Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

7-daags programma

Wintertrip naar Spitsbergen | 7 dagen

7-daagse individuele kennismakingstrip, vertrek op aanvraag

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - OSLO

De trip start met een avondvlucht van Brussel naar Oslo. Overnachting in Radisson Blu Hotel op het luchthaven van Oslo.

Dag 2: OSLO - LONGYEARBYEN

Vlucht van Oslo naar Longyearbyen. Je komt aan rond de middag en wordt per taxi naar het hotel gebracht. Tijdens de reis verblijf je in de moderne Funken Lodge of gelijkwaardig.

In de namiddag ben je vrij om op eigen tempo de stad te verkennen of om even uit te rusten. In de vooravond bezoek aan de meest noordelijke bierbrouwerij van Svalbard voor een oud Arctisch biertje. Het verhaal over het ontstaan van de brouwerij is uniek. Ze hebben daarvoor de wet moeten aanpassen zodat er terug alcohol kon gebrouwen worden in Svalbard. Voor het diner trek je naar een van Longyearbyen's toffe restaurantjes.

Welkom in het rijk van de ijsbeer De kans is groot dat we ook rendieren van dichtbij kunnen spotten

Dag 3: SNEEUWSCOOTERSAFARI (O)

Vandaag staat een fantastisch sneeuwscooteravontuur op het programma. Geniet van een fenomenaal uitzicht op de Isfjord en de machtige Tempelberg. Doorheen slingerende rivierbeddingen en wijde sneeuwvlaktes rijd je richting Tempelfjorden. Tijdens de tocht kan je opnieuw het Svalbard-rendier spotten. De gids maakt verschillende stops om de natuurlijke en historische wonderen en bezienswaardigheden te tonen. Een van de meest interessante is de Villa Fredheim, gelegen aan de oever van de Tempelfjord.

Doorheen slingerende rivierbeddingen en wijde sneeuwvlaktes rijd je richting Tempelfjorden Geniet van een fenomenaal uitzicht op de Isfjord en de machtige Tempelberg

Indien de weergoden het toestaan, trek je naar de bevroren fjord en verken je het gebied rond de Tuna-gletsjer. Eens terug in Longyearbyen, geniet je opnieuw van een heerlijk diner in een bijzonder restaurant.

Dag 4: HUSKYSAFARI NAAR EEN PRACHTIGE IJSGROT (O)

Vandaag combineer je twee van de meest fantastische ervaringen op de arctische eilanden. Met behulp van de traditionele transportmethode voor het noordpoolgebied zal je samen met je sledepartner door kronkelige valleien het winterse landschap doorkruisen op weg naar een gletsjer. Terwijl je de adembenemende bevroren kristallen wereld van de ijsgrot betreedt, laat je de honden rusten.

Bestuur je eigen hondenslede tijdens een 7u durende safari De indrukwekkende ijsgrot is enkel te bereiken met de hondenslede

De grot is volledig afgesloten waardoor het ijs verbazingwekkende vormen en kleuren krijgt. Na de lunch vervolgt de tocht met hoge snelheid langs de gletsjer en terug naar de 'dogyard'.

Dag 5: LONGYEARBYEN & SVALBARD MUSEUM (O)

Na het ontbijt krijg je een introductie tot het prachtige Longyearbyen. Onder begeleiding van een lokale gids ontdek je de omgeving van de stad. De rondleiding begint in het centrum en gaat daarna richting de Adventdalen bij de oude steenkoolmijnen. Hier worden reizigers vaak beloond met een blik op het lokale Svalbard-rendier. Je verkent de omgeving rond de luchthaven waar onder meer de beruchte Wereldzadenbank ligt. De gids vertelt gedurende de hele trip over de geschiedenis, de fauna en flora en de landschappen van Spitsbergen.

In het Svalbard Museum leer je alles over de geschiedenis en wildlife van het Hoge Noorden een aparte afdeling over Er is zelfs een afdeling gewijd aan de Noordpoolexpeditie per zeppelin van begin 20ste eeuw

Alsook ga je naar het Svalbard Museum. Het is een absolute must see en werd onlangs uitgebreid met een aparte afdeling over de zeppelinexpedities naar de Noordpool van begin 20ste eeuw. Hier en daar stop je ook om te genieten van het landschap. Je krijgt voldoende tijd om foto's te nemen. Na de rondleiding is het tijd voor de lunch. Namiddag wat tijd vrije tijd en diner. 's Avonds ga je nog op zoek naar het noorderlicht. Je doet een safari met de snowcat. Een overdekte speciale truck om offroad te gaan rijden en op zoek te gaan naar het Noorderlicht.

Dag 6: MINE N°3 (O)

Na het ontbijt staat een bezoek aan de oude steenkoolmijn N°3 op het programma. Je leert er meer over het ontstaan van Longyearbyen en waarom de ontginning ervan zo belangrijk was. Daarna is het tijd voor de lunch. Ook de universiteit is een bezoekje waard en daarna is er tijd om souvenirs te kopen.

In tegenstelling tot een  ondergrondse mijn, kon in Spitsbergen de steenkool horizontaal uit de bergwanden worden gehaald In tegenstelling tot een klassieke ondergrondse mijn, kon in Spitsbergen de steenkool horizontaal uit de bergwanden worden gehaald

Dag 7: LONGYEARBYEN - OSLO - BRUSSEL (O)

Check-out na het ontbijt waarna je de transfer naar de luchthaven neemt. Vanuit Longyearbyen vlieg je naar Oslo en zo naar Brussel.

Sterke punten

• Overweldigende natuur tussen Noordkaap en Noordpool

• Rijke en gevarieerde fauna & flora

• Sneeuwscootersafari

• Huskysafari en ijsgrot

• Avontuur, cultuur en geschiedenis in alle comfort

 

Wintertrip naar Spitsbergen

Svalbard kaart
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland 2023 met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 27 augustus tot 9 september 2023

Egypte - Once-in-a-lifetime cruise op de Nijl AANRADER
18-daagse begeleide culturele cruise, vertrek op 18 september 2023

Parma & Milaan - Kunst, cultuur & gastronomie AANRADER
6-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 16 juni 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 3 november 2023

Botswana - Botswana onder canvas AANRADER
13-daagse Nederlandstalig begeleide safari met mobiele tent, vertrek op 24 september 2023

Veelzijdig Vietnam en mysterieus Cambodja AANRADER
18-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, afreis op 11 november 2023

Zuid-Korea - Land van de kalme morgen AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 30 september 2023

Markiezen en Frans-Polynesië AANRADER
16-daagse Nederlandstalig begeleide eilandencruise, vertrek op 21 september 2023

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van op 23 december 2023 tot 17 maart 2024

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent