Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

9-daags programma

Wintertrip naar Spitsbergen | 9 dagen

9-daagse Nederlandstalig begeleide kennismakingstrip, vetrek op 2 maart 2023

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - OSLO - LONGYEARBYEN

De trip start met een avondvlucht van Brussel naar Longyearbyen via Oslo. U komt aan na middernacht en wordt per taxi naar het hotel gebracht. Tijdens de reis verblijft u in de moderne Funken Lodge.

Dag 2: LONGYEARBYEN (O + L + D)

Na het ontbijt krijgt u een introductie tot het prachtige Longyearbyen. Onder begeleiding van een lokale gids ontdekt u de omgeving van de stad.

De rondleiding begint in het centrum en gaat daarna richting de Adventdalen bij de oude steenkoolmijnen. Hier worden reizigers vaak beloond met een blik op het lokale Svalbard-rendier. U verkent de omgeving rond de luchthaven waar onder meer de beruchte Wereldzadenbank ligt.

Welkom in het rijk van de ijsbeer De kans is groot dat we ook rendieren van dichtbij kunnen spotten

De gids vertelt gedurende de hele trip over de geschiedenis, de fauna en flora en de landschappen van Spitsbergen. Hier en daar stopt u ook om te genieten van het landschap. Y krijgt voldoende tijd om foto's te nemen. Na de rondleiding is het tijd voor de lunch. In de namiddag bent u vrij om op eigen tempo de stad verder te verkennen of om even uit te rusten.

Voor het diner trekt u naar een van Longyearbyen's toffe restaurantjes.

Dag 3: SNEEUWSCOOTERSAFARI (O + L + D)

Vandaag staat een fantastisch sneeuwscooteravontuur op het programma. Geniet van een fenomenaal uitzicht op de Isfjord en de machtige Tempelberg. Doorheen slingerende rivierbeddingen en wijde sneeuwvlaktes rijdt u richting Tempelfjorden.

Tijdens deze tocht kan u opnieuw het Svalbard-rendier spotten. De gids maakt verschillende stops om de natuurlijke en historische wonderen en bezienswaardigheden te tonen.

Een van de meest interessante is de Villa Fredheim, gelegen aan de oever van de Tempelfjord. Indien de weergoden het toestaan, trekt u naar de bevroren fjord en verkent u het gebied rond de Tuna-gletsjer.

Terug in Longyearbyen geniet u opnieuw van een heerlijk diner in een bijzonder restaurant.

Dag 4: MINE N° 3, SVALBARD MUSEUM & UNIVERSITEIT (O + D)

Na het ontbijt staat een bezoek aan de oude steenkoolmijn N°3 op het programma. U leert er meer over het ontstaan van Longyearbyen en waarom de productie van steenkool zo belangrijk was in het verleden. Daarna is het tijd voor de lunch.

In tegenstelling tot een  ondergrondse mijn, kon in Spitsbergen de steenkool horizontaal uit de bergwanden worden gehaald In tegenstelling tot een klassieke ondergrondse mijn, kon in Spitsbergen de steenkool horizontaal uit de bergwanden worden gehaald

In de namiddag gaat u naar het kleine pittoreske Svalbard Museum. Het is een absolute must en werd onlangs uitgebreid met een aparte afdeling over de Noordpool-zeppelin-expedities van begin 20ste eeuw. Ook de universiteit is een bezoekje waard. 's Avonds neemt u een taxi naar het restaurant waar u een uitgebreid diner geserveerd krijgt.

Dag 5: FJORDENCRUISE (O + L + D)

DAG 5: FJORDENCRUISE* (O+L+D) Vanuit Longyearbyen vaart u via de Esmark-gletsjer en Oscar II-land naar de mijnbouwgemeenschap die opdoemt aan de kant van de berg boven Grønfjorden, Barentszburg of Pyramiden. U steekt de westelijke oever van de Isfjord over en komt richting de Esmark-gletsjer. Voor de torenhoge ijswand geniet u van een smakelijke lunch aan boord, vooraleer koers gezet wordt naar de Russische stad Barentszburg.

Op dag 5 maken we een cruisie door de prachtige fjorden van Spitbergen In tegenstelling tot een klassieke ondergrondse mijn, kon in Spitsbergen de steenkool horizontaal uit de bergwanden worden gehaald

Daar beklimt u de meer dan 200 treden om de hoofdstraat van de stad te bereiken. Daar begint de rondleiding. De lokale gids laat u de hoogtepunten van de stad zien, inclusief het sportcentrum, de school en het hotel, voordat u wat tijd krijgt om rond te kijken en eventueel souvenirs kopen. Daarna keert u terug naar de boot om vervolgens de reis langs Coles Bay en onder de vogelkliffen bij Fuglefjella verder te zetten. Terug in Longyearbyen wordt u getrakteerd op een nieuwe gastronomische ervaring.

Afhankelijk van de weersomstandigheden en ijscondities

Dag 6: HUSKYSAFARI NAAR EEN PRACHTIGE IJSGROT (O + L + D)

Vandaag combineert u twee van de meest fantastische ervaringen op de arctische eilanden. Met behulp van de traditionele transportmethode voor het noordpoolgebied zal u samen met uw sledepartner door kronkelige valleien het winterse landschap doorkruisen op weg naar een gletsjer.

Bestuur je eigen hondenslede tijdens een 7u durende safari De indrukwekkende ijsgrot is enkel te bereiken met de hondensledeTerwijl u de adembenemende bevroren kristallen wereld van de ijsgrot betreedt, laat u de honden rusten. De grot is volledig afgesloten waardoor het ijs verbazingwekkende vormen en kleuren krijgt. Na de lunch vervolgt de tocht met hoge snelheid langs de gletsjer en terug naar de 'dogyard'. Na de rit neemt u deel aan een arctische wildernisavond. U trekt 10km weg van Longyearbyen en eet in een wildernishut zoals de ontdekkers het vroeger deden.

Dag 7: LONGYEARBYEN (O + D)

De laatste dag kan u op yw eigen tempo ontwaken en ontbijten. Indien u dat wenst, kan u Longyearbyen bezoeken en is er tijd om souvenirs te kopen. Ook de lunch kan u vrij bepalen.

's Avonds komt u nog een laatste keer samen met de andere deelnemers voor het diner.

Dag 8: LONGYEARBYEN - OSLO

Check-out na het vroege ontbijt waarna u de transfer naar de luchthaven neemt. Vanuit Longyearbyen vliegt u naar Oslo. Overnachting in Oslo.

Dag 9: OSLO - BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

 

Sterke punten

• Ideale poolintroductie

• Fjordencruise naar fantastische gletsjers

• Sneeuwscootertocht en huskysafari

• Arctische gastronomie

• Mix van natuur, avontuur, cultuur en geschiedenis

• Sublieme natuurbeleving

 

Wintertrip naar Spitsbergen

Svalbard kaart
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Armenië - Unesco-werelderfgoed en prachtige natuur AANRADER
11-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 17 april 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 11 maart & 3 november 2023

Jordanië - Schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023

Namibië & Victoria-falls - Woestijnen & rivieren AANRADER
19-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 oktober 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent