Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

11-daags programma

Egypte voor culturele fijnproevers | 11 dagen

11-daagse Nederlandstalig begeleide cruise, diverse afreizen in 2019 en 2020

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - LUXOR

Vlucht in de namiddag vanuit Brussel naar Luxor. Omstreeks 22u00 transfer naar het ***** hotel Steigenberger of Sonesta. Overnachting.

In de Vallei der Koningen zijn er momenteel 63 graftombes geïdentificeerd

Dag 2: LUXOR (O + L + D)

's Morgens bezoeken we één van de absolute hoogtepunten van Luxor: de tempel van Karnak. De tempel van Karnak is het grootste en meest indrukwekkende complex van Egypte.

De tempel van Amon behoorde tot het complex van Karnak Medinet Haboe is vooral bekend door de Grote Tempel van Ramses III

Na de lunch eerste bezoek aan de necropolis van Thebe, de collectieve begraafplaats van de farao's. We nemen tijd voor de Vallei der Edelen met het graf van Ramose en de Vallei der Artiesten in Der El Medina.

Avondmaal en overnachting in ons hotel in Luxor.

Dag 3: LUXOR - DENDERA - LUXOR (O + L + D)

Na het ontbijt vertrek per bus naar de site van Dendera.
Bezoek aan het tempelcomplex van Dendera. De tempel was opgedragen aan Hathor en Isis. Hathor was de vrouw van Horus en de Egyptische godin van de liefde, schoonheid, macht en moederschap. Ze wordt meestal afgebeeld in de gedaante van een koe of een vrouw met oren van een koe.

Medinet Haboe is vooral bekend door de Grote Tempel van Ramses III Hathor was de vrouw van Horus en de Egyptische godin van de liefde, schoonheid, macht en moederschap

Bij terugkeer in Luxor genieten we van ons middagmaal aan boord.

Na de lunch bezoeken we het sublieme Luxor museum (waar de belangrijkste stukken van de tempels tentoongesteld worden) en de tempel van Luxor.

Avondmaal en overnachting aan boord in Luxor.

's Avonds genieten we na van een klank- en lichtspel in de tempel van Karnak.

Dag 4: ASWAN - EDFU (O + L + D)

Deze voormiddag brengen we een tweede bezoek aan Thebe met de Vallei der Koningen en Koninginnen (3 graven), de tempel van Hatsjepsoet, Medinet Habu en de kolossen van Memnon.

Na de lunch aan boord, varen we verder naar Edfu via de sluizen van Esna.

Overnachting aan boord van ons schip in Edfu.

Dag 5: EDFU - KOM OMBO - ASWAN(O + L + D)

Na het ontbijt rijden we per koets naar de tempel van Horus, de Egyptische valkengod. Hier vinden we één van de best bewaarde tempels in Egypte. De 80 m hoge pylonen van de tempel zien we al ver boven de huizen uitsteken.
Op deze plek zou de Horus een strijd hebben uitgevochten met zijn oom Seth die Horus' vader Osiris om het leven had gebracht.

De tempel van Horus in Edfu, één van de best bewaarde tempels in Egypte Horus is een Egyptische valkengod, die werd aanbeden sinds het begin van Oud-Egyptische beschaving tot aan de introductie van het christendom

Afvaart richting Aswan en bezoek aan de tempel van Kom Ombo. De tempel is uniek omdat hij bestaat uit een gecheiden architectuur waarvan elk deel voor een god was voorbehouden.

Dag 6: ASWAN - ABOE SIMBEL (O + L + D)

Vroeg vertrek voor de uitstap naar de site van Abu Simbel. Abu Simbel is één van de meest indrukwekkende tempels uit het Oude Egypte, gebouwd door Ramses II. Voor de grote tempel zitten 4 indrukwekkende figuren die de farao Ramses II voorstellen. Ze zijn maar liefst 20 m hoog en zijn vergezeld door hun familie die er als dwergen bijstaan.

De kleinere tempel is gewijd aan Hator, gebouwd door Ramses II voor koningin Nefertari. Deze tempel heeft een voorgevel met 6 -uit de rots gehouwen- kolosbeelden.

Aboe Simbel s één van de mooiste en meest volmaakte tempels ter wereld De tempels van Aboe Simbel behoren tot de oudste monumenten in Egypte.

Onder leiding van de UNESCO heeft men de 2 rotstempels in blokken gezaagd en 65 m hogerop en 180 m noordwaarts weer in elkaar gezet. De verhuizing duurde van 1963 tot 1966. De plaats waar de tempels eerst stonden, aan de voet van de helling aan de Nijl, zou namelijk helemaal onder water komen te staan na de bouw van de nieuwe dam.

Bezoek aan de stuwdam van Aswan. In de namiddag vrije tijd.

Dag 7: ASWAN - KALABSHA - PHILAE (O + L + D)

's Morgens bezoek aan de Kalabsha tempel en de onafgewerkte obelisk. Dit is de grootste vrijstaande tempel in het Egyptische Nubië. De tempel heeft de typische kenmerken uit de klassieke Ptolemeische periode met pylonen, een binnenplaats en een heilige ruimte bestaande uit 3 kamers.

Na de lunch aan boord, wacht ons een prachtig zeiltochtje per feloeka In de namiddag bezoek aan het mooie Nubisch museum in Aswan

Na de lunch bezoek per motorbootje aan de tempel van Philae. Dit complex kreeg grote bekendheid doordat het helemaal in stukken werd gezaagd en op het hoger gelegen eiland Agilkia opnieuw werd opgebouwd. Dit was nodig omdat de tempel sinds de bouw van de Aswandam gedeeltelijk onder water stond en helemaal onder water dreigde te verdwijnen.

Overnachting in Aswan.

Dag 8: ASWAN - KOM OMBO - LUXOR (O + L + D)

Afvaart van Aswan naar Luxor via Kom Ombo en Edfu. Onderweg bezoeken we de dubbele tempel voor Sobek en Haroëris van Kom Ombo. We genieten van typische Bijbelse taferelen langs de Nijl.

U kan ontspannen op het zonneterras of in het zwembad aan boord.

Overnachting in Luxor.

Dag 9: LUXOR - CAÏRO (O + L + D)

Ontscheping en voormiddagvlucht naar Cairo. We beginnen met het Kunsthistorisch Museum met zijn omvangrijke kunstschatten uit het Oude Egypte. Het museum, gesticht op het einde van de 19e eeuw door Franse archeologen, heeft een enorme rijkdom aan voorwerpen uit de tijd van de farao's. De chronologische opstelling laat toe de evolutie van de Egyptische kunst te volgen.

Na ons middagmaal bezoeken we de citadel, gebouwd tussen 1167 en 1207 door Saladin op de Mokattamheuvel. Tot eind 14e eeuw was dit een oninneembare islamitische vesting. In 1825 werd de citadel door een explosie verwoest. Op die plaats bouwde Mohammed Ali in 1830 een verfijnde albasten moskee: de moskee van Mohammed Ali. Het bouwwerk domineert nog steeds de stad en biedt een prachtig panoramisch zicht op Cairo, de Nijl en de piramiden van Gizeh. Noemenswaardig is dat voor de bouw van de citadel stenen van de piramides van Gizeh gebruikt zijn.

's Avonds wonen we het licht- en klankspel aan de voet van de piramides bij.

Avondmaal en overnachting in het ***** hotel Semiramis Intercontinental.

Dag 10: CAÏRO (O + L + D)

Na het buffetontbijt, bezoek aan het plateau van Gizeh met de piramiden van Chefren, Mykerinos en Cheops alsook bezoek aan de sfinx van Gizeh.
Bezoek aan de zonneboot van farao Cheops in het zonnebootmuseum op het Plateau van Gizeh. In 1954 werden onderdelen van een 43 m lange boot gevonden bij de piramide. De 1224 stukken dienden als een bouwpakket in elkaar worden gezet. Na meer dan 10 jaar bouwen ziet de boot er nu precies zo uit als 4500 jaar geleden.

Een sfinx werd in het Oude Egypte onder andere gebruikt als wachter. Bezoek aan het plateau van Gizeh, met de 3 piramide

Na de lunch verder bezoek aan Sakkarah aan de piramide van koning Djoser, gebouwd door de geniale architect Imhotep. Sakkarah is - naast Gizeh - de belangrijkste necropolis van Memphis. De trappenpiramide van Djoser dateert van voor 2500 voor Christus en is daarmee het oudste gebouw van Egypte. Oorspronkelijk had het graf de vorm van een mastaba. Het graf werd herhaaldelijk veranderd: verschillende mastaba's werden op elkaar gestapeld. Vandaar de 6 terrassen van de piramide.

Uitstap naar de overblijfselen van de oude stad Memphis met oa. de palmentuin waarin het beeld van Ramses II en de albasten sfinx staan. Alhoewel Memphis nooit hoofdstad is geweest, was de stad wel voortdurend het centrum van het land. Tot 389 kende deze stad een grote welvaart. Daarna werd ze verwoest door de Oost-Romeinse keizer Theodosius.

Avondmaal en overnachting in het ***** hotel Semiramis Intercontinental.

Dag 11: CAÏRO - BRUSSEL (O)

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Sterke punten

• Volledig programma met Caïro en Opper-Egypte

• Bezoek aan de Zonneboot op het plateau van Gizeh

• Bezoek aan de piramiden van Chefren, Mykerinos & Cheops

• Bezoek aan Sakkara en Memfis

• Bezoek aan het Luxor museum en het Nubisch museum in Aswan

• Uitstappen naar de Kalabsha tempel, de Philae tempel, de tempel van Denderah en Aboe Simbel

• Uitzonderlijk bezoek aan de graven van Ramose in Luxor

• Nobelenvallei in Luxor

• Uitzonderlijk bezoek aan de graven der Artiestenvallei in Deir El Medina

• Klank- en lichtspel in Karnak en Philae

• Culturele rondreis met Nederlandssprekende gids/egyptoloog

 

Egypte map
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Van Spitsbergen via Noordoost-Groenland tot IJsland AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2021

Antarctica 2020 expeditiecruise AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 4 tot 17 februari 2020

Jordanië - De schatkamer van de geschiedenis AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide cultuurreis, vertrek op 23 februari 2020

Sint-Petersburg - Moskou cruise - Volga Dream AANRADER
12-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 31 juli 2020

Cruise op de Douro - MV Spirit of Chartwell AANRADER
8-daagse begeleide riviercruise, afreis op 28 augustus 2020 en 17 september 2021

Egypte voor culturele fijnproevers AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide cruise, diverse afreizen in 2019 en 2020

Egypte - Pearls of Egypt AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide luxecruise, vertrek op 22 maart 2020

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons ook op Pinterest - facebook.com/AsteriaExpeditions

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent