Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

12-daags programma

Corsica & Sardinië - Exclusieve zuiderse eilandenpracht | 12 dagen

12-daagse Nederlandstalig begeleide cultuurreis, vertrek op 6 mei 2023

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - FIGARI (D)

Vlucht naar Figari. Onthaal en transfer naar het hotel. Onderweg kort bezoek aan Aleria.

Overnachting in hotel Ostella*** in Bastia of gelijkwaardig.

Dag 2: BASTIA - CAP CORSE - PATRIMONIO - BASTIA (O + L + D)

Bezoek aan Bastia. Het heeft de grootste haven van het eiland en getuigt van heel wat bedrijvigheid. De stad doet heel Italiaans aan door de invloed van de Genuezen. Ze bouwden de citadel, de prachtige Scala Santa-kapel, de gezellige Place Saint-Nicolas en de charmante oude haven. Het Gouverneurspaleis, opgericht door de Genuese edelman Leonello Lomellino werd de permanente residentie van de heersers.

Bastia, de grootste haven van Corsica Cap Corse, het schiereiland bezaaid met Genuese torens en vissersdorpje

Via de prachtige kustweg rijdt u naar Cap Corse, het schiereiland bezaaid met Genuese verdedigingstorens en charmante vissersdorpjes. Landinwaarts gaat het naar Patrimonio, een van de bekendste wijnstreken in Corsica. De ideale stop voor een wijnproeverij in een magisch kader.

Overnachting in hotel Ostella*** in Bastia of gelijkwaardig.

Dag 3: BASTIA - CALVI - BALAGNE - BASTIA (O + L + D)

Calvi is de belangrijkste plaats in het vruchtbare deel van de Balagnestreek, rijk aan tradities en een populaire plek. De citadel vormt een stad op zich en ligt op een rotspunt. Omgeven door okerkleurige muren ziet u er de barokke Sint-Johannes de Doperkathedraal en het Gouverneurspaleis.

De op een rots gelegen citadel van Calvi vormt een stad op zich Vanop de citadel van Calvi heeft u een mooi zicht op de stad

De omgeving rond Calvi staat vol fruit- en olijfbomen en wordt daarom ook wel 'de tuin van Corsica' genoemd.

Overnachting in hotel Ostella*** in Bastia of gelijkwaardig.

Dag 4: BASTIA - CORTE - AJACCIO (O + L + D)

Vertrek naar Corte, het geografisch en historisch hart van het eiland. Het ligt op 400 m hoogte met de citadel op het hoogste punt. Een verbluffend panoramisch uitzicht. Het was het voormalig bolwerk van het Corsicaanse verzet en het middelpunt van patriottisme en onafhankelijkheid waardoor het politiek veel betekende. Van 1755 tot 1769 was Corte onder Pasquale Paoli zelfs de hoofdstad van Corsica, dat in die periode onafhankelijk was. Rondleiding door de stad in een toeristisch treintje en bezoek aan de citadel.

Corte ligt op 400m hoogte met de citadel op het hoogste punt Divers standbeelden, straatnamen en monumenten verwijzen in Corte naar Napoleon Bonaparte

In Ajaccio, de geliefde hoofdstad van Corsica, werd Napoleon Bonaparte geboren in 1769. Standbeelden, straatnamen en monumenten verwijzen naar de voormalige Franse keizer. De smalle stegen in de oude stad, witte zandstranden, promenades en boulevards doen denken aan de Côte d’Azur.

Overnachting in hotel Campo dell'Oro**** of gelijkwaardig in Ajaccio.

Dag 5: AJACCIO - PORTO - CALANCHES DE PIANA - AJACCIO (O + L + D)

Via het historische dorpje Ota, een pittoresk gehucht omgeven door sensationele bergpieken, rijdt u naar Porto. Iets verderop ligt het natuurpark Calanches de Piana (Unesco) gekenmerkt door rode granieten formaties gevormd door jarenlange erosie. Een mooi schouwspel. U maakt er een boottocht.

Ota, een pittoresk gehucht omgeven door sensationele bergpieken Het natuurpark Calanches de Piana (Unesco)

Overnachting in hotel Campo dell'Oro**** of gelijkwaardig in Ajaccio.

Dag 6: SARTENE - BONIFACIO - PORTO VECCHIO (O + L + D)

Na een stop aan de Golf van Valinco gaat u richting Sartène. Volgens de schrijver Prosper Mérimée 'de meest Corsicaanse stad van Corsica'. Het oude middeleeuwse centrum, beschermd door dikke verdedigingsmuren, ligt hoog op een heuvel boven het vruchtbare Rizzanese-dal. De vestingachtige stenen huizen en smalle kronkelstraatjes doen nog steeds geheimzinnig aan alsof ze verwijzen naar de bewogen geschiedenis.

Het charmante Porto Vecchio kon zich ontwikkelen dankzij de exploitatie van de zoutmoerassen in de buurt. Nu is het beroemd omwille van zijn schitterende kust met prachtige zandstrand. Het strand van Palombaggia in de buurt, is volgens de Unesco een van de mooiste ter wereld.

Overnachting in hotel Golfe*** of gelijkwaardig in Porto Vecchio.

Dag 7: PORTO VECCHIO - BONIFACIO - SARDINIË (O + L + D)

Vertrek naar Bonifacio, gelegen op prachtige witte kliffen, slechts 14 km van de kust van Sardinië verwijderd. Een toeristisch treintje brengt u vanaf de levendige haven in de benedenstad naar de middeleeuwse bovenstad met de citadel en pittoreske pleintjes. Het Cimetière des marins, het kerkhof voor zeelui, heeft een unieke ligging op het uiterste puntje van de klif.

Het spectaculair gelegen Bonifacio Het Cimetière des marins, het kerkhof voor zeelui, heeft een unieke ligging op het uiterste puntje van de klif

Vanuit de haven van Bonifacio vaart u in een uurtje naar Santa Teresa di Gallura in Sardinië.

Overnachting in hotel Petra Bianca*** of gelijkwaardig in Caia di Volpe.

Dag 8: LA MADDALENA-EILAND - COSTA SMERALDA (O + L + D)

De La Maddalena-archipel, gekend als de ‘Europese Caraïben’ bestaat uit 7 hoofdeilanden (de bewoonde La Maddalena, Caprera en Santo Stefano en de onbewoonde Budelli, Razzoli, Sparti en Santa Maria) en 55 kleinere eilandjes.

U maakt een panoramische rit rond La Maddalena. Op het naburige eiland Caprera, verbonden met een dam, bevindt zich het landhuis van Giuseppe Garibaldi. De Italiaanse vrijheidsstrijder zorgde voor de eenwording van de Italiaanse republiek. In zijn toenmalige woning bevindt zich nu een museum.

De La Maddalena-archipel, gekend als de ‘Europese Caraïben’ bestaat uit 7 hoofdeilanden Caprera, een van de mooiste kustlijnen

In de vooravond snuift u de sfeer op aan de Costa Smeralda. Deze betoverende kustlijn dankt zijn naam aan de unieke kleur van het kristalheldere water. Porto Cervo is de uitverkoren plek waar de jetset graag vertoeft.

Overnachting in hotel Petra Bianca*** of gelijkwaardig in Caia di Volpe.

Dag 9: ALGHERO (O + L + D)

Vertrek naar Alghero, die zijn naam dankt aan de grote hoeveelheid algen die zich voor de kust bevond. De stad wordt niet voor niets het ‘kleine Barcelona’ genoemd. In het midden van de 14de eeuw werd Alghero ingenomen door de Aragonezen. De Spaanse invloed is nog duidelijk voelbaar. Zelfs de straatnamen worden zowel in het Italiaans als in het Catalaans vermeld.

Het spectaculaire Malahide Castle uit de 12de eeuw De 16de-eeuwse Catalaans-gotische Santa Maria-kathedraal die uitkijkt op de Piazza del Duomo

U wandelt naar de goed bewaarde vestingwerken van het schiereiland, de haven en de Piazza Civica, het hart van de stad. Aan dit plein ligt het gotische Palazzo d’Albis, waar keizer Karel V in 1541 de menigte toesprak voor hij richting Turkije zeilde. Vlakbij bevindt zich de 16de-eeuwse Catalaans-gotische Santa Maria-kathedraal die uitkijkt op de Piazza del Duomo.

Overnachting in hotel Petra Bianca*** of gelijkwaardig in Caia di Volpe.

Dag 10: NUORO - ORGOSOLO (O + L + D)

In het midden van Sardinië ligt de Barbagia-streek, vlak naast het Gennargentu-gebergte. De Romeinen konden de trotse, ontembare herderspopulatie van het binnenland niet veroveren en noemden ze barbaren, vandaar de naam. Tot op vandaag houdt de lokale bevolking vast aan de oude tradities. Te midden woeste bergen, herderspaden en valleien wordt het oude karakter van het eiland hier weerspiegeld.

Het belangrijkste centrum is Nuoro, de inspiratiebron voor veel schrijvers. Grazia Deledda werd er geboren. In 1926 ontving ze de Nobelprijs voor de literatuur voor haar gehele oeuvre waarin de Sardische cultuur centraal staat. U bezoekt het etnografisch museum waar traditionele kostuums, alledaagse voorwerpen en sieraden tentoongesteld zijn.

Het belangrijkste centrum van Barbagia is Nuoro De muurschilderijen van Orgosolo zijn dikwijls politiek en sociaal geladen

Orgosolo werd vanwege zijn muurschilderingen het beroemdste herdersdorp van Sardinië. In de jaren zestig begon de bevolking te communiceren via de ‘murales’. De thema’s zijn dikwijls politiek en sociaal geladen. Ze beschrijven het harde leven van de herders, het streven naar behoud van hun tradities en onrechtvaardigheid. Een intrigerende ontdekking.

Overnachting in hotel Baia di Nora**** of gelijkwaardig.

Dag 11: CAGLIARI - BARUMINI (O + L + D)

De hoofdstad Cagliari is met 170.000 inwoners de grootste stad van het eiland. Dankzij zijn beschutte ligging werd het een belangrijke haven. Sporen in de aangrenzende lagunes tonen aan dat Cagliari in de prehistorie al bewoond was. Punische necropolen, Romeinse overblijfselen, Pisaanse muren en torens, Aragonese en Spaanse bastions, versterkte Piemontese gebouwen in de oude Castello-wijk en interessante kerken zoals de San Saturnino, de Pisaans-Romaanse kathedraal, de barokke kerk van San Michele en tenslotte San Domenico met het prachtige klooster zijn goed geïntegreerd in de stad. Ook het Archeologisch Museum loont de moeite.

De hoofdstad Cagliari is met 170.000 inwoners de grootste stad van Sardinië Het archeologische gebied Su Nuraxi (Unesco) wordt beschouwd als het meest complete voorbeeld van prehistorische architectuur

Na het stadsbezoek gaat u naar Barumini. Het archeologische gebied Su Nuraxi (Unesco) uit de 13de eeuw voor Christus wordt beschouwd als het beste en meest complete voorbeeld van de prehistorische architectuur. De site is in de jaren vijftig door de Italiaanse archeoloog Giovanni Lilliu ontdekt. De centrale toren met bastions, vier additionele torens en een binnenplaats met waterput tonen een Nuragisch dorp met ongeveer vijftig stenen hutten.

Overnachting in hotel Baia di Nora**** of gelijkwaardig.

Dag 12: CAGLIARI - BRUSSEL (O)

Check-out en vertrek naar de luchthaven van Cagliari voor de terugvlucht naar Brussel.

Sterke punten

• Bonte mix van hotspots met sublieme steden, charmante dorpen en vissersplaatsjes

• Ongerepte natuurpracht

• Caraïbische sfeer op La Maddalena en aan de Costa Smeralda

• Aandacht voor lokale tradities met de muurschilderingen van Orgosolo als hoogtepunt

• Opmerkelijke prehistorische architectuur in de nederzetting Su Nuraxi

 

Corsica & Sardinië

12-daagse ontdekking van Corsica en Sardinië
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland 2023 met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 27 augustus tot 9 september 2023

Antarctica 2024 AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditiecruise, van 16 tot 29 februari 2024

Japan - De gracieuze tegenstellingen van Japan AANRADER
16-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 23 september 2023

Oezbekistan - Het kruispunt van de zijderoute AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 1 april & 23 september 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 3 november 2023

Botswana - Botswana onder canvas AANRADER
13-daagse Nederlandstalig begeleide safari met mobiele tent, vertrek op 24 september 2023

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 17 juli 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent