Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

8-daags programma

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht | 8 dagen

8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 18 juli 2022

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - DUBLIN - GALWAY (L + D)

Vlucht van Brussel naar Dublin en transfer naar Galway.

Onderweg bezoek aan de kloosterruïnes van Clonmacnoise in de buurt van Shannonbridge, graafschap Offaly. Gesticht door Sint-Ciaran in het midden van de 6de eeuw, werd het door de jaren heen een geweldig leercentrum. Veel manuscripten, waaronder de 11de-eeuwse annalen van Tighernach en het 12de-eeuwse boek van de Dun Cow, zijn hier geschreven. De overblijfselen bestaan uit een kathedraal, een ronde toren, gedecoreerde stenen kruisen en 7 kerken.

Daarna leert u alles over de Tullamore Dew whiskey in de distilleerderij.

Bezoek aan de kloosterruïnes van Clonmacnoise in de buurt van Shannonbridge Daarna leert u alles over de Tullamore Dew whiskey in de distilleerderij

Lunch, transfer naar het hotel en vrije tijd. Galway is kunstzinnig, creatief, energiek en historisch. Het ligt in het midden van de Wild Atlantic Way, de langste toeristische kustroute ter wereld in het westen van Ierland.

Check-in, diner en overnachting in hotel Clayton Galway****.

Dag 2: GALWAY - CONNEMARA (O + L + D)

Vandaag staat een bezoek gepland aan het meer, bekend door de Franse zanger Michel Sardou. Bij menig trouwfeest zwieren de servetten lustig rond. Het gaat uiteraard over les Lacs du Connemara. Oscar Wilde omschreef het als een 'wilde schoonheid', een stukje landelijk Ierland op zijn mooist, doordrenkt van oude tradities. Ierse muziek, geschiedenis, geografie, cultuur, verhalen en folklore komen hier samen. Stenen muurtjes, pony's en mooie landshappen tonen waar Ierland voor staat.

Oscar Wilde omschreef de Connemara als een 'wilde schoonheid', een stukje landelijk Ierland op zijn mooist, doordrenkt van oude tradities De connemarapony of kortweg connemara is een type pony dat al eeuwen rondzwerft in Ierland

U verlaat Galway City langs de schilderachtige kustweg van Connemara met een adembenemend uitzicht op Galway Bay en het kalkstenen paradijs The Burren. U houdt halt bij een verlaten boerendorp waar u ruim de tijd krijgt om op verkenning te gaan en te fotograferen. Hier spreekt men ook het echte Iers of Gaelic. Bij MaamCross staat een replica van het huisje dat in de jaren '50 werd gebruikt door John Wayne en Maureen O'Hara, toen de film 'The Quiet Man' hier gefilmd werd. De groene Inagh Valley scheidt de 2 bergen Maamturk en Twelve Bens.

Kylemore Abbey, een sprookjesachtig kasteel temidden van de Connemara

Na de lunch volgt een bezoek aan de wereldberoemde Kylemore Abbey, een onovertroffen schoonheid. Het verhaal van de abdij is er een van romantiek en tragiek. De succesvolle financier en politicus Mitchell Henry liet het in 1865 bouwen voor zijn vrouw die de omgeving zo prachtig vond. Na haar dood verdroeg hij het niet om er te blijven wonen maar hij liet er wel een prachtige neogotische kerk bouwen als laatste rustplaats voor zijn vrouw. Nu ligt hij er zelf ook begraven. Dit 18de-eeuws kasteel is nu in handen van benedictijnse nonnen, die er een uitstekende kostschool runnen.

Overnachting in hotel Clayton Galway****.

Dag 3: GALWAY - CLIFFS OF MOHER - KILLARNEY (O + L + D)

De iconische Cliffs of Moher in het graafschap Clare zijn de meest bezochte natuurlijke attractie van Ierland. Het magische uitzicht verovert jaarlijks de harten van een miljoen bezoekers. Ze strekken zich hemelsbreed 8 km uit langs de Atlantische kust midden in de Wild Atlantic Way van County Clare in het westen en bereiken 214 m op hun hoogste punt ten noorden van O'Brien's Tower.

De iconische Cliffs of Moher in het graafschap Clare zijn de meest bezochte natuurlijke attractie van Ierland Bezoek aan de kloosterruïnes van Clonmacnoise in de buurt van Shannonbridge

Vervolgens bezoek aan Limerick, het historische en culturele centrum van deze regio. Deze stad ligt aan de Shannon-rivier en is eigenzinnig en dynamisch.

Killarney is de parel van en de poort naar het graafschap Kerry met een levendig centrum.

Overnachting in Cahernane House Hotel**** in Killarney.

Dag 4: KILLARNEY - RING OF KERRY - KILLARNEY (O + L + D)

Vandaag wacht het hoogtepunt van de reis: de fameuze 'Ring of Kerry', in het graafschap Kerry, verscholen in het zuidwesten van Ierland. De sensationele route van 179 km begint en eindigt in Killarney, en maakt een toer rond het Iveragh-schiereiland en door Kenmare, Sneem, Waterville, Cahersiveen en Killorglin. U ziet ook het beroemde Charlie Chaplin-monument in Waterville, waar Charlie zelf een aantal keer op vakantie was. De Ring of Kerry, ook geliefd bij de Ieren zelf, toont het pittoreske Ierland vol oogverblindende droomlandschappen.

De sensationele route van 179 km begint en eindigt in Killarney De Ring of Kerry toont het pittoreske Ierland vol oogverblindende droomlandschappen

Een adembenemende aaneenschakeling van mooie plekken, van kastelen en landhuizen tot wilde natuur, meren en uitkijkpunten. Een weg die door 10.000 jaar dramatische geschiedenis leidt. Een weg die u van diep bos naar de beukende wateren en stranden van de Atlantische Oceaan brengt. Een weg door ruige, majestueuze plaatsen waar tuimelende watervallen in kristalheldere beekjes vol wilde zalm stromen. U bezoekt de Kissane Sheep Farm, een traditionele werkende schapenboerderij met ongeveer 1.000 bergschapen en honderden lammeren. De boerderij wordt al 150 jaar door de familie Kissane gerund.

Overnachting in Cahernane House Hotel**** in Killarney.

Dag 5: KILLARNEY - CORK - KINSALE - CORK (O + L + D)

Rit van Killarney naar Cork waar u het Blarney Castle bezichtigt, een plek bekend omwille van de Blarney Stone in 1446 ingemetseld in een toren van het kasteel. Wie liggend de steen kust, krijgt volgens de legende de 'gave' van welbespraaktheid of vleierij. Uiteraard kan u ook gewoon genieten van de weelderige pastorale uitzichten.

Wie liggend de Blarney Stone kust, krijgt volgens de legende de 'gave' van welbespraaktheid of vleierij Kinsale is uitgegroeid tot een van de populairste toeristische bestemmingen in het graafschap Cork

Panoramische stadstoer door het traditionele Cork, gevolgd door wat vrije tijd.

Lunch in het op en top gezellige Kinsale. Deze havenstad is uitgegroeid tot een van de populairste toeristische bestemmingen in het graafschap Cork. Beroemd om zijn overvloed aan bekroonde restaurants en een prachtig uitzicht op de haven.

Overnachting in hotel Clayton Cork****.

Dag 6: CORK - KILKENNY - DUBLIN (O + L + D)

Het rijke middeleeuwse erfgoed van Kilkenny is zichtbaar in de historische gebouwen maar de oorsprong van de stad dateert van voor de middeleeuwen. St Canice stichtte er in de 6de eeuw een kloosternederzetting. Strongbow, de legendarische Normandische veroveraar, bouwde in de 12de eeuw een fort op de plaats waar nu Kilkenny Castle staat. Het kasteel wordt omringd door een wirwar van straatjes en steegjes.

St Canice stichtte in de 6de eeuw een kloosternederzetting in Kilkenny Het Kilkenny Castle, gebouwd door de Normandische veroveraar Strongbow

In het oude Victoriaanse brouwgebouw aan Parliament Street bevindt zich de brouwerij van Smithwick. Deze verrassende multi-sensorische en interactieve ervaring neemt u mee op een reis door de middeleeuwse oorsprong van het brouwen op de site van de St Francis Abbey over de aankomst van John Smithwick in de jaren 1700 tot de dag van vandaag. U wordt volledig ondergedompeld in de geschiedenis van Smithwick's, het oudste biermerk van Ierland, het verbazingwekkende erfgoed van de familie en zijn plaats in Kilkenny, een stad doordrenkt van brouwtradities. U sluit de toer af met een pint Smithwick's in de lounge.

Overnachting in Clayton hotel Cardiff Lane Dublin****.

Dag 7: DUBLIN (O + L + D)

Dublin, BaileAthaCliath in het Iers, wordt doormidden gesneden door de rivier Liffey. De levendige en relaxte hoofdstad van Ierland voelt als een dorp waar iedereen vriendelijk is.

De stad Dublin wordt in 2 gesneden door de rivier Liffey Het Trinity College, het college van de Dublin University, werd gesticht door Elisabeth I in 1592

Het Trinity College, het college van de Dublin University, werd gesticht door Elisabeth I in 1592. In de oude bibliotheek bevinden zich 200.000 van de 2 miljoen boeken die zich in de universiteit bevinden. Door Dame Street gaat u richting St. Patrick's Cathedral waar de graftombe van de gekende schrijver Jonathon Swift zich bevindt. U sluit de dag af met een bezoek aan het Guinness Storehouse waar u ontdekt hoe dit bekende bier gebrouwen wordt. Een degustatie hoort er uiteraard bij.

Overnachting in Clayton hotel Cardiff Lane Dublin****.

Dag 8: DUBLIN - BRUSSEL (O)

Op deze laatste dag neemt een toer u mee naar de adembenemende kusten ten noorden van de Ierse hoofdstad. U bezoekt het spectaculaire Malahide Castle. Deze plek was gedurende 800 jaar zowel een fort als privéwoning.

Het spectaculaire Malahide Castle uit de 12de eeuw De familie Talbot leefde hier van 1185 tot de laatste Talbot stierf in 1973

Het loont de moeite omwille van de interessante mix aan stijlen. De familie Talbot leefde hier van 1185 tot de laatste Talbot stierf in 1973. Het geeft een boeiende kijk op hoe de familie tijd leefde. U aanschouwt ook enkele geleende werken van de National Gallery.

Aansluitend transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Sterke punten

• Bezoek aan de Tullamore Dew whisky-distilleerderij

• Onbeschrijfelijke natuurpracht met de Cliffs of Moher en de Ring of Kerry als absolute hoogtepunten

• Cultuur met Clonmacnoise en diverse eigenzinnige en typerende steden

• Aandacht voor tradities met o.a. een bezoek aan de Kissane Sheep Farm

• Abdijen, kloosters en kastelen

• Verrassend origineel bezoek aan de brouwerij Smithwick’s

Ierland in het kort

8-daagse ontdekking van Ierland
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Wenen - In het spoor van Schiele, Klimt & Wagner AANRADER
4-daagse begeleide culturele citytrip, vertrek op 29 september 2022

Bilbao - Architectuur & gastronomie AANRADER
5-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 11 september 2022, 1 april & 23 september 2023

Cruise op de Douro - MV Spirit of Chartwell AANRADER
8-daagse begeleide riviercruise, afreis op 9 september 2022

Puglia - In de hak van de Italiaanse laars AANRADER
8-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 14 mei & 1 oktober 2022

Egypte voor culturele fijnproevers AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide cruise, afreis op 7 april & 17 november 2022

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 18 juli 2022

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent