Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

6-daags programma

Vliegreizen naar de geografische Zuidpool | 6 dagen

6-daags programma met internationaal gezelschap, vertrek op 9 januari 2019

Bekijk de prijzen van dit programma

AANKOMST IN PUNTA ARENAS

Aankomst in de Chileense stad Punta Arenas, 2 dagen voor uw geplande afreis en transfer naar uw hotel.

's Ochtends wordt u uitgenodigd voor een voorstelling van het Zuidpoolgebied. Tijdens de voorstelling krijgt u informatie over uw vlucht naar het zuiden, de huidige weersituatie en wat u mag verwachten bij aankomst in Antarctica.

We controleren uw poolkleding opdat u niets vergeten bent, bezorgen u de huurkledij die u eventueel gereserveerd hebt en halen vervolgens uw bagage op voor inscheping op het vliegtuig dat klaar staat om de volgende dag te vertrekken.

Merk op dat alle vluchten afhankelijk zijn van het weer, de beschikbaarheid van het vliegtuig en de lokale omstandigheden. Onderstaande routebeschrijving geeft een overzicht van de algemene doelstellingen van het reisprogramma en schetst typische activiteiten en ervaringen. Het exacte tijdsverloop en de exacte activiteiten en details van het programma variëren van reis tot reis

Dag 1: VERTREK NAAR ANTARCTICA

De vlucht van Punta Arenas naar Union Glacier Camp duurt ongeveer 4u30.

U ontdekt alle gegevens en bezienswaardigheden tijdens deze vlucht in het detailprogramma. In het kamp aangekomen, maakt u kennis met onze vriendelijke medewerkers die u naar uw verblijfplaats brengen en u op een welkomstmaal vergasten.

Patriot Hills Camp Vandaar vertrekken we naar de geografische zuidpool

Dag 2: KENNISMAKING MET UNION GLACIER CAMP, ANTARCTICA

Uw gids zal u logistieke informatie verschaffen en u enkele milieu- en veiligheidstips geven voor uw verblijf. U krijgt een rondleiding door dit kamp om de aspecten van het leven in Antarctica te ontdekken. Uw gids zal u vertellen welke activiteiten mogelijk zijn en zal navraag doen naar uw interesses, zodat hij een specifiek dagprogramma voor u kan opstellen. In de namiddag worden facultatieve, eenvoudige activiteiten voorzien, zodat u aan uw nieuwe omgeving kan wennen.

Dag 3-5: BEZOEK AAN DE ZUIDPOOL EN ONTDEKKING VAN ANTARCTICA

Uw vlucht naar de Zuidpool vindt plaats op de eerste dag dat dit meteorologisch
en logistiek mogelijk is. Tijdens uw verblijf in het Union Glacier Camp hebt u de gelegenheid om de rust en de uitgestrektheid van Antarctica te ontdekken en hiervan te genieten, ervaringen die u nergens anders ter wereld zult meemaken.

UITSTAP NAAR DE ZUIDPOOL

Hieronder volgt een beschrijving van een 'typisch' bezoek aan de Zuidpool. Gezien de onvoorspelbaarheid van de omstandigheden in het Zuidpoolgebied en de noodzaak om ons bezoek te coördineren met het personeel van het Zuidpoolstation, kunnen de exacte details en reisweg van uw uitstap naar de Zuidpool afwijken van hetgeen hieronder beschreven staat.

De vlucht naar de Zuidpool vanuit Union Glacier Camp over het hoge poolplateau duurt ongeveer 6u. Onder u ziet u sneeuwduinen of sastrugi, een occasioneel crevassenveld en een eindeloos uitgestrekte witte oppervlakte. Onderweg stoppen we ter hoogte van het Thielgebergte om te tanken. Tijdens deze onderbreking kunnen we ook iets eten en drinken. We zullen onze tijd vandaag grotendeels in de koude doorbrengen op een hoogte van meer dan 3.000m. Het is hierbij belangrijk om veel te drinken en onze energievoorraad op peil te houden met calorierijke snacks.

Een bezoek aan de pool zal ongeveer 4u duren. Gezien de koude en de hoogte net genoeg is om van de ervaring te genieten en onze doelstellingen te realiseren zonder te overdrijven.

De Amerikaanse Amundsen-Scott basis De geografische zuidpool wordt gekenmerkt door een 'bol'

Bij aankomst worden we verwelkomd door een vertegenwoordiger van het United States Antarctic Program (USAP) en naar binnen gebracht. We krijgen een woordje uitleg bij het wetenschappelijke onderzoek dat in dit afgelegen en ongewone onderzoekscentrum gevoerd wordt. Indien de winkel open is, kunnen we kleine souvenirs kopen.

Na het bezoek aan het station gaan we terug naar buiten naar de geografische Zuidpool. Hier, op de meest zuidelijk gelegen plaats ter wereld,
komen alle 360 lengtelijnen samen en is het ijs onder uw voeten bijna 3.000 m dik. U behoort nu tot een heel select groepje mensen die zo ver zuidwaarts op onze planeet gereisd heeft. Proficiat!

Op de geografische Zuidpool wordt tijd voorzien voor foto's en bezinning. De afstand die we nu zo comfortabel in een paar uur afgelegd hebben, kostte de eerste poolreizigers jarenlange voorbereiding en een maandenlange reis per slee, te voet en per ski. Zij stonden waar wij nu staan na te denken over hun prestatie en hun even zware terugreis naar de kust. Deze ongelofelijke uitstap eindigt met de terugreis naar Union Glacier Camp over het poolplateau.

De vlucht naar de Zuidpool vanuit Patriot Hills over het hoge poolplateau duurt ongeveer zes uur. Onder u ziet u sneeuwduinen of sastrugi, een occasioneel crevassenveld en een eindeloos uitgestrekte witte oppervlakte. Onderweg stoppen we ter hoogte van het Thielgebergte om te tanken. Tijdens deze onderbreking kunnen we ook iets eten en drinken. We zullen onze tijd vandaag grotendeels in
de koude doorbrengen op een hoogte van meer dan 3000 m (10.000 ft). Het is belangrijk om veel te drinken en onze energievoorraad op peil te houden met calorierijke snacks.

Wanneer we de 90e breedtegraad naderen, zien we het zuidpoolstation in de verte liggen. De Verenigde Staten hebben een wetenschappelijk station op de Zuidpool dat de naam Amundsen-Scott Station draagt ter nagedachtenis aan deze onver- schrokken ontdekkingsreizigers. Ons bezoek aan de pool zal ongeveer 3-4 uur duren. Gezien de koude en de hoogte vinden we dat dit juist genoeg is om van de ervaring te genieten en onze doelstellingen te realiseren zonder te overdrijven.

Dag 6: TERUGREIS NAAR PUNTA ARENAS

Indien het weer dit toelaat, zal het vliegtuig uit Punta Arenas op de geplande afreisdatum in het Union Glacier Camp aankomen met een nieuwe groep enthousiaste expeditiereizigers, en uw groep meenemen voor de laatste etappe van uw reis in Antarctica. Eens de vlucht is bevestigd, zal de staff in Punta Arena hotelkamers voor u boeken. Op de luchthaven van Punta Arenas wordt u opgevangen door staffleden die voor
uw transfer naar het hotel zullen instaan. We zullen u waar mogelijk helpen met alle eventuele vragen.

Sterke punten

• Vlieg met een privé-vliegtuig over tafelijsbergen en ijsplaten van het poolplateau naar het hart van Antarctica

• Vlieg op weg naar de Zuidpool over het poolplateau

• Wees één van de weinigen die op de meest zuidelijke plaats ter wereld gestaan hebben, de geografische Zuidpool

 

Antarctica

Antarctica kaart
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2021

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrekken van 15 december 2020 tot 6 april 2021

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent