Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

8-daags programma

Wildernislodge Avonturenweek | 8 dagen

8-daags programma in kleine Nederlandstalige groep, vertrek op 27 februari 2022

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - KUUSAMO - RUKA (D)

Vlucht vanuit Brussel naar Kuusamo met rechtstreekse vlucht of overstap in Helsinki.

Verwelkoming en transfer naar de wildernislodge die in de natuur aan de oevers van een meer gelegen is. U verblijft hier in alle comfort. Bovendien is de afgelegen ligging een ideale uitvalsbasis om het noorderlicht waar te nemen als het zich voordoet. Tijdens uw verblijf kunt u gratis gebruik maken van sleetjes, stepsledes , sneeuwschoenen en een aantal langlaufski's in de buurt van de lodge.

Deze moderne en luxueuze wildernislodge ligt midden in de natuur aan de oevers van het meer Rukajärvi De lodge telt 12 kamers die elk beschikken over twin bedden en een eigen badkamer met douche en toilet

Elke avond kan u gebruik maken van de sauna en jacuzzi op het buitenterras. Gebruik van badkledij is verplicht.

3-gangen diner in de lodge.

Dag 2: RUKA (O+L+D)

Ontbijt.

Onze gids zal ons opwachten voor een eerste dag winters avontuur. Hier worden we uitgerust met warme thermische kledij die we kunnen gebruiken voor de duur van ons verblijf. De uitrusting omvat een thermisch pak, warme winterschoenen, sokken, muts, handschoenen en een helm voor de sneeuwscootertochten.

Na een korte instructieles vertrekken we voor een sneeuwscootersafari van 30 km langsheen besneeuwde bossen en bevroren meren Bij een open kampvuur genieten we nog van een heerlijke soeplunch met koffie of thee

Na een korte instructieles vertrekken we voor een sneeuwscootersafari van 30 km langsheen besneeuwde bossen en bevroren meren. Het rijden met een sneeuwscooter is niet moeilijk, alleen dient u wel over een geldig rijbewijs te beschikken. Er wordt gereden met 2 personen per sneeuwscooter. Tijdens deze excursie zal u de prachtige landschappen ten volle kunnen bewonderen. Bij een open kampvuur genieten we nog van een heerlijke soeplunch met koffie of thee (duur: 4u).

Opmerking

Kinderen van 4 tem 14 jaar hebben een korting op de excursieprijs.
De kinderkorting geeft recht op een plaats in een slede voortbewogen door de sneeuwscooter van de gids. Kinderen > 140cm kunnen plaatsnemen op de sneeuwscooter op voorwaarde dat ze de volwassenenprijs betalen.
Om een sneeuwscooter te mogen besturen, moet u minstens 18 jaar zijn en in het bezit van een geldig rijbewijs. Tijdens de gemotoriseerde activiteiten geldt een nultolerantie wat betreft alcohol.

3-gangen diner in de lodge.

Dag 3: RUKA (O+L+D)

Ontbijt.

U maakt een aangename en rustige sneeuwschoenwandeling naar een nabijgelegen meer waar u alle technieken van het ijsvissen zullen uitgelegd worden. U leert er zelf een gat maken in het ijs en vervolgens kan u zelf proberen om een snoek, forel of zalm aan de haak te slaan. Tussenin geniet u van koffie of thee en een zoet broodje waarna er teruggewandeld wordt naar de lodge. Op het meer kunnen kinderen tem 11 jaar zelf een korte tocht maken met een mini-sneeuwscooter (duur: 2u).

U maakt een aangename en rustige sneeuwschoenwandeling naar een nabijgelegen meer Bevroren berkenbos nabij het Torneträsk Meer

Picknick-lunch.

In de namiddag wordt u naar Ruka gebracht waar u kan genieten van wat vrije tijd. Hier vindt u een aantal leuke winkeltjes, ideaal als u nog een souvenir of typische Lapse producten wil kopen. Voor de skiliefhebber is er de mogelijkheid (facultatief) om te gaan skiën in één van de beste en leukste skigebieden van Finland.

Transfer terug naar de lodge in de loop van de namiddag of avond.

Gezellig diner in een kota. U geniet er van een heerlijk 3-gangendiner waarbij het hoofdgerecht (zalm) zachtjes en op een traditionele manier wordt opgewarmd bij een open haardvuur.

Dag 4: RUKA (O+L+D)

Ontbijt.

Bustransfer naar een lokale rendierboerderij gebracht. De rendierherder zal u alles vertellen over het leven op de rendierboerderij. U zal er oa. leren een rendier te vangen met een lasso en vervolgens maakt u ook een korte tocht waarna u uw rendier-rijbewijs zal ontvangen. Nadien kan u genieten van een kop warme koffie en een heerlijke wildernislunch in een typische kota.

We nemen een kijkje op de rendierboerderij en vernemen er alles over deze dieren De rendierherder zal u alles vertellen over het leven op de rendierboerderij

Vervolgens wordt er terug naar de lodge gereden waar u in de loop van de namiddag zal aankomen (duur: 2u30).

Optioneel: bezoek aan rendierboerderij per sneeuwscooter

U kan het bezoek aan de rendierboerderij te combineren met een sneeuwscootertocht. U legt 50km met de sneeuwscooters af.

Mits supplement: € 70,00/pers. op basis van 2 personen per scooter
€ 95,00/pers. op basis van 1 persoon per scooter
Excursie enkel geschikt voor volwassenen en personen groter dan 1m40.

Vrije tijd in de namiddag in en rond de lodge.

's Avonds geniet u van een 3-gangen diner in de lodge.

Dag 5: RUKA - ROVANIEMI (O+L+D)

Ontbijt in uw lodge.

Vandaag maakt u een mooie daguitstap. Eerst brengt de bus ons naar het Ranua Wildlifepark. We krijgen een rondleiding en maken kennis met de verschillende dieren die in Lapland leven maar die u zelden zal te zien krijgen in de natuur. Denken we maar aan de eland, bruine beer, wolf, lynx, veelvraat, vos en diverse vogelsoorten. In het park leven ook een aantal dieren die in andere Arctische gebieden leven zoals de ijsbeer, de mascotte van het park.

We krijgen een rondleiding en maken kennis met de verschillende dieren die in Lapland leven maar die u zelden zal te zien krijgen in de natuur In het Wildlife Park ziet u zeldzame dieren zoals de lynx

Na het bezoek is er vrije tijd in het park. Breng ook een bezoekje aan de Fazer snoep- en chocoladewinkel. De allerkleinsten hebben de mogelijkheid om met een mini-sneeuwscooter een klein parcours af te leggen (facultatief). Lunch in het restaurant van Ranua.

Hierna volgt een korte transfer naar Rovaniemi. De hoofdstad van Fins Lapland is tevens de woonplaats van de Kerstman en het Santa Claus Village. Het Santa Claus Village is op de Noordpoolcirkel gelegen. Hier vindt u de officiële woonplaats van de Kerstman en het bezoekerscentrum. U kan er een foto laten maken met de Kerstman.

In het Santa Claus Village vindt u ook een postkantoor met elfjes, leuke souvenirwinkeltjes en restaurants. Er is voldoende vrije tijd voorzien.

Het Santa Claus Village is op de Noordpoolcirkel gelegen en de officiële woonplaats van de Kerstman In het Santa Claus Village kan u een foto laten maken met de Kerstman

Na dit bezoek volgt de transfer naar Ruka. Na een lange maar uiterst boeiende dag komen we opnieuw aan in Ruka.

3-gangen diner in de lodge.

Dag 6: RUKA (O+L+D)

Na het ontbijt vertrekken we naar een nabijgelegen huskyboerderij. Vol ongeduld wachten de honden ons op. Na een korte instructieles kan de huskysafari van start gaan. U rijdt met 2 personen per slede die u afwisselend kan besturen. Onderweg geniet u van de indrukwekkende stilte rondom u en hoort u enkel het kraken van de sneeuw. We maken een tocht van 10 km met de honden.

Na afloop is er voldoende tijd om foto’s te nemen bij de Siberische husky's Onderweg geniet u van de indrukwekkende stilte rondom u en hoort u enkel het kraken van de sneeuw

Na afloop is er voldoende tijd om foto’s te nemen bij de Siberische husky's. Ondertussen kan u luisteren naar verhalen van de huskyherder. Bij terugkomst geniet u van een lekkere soeplunch (duur: 3u).

Opmerking

U kan kiezen voor een huskysafari van 20 km.
Mits supplement: € 60,00/pers., € 40,00/kind
Minimum 5 deelnemers

Vrije namiddag.

's Avonds maakt u een korte wandeling naar een nabijgelegen restaurant voor een gezellige avond. Er is de mogelijkheid om hiervoor een stepslede te gebruiken. U geniet er van een traditioneel Laps diner (buffet) met diverse specialiteiten (3-gangen inclusief water, koffie/thee en 2 glazen wijn of bier).

Na het diner wandelen we terug naar de lodge.

Optioneel

 • Overnachting in een sneeuwiglo
  Overnachting in een sneeuwiglo U kan er ook voor kiezen om in de nabijheid van de lodge in een sneeuwiglo te overnachten. Iedereen wordt uitgerust met een warme slaapzak en de volgende ochtend sluit u opnieuw aan bij de groep voor het ontbijt. U behoudt uw logies in de lodge.

  Prijs: € 85,00/pers.


 • Overnachting in een Glass Villa
  Overnachting in een sneeuwiglo U kan er ook voor kiezen om in een glazen villa te overnachten. Ideaal wanneer u vanuit uw bed de sterrenhemel wil observeren en met wat geluk ook het noorderlicht. U behoudt uw logies in de lodge.

  Prijs: € 165,00/pers.
  Maximum 2 pers./villa

Dag 7: RUKA (O+L+D)

Ontbijt.

De laatste dag van het programma kan u genieten van wat vrije tijd. U kan skiën in één van de betere skigebieden van Fins Lapland (facultatief) of uw programma vervolledigen met een aantal facultatieve activiteiten. Ook voor de langlaufliefhebber is er materiaalhuur mogelijk.

Op het einde van het programma kan u skiën in één van de betere skigebieden van Fins Lapland De huskies brengen u langs besneeuwde bossen, bevroren meren en kleine heuvels

Lunch in een lokaal restaurant.

 • Ice karting
  Ice karting Transfer naar het circuit. Na een korte uitleg hoe een kart te besturen kan de echte actie beginnen. U rijdt op een besneeuwd circuit waarbij karts zijn uitgerust met spijkerbanden. Deze excursie vereist van de deelnemer een perfecte mix van technisch kunnen en snelheid!

  Na enkele opwarmronden krijgt iedereen de kans om in enkele ronden een kwalificatietijd neer te zetten. Deze bepaald dan de startplaats voor de grote finale. Er kan gereden worden met ongeveer 5 à 6 karts tegelijkertijd. Bij de Pro Race van 35 minuten krijgen de eerste 3 een kleine attentie. Daarnaast worden er ook snacks met koffie geserveerd. Minimum 4 deelnemers, deelnemers moeten minstens 150cm groot zijn.

  25 minuten Karting Race
  Duur: 1u
  Data: op aanvraag
  Prijs: € 60,00/pers.

  35 minuten Pro Karting Race
  Duur: 1u30
  Data: op aanvraag
  Prijs: € 80,00/pers.

 • Fietstocht met fatbikes
  Facultatieve excursie: Fietstocht met fatbikes Fatbikes zijn de hype in het hoge Noorden. Dit type mountainbike beschikt over dikke 'ballonbanden' waarmee u vlot door de sneeuw kan rijden. Samen met een lokale gids maakt u een tocht van 3 km. Onderweg wordt ook nog een korte pauze voorzien. Fatbikes kunnen ter plaatse ook per dag gehuurd worden.

  Duur: 2u
  Prijs: € 70,00/volw. (minstens 1,6 m groot)
  Vertrek: donderdag en zaterdag om 11u00
 • Nachtelijke sneeuwschoenwandeling
  Nachtelijke sneeuwschoenwandeling Ervaar een echte winternacht middenin de natuur. U maakt een aangename en actieve sneeuwschoenwandeling van 4 km in de prachtige omgeving van Ruka. Onderweg zal u versteld staan van de prachtige uitzichten rondom u en hopelijk kan u een prachtige sterrenhemel aanschouwen want dit is één van de voorwaarden om noorderlicht te kunnen zien. In afwachting van het noorderlicht kan u onderweg genieten van wat warme dranken en zal de gids uitleg geven over het noorderlicht.

  Duur: 3u
  Prijs: € 70,00/volw., € 40,00/kind (5 tem 11 jaar)

 • Nachtelijke sneeuwscootertocht
  Nachtelijke sneeuwscootertocht Een sneeuwscootertocht in het donker geeft u een totaal andere rij-ervaring als tijdens de dag. Het licht van de sneeuwscooter weerschijnt op de sneeuwvlaktes en samen met het licht van de sterren en de maan geeft u dit een magisch gevoel. Het doel is uiteraard om het noorderlicht te kunnen spotten, daarom worden er onderweg regelmatig stops gemaakt.

  Tijdens één van deze stops kan u genieten van een deugddoende kop koffie in een typische kota. Minstens 6 deelnemers.

  Duur: 3u
  Prijs: € 120,00/volw. bij 2 personen per scooter of € 145,00/volw. bij 1 persoon per scooter, € 70,00/kind(8 tem 11 jaar)
 • Sneeuwschoenwandeling in het Oulanka National Park
  Actieve sneeuwschoenwandeling in het Oulanka National Park U kan een actieve sneeuwschoen-wandeling maken in één van de mooiste plaatsjes in de streek van Ruka-Kuusamo, nl het Oulanka National Park. Eén van de hoogtepunten onderweg is de waterval van Jyrävä zijn. Snacklunch met koffie onderweg.

  Duur: 5u
  Prijs: € 90,00/volw., € 55,00/kind (5 tem 11 jaar)
  Minimum 4 deelnemers
 • Tocht met buggy's
  Tocht met buggy's Test uw rijvaardigheden op sneeuw en ijs met een buggy. Elke buggy biedt plaats voor 2 personen en u kan de buggy afwisselend besturen. Er wordt een vast traject afgelegd en de totale rijduur varieert rond 50 à 60 minuten. Wie met een buggy wil rijden, moet over een geldig rijbewijs beschikken. Minimum 4 deelnemers.

  Duur: 1u30
  Vertrek: dinsdag en zaterdag
  Prijs: € 85,00/volw. bij 2 personen per buggy of € 110,00/volw. bij 1 persoon per buggy en € 45,00/kind (5 tem 15 jaar)
  Het eigen risico zoals bij sneeuwscootersafari's is van toepassing.
 • Rivierdrijven
  Rivierdrijven In de voormiddag heeft u de mogelijkheid om een leuke ervaring rijker te worden. U kan dan namelijk aan rivierdrijven doen. U krijgt waterdichte thermische pakken ter beschikking en daarmee drijft u een rustige rivier af tussen sneeuw en ijs. Halfweg wordt er gestopt voor een warm drankje. Een unieke ervaring!

  Duur: 2u30
  Vertrek: maandag tem zaterdag om 11u00
  Prijs: € 85,00/pers.
  Minimum 4 deelnemers, minimumhoogte: 160cm
 • Actieve sneeuwscootersafari naar het Russische grensgebied
  Actieve sneeuwscootersafari naar het Russische grensgebied Een must do excursie voor iedere sneeuwscooterliefhebber. De tocht van 100km neemt u mee naar naar de top van de Kuntivaara heuvel. Met zijn 480m ligt de top bezaaid met dik besneeuwde bomen. Onderweg wordt een warme wildernislunch voorzien. Tijdens deze excursie beschikt ellke deelnemer over zijn eigen sneeuwscooter.

  Duur: 6u00 + 1u30
  Prijs € 215,00/volw. (1 pers./scooter)
  Opmerking: minstens 4 deelnemers, niet geschikt voor kinderen

Afscheidsdiner (3-gangen) in de lodge.

Dag 8: RUKA - KUUSAMO - BRUSSEL (O)

Ontbijt in de lodge, gevolgd door check-out en inleveren van uw thermische kledij.

Transfer naar de luchthaven van Kuusamo voor terugvlucht naar Brussel.
Rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki.

Tip

Ontdek ook Wildernislodge Avonturenweek - Actief, een actievere variant met langere husky- en sneeuwscootertochten.

Sterke punten

• Afwisselend en compleet Lapland programma (kindvriendelijk)

• Rust- en natuurbeleving

• Sneeuwscooter, husky, rendier, sneeuwschoenwandelen, ijsvissen...

• Vrij gebruik van sneeuwschoenen, langlaufski's en sleetjes

• Bezoek aan het Ranua Wildlife Park en het Santa Claus Village

• Overnachting in een luxueuze lodge, met een selectie van dranken inbegrepen

• Eigen kamer met badkamer

• Lokale keuken

• Sauna en jacuzzi

• Geschikt voor zowel koppels als gezinnen met kinderen

• Mooie kinderkortingen

• Goede skimogelijkheden (facultatief)

• Mogelijkheid om het programma nog actiever te maken met facultatieve excursies

• Thermische winterkledij inbegrepen

• Kleine Nederlandstalige reisgroep

 

Ruka

Ruka - Fins Lapland
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2022

Bilbao - Architectuur & gastronomie AANRADER
5-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 12 september 2021

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 19 juli 2021

Malta & Gozo - Culturele erfenis van de ridderorde AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 8 november 2021

Sicilië - De Grieken en Normandiërs achterna AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 30 september 2021

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent