Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

Poolexpedities met een Belgisch karakter

Asteria Expeditions is marktleider in België voor reizen naar de Noord- en Zuidpool.
Na succesvolle poolexpedities in 2020, 2018, 2016, 2012, 2009 en 2008 naar Antarctica en in 2018, 2016, 2010 en 2005 naar Spitsbergen en Groenland, zijn we bijzonder opgetogen onze nieuwe 'Antarctica Expeditie 2020' voor te stellen.

Asteria Expeditions staat bekend om het uitzonderlijk niveau van haar expeditie cruises. Elke reis wordt nauwkeurig voorbereid en klanten ontvangen telkens een uitgebreide reisbeschrijving. De ideale start voor een overgetelijk avontuur naar Antarctica.

Elke reis is uniek. Wij volgen geen standaardroutes, maar zetten telkens zelf de reisroute uit, geïnspireerd door Adrien de Gerlache. Naast klassieke hoogtepunten op Antarctica, brengen wij u naar plaatsen die voor andere Antarcticareizigers verborgen blijven.

Als we iets unieks zien onder de weg zullen we niet aarzelen om de reisroute aan te passen indien mogelijk.

Getuige hiervan zijn de 6 eerste toeristenlandingen ooit op Antarctica, officieel geregistreerd op naam van Asteria Expeditions door de National Science Foundation in Washington. In januari 2008, zetten Asteria Antarcticareizigers als eerste toeristen ooit voet aan wal op Gent Eiland in Antarctica.
Een absolute primeur!

Voor deze expeditie maken we gebruik van de MV Sea Spirit. Een prachtig schip met plaats voor 114 passagiers. Dit wendbare expeditieschip beschikt over alle allures van een cruiseschip. Niet té groot zodat u een zo hoog mogelijk aantal landingen kan maken en Antarctica ten volle kan absorberen.

Wij varen door het spectaculaire Lemaire Kanaal met zijn adembenemende panorama's

U ontdekt een indrukwekkende en rijke variëteit aan dieren: walvissen, zeeolifanten, pelsrobben, verschillende soorten pinguïns zoals de Adélie-, ezels- en kinbandpinguïns alsook stormvogels en talrijke andere zeevogels. U vaart door de Gerlache Straat. Met namen als Brabant Eiland, Luik Eiland, Gent Eiland, Antwerpen Eiland en Vlaanderen Baai zou u zich hier bijna 'thuis' wanen doch niets is minder waar. Een groter verschil met ons thuisland is nauwelijks denkbaar.

We kijken nu al uit naar deze nieuwe expeditiecruise naar Antarctica en hopen u te mogen verwelkomen op een van de meest magische plaatsen ter wereld.
Annick Desmet,
Zaakvoerder Asteria Expeditions

Wat maakt een Asteria Expeditions Antarctica cruise uniek?

Als enige Belgische reisorganisatie is Asteria Expeditions lid van IAATO (International Association of Antarctica Tour Operators), de organisatie die aan de hand van duidelijke en strenge regels het toerisme op Antarctica in goede banen leidt en die veiligheid en milieubewustzijn centraal plaatst
('Leave nothing but footprints').
Meer info over IAATO: www.iaato.org

Het aantal landingen tijdens een Asteria Antarcticacharter ligt aanzienlijk boven het gemiddelde opdat u maximaal zou genieten van de natuurpracht van Antarctica. Telkens u aan land gaat, gebeurt dit vanzelfsprekend in overeenstemming met de IAATO reglementering en met absoluut respect voor dier en natuur.

Als Belgische Antarctica tour operator staat Asteria Expeditions in voor een A tot Z organisatie. Als organisator is Asteria actief betrokken bij en bepaalt zij mede alle facetten van de expeditiereis. In de voorbereidingsfase, tijdens de expeditiereis en ook de follow-up. Asteria stafleden zijn aan boord van de eigen Antarcticacharter en staan steeds tot uw dienst om u te assisteren in uw eigen landstaal.

Asteria Expeditions chartert integraal de ijsverstevigde MV Sea Spirit voor landgenoten en zorgt voor een programma op maat. Bij het programma en de reisroute besteden wij extra aandacht aan de Belgische ontdekkingen op Antarctica. Met namen zoals Vlaanderen Baai, Gent Eiland, Antwerpen Eiland, Brabant Eiland en Luik Eiland wanen Belgen zich dan ook een beetje 'thuis' op Antarctica.

 

Antarctica 2024


Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Wenen - In het spoor van Schiele, Klimt & Wagner AANRADER
4-daagse begeleide culturele citytrip, vertrek op 21 oktober 2021, 5 mei, 14 juli en 29 september 2022

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 12 en 26 november 2021

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van 25 december 2021 tot 6 maart 2022

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 25 december 2021 en 2, 9 & 23 januari en 27 februari 2022

Ontdekking van Lapland - Weekendbreak AANRADER
4-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 10 & 17 februari en 3 maart 2022

Rust en natuur Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 28 november 2021 tot 23 april 2022

Noorderlichtweekend - Harriniva of Jeris AANRADER
4-daags individueel programma, vertrek op 5, 10, 17 en 24 februari en 3 maart 2022

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent