Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

8-daags programma

Wintertrip naar Spitsbergen | 8 dagen

8-daagse Nederlandstalig begeleide kennismaking, van 17 tot 24 maart 2019

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - OSLO - LONGYEARBYEN

Avondvlucht van Brussel naar Longyearbyen via Oslo. Aangekomen na middernacht brengt onze chauffeur u van de luchthaven naar het hotel.

In tegenstelling tot een  ondergrondse mijn, kon in Spitsbergen de steenkool horizontaal uit de bergwanden worden gehaald In tegenstelling tot een klassieke ondergrondse mijn, kon in Spitsbergen de steenkool horizontaal uit de bergwanden worden gehaald

Dag 2: LONGYEARBYEN (O + L + D)

Na het ontbijt is er een rondleiding voorzien in Longyearbyen onder begeleiding van onze lokale gids. Dit is de beste manier om u te introduceren tot het prachtige Longyearbyen en de omgeving. De rondleiding begint in het centrum van de stad, en gaat daarna richting de Adventdalen bij de oude steenkoolmijnen. Hier worden de reizigers vaak beloond met een blik op het lokale Svalbard rendier. Verder verkent u de omgeving rond de luchthaven waar onder meer de beruchte Wereldzadendatabank is. Onze gids vertelt over de geschiedenis, fauna en flora en de landschappen van Spitsbergen gedurende de hele trip. Hier en daar stop u ook om te genieten van het landschap en hebt u de tijd om foto's te trekken. Na de rondleiding is het tijd voor de lunch. In de namiddag is iedereen vrij. Voor het diner trekken we naar een van Longyearbyen's toffe restaurantjes en overnachting in Funken Lodge.

Welkom in het rijk van de ijsbeer De kans is groot dat we ook rendieren van dichtbij kunnen spotten

Dag 3: SNEEUWSCOOTERSAFARI (O + L + D)

Vandaag staat een sneeuwscootertocht door het Arctische besneeuwde landschap via de Adventdalen richting de Tempelfjorden en Villa Fredheim, een pelsjagercabine, op het programma. Tijdens de lunch word je getrakteerd op een ongelooflijk zicht. Eens terug in Longyearbyen genieten we van een heerlijk avondmaal in speciaal restaurant en overnachten in het hotel.

Dag 4: MINE N° 3, SVALBARD MUSEUM & UNIVERSITEIT (O + D)

Na het ontbijt is er een bezoek aan de steenkoolmijnen en leert u meer over het ontstaan van Longyearbyen en waarom de productie van steenkool zo belangrijk was in deze tijd. Hierna is er tijd voor een vrije lunch. In de namiddag gaat u naar het kleine, pittoreske Svalbard Museum. Het is een absolute must en werd onlangs uitgebreid met een aparte afdeling over de Noordpool zeppelin expedities van begin 20ste eeuw. Ook de universiteit is een bezoekje waard. 's Avonds nemen we de taxi naar het restaurant waar we een uitgebreid avondmaal nemen en overnachten in ons hotel.

Dag 5: FJORD CRUISE (O + L + D)

Afhankelijk van de weersomstandigheden en ijscondities varen we vandaag Noord naar de spookstad Pyramiden en de Nordenskiold gletsjer of naar de Esmark gletsjer en de Russische Arctische hoofdstad Barentszburg. Onderweg voert het schip ons langs prachtige fjorden en glijden we langs de bijzondere Bird Cliffs die op Spitsbergen te zien zijn. We zijn omgeven door de fantastische natuur en bergen die miljoenen jaren geleden uit de oceaan werden geperst.

Op dag 5 maken we een cruisie door de prachtige fjorden van Spitbergen In tegenstelling tot een klassieke ondergrondse mijn, kon in Spitsbergen de steenkool horizontaal uit de bergwanden worden gehaald

Er is kans om hier ijsberen en walrussen te spotten. Na een lekkere lunch aan dek met dit panoramische arctische zicht doen we een begeleid bezoek aan de Pyramiden of Barentszburg. Terug in Longyearbyen trakteren we u op een maaltijd in een restaurant en slapen we in ons hotel.

Dag 6: HUSKYSAFARI NAAR EEN IJSGROT (O + L + D)

Een 7 uur durend avontuur – met lunch – staat vandaag op het programma. Bestuur je eigen husky team naar de ongelooflijk mooie ijsgrot die enkel te bereiken is met de hondenslede. Naast de unieke ervaring met de husky's waarmee u in stilte door het sneeuwlandschap reist, komt u terecht in een ijsgrot die volledig afgesloten is van de elementen. Daardoor krijgt het ijs verbazingwekkende vormen en kleuren. Na de tocht organiseren we een eigen arctische wildernis avond. We gaan 10 km van Longyearbyen weg en eten in een wildernis hut zoals de ontdekkers het vroeger deden.

Bestuur je eigen hondenslede tijdens een 7u durende safari De indrukwekkende ijsgrot is enkel te bereiken met de hondenslede

Dag 7: LONGYEARBYEN (O + D)

De laatste dag kan iedereen op zijn eigen tempo wakker worden en ontbijten. Indien gewenst kan Longyearbyen bezocht worden en is er tijd om souvenirs te kopen. Ook de lunch is vrij te bepalen. 's Avond komen de gasten nog een laatste keer samen voor het diner en overnachten ze in het hotel.

Dag 8: LONGYEARBYEN - OSLO - KOPENHAGEN - BRUSSEL

Na het vroege ontbijt, uitchecken in het hotel en transfer naar de luchthaven. Ochtendvlucht uit Longyearbyen via Oslo en Kopenhagen terug naar Brussel.

Sterke punten

• Overweldigende natuur tussen noordkaap en noordpool

• Rijke en gevarieerde fauna en flora  Fjordcruise

• Sneeuwscootersafari

• Huskysafari en ijsgrot

• Arctische gastronomie

• Avontuur, cultuur en geschiedenis in alle comfort

 

Spitsbergen

Svalbard kaart
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Mini-expeditie naar Spitsbergen met Dixie Dansercoer AANRADER
2 dagen initiatie in Nieuwpoort + 9 dagen mini-expeditie in Spitsbergen

Antarctica 2020 expeditiecruise AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 4 tot 17 februari 2020

Wintertrip naar Spitsbergen AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide kennismaking, van 17 tot 24 maart 2019

Sint-Petersburg - Moskou cruise - Volga Dream AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 31 juli 2020

Argentinië - Land van grote contrasten AANRADER
17-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, van 8 tot 24 november 2019

Egypte voor culturele fijnproevers AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide cruise, diverse afreizen in 2019 en 2020

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons ook op Pinterest - facebook.com/AsteriaExpeditions

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent