Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

5-daags programma

Wildernislodge Avontuur - Actief | 5 dagen

5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrekken van 21 december 2021 tot 26 januari 2022

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - KUUSAMO (D)

Vlucht vanuit Brussel naar de luchthaven van Kuusamo per rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki.

Verwelkoming en transfer naar de wildernislodge die uniek in de natuur en aan de oevers van een meer gelegen is. U verblijft hier in alle comfort. Bovendien is de afgelegen ligging een ideale uitvalsbasis om het noorderlicht waar te nemen als het zich voortdoet. Tijdens uw verblijf kunt u gratis gebruik maken van sleetjes, sneeuwschoenen en een aantal langlaufski's in de buurt van de lodge.

De ruime lodge is uniek in de natuur en aan de oevers van een meer De lodge vormt de perfecte uitvalsbasis voor tal van activiteiten

Elke avond kan u gebruik maken van de sauna en jacuzzi op het buitenterras, badkledij verplicht.

Diner (3-gangen) in de lodge.

Dag 2: RUKA (O+L+D)

Ontbijt in de lodge.

Uw gids zal u opwachten voor een eerste dag winters avontuur. U ontvangt thermische kledij die u kan gebruiken tijdens uw verblijf. Deze uitrusting bestaat uit een thermisch pak, warme winterschoenen, sokken, muts, handschoenen en een helm voor de sneeuwscootertochten.

Na een korte instructieles vertrekt u op een sneeuwscootersafari (2 pers./scooter) van 30km langsheen de besneeuwde bossen en de vele bevroren meren rondom Ruka. Tijdens deze excursie zal u de prachtige landschappen ten volle kunnen bewonderen. Op één van de bevroren meren wordt gestopt en leert de gids u de technieken van het ijsvissen. Vervolgens kan u zelf proberen om een snoek, forel of zalm aan de haak te slaan. Bij een open kampvuur geniet u van een heerlijke soeplunch met koffie of thee (duur: 5u).

Na een korte instructieles vertrekt u op een sneeuwscootersafari Op één van de bevroren meren wordt gestopt om te ijsvisen

Vervolgens maakt u een actieve sneeuwschoenwandeling van 4km in de prachtige omgeving van de heuvel van Pyhävaara. Onderweg zal u versteld staan van de prachtige uitzichten rondom u. Onderweg wordt er koffie/thee en een gebakje voorzien. Afhankelijk van de reisperiode kan deze wandeling ook 's morgens gedaan worden in functie van het daglicht en zonsopgang- of zonsondergang (duur: 2,5u).

Mogelijkheid tot sauna en jacuzzi in de wildernislodge.

Diner (3-gangen) in de lodge.

Dag 3: RUKA (O+L+D)

Na het ontbijt vertrekt u naar een nabijgelegen huskyboerderij. Bij aankomst staan de honden al te blaffen vol ongeduld en na een korte instructieles kan de huskysafari van start gaan. U rijdt met 2 personen per slede die u afwisselend kan besturen. Eenmaal de tocht vertrokken is kan u genieten van een hemelse stilte rondom u en hoort u enkel het knarsen van de slede in de sneeuw. U maakt een mooie en lange tocht van maar liefst 20 km (2u) en na de tocht is er voldoende tijd om foto's te nemen van deze lieve dieren en kan u ook luisteren naar de verhalen van de huskyherder. Bij terugkomst kan u opnieuw genieten van een deugddoende soeplunch. (duur: ca 4u)

Na het ontbijt vertrekt u naar een nabijgelegen huskyboerderij U maakt een mooie en lange tocht met de huskies van 20km

Vrije tijd in de namiddag in en rond de wildernislodge. Mogelijkheid tot sauna en jacuzzi (badkledij verplicht).

's Avonds maakt u een korte wandeling naar een nabijgelegen restaurant voor een gezellige avond. Voor wie wil is er de mogelijkheid om een stepslede te gebruiken. U geniet er van een traditioneel Laps dinerbuffet met lokale specialiteiten (3-gangen inclusief water, koffie/thee en 2 glazen wijn of bier).
Na het diner wandelt u terug naar de lodge.

Optioneel

 • Overnachting in een sneeuwiglo
  Overnachting in een sneeuwiglo U kan er ook voor kiezen om in de nabijheid van de lodge in een sneeuwiglo te overnachten. Iedereen wordt uitgerust met een warme slaapzak en de volgende ochtend sluit u opnieuw aan bij de groep voor het ontbijt. U behoudt uw logies in de lodge.

  Prijs: € 85,00/pers.


 • Overnachting in een Glass Villa
  Overnachting in een sneeuwiglo U kan er ook voor kiezen om in een glazen villa te overnachten. Deze logievorm is ideaal wanneer u vanuit uw bed de sterrenhemel wil observeren en hopelijk ook het noorderlicht. U behoudt uw logies in de lodge.

  Prijs: € 165,00/pers.
  Maximum 2 pers./villa


Tijdens een nachtelijke rit wordt op zoek gegaan naar het Noorderlicht Bij aankomst kan u genieten van een typische Finse rooksauna en een openlucht jacuzzi

Dag 4: RUKA (O+L+D)

Ontbijt.

De sneeuwscooters staan opnieuw klaar en vandaag vertrekt u op een langere sneeuwscootersafari (2 pers./scooter). U rijdt naar een lokale rendierboerderij waar u kennis maakt met deze typische Lapland bewoner. U kan de rendieren voederen en u maakt er een korte tocht per rendierslede en nadien kan u er genieten van een kop warme koffie en een heerlijke wildernislunch in een typische kota. Vervolgens wordt er terug naar de lodge gereden waar u in de loop van de namiddag zal aankomen. Tijdens deze tocht wordt 50 km afgelegd (duur: 6u).

Vandaag vertrekt u opnieuw op sneeuwscootersafari Probeer zelf om een snoek, forel of zalm aan de haak te slaan tijdens het ijsvissen

Na deze sneeuwscootersafari wordt u naar het gezellige Ruka gebracht wa ar u kan genieten van wat vrije tijd.

In Ruka vindt u een aantal leuke winkeltjes terug, ideaal als u nog een souvenir of enkele typische Lapse producten wil kopen. Voor de skiliefhebber is er de mogelijkheid (facultatief) om te gaan skiën in één van de beste en leukste skigebieden van Finland.

Transfer naar de lodge in de loop van de namiddag of avond.

Mogelijkheid tot sauna en jacuzzi in uw wildernislodge (badkledij verplicht).

Afscheidsdiner (3-gangen) in de lodge.

Opmerking

De inhoud van dit programma is gegarandeerd, de volgorde van bepaalde excursies kan eventueel nog lichtjes wijzigen.

U kan uw programma ook nog vervolledigen met een aantal facultatieve activiteiten. Deze worden dan ingepland in de loop van uw verblijf. U kan deze activiteiten het best op voorhand reserveren. Ter plaatse kan geen garantie gegeven worden of er nog een beschikbaarheid is.

Facultatieve excursies

 • Ice karting
  Ice karting Transfer naar het circuit. Na een korte uitleg hoe een kart te besturen kan de echte actie beginnen. U rijdt op een besneeuwd circuit waarbij karts zijn uitgerust met spijkerbanden. Deze excursie vereist van de deelnemer een perfecte mix van technisch kunnen en snelheid!

  Na enkele opwarmronden krijgt iedereen de kans om in enkele ronden een kwalificatietijd neer te zetten. Deze bepaald dan de startplaats voor de grote finale. Er kan gereden worden met ongeveer 5 à 6 karts tegelijkertijd. Bij de Pro Race van 35 minuten krijgen de eerste 3 een kleine attentie. Daarnaast worden er ook snacks met koffie geserveerd. Minimum 4 deelnemers, deelnemers moeten minstens 150cm groot zijn.

  25 minuten Karting Race
  Duur: 1u
  Data: op aanvraag
  Prijs: € 60,00/pers.

  35 minuten Pro Karting Race
  Duur: 1u30
  Data: op aanvraag
  Prijs: € 80,00/pers.

 • Nachtelijke sneeuwscootertocht
  Nachtelijke sneeuwscootertocht Een sneeuwscootertocht in het donker geeft u een totaal andere rij-ervaring als tijdens de dag. Het licht van de sneeuwscooter weerschijnt op de sneeuwvlaktes en samen met het licht van de sterren en de maan geeft u dit een magisch gevoel. Het doel is uiteraard om het noorderlicht te kunnen spotten, daarom worden er onderweg regelmatig stops gemaakt.

  Tijdens één van deze stops kan u genieten van een deugddoende kop koffie, in een typisce kota. Minstens 6 deelnemers.

  Duur: 3u
  Prijs: € 120,00/volw. bij 2 personen per scooter of
  € 145,00/volw. bij 1 persoon per scooter, € 70,00/kind (8 tem 11 jaar)

 • Tocht met buggy's
  Tocht met buggy's Test uw rijvaardigheden op sneeuw en ijs met een buggy. Elke buggy biedt plaats voor 2 personen en u kan de buggy afwisselend besturen. Er wordt een vast traject afgelegd en de totale rijduur varieert rond 50 à 60 minuten. Wie met een buggy wil rijden, moet over een geldig rijbewijs beschikken. Minimum 4 deelnemers.

  Duur: 2u
  Vertrek: dinsdag en zaterdag
  Prijs: € 85,00/volw. bij 2 personen per buggy of € 110,00/volw. bij 1 persoon per buggy en € 45,00/kind (5 tem 15 jaar)
  Het eigen risico zoals bij sneeuwscootersafari's is van toepassing.
 • Rivierdrijven
  Rivierdrijven In de voormiddag heeft u de mogelijkheid om een leuke ervaring rijker te worden. U kan dan namelijk aan rivierdrijven doen. U krijgt waterdichte thermische pakken ter beschikking en daarmee drijft u een rustige rivier af tussen sneeuw en ijs. Halfweg wordt er gestopt voor een warm drankje. Een unieke ervaring!

  Duur: 2u30
  Vertrek: maandag tem zaterdag om 11u00
  Prijs: € 85,00/pers.
  Minimum 4 deelnemers, minimumhoogte: 160cm
 • Fietstocht met fatbikes
  Facultatieve excursie: Fietstocht met fatbikes Fatbikes zijn een hype in het Hoge Noorden. Dit type mountainbike met dikke ballonbanden laat u toe vlot door de sneeuw te rijden. Samen met een lokale gids maakt u een tocht van 4,5 km. Onderweg wordt ook nog een korte pauze voorzien om iets te kleins te eten. De route kan aangepast worden in functie van de weersomstandigheden. Redelijk fysieke conditie vereist.
  Deze fietsen kunnen ter plaatse ook per dag gehuurd worden.

  Duur: 2 uur
  Prijs: € 70,00/pers., minimumhoogte: 160cm
  Vertrek: donderdag en zaterdag om 11u00

Dag 5: RUKA - KUUSAMO - BRUSSEL (O)

Ontbijt in de lodge, gevolgd door check-out en inleveren van de thermische kledij.

Transfer naar de luchthaven van Kuusamo voor de terugvlucht naar Brussel (rechtstreekse vlucht of met overstap in Helsinki).

Tip

Ontdek ook standaardprogramma Wildernislodge Avontuur, een iets rustige variant, ideaal voor koppels of families met kinderen.

Verleng op individuele basis dit programma met extra nachten in Ruka als u wil skiën, of in het wildernishotel van Isokenkäisten Klubi voor een rust en natuurverblijf nabij de Russische grens. Prijzen voor extra nachten zijn te verkrijgen op eenvoudige aanvraag.

Sterke punten

• Afwisselend en compleet Lapland programma

• Actief programma, maar ook focus op rust- en natuurbeleving

• Lange sneeuwscooter- en huskytocht

• Actieve sneeuwschoenwandeling

• Rendiersledetocht, ijsvissen,...

• Vrij gebruik van sneeuwschoenen, langlaufski's en sleetjes

• Overnachting in een gezellige en luxueuze wildernislodges, met een selectie van dranken inbegrepen

• Eigen kamer met badkamer

• Lokale keuken

• Sauna en jacuzzi

• Geschikt voor zowel koppels, vriendengroepen als gezinnen met iets oudere kinderen

• Thermische winterkledij inbegrepen

• Kleine Nederlandstalige reisgroep

 

Kuusamo - Finland


Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Wenen - In het spoor van Schiele, Klimt & Wagner AANRADER
4-daagse begeleide culturele citytrip, vertrek op 21 oktober 2021, 5 mei, 14 juli en 29 september 2022

Portugal - Porto en de Douro-vallei AANRADER
8-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 1 juli tem 31 augustus 2021

Kroatië - Dubrovnik Rivièra AANRADER
8-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 3 juli tem 29 september 2021

Italië - Puglia, in de hak van de Italiaanse laars AANRADER
8-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 1 juli tem 14 oktober 2021

Griekenland - Atheense Rivièra AANRADER
8-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 1 juli tem 30 september 2021

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent