Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

Programma

Across the Top of the World | 15 dagen

15-daagse poolexpeditie met internationaal gezelschap

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 0 - NOME

Voor diegenen die vertrekken vanuit Nome in Alaska, begint het avontuur met een vlucht over de Beringzee en de internationale datumgrens, naar de afgelegen haven van Anadyr.

Dag 1 - ANADYR

Alle deelnemers aan de expeditie komen samen in in Anadyr. Afhankelijk van uw aankomsttijd hebt u de gelegenheid om Anadyr - administratieve centrum van de Chukotka regio - te verkennen, alvorens kennis te maken met de bemanning en uw medereizigers aan boord van de 'Spirit of Enderby'.

Dag 2 - ANADYRSKIY BAAI

We zullen vroeg in de ochtend het anker lichten en uit de haven van Anadyr varen. De kapitein, de officieren en het expeditieteam nodigen u vriendelijk uit om hen te vervoegen op de brug. Het Anadyr estuarium staat bekend om zijn Beluga walvissen.

De Spirit of Enderby verlaat de haven van Anadyr Het Anadyr estuarium staat bekend om zijn Beluga walvissen

Dag 3 - YTTYGRAN, NUNEANGAN EN ARAKAMCHECHEN EILANDEN

Yttygran Eiland is de thuisgrond van de monumentale oude inheemse site die bekend staat als Whale Bone Alley. Walvisbeenderen strekken er zich bijna een halve kilometer ver over het strand uit. In de omgeving van het eiland worden ook vaak grijze walvissen gezien. Wij cruisen langs de Nuneangan en Arakamchechen eilanden waar zeevogels nestelen en ook walrussen hun stek hebben.

Dag 4 - CAPE DEZHNEV/UELEN VILLAGE

Indien de toestand van de zee het toelaat zullen wij 's morgens vroeg landen op Cape Dezhnev, het meest noordoostelijke puntje van het Euraziatische continent. Van op deze afgelegen en eenzame buitenpost is het soms mogelijk om de kust van Amerika te zien. Op een paar nautische mijlen ten westen van Kaap Dezhnev bezoeken we Uelen Village, het meest noordoostelijke dorp van Rusland. De dorpsbewoners heten ons welkom en wij brengen ook een bezoek aan een workshop voor botsnijkunst.

De monumentale oude inheemse site die bekend staat als Whale Bone Alley Uelen Village, het meest noordoostelijke dorp van Rusland

Dag 5 - KOLYUCHIN EILAND

Dit kleine eiland was vroeger een belangrijk Russisch Poolonderzoekstation waarvan er een aantal verspreid lagen over de Noordpool. Vlakbij de vervallen gebouwen ziet u enkele van de meest spectaculaire vogelkliffen uit het

Noordpoolgebied, waar papegaaiduikers, zeekoeten en meeuwen van dichtbij kunnen worden waargenomen en gefotografeerd. Tijdens onze zodiac cruise blijven wij uiterst alert om ijsberen en walrussen te spotten.

Kolyuchin Island was vroeger een belangrijk Russisch Poolonderzoekstation Op Kolyuchin Island kan u tal van arctische zeevogels van dichtbij fotograferen

Dagen 6 tot 10 - WRANGEL EN HERALD EILANDEN

Indien de ijs- en weersomstandigheden het toelaten, zullen wij de komende dagen doorbrengen op Wrangel Eiland en zullen wij ook een bezoek brengen aan het nabijgelegen Herald Island. Vele van de landingen die we doen, bieden ons de mogelijkheid om dierenleven, wilde bloemen en Arctische landschappen waar te nemen en te observeren. Ijsberen staan hoog op ons favorietenlijstje van dieren die wij willen zien en met een beetje geluk worden wij beloond met een aantal 'ontmoetingen'. Rendieren en muskusossen werden respectievelijk in 1948 en 1975 op het eiland geïntroduceerd doch het aantal rendieren ligt laag. Wij hebben de mogelijkheid om de haven van Dragi te bezoeken waar de overlevenden van de Karluk die in 1941 door het ijs verpletterd werd, aan wal klauterden en verbleven tot hun redding.

De regio is voroal bekend voor zijn veelheid aan ijsberen De vele landingen die we maken bieden ons de mogelijkheid om dierenleven, wilde bloemen en Arctische landschappen waar te observeren

Dag 11 - NOORD-SIBERISCHE KUST

Begrensd door smalle zandrichels met tal van lagunes en inhammen, biedt dit gebied tal van plaatsen om aan wal te gaan en zo een kustlijn te verkennen die slechts door weinig mensen gezien werd, laat staan dat zij het verhaal verder konden vertellen. Onze zoektocht naar walrussen brengt ons in de Chukchi dorpen wiens inwoners ook vandaag nog - net als hun voorouders - een armtierig inkomen vergaren door in een meedogenloze klimaat op zeehonden en walvissen te jagen.

Dag 12 - KOLYUCHIN INHAM

Zo groot dat hij zichtbaar is op satellietfoto's, herbergt deze inham grote aantallen watervogels en trekvogels. Ons bezoek focust op de landtong bij de inhammonding. Het is een wild en desolaat landschap dat op een vreemde manier mooi is. Grijze walvissen bezoeken dit gebied en worden soms gespot terwijl zij zich voeden op nauwelijks enkele meters van de kustlijn.

Dag 13 - BERING STRAAT & CHUKOTKA KUST

Vroeg in de ochtend varen we langs de Diomede Eilanden, ook wel Morgen Eiland en Gisteren Eiland genoemd, omdat ze zich aan weerszijde van de internationale datumgrens bevinden. Hier worden Rusland en Amerika door nauwelijks 2,3 nautische mijlen in de oceaan gescheiden. We blijven in Russische territoriale wateren terwijl wij zuidwaarts langs de eilanden varen. Later in de namiddag maken we een expeditielanding op de kust van Chukotka. Onze laatste kans om van de poolnatuur en het toendralandschap te genieten.

Met wat geluk verblijven we 4 à 5 dagne op Wrangel Eiland Later in de namiddag maken we een expeditielanding op de kust van Chukotka

Dag 14 - Op zee

De staf nodigt u uit voor een terugblik op de expeditie en een praktische briefing in verband met de ontscheping. Daarna kunt u relaxen terwijl het schip door de Angdyrskiy Baai vaart op weg naar Anadyr.

Dag 15 - ANADYR

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen. U kunt gebruik maken van een gratis transfer naar de luchthaven voor uw thuisvlucht of naar een hotel van uw keuze.

Sterke punten

• Zet voet op een van de laatste onontdekte wonderen van de wereld - Wrangel Eiland

• Overvloedig spotten van dierenleven zoals ijsberen, sneeuwganzen, sneeuwuilen en meer

• Bezoek aan het Chukchi dorp en de Whale Bone Alley (onder voorwaarden)

• Mogelijk spotten van diverse walvissoorten zoals grijze walvissen

• De gelegenheid om persoonlijk kennis te maken met de Russische rangers op Wrangel Island en nog veel meer

 

Reisweg

Reisweg Across the Top of the World
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Armenië - Unesco-werelderfgoed en prachtige natuur AANRADER
11-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 17 april 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 11 maart & 3 november 2023

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023

Namibië & Victoria-falls - Woestijnen & rivieren AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent