Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

11-daags programma

Verenigde Arabische Emiraten & Oman | 11 dagen

11-daage Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 12 en 26 november 2021

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - DUBAI

Vertrek vanuit Brussel met het gerenommeerde Emirates voor de rechtstreekse vlucht naar Dubai.

Transfer naar het hotel Vida Downtown Dubai **** en overnachting.

Dag 2: DUBAI (O + L + D

Na het ontbijt gaat u op verkenning van Dubai, via de Jumeirah Coast Road tot aan het Union House. U houdt halt bij de Jumeirah Moskee, de grootste moskee van Dubai en aan de iconische Burj Al Arab, het ******* hotel in de vorm van een zeilschip en tevens het grootste hotel in het Midden-Oosten. Daarna geniet u van het imponerende uitzicht vanop de Burj Khalifa, de hoogste toren ter wereld. Lunch in Kaleidoscope. U passeert het Palm Island en bezoekt een van de grootste shopping malls. U snuift de sfeer op in de goudsoek en brengt een bezoek aan het Dubai Museum.

De indrukwekkende Burj Al Arab, het grootste hotel in het Midden-Oosten Voor de kust werden verschillende kunstmatige palmeilanden aangelegd

Diner tijdens een typische dhow-cruise en overnachting in **** hotel Vida Downtown Dubai.

Dag 3: DUBAI - ABU DHABI (O + L + D

Na het ontbijt vertrekt u via de Dubai Free Zone en de Jebal Ali haven richting Abu Dhabi. Meteen volgt een absoluut hoogtepunt met de fabuleuze Sheikh Zayed Grand Mosque. Dit prachtig wit bouwwerk spreekt tot de verbeelding. Het Zayed Centre biedt een kijk in het leven van wijlen sjeik Zayed, gekend als de geliefde vader der natie.

Lunch in het exclusieve Shangri-La hotel Abu Dhabi.

De fabuleuze Sheik Zayed Grand Mosque U wandelt langs de corniche, de 8 km lange boulevard

U wandelt langs de corniche, de 8 km lange boulevard, en brengt een bezoek aan de stijlvolle wijk Al Bateen. Een volgende topper is het Louvre. Het museum omvat niet enkel belangrijke werken, ook het gebouw is een architecturale parel en beslaat maar liefst 9.200 m² aan zalen. Op de terugweg naar Dubai is een fotostop voorzien aan het unieke Ferrari-complex, het grootste indoor themapark ter wereld.

Overnachting in Vida Downtown Dubai ****.

Dag 4: DUBAI WERELDEXPO (O + L + D

U brengt een volledige dag door op de wereldexpo waarbij u vrij de paviljoenen kan bezoeken. Het thema van Wereldexpo 2021-2022 Dubai luidt 'Connecting Minds, Creating the Future'. Landen en organisaties profileren zich op het vlak van techniek, economie en socioculturele aangelegenheden, waarbij kansen, mobiliteit en duurzaamheid als subthema's aan bod komen.

In 2020 wordt voor de eerste maal de Wereldexpo in Dubai geoganiseerd Bezoek aan het unieke Ferrari complex, 's werelds grootste indoor themapark

De wereld is nog nooit zo verbonden geweest en de mogelijkheden voor het delen van creatieve ideeën, handel en ontwikkeling zijn nog nooit zo groot geweest. Aan de hand van de subthema's wil deze expo inspireren en de toekomst van landen en gemeenschappen vormgeven:

  • Opportunity: het ontsluiten van het potentieel van mens en maatschappij om de toekomst richting te bieden
  • Mobility: het bewerkstelligen van slimme en productieve mobiliteit van mensen, goederen en ideeën
  • Sustainability: het creëren van vooruitgang zonder het welzijn van toekomstige generaties in gevaar te brengen

Overnachting in Vida Downtown Dubai ****.

Dag 5: DUBAI - MUSCAT (O + L + D

De rit voert u langs typerende landschappen naar Sohar in Oman. Na de lunch in een lokaal restaurant bezoekt u het Al Hazm kasteel, een van de mooiste van het land. Het werd in 1708 gebouwd tijdens het bewind van Al Yarubi. Deze versterkte structuur was het paleis van de imam en behoort nu tot het Unesco Werelderfgoed. Hoewel het kasteel oorspronkelijk werd ontworpen voor defensie- en veiligheidsdoeleinden bevat het enkele prachtige architectonische elementen. Het onlangs gerenoveerde paleis heeft een vierkante vorm met 2 torens op de noord- en zuidhoeken. Het meest bijzondere element is de originele deur uit Indiaas hout.

Het Al Hazm kasteel, een van de mooiste forten van het land Het onlangs gerenoveerde paleis heeft een vierkante vorm met 2 torens op de noord- en zuidhoeken

In het kasteel bevinden zich ook een gevangenis, een moskee en een religieus klaslokaal. Onder het bouwwerk ligt een irrigatienetwerk dat water levert aan heel wat dadelpalmen en landbouwvelden in het gebied. Het kasteel toont een aantal unieke gravures en architectonische ontwerpen. Al Hazm staat er als een solide herinnering aan de trotse geschiedenis en het blijvende erfgoed van Oman. Tijdens de rit naar Muscat is een fotostop aan de natuurlijke warmwaterbronnen van Nakhal voorzien.

Check-in, diner en overnachting in het Crowne Plaza Muscat OCEC ****.

Dag 6: MUSCAT (O + L + D

De dag is volledige gewijd aan Muscat. U vertrekt per speedboot vanuit de Marina Bandar voor een dolfijncruise (soft drinks inbegrepen). De boot is exclusief voor de groep afgehuurd. U vaart langs de kustlijn om dolfijnen te observeren. U bezoekt de Grand Mosque, een van de mooiste moskeeën van Oman. Daarna proeft u van de typische lokale sfeer op de levendige vis-, fruit- en groentenmarkt en de soek van Muttrah, een van de oudste van Oman.

Bimah met zijn 'Sunkhole', een merkwaardig geologische formatie met waterpoel We varen langsheen de kustlijn van Muscat om er dolfijnen te observeren

In de namiddag bezoekt u het Bait Al Zubair Museum en wandelt u naar het Al Alam Palace, het paleis van Sultan Qaboos, dat omringd wordt door de Portugese forten van Al Jalali en Al Minari. In het indrukekkende Al Bustan Palace hotel geniet u van een uitzonderlijke high tea.

Diner en overnachting in in Crowne Plaza Muscat OCEC ****.

Dag 7: MUSCAT - BAHLA - JABREEN - NIZWA (O + L + D)

Vandaag start de rondreis doorheen Oman. In zuidelijke richting gaat het naar Bahla, een pittoresk dorpje met de oudste overblijfselen van de Omanitische cultuur. Iets verderop bezoekt u het Jabreen fort, de zetel van de Yarubas-dynastie. Op de terugreis maakt u een stop in Al Hamra en bezoekt u de oude ruïnes van Tanuf.

Check in, diner en overnachting in hotel Golden Tulip in Nizwa ****.

Bahla, een pittoresk dorpje met de oudste overblijfselen van de Omanitische cultuur Het Jabreen fort, de zetel van de Yarubas-dynastie

Dag 8: NIZWA - WAHIBA (O + L + D)

De dag begint met een bezoek aan het grote ronde fort van de Yaruba-dynastie in Nizwa. Hier kuiert u ook in de mooiste zilversoeks van Oman. Het gaat zuidoostwaarts naar Sinaw, een regio bekend om zijn bedoeïenen. Aan de voet van de Green Mountains liggen Ibra en Al Mudayrib, 2 verlaten dorpjes met indrukwekkende woningen in klei. De deuren zijn bewerkt met prachtig houtsnijwerk.

Na de lunch in een lokaal restaurant begeeft u zich per 4x4 naar de gouden zandduinen van Wahiba voor een ontmoeting met een bedoeïenenfamilie. De transfer brengt u doorheen de immense Omanitische woestijn Wahiba. De indrukwekkende zandvlaktes lijken oneindig. De prachtige kleurenvariaties van de duinen waarvan sommige tot 100m hoog zijn, vormen een lust voor het oog. Op de golvende duinen per 4x4 beleeft u een uitzonderlijke ervaring.

De golvende gouden zandduinen van WahibiDiner en overnachting in het '1000 Nights Desert Camp'

Diner en overnachting in het '1000 Nights Desert Camp', een ***** luxueus tentenkamp met een unieke ligging op de vlakte van Wahiba Sharqiya, 37 km ver in de woestijn en op 2u rijden van Muscat. Hier wordt u betoverd door het adembenemend woestijnlandschap. U verblijft in een luxetent in bedoeïnenstijl, ingericht met Arabische tapijten en voorzien van echte bedden met lakens/slopen/dekens, een tafel met twee stoelen, nachtkastjes en een koelbox. Een eigen toilet en doucheruimte bevinden zich naast de tent. Het kamp ligt bij een waterbron (70m diep). Afkoelen kan in het zwembad. 's Nachts wordt het hier echt stil en donker, waardoor u maximaal geniet van de schitterende sterrenhemel.

Het kamp biedt een barbecue als dinerbuffet en een ontbijtbuffet.

U krijgt de kans een stukje woestijn te verkennen om vanaf de duintoppen de zonsondergang of –opgang te bewonderen. Magisch.

Mits voorafgaande reservatie, kan u ook op een kameel rijden.

Dromedaris in de immense Omanitische Wahiba WoestijnVertrek naar Sur, de Old East African Port, gekend om de voormalige scheepswerven

Dag 9: WAHIBA - WADI BANI KHALID - SUR (O + L + D)

Vertrek naar Wadi Bani Khalid. Hier wachten oases met natuurlijke waterpartijen, palmbomen en bloemen.

In 'Old East African Port' in Sur, gekend om zijn voormalige scheepswerven, ziet u hoe nog op originele wijze de typische boten of dhows gebouwd worden.

's Avonds observeert u schildpaddennesten op het strand.

Overnachting in Sur Plaza Hotel ***.

Dag 10: SUR - VIA KUST - MUSCAT (O + L + D)

Na een kort bezoek aan Sur gaat het via de autoweg naar Wadi Tiwi, een prachtig voorbeeld van een oase, gelegen vlakbij de zee. Fotostop aan het mausoleum van Bibi Maryam uit de 14de eeuw.

In Muscat neemt u uw intrek in het Crowne Plaza OCEC **** hotel.

Dag 11: MUSCAT - BRUSSEL

Vlucht vanuit Muscat naar Brussel via Dubai.

Sterke punten

• Bezoek aan de Wereldexpo Dubai 2021-2022

• Prachtig uitzicht vanop de Burj Khalifa in Dubai, de hoogste toren ter wereld

• Bezoek aan het alomgeprezen Louvre van Abu Dhabi

• Exclusieve high tea in het prestigieuze Al Bustan Palace hotel in Muscat, Oman

• Uitzonderlijke woestijnervaring in luxetenten

• Uitgebreide verkenning van Oman

 

Dubai in het kort

11-daagse ontdekking van Dubai
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Wenen - In het spoor van Schiele, Klimt & Wagner AANRADER
4-daagse begeleide culturele citytrip, vertrek op 21 oktober 2021, 5 mei, 14 juli en 29 september 2022

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 12 en 26 november 2021

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van 25 december 2021 tot 6 maart 2022

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 25 december 2021 en 2, 9 & 23 januari en 27 februari 2022

Ontdekking van Lapland - Weekendbreak AANRADER
4-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 10 & 17 februari en 3 maart 2022

Rust en natuur Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 28 november 2021 tot 23 april 2022

Noorderlichtweekend - Harriniva of Jeris AANRADER
4-daags individueel programma, vertrek op 5, 10, 17 en 24 februari en 3 maart 2022

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent