bezoek het Arktikum Museum, waar u alles te weten komt over deze regio en de Sámi.

Sterke punten

• Overnachting in een hotelkamer, een gezellige houten chalet met eigen sauna en haard of een Aurora View Suite met eigen jacuzzi

• Natuur- & rustbeleving

• Basisactiviteiten inbegrepen in een voordeelpakket

• Mogelijkheid om het programma uit te breiden met optionele activiteiten: bezoek aan de Kerstman, overnachting in een sneeuwiglo, nachtelijke sneeuwscootersafari...

• Aanrader voor koppels als
gezinnen met kinderen

• Mooie kinderkortingen

Finland


Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Mini-expeditie naar Spitsbergen met Dixie Dansercoer AANRADER
2 dagen initiatie in Nieuwpoort + 9 dagen mini-expeditie in Spitsbergen

Antarctica 2020 expeditiecruise AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 4 tot 17 februari 2020

Wintertrip naar Spitsbergen AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide kennismaking, van 17 tot 24 maart 2019

Sint-Petersburg - Moskou cruise - Volga Dream AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 31 juli 2020

Argentinië - Land van grote contrasten AANRADER
17-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, van 8 tot 24 november 2019

Egypte voor culturele fijnproevers AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide cruise, diverse afreizen in 2019 en 2020

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons ook op Pinterest - facebook.com/AsteriaExpeditions

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent