Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

8-daags programma

Ylläs Avonturenweek | 8 dagen

8-daagse individueel programma, vertrek op vaste data van 1 januari tot 26 februari 2023

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - KITTILÄ - YLLÄSJÄRVI (L)

Vlucht vanuit Brussel naar Kittilä. Aankomst en transfer naar Ylläs.

In de buurt van Ylläs zal u verblijft u in een chalet die tussen het Ylläsjärvi meer en de skiheuvel liggen. De ligging is heel rustig en toch bevindt alles zich binnen wandelafstand: supermarkt, safarikantoor, restaurants. U verblijft in uw chalet op basis van logies alleen. Indien gewenst kan u kiezen voor half pension (ontbijt en diner). In dat geval worden de maaltijden voorzien in een nabijgelegen hotel. Bij uw verblijf zijn bed- en badlinnen voorzien en eindschoonmaak inbegrepen.

De chalets waarin u verblijft zijn onderling verschillend qua oppervlakte en hebben allemaal hun eigen stijl Elke chalet ook over een woonruimte met kitchenette, een badkamer met toilet en douche en een haard

Alle belangrijke en typische excursies zijn inbegrepen in een voordeelpakket. Indien gewenst kan u uw programma vervolledigen met aan aantal extra activiteiten zoals ijsdrijven.

De streek van Ylläs is een paradijs voor wie houdt van skiën, langlaufen of fietsen. In deze streek vindt u heel wat bewegwijzerde paden terug die u gemakkelijk zelf kan ontdekken aan de hand van langlaufski's, sneeuwschoenen of fat bikes.

De chalets waarin u verblijft zijn onderling verschillend qua oppervlakte en hebben allemaal hun eigen stijl. Elke chalet beschikt over een of meerdere slaapkamers waarin u al naargelang de grote van uw reisgezelschap kan voor kiezen. Met hoe meer personen u in een chalet verblijft, hoe goedkoper de basisprijs. Verder beschikt elke chalet ook over een woonruimte met kitchenette, een badkamer met toilet en douche en een haard met brandhout. Bepaalde chalets beschikken over meerdere badkamers. Prijzen te verkrijgen op aanvraag.

Check-in in uw chalet

De check-in is mogelijk in de loop van de namiddag. Onze lokale vertegenwoordiger in Ylläsjärvi zorgt ervoor dat u uw bagage op een centrale plaats kan opbergen in afwachting tot de chalet beschikbaar is. Van zodra de chalet beschikbaar is, dan wordt u naar uw logies gebracht. In de tussentijd wordt ook een lunch voorzien in een hotel te Ylläsjärvi.

Dag 2: YLLÄSJARVI

In het nabijgelegen safarikantoor kan u in de loop van de ochtend de warme thermische kledij (o.a. thermische pak, warme laarzen, kousen en een muts) gaan ophalen. U kan de kledij behouden tot op het einde van het verblijf.

Uw programma start met een van de hoogtepunten van elke Laplandreis: een tocht in de natuur met de sneeuwscooter.

Een van de hoogtepunten van elke Laplandreis: een tocht in de natuur met de sneeuwscooter U rijdt met de sneeuwscooter naar een bevroren meer om er aan ijsvissen te doen

U wordt voorzien van een helm en na een woordje uitleg kan de safari van start gaan. U rijdt met 2 pers per scooter die u afwisselend bestuurt. U rijdt naar een bevroren meer om er aan ijsvissen te doen. U krijgt een woordje uitleg hoe u een gat in het ijs maakt. Hierna kan u zelf proberen een vis aan de haak te slaan. Tijdens deze excursie wordt een lichte snack en warme drank aangeboden alvorens u met de sneeuwscooters terugrijdt naar Ylläsjärvi. Afhankelijk van de sneeuwcondities en de rijvaardigheden van de groep zal u zo'n 40 km rijden (duur: 5u).

Optioneel - Dagtocht per sneeuwscooter

U kan de sneeuwscootersafari met ijsvissen ook vervangen door een langere dagtocht. U neemt dan deel aan een langere en meer actieve tocht per sneeuwscooter. De nadruk ligt dan nog meer op het rijden. Er wordt via diverse trajecten en terreinen gereden om zo het maximale uit de tocht te halen en u een complete rijervaring te bezorgen. Enige ervaring is een pluspunt. Afhankelijk van de sneeuwcondities en de rijvaardigheden van de groep zal u 60km per sneeuwscooter rijden. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 13 jaar.

Duur: 6u
Vertrek: op aanvraag
Prijs: € 30,00/pers. (2 pers/scooter), € 110,00/pers. (1 pers./scooter)

Dag 3: YLLÄSJARVI

Vandaag maakt u een begeleide sneeuwschoenwandeling in de buurt van uw logies. U wandelt langs besneeuwde bossen en over een bevroren moeras. Wie het graag wat avontuurlijker wil, kan in de diepsneeuw een eigen weg proberen vinden. De brede sneeuwraketten komen hierbij zeker van pas.

Vandaag maakt u een begeleide sneeuwschoenwandeling Wie het graag wat avontuurlijker wil, kan in de diepsneeuw een eigen weg proberen vinden

Onderweg wordt halt gehouden bij een kampvuur voor een warm drankje met koekjes. Afhankelijk van de sneeuwcondities en de vaardigheden van de groep wordt er 2 à 3km gewandeld met sneeuwschoenen.

Optioneel - Dagtocht per sneeuwscooter

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen aan deze activiteit deelnemen. Indien de tocht voor het kind toch te lastig zou zijn, moeten de ouders hun kind dragen of kunnen ze op eigen houtje terugkeren naar de logies.

Dag 4: YLLÄSJARVI

In de loop van de voormiddag wordt u per minibus naar een lokale rendierboerderij gebracht. U maakt er een mooie en lange tocht van 4km per rendierslede doorheen een bosrijke omgeving. U zit met 2 personen per slede en onderweg kan u genieten van een zalige rust. Nadien kan u luisteren naar de verhalen van de rendierherder bij een deugddoende warme drank en koekjes (duur: 2u).

Bezoek aan een lokale rendierboerderij Maak u klaar voor een tochtje met de rendierslede

Dag 5: YLLÄSJARVI

Vrije dag.

U kan op facultatieve basis skiën op de nabijgelegen skipistes of een tocht maken per fat bike, sneeuwschoenen of langlaufski!s. Of u kan uw programma vervolledigen met een aantal facultatieve excursies zoals extra tochten per sneeuwscooter of een sessie ijsdrijven.

Facultatieve excursies

 • Nachtelijke sneeuwschoenwandeling
  Nachtelijke sneeuwschoenwandeling - Facultatief Als het donker wordt maakt u een begeleide sneeuwschoenwandeling in het bos. Onderweg wordt even halt gehouden bij een kampvuur en kan u genieten van een warme chocomelk en marshmallows grillen. De gids zal u verhalen vertellen over het noorderlicht en hopelijk laat ook het noorderlicht zich zien. Afhankelijk van de sneeuwcondities en de vaardigheden van de groep zal u 4km wandelen met de sneeuwschoenen.

  Duur : 2u30
  Vertrek: dinsdag en zaterdag om 20u00
  Prijs: € 76,00/volw., € 57,00/kind (4 tem 12 jaar)
  Kinderen vanaf 4 jaar kunnen aan deze activiteit deelnemen. Indien de tocht voor het kind toch te lastig zou zijn, moeten de ouders hun kind dragen of kunnen ze op eigen houtje terugkeren naar de logies.
 • Ijsdrijven
  Ijsdrijven - Facultatief Beleef een onvergetelijke arctische ervaring. In een drijvend en waterdicht pak kan u in het meer drijven tussen het ijs. Een belevenis waar u nog lang zal over napraten. Na de excursie kan u in een nabijgelegen chalet wat bijpraten met wat warme drank en koekjes. U kan ook kiezen voor de avondexcursie. Met wat geluk maakt het noorderlicht wel zijn opwachting. Deze excursie is enkel geschikt voor personen met een grootte van minstens 1m20.

  Dagexcursie
  Duur : 2u30
  Vertrek: vrijdag om 14u00 vanaf 27/12
  Prijs: € 96,00/volw., € 72,00/kind (4 tem 12 jaar)

  Avondexcursie
  Duur : 2u30
  Vertrek: donderdag om 20u00 vanaf 27/12
  Prijs: € 99,00/volw., € 74,25/kind (4 tem 12 jaar)
 • Nachtelijke sneeuwscootersafari
  Nachtelijke sneeuwscootersafari - Facultatief
  Als het donker wordt, vertrekt u op een nachtelijke sneeuwscootersafari. De lichten van de sneeuwscooters weerschijnen op de witte sneeuw en samen met het licht van de maan bezorgt u dit een totaal andere rij-ervaring. U rijdt naar een teepee waar u kan genieten van een deugddoende warme drank. Hopelijk kan u genieten van een open sterrenhemel en maakt ook het noorderlicht zijn opwachting. Afhankelijk van de sneeuwcondities en de rijvaardigheden van de groep zal u 15km per sneeuwscooter rijden. Om uw ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden, dan kan u ook kiezen voor deze tocht met elektrische sneeuwscooters.

  Klassieke sneeuwscooter
  Duur : 3u
  Vertrek: maandag, woensdag, vrijdag en zondag om 20u00
  Prijs: € 124,00/volw., € 93,00/kind (4 tem 12 jaar)
  Single driving: € 49,00/pers.

  E-sneeuwscooter
  Duur : 3u
  Vertrek: donderdag en zaterdag om 21u00
  Prijs: € 194,00/volw., € 145,50/kind (4 tem 12 jaar)
  Single driving: € 70,00/pers. Bij de tocht met een e-scooter wordt er 1u30 à 2u gereden in functie van de autonomie van de batterij die afhankelijk is van de temperatuur.
 • Sneeuwscootersafari naar de top van de Ylläs heuvel
  Sneeuwscootersafari naar de top van de Ylläs heuvel - Facultatief
  Met de sneeuwscooters laat u de beboste omgeving achter en rijdt u naar de top van de (kale) Ylläs skiheuvel, de hoogste heuvel in deze streek. Bij helder weer kan u er genieten van spectaculaire vergezichten die tot in Zweden reiken. Er wordt ook een koffiestop met iets zoets voorzien. Afhankelijk van de sneeuwcondities en de rijvaardigheden van de groep zal u ca 25 km per sneeuwscooter rijden. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 13 jaar.

  Duur: 3u
  Vertrek: dinsdag en zaterdag om 9u30
  Prijs: € 130,00/pers. (2 pers./scooter), € 179,00/pers. (1 pers./scooter)
 • Dag in de wildernis
  Dag in de wildernis - Facultatief
  Samen met een gids trekt u de natuur in. U wordt uitgerust met aangepaste langlaufski's die iets korter en iets breder zijn. Hierdoor is het iets gemakkelijk om een goed spoor te vinden in de sneeuw. De tocht van vandaag brengt u over bevroren meren en langsheen besneeuwde boslandschappen. Onderweg wordt een wildernislunch voorzien in een kota bij een kampvuur.

  Afhankelijk van de sneeuwcondities en de vaardigheden van de groep zal u zo'n 7 à 8 km wandelen met de langlaufski's.

  Duur: 6u
  Vertrek: donderdag om 10u00
  Prijs: € 138,00/volw., niet geschikt voor kinderen
 • E-sneeuwscootersafari

  E-sneeuwscootersafari - Facultatief Als u uw ecologische voetafdruk zo laag mogelijk wil houden, dan kan u deelnemen aan deze tocht met elektrische sneeuwscooters. Bij deze tocht wordt er 1u30 met de scooter gereden, afhankelijk van de conditie vann de batterij die onderhevig is aan de temperatuur. U kan de sneeuwscootersafari met ijsvissen van dag 2 ook vervangen door deze tocht. Prijs op aanvraag.

  Duur: 2u
  Vertrek: donderdag en zaterdag om 10u00
  Prijs: € 138,00/volw., niet geschikt voor kinderen
 • Nachtelijke tocht per rendierslede
  Nachtelijke tocht per rendierslede - Facultatief
  In de loop van de avond wordt u per minibus naar een lokale rendierboerderij gebracht waar u een mooie en lange tocht van ca 4 km per rendierslede zal maken. U zit met 2 personen per slede en u kan onderweg genieten van een zalige rust waarbij hopelijk ook het noorderlicht z'n opwachting kan maken.

  Na de tocht kan u in een kota luisteren naar de verhalen van de rendierherder. U kan er genieten van een warm drankje met een typisch Fins pannenkoekje en kan u worstjes grillen bij het kampvuur.

  Duur: 2u30
  Vertrek: vrijdag om 20u00
  Prijs: € 187,00/volw., € 140,25/kind (4 tem 12 jaar)
 • Dagtocht per sneeuwscooter met lunch
  Dagtocht per sneeuwscooter met lunch - Facultatief
  Lange en actieve tocht per sneeuwscooter. Er wordt via diverse trajecten en terreinen gereden om zo het maximale uit de tocht te halen en u een complete rijervaring te bezorgen. Enige ervaring is een pluspunt. Afhankelijk van de sneeuwcondities en de rijvaardigheden van de groep zal u ca 60 km per sneeuwscooter rijden.

  Duur: 6u
  Vertrek: woensdag en zaterdag om 10u00
  Prijs: € 193,00/pers. (2 pers./scooter), € 272,00/pers. (1 pers./scooter)

Dag 6: YLLÄSJARVI

Met een transfer wordt u naar een nabijgelegen huskyboerderij gebracht en neemt u deel aan een leuke huskysafari. De tocht brengt u langsheen bossen en over bevroren moerassen. Iedere slede wordt getrokken door 6-tal husky's. De stilte rondom u tijdens de tocht van zo'n 10 km (ca 60 min) is fenomenaal. Eerst krijgt u uitgelegd hoe u de slede dient te besturen en nadien kan het avontuur van start gaan;. 1 persoon zit in de slede en de andere persoon bestuurt de slede.

Kom alles te weten over deze lieve dieren tijdens een bezoek aan een huskyboerderijU zit met 2 personen per slede en onderweg kan u genieten van een zalige rust

Onderweg kan van bestuurder gewisseld worden. Na de tocht kan u bij een kampvuur opwarmen met een deugddoende warme drank met koekjes terwijl de huskyherder verhalen zal vertellen over het leven op de huskyboerderij. Uiteraard is er achteraf ook tijd om foto's te nemen met deze lieve dieren. Kinderen nemen ofwel plaats in de slede van de ouders of van de gids, dit wordt ter plaatse beslist (duur: 2u).

Optioneel - langere huskytocht

U kan de inbegrepen huskysafari ook uitbreiden naar een langere tocht van 15km. Deze tocht is enkel geschikt voor volwassenen.

Prijs: € 44,00/pers. (2 pers./slede), enkel voor personen vanaf 13 jaar.

Dag 7: YLLÄSJARVI

Vrije dag. U kan uw programma vervolledigen met een aantal facultatieve excursies zoals voorgesteld op dag 5. U kan ook een bezoek brengen aan het Snow Village, een van de mooiste sneeuw- en ijshotels van Lapland.

Inleveren van de safarikledij in het nabijgelegen safarikantoor.

Facultatieve excursies

 • Sneeuwscootersafari naar het Snow Village

  Sneeuwscootersafari naar het Snow Village - Facultatief Via besneeuwde bossen en bevroren meren, wordt er gereden naar het Snow Village. U bezoekt er het Snow Village met de verschillende Ice Suites, ijssculpturen, ijsrestaurant en ijskapel. Warme drank met een zoet broodje inbegrepen. Afhankelijk van de sneeuwcondities en de rijvaardigheden van de groep wordt er 25km met de sneeuwscooter gereden. De excursie is weersafhankelijk en kan plaatsvinden van 26/12 tot 03/04.

  Duur: 3u30
  Vertrek: maandag, donderdag en zaterdag om 10u
  Prijs: € 150,00/volw., € 114,00/kind 4 tem 12 jaar
  Single driving: € 49,00/scooter
 • Bezoek en diner aan het Snow Village
  Sneeuwscootersafari naar het Snow Village - Facultatief
  Beleef een unieke avond in het Snow Village en geniet er van een onvergetelijk en overheerlijk 3-gangendiner in het Ice Restaurant. Facultatief kan u nog genieten van een drankje aan de Ice Bar en u de Ice Suites en Ice Chapel bezoeken. Vergeet uw fototoestel niet. De excursie is weersafhankelijk en kan plaatsvinden van 26/12 tot 03/04.

  Duur: 3u, transfer 20 min./rit
  Vertrek: op aanvraag
  Prijs: € 157,00/volw., € 129,00/kind 4 tem 12 jaar
  Single driving: € 49,00/scooter

Dag 8: YLLÄSJÄRVI – KITTILÄ - BRUSSEL

Transfer naar de luchthaven van Kittilä voor de terugvlucht naar Brussel.

Verblijf in een hotel

Geïnteresseerd in dit programma maar verkiest u liever om in een hotel te verblijven. Aarzel dan niet om Asteria Expeditions te contacteren voor een passend voorstel.

Sterke punten

• Rechtstreekse vluchten

• Gezellig chaletverblijf in een rustige omgeving

• Voordeelpakket aan excursies inbegrepen

• Ideaal voor gezinnen of kleine reisgroepen

• Het centrum en de skipistes liggen vlakbij

• Verblijf op basis van logies enkel

• Mogelijkheid om het Snow Village te bezoeken - Facultatief

• Goed mogelijkheden tot ski, langlauf en tochten met fatbike - Facultatief

• Thermische winterkledij inbegrepen

 

Fins Lapland


Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland 2023 met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 27 augustus tot 9 september 2023

Egypte - Once-in-a-lifetime cruise op de Nijl AANRADER
18-daagse begeleide culturele cruise, vertrek op 18 september 2023

Parma & Milaan - Kunst, cultuur & gastronomie AANRADER
6-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 16 juni 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 3 november 2023

Veelzijdig Vietnam en mysterieus Cambodja AANRADER
18-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, afreis op 11 november 2023

Papoea-Nieuw Guinea AANRADER
15-daagse Nederlandstalig begeleide festivalreis, afreis op 6 september 2023

Zuid-Korea - Land van de kalme morgen AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 30 september 2023

Markiezen en Frans-Polynesië AANRADER
16-daagse Nederlandstalig begeleide eilandencruise, vertrek op 21 september 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent