Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

8-daags programma

Sky View Villa Avonturenweek | 8 dagen

8-daags individueel programma, vertrek op zondag van 3 december 2023 tem 10 maart 20240

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1 (D)

Vlucht van Brussel naar de luchthaven van Kuusamo per rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki.

Transfer (ca 25 min) naar uw chalet. U verblijft er in alle comfort. Het skidorpje van Ruka ligt dichtbij en is gemakkelijk per skibus te bereiken (€ 4/pers/rit, onder voorbehoud van wijzigingen). Hier vindt u een supermarktje terug en in het skistation kan u terecht voor de huur van materiaal om te gaan skiën, langlaufen of tochten te maken per fat bike.

Bij aankomst of bij start van de eerste excursie wordt u in het nabijgelegen safarikantoor voorzien van warme thermische kledij die u kan gebruiken voor de duur van uw verblijf. De uitrusting bestaat uit een thermisch pak, warme winterschoenen, sokken, muts, handschoenen en een helm voor de sneeuwscootertochten.

U verblijft de volledige week in de buurt van het gezellige skidorpje van Ruka U overnacht er in een gezellige en luxueuze chalet met haard en sauna

Bij aankomst in uw chalet wordt u voorzien van een welkomstpakket om zo uw verblijf in alle comfort te kunnen aanvatten. Dit pakket bestaat o.a. uit instant koffie, thee, chocomelk(poeder), suiker, wat chocolade, crackers, lokale kaas, confituur, chips, sinaasappelsap en melk.

U verblijft in uw logies op basis van half pension en in het nabijgelegen restaurant zal u kunnen proeven van de heerlijke lokale keuken. Tijdens vele activiteiten wordt vaak een snack of lunch voorzien. Indien gewenst kan ook een soeplunch op voorhand bijgeboekt worden.

Iedere dag kan u gebruik maken van uw eigen sauna in de chalet.

Diner (3-gangen, meestal buffet) in het nabijgelegen restaurant.

Opmerking

Maaltijden kunnen ook gebracht worden naar de chalet. Dit moet bij reservatie aangevraagd worden. Prijzen en mogelijkheden hiervoor zijn op aanvraag.

Dag 2 (O+D)

Ontbijt in het nabijgelegen restaurant.

Na een woordje uitleg door de gids vertrekt u op sneeuwscootersafari. De tocht van 20km neemt u mee lang besneeuwde bossen en bevroren meren. U rijdt met 2 personen op een sneeuwscooter.

Na een woordje uitleg door de gids vertrekt u op sneeuwscootersafari De tocht neemt u mee langs besneeuwde bossen en bevroren meren

Onderweg wordt er gestopt zodat u kan wisselen. Tijdens deze excursie zal u de prachtige landschappen ten volle kunnen bewonderen. (duur: 2u, single driving: € 45,00/pers.)

Langere sneeuwscootersafari

Mits supplement kan u de inbegrepen sneeuwscootertocht van 20km ook vervangen door een langere sneeuwscootersafari.

Sneeuwscootersafari van 30km
Duur: 3u
Vertrek op aanvraag
Supplement: € 40,00/volw., single driving toeslag: € 45,00

Sneeuwscootersafari van 50 km inclusief lunch
Duur: 4u30
Vertrek op aanvraag
Supplement: € 80,00/pers., single driving toeslag: € 45,00

Opmerking: minstens 4 volwassenen, niet-geschikt voor kinderen.

Wat vrije tijd in de namiddag.

Diner (3-gangen, meestal buffet) in het nabijgelegen restaurant.

Dag 3 (O+D)

Ontbijt in het nabijgelegen restaurant.

In de voormiddag wordt u per bus naar een nabijgelegen huskyboerderij gebracht. Bij aankomst staan de honden al te blaffen vol ongeduld en na een korte instructieles kan de huskysafari van start gaan. U rijdt met 2 personen per slede die u afwisselend kan besturen. Eenmaal vertrokken kan u genieten van een hemelse stilte rondom u en hoort u enkel het knarsen van de slede in de sneeuw.

Na een korte instructieles kan de huskysafari van start gaan U overnacht er in een gezellige en luxueuze chalet met haard en sauna

U maakt een tocht van 10km (duur: 1u). Na de tocht is er voldoende tijd om foto’s te nemen van de husky's en beantwoordt de huskyherder uw vragenen bij een warm drankje en een kleine snack (duur: 2u30).

Lange tocht per huskyslede

Wie het graag wat actiever wil, kan de inbegrepen huskytocht vervangen door een langere huskysafari van 20km waarbij u met 2 in een slede zit. Kleine snack halfweg of op het einde van de tocht inbegrepen.

Duur: 3u30
Vertrek: op aanvraag
Supplement: € 65,00/volw., € 35,00/kind (4 tem 11 jaar)
Opmerking: minstens 4 volwassenen

Wat vrije tijd in de namiddag.

Diner (3-gangen, meestal buffet) in het nabijgelegen restaurant.

Authentieke Finse sauna met diner

U kan het diner ook uitbreiden met een authentieke Finse sauna-ervaring. Onder leiding van een echte Fin geniet u van een authentieke sauna. Hij/zij zal u meer vertellen over de saunacultuur in Finland. Tussen de sessies kan u afkoelen in een ijswak in het meer. U kan ook genieten van een 'Ice Sauna’ en bubbelbad. Nadien kan u genieten van een heerlijk 3-gangen diner met typisch Lapse ingrediënten.

Duur: 4u
Vertrek: op aanvraag
Supplement: € 145,00/volw., € 95,00/kind (4 tem 11 jaar)
Opmerking: minstens 8 volwassenen, maimaal 12 deelnemers, badkledij verplicht

Dag 4 (O+D)

Ontbijt in het nabijgelegen restaurant.

Vrije voormiddag.

Per bus wordt u naar een lokale rendierboerderij gebracht. De rendierherder zal u alles vertellen over het leven op de rendierboerderij, u maakt er een kort tochtje per rendierslede (300m) waarna u de rendieren ook kan voederen.

Op bezoek bij de rendieren op de boerderij U maakt een kort tochtje per rendierslede

Nadien kan u genieten van een kop warme koffie, een zoet broodje en kan u een worstje grillen bij het kampvuur. Vervolgens wordt u terug naar uw logies gebracht (duur: 2 à 3u)

Bezoek aan rendierboerderij met langere rendiersledetocht

U kan ook kiezen om deel te nemen aan rendiersledetocht van 1,5km.

Supplement: € 45,00/volw, . € 20,00/kind (4 tem 11 jaar)
Vertrek: op aanvraag
Opmerking: minstens 4 volwassenen

Bezoek aan rendierboerderij per sneeuwscooter

Voor wie wil is er de mogelijkheid om het bezoek aan de rendierboerderij te combineren met een sneeuwscootertocht. U legt dan 50km af met de sneeuwscooter. Enkel geschikt voor volwassen of kinderen > 1m50.

Supplement: € 105,00/pers. (2 pers/scooter), € 150,00/pers. (1 pers./scooter)
Vertrek: op aanvraag
Opmerking: minstens 4 volwassenen

Wat vrije tijd in de namiddag.

Diner (3-gangen) in een typische kota rond een open kampvuur (niet privé, vlak bij de logies gelegen).

Dag 5 (O+D)

Ontbijt in het nabijgelegen restaurant.

Volledige dag vrije tijd.

Vandaag kunt u naar het gezellige skidorpje van Ruka gaan (facultatief) waar u kan genieten van wat vrije tijd. U kan het dorpje gemakkelijk bereiken per skibus die nabij uw logies halt houdt (€ 4,00/pers./rit, onder voorbehoud van wijzigingen).

In Ruka vindt u leuke winkeltjes terug, ideaal als u nog een souvenir wil kopen In Ruka vindt u ook uitstekende skifaciliteiten

U vindt er een aantal leuke winkeltjes terug, ideaal als u nog een souvenir of enkele typische Lapse producten wil kopen. Voor de skiliefhebber is er de mogelijkheid (facultatief) om te gaan skiën in één van de beste en leukste skigebieden van Finland.

Ook vandaag kan u deelnemen aan een aantal facultatieve excursies om uw programma nog completer te maken.

Diner (3-gangen, meestal buffet) in het nabijgelegen restaurant.

Dag 6 (O+D)

Ontbijt in het nabijgelegen restaurant.

Facultatieve excursies

 • Sneeuwschoenwandeling met ijsvissen
  Facultatieve excursie - Sneeuwschoenwandeling met ijsvissen U maakt een aangename en rustige sneeuwschoenwandeling naar een nabijgelegen meer waar u alle technieken van het ijsvissen zullen uitgelegd worden. U leert er zelf een gat maken in het ijs en vervolgens kan u zelf proberen om een snoek of zalmforel te vangen. Tijdens de excursie geniet u van koffie/thee. Na afloop wordt er teruggewandeld naar uw logies.

  Duur: 2u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 75,00/volw., € 40,00/kind (5 tem 11 jaar)
  Opmerking: minstens 6 volwassenen
 • Kennismaking met de Finse cultuur
  Facultatieve excursie - Kennismaking met de Finse cultuur Op het landgoed van de familie Pohjola kunt u de Finse levensstijl en tradities ervaren. Bij aanko mst krijgt u een warm welkomstdrankje in een hut aan het water. Rond een gezellig kampvuur vertelt de gids verhalen over de Sámi, die er honderden jaren voor de Finnen leefden. Toen de Finnen in het gebied kwamen leven trokken de Sámi zich terug naar het noorden. Na het welkomstdrankje is het tijd om traditioneel plat brood en zoete broodjes te leren bakken. Terwijl deelt de familie Pohjola verhalen met u over de plaatselijke geschiedenis, de tradities en de bevolking. De broodjes worden tot in de perfectie gebakken in de 100 jaar oude oven. De lunch wordt geserveerd met uw eigen broodjes en koffie.

  Duur: 4u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 95,00/pers.
  Opmerking: minstens 4 volwassenen, enkel vanaf 10/01
 • Ice karting
  Facultatieve excursie - Ice karting In de namiddag wordt u gebracht naar een parcours waar u aan ice karting kan doen. Na een korte uitleg hoe een kart te besturen kan de echte actie beginnen. Er wordt gereden op een besneeuwd parcours en de karts zijn uitgerust met spijkerbanden. Deze excursie vereist van de deelnemer een perfecte mix van technisch kunnen en snelheid. Na enkele opwarmronden krijgt iedereen de kans om in enkele ronden een kwalificatietijd neer te zetten. De snelste deelnemers komen dan in de finale tegen elkaar uit. Er kan gereden worden met 5 à 6 karts tegelijkertijd.

  Duur: 1u30
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 93,00/pers., incl. transfers
  Opmerking: minstens 4 deelnemers, deelnemers moeten > 1m50 zijn
 • Sneeuwschoenwandeling
  Facultatieve excursie - Sneeuwschoenwandeling Gezonde lucht, prachtige sneeuw en een echt wintergevoel. Dit is waar het om draait tijdens deze wandeling. Dankzij de sneeuwschoenen kan u wandelen naar locaties die in de winter anders moeilijk te bereiken zijn. Tijdens de wandelingspot u misschien enkele arctische dieren. Tijdens de wandeling vertelt de gids u alles over de natuur, de seizoenen en de fauna en flora. Op een mooie locatie wordt er even gepauzeerd met een snack. Tijdens deze wandeling legt u 3 à 4 km af.

  Duur: 2u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 80,00/pers.
  Opmerking: minstens 4 deelnemers
 • Nachtelijke sneeuwschoenwandeling
  Facultatieve excursie - Nachtelijke sneeuwschoenwandeling Ervaar een echte winternacht middenin de natuur. U maakt een aangename en actieve sneeuwschoenwandeling van 4km in de omgeving van Ruka. Onderweg zal u versteld staan van de prachtige uitzichten rondom u en hopelijk kan u een prachtige, heldere sterrenhemel aanschouwen want dit is een van de vereisten om noorderlicht te kunnen zien. In afwachting van het noorderlicht kan u onderweg genieten van wat warme dranken en zal de gids u verhalen vertellen over het noorderlicht.

  Duur: 2u15
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 80,00/pers.
  Opmerking: minstens 4 deelnemers
 • Bezoek aan de Kerstman
  Facultatieve excursie - Bezoek aan de Kerstman U bezoekt de Kerstman in eenn van zijn buitenverblijven in het bos. Bij aankomst in zijn chalet wordt u hartelijk verwelkomd door de elfjes en kunt u worstjes grillen bij een open kampvuur of met de sleetjes glijden. Hierna heten de Kerstman en zijn vrouw u welkom. De Kerstman benoemt de kinderen tot zijn persoonlijke helpers. Hierna mogen ze de Kerstvrouw helpen om koekjes te bakken. Ondertussen kan u ook uw eigen kerstkaarten maken. Er is voldoende tijd om naar de verhalen van de Kerstman te luisteren terwijl er koekjes en warme dranken worden geserveerd. Op het einde van de excursie krijgen de kinderen nog een leuke attentie. Een leuke ervaring voor zowel jong als oud.

  Duur: 4u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 100,00/pers.
  Opmerking: minstens 2 volwassenen
 • IJsvissen
  Facultatieve excursie - IJsvissen IJsvissen is een van de favoriete hobby’s van de lokale bevolking. Uw gids leert u de kneepjes van het vak waarna u zelf een gat in het ijs kan maken en proberen een vis aan de haak te slaan. Een dosis geduld hierbij is alvast aangeraden. Finnen gaan nooit ijsvissen zonder iets bij te hebben om te knabbelen. Daarom zal ook u in een hutje even kunnen opwarmen met een kleine snack en een warm drankje.

  Duur: 2u30 + 30 min. transfer (enkel)
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 95,00/volw., € 45,00/kind (4 tem 11 jaar)
  Opmerking: minstens 4 volwassenen

's Avonds staat een 'Wild Food Diner' op het menu in een nabijgelegen restaurant. Dit 3-gangendiner is gebaseerd op diverse lokale specialiteiten. Eén van de aanraders is de zalmforel op traditionele wijze gegaard bij een open haardvuur.

Opmerking

Het 'Wild Food Diner' is pas mogelijk bij reizen na 12/01/24. Bij reizen vroeger wordt een buffet voorzien en geniet u van een korting.

Indien gewenst kan u het diner vervangen door een 3-gangendiner in een restaurant in het centrum van Ruka (€ 10,00/volw., € 10,00/kind 4 tem 11 jaar).
Transfers ter plaatse te regelen (€ 25,00 à 35,00/taxi per rit met 4 personen).

Dag 7 (O+D)

Ontbijt gevolgd door een vrije dag. U kan skiën, wandelen of u kiezen voor een van de facultatieve excursies.

Vervolg facultatieve excursies

 • Nachtelijke tocht met een Aurora-slede
  Facultatieve excursie - Nachtelijke tocht met een Aurora-slede U neemt plaats in een verwarmde slede die wordt getrokken door een sneeuwscooter en brengt u over bevroren meren en besneeuwde bossen. Tijdens de rit kunt u genieten van de omgeving, de sterrenhemel en met beetje geluk ook van het noorderlicht. Tijdens de nachtelijke tocht wordt er ook even gestopt voor een koffiepauze met snacks rond het kampvuur. Indien u geen eigen camera hebt, zal de gids foto’s van het eventuele noorderlicht nemen en u die bezorgen. AHeeft u wel een camera bij, dan zal de gids u tips geven om te fotograferen.

  Duur: 3u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 120,00/volw., € 80,00/kind (4 tem 11 jaar)
  Opmerking: minstens 2 personen
 • Tocht in de wildernis
  Facultatieve excursie - Tocht in de wildernis Samen met een gids trekt u de natuur in. U wordt uitgerust met aangepaste langlaufski’s. Met deze kortere en bredere ski's is het makkelijker om een goed spoor te vinden in de sneeuw. De stevige tocht brengt u over bevroren meren en langsheen besneeuwde boslandschappen.

  Duur: 2u + 10 min. transfer (enkel)
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 100,00/pers.
  Opmerking: minstens 4 volwassen, niet-geschikt voor kinderen < 12 jaar
 • Fietstocht met elektrische fatbikes
  Facultatieve excursie - Fietstocht met elektrische fatbikes Fatbikes zijn een hype in het Hoge Noorden. Dit type mountainbikes met dikke banden is ideaal om door de sneeuw te rijden. En deze elektrische variant zorgt voor nog meer comfort. Samen met een lokale gids maakt u een tocht van 10 à 20km. Onderweg wordt een pauze voorzien om foto's te nemen'. De route van de fietstocht kan aangepast worden in functie van de weersomstandigheden.

  Duur: 3u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 121,00/pers.
  Opmerking: minstens 4 volwassenen, deelnemers moeten over een goed conditie beschikken en groter zijn dan 1m50.
 • Rivierdrijven
  Facultatieve excursie - Rivierdrijven In de voormiddag heeft u de mogelijkheid om een leuke ervaring rijker te worden. U kan dan namelijk aan rivierdrijven doen. U krijgt waterdichte en warme pakken ter beschikking en daarmee geeft u zich over aan het water. U legt een traject van enkele honderen meters af op de rivier af waarbij u drijt tussen het ijs.

  Duur: 3u30
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 120,00 pers.
  Opmerking: minstens 6 volwassenen, deelnemers moeten over een goed conditie beschikken en groter zijn dan 1m60.
 • Nachtelijke sneeuwscootertocht
  Facultatieve excursie - Nachtelijke sneeuwscootertocht Deze 20km lange sneeuwscootertocht in het donker is een totaal andere rijervaring dan tijdens de dag. Het licht van de sneeuwscooter weerschijnt op de sneeuwvlaktes. Samen met het licht van de maan geeft u dit een magisch gevoel. Het doel is uiteraard om het noorderlicht te spotten, daarom worden er onderweg regelmatig stops gemaakt. Tijdens één van deze stops kan u genieten van een deugddoende kop koffie met een lichte snack bij een kampvuur.

  Duur: 3u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 125,00/volw. (2 pers./scooter), € 35,00/kind (4 tem 11 jaar)
  Single driving: € 45,00
  Opmerking: minstens 4 volwassenen
 • Actieve sneeuwschoenwandeling in het Oulanka Nationaal Park
  Facultatieve excursie - Actieve sneeuwschoenwandeling in het Oulanka Nationaal Park Het Oulanka Nationaal Park behoort tot een van de mooiste parken van Finland. Neem deel aan een actieve wandeltocht met sneeuwschoenen langs de Kitka rivier. U legt een traject af van 4km. Onderweg ontdekt u o.a. de oude watermolen van Myllykoski en de waterval van Jyrävä. Snack lunch met koffie onderweg.

  Duur: 5u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 135,00/volw.
  Opmerking: minstens 6 volwassenen, minimumleeftijd: 8 jaar
 • Sneeuwscootersafari met ijsvissen
  Facultatieve excursie - Sneeuwscootersafari met ijsvissen Na een korte instructieles vertrekt u op sneeuwscootersafari in de Lapse natuur. Hierbij rijdt u langs prachtige sneeuwlandschappen. U rijdt met 2 personen per scooter die u afwisselend kan besturen. U rijdt naar een bevroren meer waar de gids u de technieken van het ijsvissen aanleert. Hierna kan u proberen zelf een vis aan de haak te slaan. Tijdens de activiteit worden er warme dranken geserveerd. De eventuele vangst wordt nadien weer vrijgelaten in het meer.

  Duur: 3u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 175,00/pers., single driving: € 45,00/scooter
  Opmerking: minstens 6 volwassenen, enkel geschikt voor personen >1m50
 • Actieve sneeuwscootersafari naar het Russische grensgebied
  Facultatieve excursie - Actieve sneeuwscootersafari naar het Russische grensgebied Een must-do excursie voor iedere sneeuwscooterliefhebber. Deze sneeuwscootertocht van maar liefst 100km neemt u mee naar het naar de top van de 480m hoge Kuntivaara heuvel. Op de top ziet u bomen die ingepakt zijn in een dikke laag sneeuw en ziet u de Russische grens. Onderweg wordt ook nog een wildernislunch voorzien. Tijdens de actieve tocht beschikt elke deelnemer over een eigen sneeuwscooter. Niet geschikt voor kinderen.

  Duur: 6u
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 255,00/volw.
  Opmerking: minstens 6 volwassenen, enige rijervaring is vereist

's Avonds geniet u van een 3-gangen diner, meestal buffet, in het nabijgelegen restaurant.

Dag 8 (O)

Ontbijt, gevolgd door check-out en inleveren van de thermische kledij.

Transfer naar de luchthaven van Kuusamo voor de terugvlucht naar Brussel per rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki.

Geïnteresseerd in dit programma maar minder tijd?

Vraag naar ons 5-daags programma Sky View Villa Shortbreak

Sterke punten

• Rechtstreekse vluchten

• Natuurverblijf maar toch dicht bij het skidorpje van Ruka

• Luxe chalet met haard, sauna en slaapkamer met glazen plafond

• Sneeuwscootersafari, huskysafari en rendiersledetocht inbegrepen

• Geschikt voor elk type reiziger

• Lokale keuken op basis van half pension

• Goede skimogelijkheden - Facultatief

• Mogelijkheid om het programma nog actiever te maken met facultatieve excursies

• Thermische winterkledij inbegrepen

 

Finland


Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland 2023 met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 27 augustus tot 9 september 2023

Egypte - Once-in-a-lifetime cruise op de Nijl AANRADER
18-daagse begeleide culturele cruise, vertrek op 18 september 2023

Parma & Milaan - Kunst, cultuur & gastronomie AANRADER
6-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 16 juni 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 3 november 2023

Botswana - Botswana onder canvas AANRADER
13-daagse Nederlandstalig begeleide safari met mobiele tent, vertrek op 24 september 2023

Veelzijdig Vietnam en mysterieus Cambodja AANRADER
18-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, afreis op 11 november 2023

Zuid-Korea - Land van de kalme morgen AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 30 september 2023

Markiezen en Frans-Polynesië AANRADER
16-daagse Nederlandstalig begeleide eilandencruise, vertrek op 21 september 2023

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van op 23 december 2023 tot 17 maart 2024

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent