Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

Programma

Antarctica 2012 - In het spoor van de Belgica

14-daagse exclusieve poolexpeditiecruise, van 15 tot 28 februari 2012

Dag 1: BRUSSEL - BUENOS AIRES - USHUAIA

Vertrek vanuit Brussel via Buenos Aires naar Ushuaia.

Dag 2: USHUAIA

Aankomst in Ushuaia, Vuurland in Argentinië en 's werelds meest zuidelijke stad.
Overnachting in hotel te Ushaia.

Dag 3: USHUAIA

Ushuaia telt verschillende musea die u kan bezoeken en u hebt ook de gelegenheid om te winkelen en/of te wandelen. Wij raden u alvast aan een bezoek te brengen aan het Maritiem Museum, waar op de eerste verdieping een permanente tentoonstelling loopt over Adrien de Gerlache en andere ontdekkingsreizigers.
Op de kade ontdekt u ook het bustestandbeeld van onze beroemde landgenoot en poolontdekkingsreiziger.

In de namiddag gaan wij aan boord van ons schip M/V Plancius waar u kennismaakt met de staf van onze poolexpeditiecruise. U kan meteen uw kajuit betrekken om daarna aan dek te gaan terwijl wij ‘s avonds door het beroemde Beagle Kanaal varen.

Dag 4 & 5: DRAKE PASSAGE - ZUID SHETLAND EILANDEN

De afstand van Ushuaia naar de Zuid Shetland Eilanden bedraagt ongeveer 1.000km. Vandaag varen wij de ganse dag door de Drake passage, genoemd naar de Britse ontdekkingsreiziger Francis Drake die in 1578 als eerste door deze wateren voer.

Terwijl wij de Passage kruisen kunt u lezingen bijwonen van de specialisten aan boord. Zij geven interessante uitleg over de diverse zeevogels die in dit gebied voorkomen. Aansluitend staan zij u graag bij aan dek om zo de vogels die u spot te identificeren. De meest spectaculaire vogel die wij waarnemen is de reuzenalbatros, de vogel met de grootste spanwijdte (tot 3,5 m). U hebt ook de gelegenheid om diverse andere albatrossoorten en stormvogels te observeren.

Golven op de boeg tijdens de Drake Passage 2 dolfijnen

Tegen de nacht bereiken wij de Antarctische Convergentie, een biologische barrière waar de koude poolwateren onder de warmere waters uit het noorden zinken. De convergentie vormt de natuurlijke noordelijke grens voor tal van Antarctische dieren.

Gedurende de hele reis bent u welkom op de brug, waar de scheepsofficieren u graag uitleg zullen geven over ondermeer de navigatie. Ook vandaag staan er lezingen op het programma. Naast zeevogels kunt u ook uitkijken naar walvissen.

In de namiddag zullen wij onze eerste ijsbergen waarnemen en niet veel later komen de ijsbedekte bergpieken van de Zuid Shetland Eilanden in zicht. Mogelijk kunnen wij tegen de avond onze eerste landing maken en wel op Penguin Eiland, een vulkaan- eiland. Hier zal u naast pinguïns ook een kolonie reuzenstormvogels kunnen spotten. Ook pelsrobben en zeeolifanten bezoeken regelmatig het eiland.

Dag 6 - 9: GERLACHE STRAAT - WIENCKE EILAND - LEMAIRE KANAAL

Wij varen naar 'Hoog Antarctica', langs de Melchior Eilanden en het Schollaert Kanaal, tussen Brabant Eiland en Antwerpen Eiland. Wij landen op Cuverville Eiland, waar een grote kolonie ezelspinguïns huist. Op dit eiland nestelt ook 'de grote jager' zoals de skua gekend staat. Bij mooi weer hebt u hier een onvergetelijk zicht op de Gerlache straat met aan de ene zijde Antwerpen- en Brabant Eiland en aan de andere zijde Danco Kust.

Bij de landing op Danco Eiland ontdekken wij kinbandpinguïns en mogelijk ook krabbeneters en Weddell robben. In Neko Harbour hebben wij de gelegenheid
om voet aan wal te zetten op het Antarctisch Continent (vasteland) en dit in een prachtig landschap van majestueuze gletsjers. Tijdens zodiaccruises, wandel- uitstappen en kajaktochten kunt u ten volle genieten van deze unieke omgeving. Een kleine groep van geoefende bergbeklimmers kan mogelijk ook de hogere sferen van de gletsjer ontdekken.

Dezelfde avond varen wij door het spectaculaire Neumayer Kanaal, een nauwe en bochtige waterweg tussen Antwerpen Eiland en Wiencke Eiland.

Pinguïns op Jougla Point Het spectaculaire Neumayer Kanaal

Wij bezoeken de Britse basis Port Lockroy en het nabijgelegen Jougla Point op Wiencke Eiland. De belangrijkste attractie is een basis die ook een museum, souvenirshop en postkantoor herbergt. Op Jougla Point ontdekt u naast een prachtige kolonie keizeraalscholvers ook nog de overblijfselen van een vroegere walvisindustrie. Nog in de omgeving, vindt u een volledig en nagenoeg intact walvisskelet.

De beschutte wateren rond Wiencke Eiland zullen ons 'Basiskamp' vormen voor alle activiteiten. Deze bergachtige omgeving biedt talrijke mogelijkheden om de regio te ontdekken. Hetzij te voet, met de zodiac of nog via kajaktochten. Wij plannen om hier twee nachten voor anker te blijven liggen met het oog op twee kampeer- nachten en een volle dagactiviteit vanuit het Basiskamp op Wiencke Eiland.

Wandelaars hebben de mogelijkheid om sneeuwschoenen te gebruiken op hun tocht naar Jabet Peak (540m), Noble Peak (545m) of Stokes Hill (Doumer Eiland). Berg- beklimmers vinden hun uitdaging in de mogelijke beklim-ming van de 1.400m hoge Mount Luigi. Alle beklimmingen en uitstappen kunnen enkel uitgevoerd worden bij gunstige weersomstandigheden.

Wij varen door het spectaculaire Lemaire Kanaal met zijn adembenemende panorama's naar Pleneau en Petermann Eiland die de natuurlijke habitat vormen voor de Adélie-pinguïns en de blauwogige aalscholvers. In de buurt is er een grote kans om walvissen te spotten zoals bultrugwalvissen en dwergvinvissen.

Een bezoek aan een van de wetenschappelijke stations in Antarctica zal u een inzicht geven in de dagelijkse werking van dergelijke operatie op het Witte Continent. Meer naar het zuiden bezoeken wij mogelijk het Oekraïense Vernadsky Station waar ons een warme ontvangst wacht door de stationsbemanning.

Tal van ijsbergen rond 'Iceberg Alley' Uitstappen met de zodiac

Ons tweede Basiskamp richten wij op in de beschutte omgeving van de Waddington Baai waar wij twee nachten voor anker gaan. Diverse activiteiten worden aangeboden: 2 kampeernachten en een volle dagactiviteit vanuit het Basiskamp. Wandelaars maken gebruik van sneeuwschoenen om Cape Tuxen (352 m) en Mt Demaria (64 0m) op te gaan. Bergbeklimmers hopen de top te bereiken van de Lumiere Peak (1050 m).

Dag 10: FRENCH PASSAGE - DRAKE PASSAGE

's Morgens verlaten wij Waddington Baai nadat wij het kamp opgebroken hebben. Wij varen langs French Passage of Bismarck Straat naar de open zee van de Drake Passage waarbij wij opnieuw de kans hebben om talrijke zeevogels te spotten.

Dag 11 & 12: DRAKE PASSAGE

Tijdens de terugweg kan u aan boord opnieuw genieten van tal van lezingen en andere activiteiten.

Dag 13: 27 februari 2012 | USHUAIA - BRUSSEL

Vroeg in de ochtend, meren wij aan in de haven van Ushuaia. U wordt afgehaald en naar de luchthaven gebracht. Aansluitend is de terugvlucht via Buenos Aires naar Brussel.

Dag 14: BRUSSEL

Aankomst te Brussel

Sterke punten

• Observeren van reuzenstormvogels, skua's, pinguïns, reuzenstormvogels
of zeeolifanten

• Verschillende zodiaccruises die u voeren langs de machtige gletsjers van dit ongerepte witte continent

• Ontdek de mooiste gebieden van het Antarctisch Schiereiland

• Interessante lezingen aan boord
door diverse Poolspecialisten

 

Antarctica


Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland 2023 met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 27 augustus tot 9 september 2023

Antarctica 2024 AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditiecruise, van 16 tot 29 februari 2024

Japan - De gracieuze tegenstellingen van Japan AANRADER
16-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 23 september 2023

Oezbekistan - Het kruispunt van de zijderoute AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 april & 23 september 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 3 november 2023

Botswana - Botswana onder canvas AANRADER
13-daagse Nederlandstalig begeleide safari met mobiele tent, vertrek op 24 september 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent