Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

5-daags programma

Wildernishotel Shortbreak | 5 dagen

5-daags individueel programma, dagelijks vertrek tussen 1 december 2021 en 12 april 2022

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - KUUSAMO (L + D)

Vlucht vanuit Brussel naar Kuusamo per rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki. Aankomst in de late namiddag.

Bij aankomst te Kuusamo wordt u opgehaald en per transfer naar het wildernishotel van Isokenkäisten gebracht, gelegen aan de Russische grens. Dit gezellige en authenthiek wildernishotel wordt uitgebaat door een gastvrije familie die u met open armen zal ontvangen. U maakt er kennis met de heerlijke en verrassende Lapse keuken in een kader vol rust en natuurlijke pracht, ver weg van alle drukte.

Bij aankomst worden u een welkomstdrankje en een lichte lunch aangeboden.

Dagelijks kan u genieten van een deugddoende sauna in het hoofdgebouw. Het diner - meestal 3-gangenmenu van de dag - is gebaseerd op lokale specialiteiten.

U overnacht ofwel in het hoofdgebouw in een guesthouse kamer met gedeeld sanitair, ofwel in de chalet naast het hoofdgebouw in een hotelkamer met eigen sanitair, max. 2 volw. en 1 kind.

Vanaf 3 personen kunnen ook chalets voorgesteld worden met 2 tot 4 aparte slaapkamers, woonruimte met haard en kitchenette, eigen sauna…
Prijzen te verkrijgen op aanvraag.

Welkom in het Isokenkäisten Klubi wildernishotel Dit gezellige en authenthiek wildernishotel ligt in een kader vol rust en natuurlijke pracht, ver weg van alle drukte

U verblijft 5 dagen op basis van vol pension en kan er genieten van de heerlijke lokale keuken. De maaltijden worden geserveerd in het restaurant van het hoofdgebouw. Op de laatste avond wordt een heerlijk afscheidsdiner voorzien. Tijdens bepaalde (langere) activiteiten wordt een lunch tijdens de activiteit voorzien in plaats van in het restaurant.

Diner.

Dag 2: KUUSAMO (O + L + D)

Ontbijt.

Tijdens uw 5-daags verblijf in het wildernishotel geniet u van een voordeelpakket met 5 inbegrepen excursies. Bij de start ontvangt u thermische uitrusting die u kan gebruiken tot het einde van het programma. U kan ook gratis gebruik maken van sneeuwschoenen en langlaufski's waarmee u de omgeving rond het wildernishotel zelf kan verkennen.

Uw Laplandavontuur start met een sneeuwscootersafari in de buurt van het wildernishotel. Deze tocht is voor iedereen geschikt. Na een woordje uitleg zal u de wondermooie landschappen rond de heuvel van Kuntivaara ontdekken. U rijdt met 2 per scooter en kan deze afwisselend besturen.

Duur: 2u
Afgelegde afstand: 20km
Single driving: € 25,00/pers.

Uw Lapland avontuur start met een korte maar mooie sneeuwscootersafari Geniet van de wondermooie landschappen rond de heuvel van Kuntivaara

Optioneel: langere & actievere sneeuwscootertocht

Als u van meer actie houdt, dan kan u mits supplement kiezen om aan een langere sneeuwscootertocht deel te nemen. Tijdens de tocht rijdt u over bevroren meren, door dik beboste gebieden en geniet u van een picknicklunch op de top van de Kuntivaara heuvel. Deze lunch vervangt de lunch in het hotel. Een niet te missen ervaring (enkel vanaf 12 jaar).

Duur: 4 à 5u
Afgelegde afstand: 60km
Mits supplement: € 50,00/pers.
Single driving: € 40,00/pers.

Lunch.

In de namiddag zal een gids u op een nabijgelegen meer de technieken van het ijsvissen aanleren. Eerst maakt u met een ijsboor een gat in het ijs. Hierna kan u proberen zelf een vis aan de haak te slaan. U kan vissen zo lang u wenst en nadien het vismateriaal afgeven in uw hotel (duur: 1u).

Diner.

Dag 3: KUUSAMO (O + L + D)

Ontbijt.

Vandaag maakt u kennis met de enthousiaste husky's op de huskyboerderij. De gidsen spannen de honden in en indien u wenst kan u een handje helpen. Na een woordje uitleg vertrekt u voor een huskytocht van 10km in de natuur. U rijdt met 2 personen op een slede die u afwisselend kan besturen. Plezier voor jong en oud! (duur: 2u30 waarvan 1u huskytocht, minstens 4 deelnemers).

Maak kennis met het leven op de boerderij Vertrek met de kuskies voor een tocht van 12km

Optioneel: langere huskysafari

U kan er ook voor kiezen om te kiezen voor een langere huskytocht (25km) die start vanaf het wildernishotel zelf. Tijdens deze safari rijdt elke deelnemer met zijn eigen slede en huskyteam. Enkel geschikt voor volwassenen. Tijdens deze tocht wordt een lichte snacklunch voorzien die de lunch in het hotel vervangt.

Duur: 4u30
Prijs: € 120,00/volw. (1 pers./slede)
Minstens 2, maximaal 5 deelnemers. Enkel mogelijk vanaf 4/01.

Bij terugkomst in het hotel leert u koken in een typische kota. Samen met de gastvrouw volgt u een kookcursus in een typische kota bij een open vuur. U maakt er een heerlijke lunch klaar die de lunch in het restaurant vervangt. Uw gastvrouw zal met plezier enkele van haar recepten delen. Zo leert u zalm te garen bij het open vuur. Deze lokale lekkernij kan u ’s avonds proeven tijdens het diner (duur: 2u30).

Vrije namiddag.

Mogelijkheid om aan facultatieve excursies deel te nemen of om gebruik te maken van de sneeuwschoenen of langlaufski’s die u gratis ter beschikking heeft.

Facultatieve excursies

 • Finse rooksauna
  Finse rooksauna U heeft ook de mogelijkheid om te genieten van een authentieke Finse rooksauna waarbij u ook een verfrissende duik kan nemen in een ijswak waarna u zich volledig zal herboren voelen. Een unieke ervaring. Deze Finse rooksauna staat gecatalogeerd als een van de beste van Finland!

  Duur: 1 à 2u
  Prijs: € 80,00/volw., € 40,00/kind (4 tem 11 jaar)
  Vertrek: op aanvraag, min. 4 deelnemers
 • Sneeuwschoenwandeling
  Sneeuwschoenwandeling In de loop van de dag maakt u samen met een lokale gids een sneeuwschoenwandeling in de buurt van het wildernishotel. De landschappen in dit gebied behoren tot een van de mooiste van Finland. Onderweg wordt een kampvuur gemaakt waarbij warme drankjes worden geserveerd.

  Duur: 2u
  Prijs: € 70,00/volw., € 37,50/kind (4 tem 11 jaar)
  Vertrek: op aanvraag, min. 4 deelnemers
 • Actieve sneeuwschoenwandeling in het Oulanka Nationaal Park
  Actieve sneeuwschoenwandeling in het Oulanka National Park Actieve tocht in een van de mooiste plaatsjes in de streek van Ruka-Kuusamo: het Oulanka Nationaal Park. Een van de hoogtepunten onderweg is ongetwijfeld de mooie waterval van Jyrävä. Snack lunch met koffie onderweg. Deze vervangt de lunch in het hotelrestaurant.

  Duur: 5u
  Prijs: € 165,00/volw., € 82,50/kind (4 tem 11 jaar)
  Vertrek: op aanvraag, min. 4 deelnemers

Dag 4: KUUSAMO (O + L + D)

Ontbijt.

Per bus wordt u naar een lokale rendierboerderij gebracht waar u kan kennis maken met de rendierherder en luisteren naar zijn verhalen. Uiteraard maakt u een tochtje van 500m per rendierslede. Nadien kan u genieten van een typische soeplunch. In een nabijgelegen kota krijgt u ook een presentatie over het fenomeen van het noorderlicht. Vervolgens terug naar uw hotel gebracht (duur: 3u).

Uiteraard maakt u ook een tocht van 3km per rendierslede Tijdens een vrije namiddag kan u gratis gebruik te maken van de sneeuwschoenen

Optioneel: bezoek aan een rendierboerderij per sneeuwscooter

Als u van meer actie houdt, dan kan u het bezoek aan de rendierboerderij ook combineren met een sneeuwscootertocht. U wordt per bus naar Ruka gebracht vanwaar de sneeuwscootertocht start.

Duur: 7u30
Afgelegde afstand: 40km
Mits supplement: € 90,00/pers.
Single driving: € 40,00/pers..

Vrije namiddag.

Mogelijkheid om aan facultatieve excursies deel te nemen of om gebruik te maken van de sneeuwschoenen of langlauf ski’s die u gratis ter beschikking heeft.

Facultatieve excursies

 • Nachtelijke sneeuwschoenwandeling
  Nachtelijke sneeuwschoenwandeling Sneeuwschoenwandeling langs verharde paden en diepsneeuw in de buurt van het hotel. Onderweg wordt er af en toe halt gehouden om de hemel af te speuren en te hopen dat het noorderlicht zich voortdoet.

  Duur: 2 à 3u
  Prijs: € 75,00/volw.,
  € 37,50/kind (4 tem 11 jaar)
  Vertrek: op aanvraag, min. 4 deelnemers
 • Nachtelijke rit per sneeuwscooterslede
  Nachtelijke rit per sneeuwscooterslede U neemt plaats in een sneeuwscooterslede die getrokken wordt door de sneeuwscooter van de gids. Tijdens een nachtelijke rit wordt op zoek gegaan naar het noorderlicht en wordt u gebracht naar een afgelegen locatie in de natuur ver weg van alle kunstlicht.

  Duur: 2u
  Prijs: € 75,00/volw., € 37,50/kind (4 tem 11 jaar)
  Vertrek: op aanvraag, min. 4 deelnemers
 • Nachtelijke sneeuwscootersafari
  Nachtelijke sneeuwscootersafari Een sneeuwscootertocht in het donker geeft u een totaal andere rij-ervaring als tijdens de dag. Het licht van de sneeuwscooter weerschijnt op de sneeuwvlaktes en samen met het licht van de sterren en de maan geeft u dit een magisch gevoel. Het doel is uiteraard om het noorderlicht te kunnen spotten, daarom worden er onderweg regelmatig stops gemaakt.

  Duur: 2u
  Prijs: € 115,00/volw., (2 pers./scooter), € 140,00/volw. (1 pers./scooter),
  € 57,50/kind (4 tem 11 jaar)
  Vertrek: op aanvraag, min. 4 deelnemers

  Duur: 3u30 - Enkel voor volwassenen
  Prijs: € 155,00/volw., (2 pers./scooter), € 195,00/volw. (1 pers./scooter)
  Vertrek: op aanvraag, min. 4 deelnemers
 • Dagbezoek aan het skidorpje Ruka
  Dagbezoek aan het skidorpje Ruka In Ruka vindt u leuke winkeltjes, ideaal als u nog een souvenir of enkele typische Lapse producten wil kopen. Voor de skiliefhebber is er de mogelijkheid (facultatief) om te gaan skiën in een van de beste skigebieden van Finland. U vindt er diverse lunchmogelijkheden (facultatief) terug. De avond voordien kan u eventueel ook aan het hotel vragen een lunchpakket klaar te maken.
  Transfer van- en naar Ruka inbegrepen.

  Duur: 1 dag
  Prijs: € 90,00/transfer (1-4 pers.), € 115,00/transfer (5-8 pers.)
  Reservatie enkel ter plaatse mogelijk. Steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid, gelieve tijdig door te geven.

Afscheidsdiner.

Dag 5: KUUSAMO - HELSINKI - BRUSSEL (O)

Ontbijt gevolgd door check-out.

Transfer naar de luchthaven van Kuusamo voor de terugvlucht met overstap te Helsinki met een rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki.

Verleng uw verblijf

U kan dit programma verlengen met 3 hotelovernachtigen in Ruka om te skiën, langlaufen of shopping of genieten van de rust en luxe tijdens een verblijf in een glazen villa

Sterke punten

• Rechtstreekse vluchten op een aantal geselecteerde data

• 5-daags verblijf in een gezellig wildernishotel op basis van een hotelkamer of chalet

• Vol pension met typische Lapse keuken

• Geschikt voor zowel de rustzoeker als de actieve reiziger

• Geschikt voor zowel koppels als gezinnen met kinderen

• Excursievoordeelpakket inbegrepen

• Mogelijkheid om het programma te verlengen in het gezellige skidorpje Ruka waar goede skimogelijkheden biedt

• Thermische winterkledij inbegrepen

 

Wildernishotel Shortbreak

Ruka - Fins Lapland
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Wenen - In het spoor van Schiele, Klimt & Wagner AANRADER
4-daagse begeleide culturele citytrip, vertrek op 29 september 2022

Bilbao - Architectuur & gastronomie AANRADER
5-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 11 september 2022, 1 april & 23 september 2023

Cruise op de Douro - MV Spirit of Chartwell AANRADER
8-daagse begeleide riviercruise, afreis op 9 september 2022

Puglia - In de hak van de Italiaanse laars AANRADER
8-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 14 mei & 1 oktober 2022

Egypte voor culturele fijnproevers AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide cruise, afreis op 7 april & 17 november 2022

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 18 juli 2022

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent