Kazachstan 15-daagse rondreis
Onontgonnen knooppunt van de zijderoute
![]() |
Tijdens deze 15-daagse rondreis langs de hoogtepunten van Kazachstan doet u diverse belangrijke plekken van de zijderoute aan. In dit nog ongerepte deel van Azië, tussen Rusland en China, hield de traditionele cultuur stand. Nomaden trekken er nog steeds rond en de schitterende natuur bleef onaangetast. Dit fabuleus land biedt een uitzonderlijke cultuur- en natuurreis.. |
Bekijk het 15-daags programma
Enkele foto's van dit programma
Prijzen & data van dit programma
Schrijf hier in voor deze unieke reis
De zijderoute
Karavanen trokken eeuwenlang door de eindeloze steppe van Kazachstan langs de zijderoute tussen oost en west. Vanuit China werden wapens, zijde, medicijnen en rijst naar het westen vervoerd. Het zwaartepunt van deze Zijderoute ligt in het zuiden van Kazachstan met als belangrijkste steden Shymkent, Taraz en Turkestan.
Verder ook op het programma:
Verschillende Unesco parels
Futuristische architectuur in Astana
Het Altyn Emel National Park
Kazachstan in het kort
Klik op de kaart voor een grotere versie.
Geografie: Kazachstan is een immens land in Azië en Europa dat grenst aan Rusland, China, Kirgizië, Oezbekistan, Turkmenistan en de Kaspische Zee. Kazachstan is het grootste land in Centraal-Azië, ongeveer 90x zo groot als België. Het grondgebied ten westen van de rivier de Oeral wordt tot Europa gerekend.
Bevolking: Volgens de laatste volkstelling uit 2009 bedraagt het totaal aantal geregistreerde mensen in Kazachstan 16,4 miljoen De gemiddelde bevolkingsdichtheid bedraagt dan 6,4 inwoners per km² en is daarmee een van de laagste ter wereld. De dichtstbevolkte gebieden zijn de districten in het uiterste oosten: Almaty, Shymkent en Taraz en de steppegebieden in het noorden: Astana, Petropavl.
Economie: Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie kampte het land met een sterke daling van de economische activiteiten. Vanaf 2000 tot en met 2007 beleefde het land een hoge reële groei van het bruto binnenlands product van zo'n 10% mede dankzij de olieproductie. Het is het meest welvarende land in Centraal-Azië al nam de groei af toen de olieprijs vanaf begin 2015 begon te dalen.