Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

Reizen in tijden van corona

De Covid 19-pandemie blijft de wereld in zijn greep houden. We passen ons telkens aan naargelang de geldende maatregelen. Het kantoor blijft dicht, ons team werkt van thuis uit. We blijven er zijn voor u.

Reizen en corona

Telefonisch blijven we bereikbaar op werkdagen van 9u30 tot 13u30. Ons algemeen e-mailadres info@asteriaexpeditions.be wordt regelmatig opgevolgd.

Reizen en corona

Momenteel geldt een reisverbod voor niet-essentiële reizen tot 18 april 2021.
Als u een essentiële reis onderneemt, is het aan te raden u te registreren via de website van Buitenlandse Zaken. Klik hier voor de actuele reisadviezen.
Neem hier alvast een kijkje voor de maatregelen op Brussels Airport
.

Reizen worden net iets anders maar samen met onze leveranciers, hotels, vervoersmaatschappijen, musea, attracties… stellen we alles in het werk voor een zo veilig mogelijke toekomstige vakantiebeleving. Zo voert iedereen voorzorgsmaatregelen en procedures in. Naargelang de evolutie van de pandemie worden deze bijgestuurd. Alles staat in het teken om onze volksgezondheid zo goed mogelijk te beschermen.

Een reis reserveren in tijden van corona

We begrijpen zeer goed dat reserveren in tijden van corona veel vragen met zich meebrengt. Nochtans hoeft u helemaal niet te twijfelen, we zijn er voor u en zorgen voor u. Dat is de sterkte van een reisorganisatie: u wordt nooit aan uw lot overgelaten.

Algemene informatie

Als Belgische consument bent u altijd beschermd als u een pakketreis boekt (samenstelling van vlucht/trein/schip en verblijf) in een erkend reiskantoor. Dit betekent dat u altijd beschermd bent door bijstand vanuit ons kantoor voor problemen die tijdens uw reis kunnen voorvallen.

Dankzij ons lidmaatschap bij verschillende organisaties en verzekeringen, bent u nooit uw geld kwijt als er niet kan gereisd worden door uitzonderlijke omstandigheden of beslissingen genomen door de overheid zoals bv.

 • Negatief reisadvies voor Belgen op de bestemming
 • Belgen mogen België niet verlaten (gesloten grenzen)
 • Wij of onze leveranciers (luchtvaartmaatschappijen/hotels) gaan failliet

In al deze gevallen, kan u altijd uw betaalde reissom terugvragen.

Uitzonderlijk heeft de Belgische regering een coronavoucher uitgewerkt voor de eerste maanden van de lockdown. De bedoeling was dat de geaffecteerde klanten zodra het reizen kon hernemen, hun reis opnieuw of een alternatief konden boeken. Indien dit niet mogelijk was of is, kunnen ook zij hun geld terugvragen 12 maanden na de uitgifte van de bon. . Indien u over een tegoedbon van ons beschikt, kan u deze gebruiken voor een reservatie van om het even welke reis uit ons aanbod.

Elk land hanteert andere regels om al dan niet een covid-test of een formulier in te vullen bij aankomst. Deze informatie wijzigt zeer snel. We zullen u informeren over de specifieke maatregelen die per land moeten genomen worden. Bij terugkeer naar België, moet u zich online registreren op een Belgische website zodat men weet van waar u komt. Het formulier vindt u via deze link

Veelgestelde vragen

 1. Wat als mijn vlucht geannuleerd wordt door de luchtvaartmaatschappij?
  Asteria Expeditions zorgt voor een alternatief indien mogelijk. Indien niet mogelijk, wordt de reis geannuleerd en krijgt u uw geld terug.
 2. Wat met mijn boeking als de bestemming oranje is?
  Bij een oranje code kan u vertrekken zoals gepland en kan u de reis vervolledigen. Er wordt waakzaamheid geboden en bij terugkeer is een test of quarantaine aanbevolen maar niet verplicht.
 3. Wat als ik ziek wordt ter plaatse, waaronder corona?
  Als uw verzekering via ons bij Touring afgesloten heeft, betaalt Touring de kosten bij opname in een buitenlands ziekenhuis terug, ook als u ziek bent door corona.
  Gelieve zelf goed na te vragen bij uw eigen verzekering als ze tussenkomen voor corona indien u zich in het buitenland bevindt.
 4. Wat gebeurt er als ik zelf plots niet meer wil afreizen?
  Indien de mogelijkheid bestaat om te reizen, maar u beslist op eigen houtje om niet meer te vertrekken, betaalt u de annulatiekosten, zoals dit altijd al bepaald was. U bent nooit verplicht om te reizen. Bekijk de annulatievoorwaarden per reis, die kunnen naargelang de bestemming verschillen.

Heeft u vragen of reisplannen, contacteer ons. We helpen u graag.

Laatste aanpassing: 29 maart 2021.

Persinformatie

Bent u journalist en wenst u bijkomende informatie over één van onze programma's? Contacteer dan onze persverantwoordelijke:

Asteria Expeditions
Kort Zilverstraat 6
8000 Brugge

Tel: +32 (0)50 33 25 10
E-mail: info@asteriaexpeditions.be


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2022

Bilbao - Architectuur & gastronomie AANRADER
5-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 12 september 2021

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 19 juli 2021

Malta & Gozo - Culturele erfenis van de ridderorde AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 8 november 2021

Sicilië - De Grieken en Normandiërs achterna AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 30 september 2021

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent