Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

10-daags programma

Kroatië & Montenegro - Ritme van mediterrance flair | 10 dagen

10-daagse Nederlandstalig begeleide cultuurreis, vertrek op 5 juli 2022

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - ZAGREB (D)

Vlucht naar Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Na de lunch gaat u met de gids op verkenning door de stad gelegen aan de oever van de Sava-rivier, tegen de Medvednica-berg. Hier voelt u de sfeer van het Oostenrijks-Hongaarse Rijk. Het centrum biedt mooie monumenten, musea en tal van galerijen.

Het Ban Jelacic-plein is het bruisende hart van lagergelegen ZagrebHet centrum van Zagreb is lekker compact en heeft veel mooie oude gebouwen

In de straten ziet u mooie herenhuizen en kerken. Aan winkels, restaurants en cafés geen gebrek. Zagreb is bovendien de enige stad in Kroatië met meer dan 1 miljoen inwoners.

Check-in voor 2 nachten en diner in het Canopy by Hilton hotel****.

Dag 2: ZAGREB - TRAKOSCAN - VUGLEC BREG - ZAGREB (O + L + D)

Na het ontbijt gaat het richting het Trakoscan-kasteel uit de 13de eeuw, gelegen in het noorden van Kroatië. Het is een klein fort dat diende om de weg naar de Bednjavallei te bewaken. Een juweel om te ontdekken, gelegen aan een mooi meer. Ook de tuinen verdienen een vermelding.

Het Trakoscan-kasteel diende om de weg naar de Bednjavallei te bewaken Vanaf het Vuglec Breg landgoed geniet u van een prachtig zicht op de omliggende heuvels bezaaid met huisjes en kerken

Nadien volgt een rit naar Vuglec Breg. Dit authentiek landgoed strekt zich uit over een oppervlakte van 12ha. Vanop de heuveltop op 300m boven zeeniveau, geniet u van een prachtig zicht op de omliggende heuvels bezaaid met huisjes en kerken. Op deze plek ziet u tevens hoe de locals hier ooit leefden.

U neemt deel aan een wijnproeverij en luncht bij een lokale familie.
Terugrit naar Zagreb.

Dag 3: ZAGREB - PLITVICE-MEREN - SPLIT (O + L + D)

Vanuit de hoofdstad vertrekt u richting de Plitvice-meren, het grootste nationaal park van Kroatië en een van de oudste in Zuidoost-Europa. Maar liefst 16 meren zijn via watervallen met elkaar verbonden. Een waar spektakel door de Unesco erkend als werelderfgoed. Diverse ecosystemen zorgen voor een variëteit aan fauna en flora.

De Plitvice-meren, het grootste nationaal park van Kroatië De Plitvice-meren, 16 meren die via watervallen met elkaar verbonden zijn

Zelfs de bruine beer houdt zich hier op. Nadat u de longen vol zuivere lucht gevuld hebt, gaat het richting de iconische stad Split. Aankomst, check-in voor 2 nachten en diner in het hotel Cornaro*****.

Dag 4: SPLIT (O + L + D)

Bezoek aan Split. Het moderne Split ontwikkelde zich na de Tweede Wereldoorlog maar het oude centrum wist zijn charme te behouden met gezellige straatjes vol sfeer en romantiek. Het gigantische paleis van Diocletianus bevindt zich binnen de historische muren van de oude stad. Met de bouw van zijn paleis zette de keizer 700 jaar geleden Split op de kaart van het Romeinse Rijk. De hoofdstraat is betegeld met het typerende marmer.

Split met zijn oude centrumHet hart van Split wordt gevormd door het paleis van Diocletianus

Kroatië stond lange tijd onder de Romeinse bezetting wat u merkt aan de lichte terracotta-kleur die de sfeer van een Romeinse stad weergeeft. Langs het water is het heerlijk flaneren met zicht op luxueuze yachten en boten.

Dag 5: SPLIT - OREBIC - KORCULA - OREBIC - DUBROVNIK (O + L + D)

Rit naar de haven van Orebic waar u de ferry naar Korcula neemt. Tijdens de vaart voelt u zich net de ontdekkingsreiziger Marco Polo, die op dit eiland geboren zou zijn. Langs de stadsomwallingen krijgt u al een eerste blik op 'klein-Dubrovnik'. Tijdens een rondleiding aan land ontdekt u enkele legendes van Korcula-stad. De stad wordt omgeven door zware muren met torens en bastions. Rit naar Dubrovnik en check-in in hotel Valamar President Dubrovnik*****.

Dag 6: DUBROVNIK (O + L + D)

Na het ontbijt troont de gids u mee naar de historische binnenstad. In 1991 en 1992 werd Dubrovnik platgebombardeerd door de Joegoslavische troepen. Dankzij een commissie van de Unesco en de Europese Unie kon de stad in recordtijd gereconstrueerd worden.

Kleine straatjes, historische gebouwen, tientallen kerken, de stadsomwalling, verborgen hoekjes, trappen naar de bovenstad Pas bij het betreden van de oude stadspoorten geeft de stad zijn geheimen echt prijs

Pas bij het betreden van de oude stadspoorten geeft de stad zijn geheimen echt prijs. Kleine straatjes, historische gebouwen, tientallen kerken, de stadsomwalling, verborgen hoekjes, trappen naar de bovenstad… Het plaatje klopt volledig!

Dag 7: DUBROVNIK - ELAPHITI-EILANDEN (O + L + D)

Vanuit Dubrovnik neemt u de boot voor een excursie van een halve dag rond de Elaphiti-eilanden. Deze archipel, bestaande uit talloze kleine en grotere eilanden, herbergt een haast paradijselijke natuur. Tijdens deze tocht is er ook een geleghenheid tot een zalige zwempartij. Pure ontspanning.

Dag 8: DUBROVNIK - PERAST - KOTOR - DUBROVNIK (O + L + D)

Daguitstap naar Montenegro. U stopt in het idyllische Perast (Unesco). Per boot bezoekt u het kerkje Onze-Lieve-Vrouw van de Rots op het eilandje Gospa od Skrpjela. Lunch in restaurant Bastion in de oude binnenstad van Kotor. Dit Unesco-werelderfgoed is gesitueerd in de baai van Kotor.

Perast is een oud dorpje bij de Baai van Kotor in Montenegro De oude stad van Kotor is een goed bewaard voorbeeld uit de middeleeuwen

Bovendien een van de mooiste natuurlijke havens ter wereld, in de meest zuidelijke fjord. De oude stad is een goed bewaard voorbeeld uit de middeleeuwen met gezellige geplaveide steegjes, typische huizen en winkeltjes, omgeven door muren. Een heerlijke afsluiter. Diner en overnachting in Dubrovnik.

Dag 9: DUBROVNIK (O + D)

Vrije dag om te genieten van de faciliteiten van het schitterende hotel of om op eigen houtje Dubrovnik te verkennen.

Sterke punten

• Exclusieve hotels

• Schitterende natuur aan de Plitvice-meren

• Sublieme steden

• Boottochten langs een paradijselijke natuur

• Het mooiste van Montenegro in Perast en Kotor (Unesco)

 


Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Wenen - In het spoor van Schiele, Klimt & Wagner AANRADER
4-daagse begeleide culturele citytrip, vertrek op 21 oktober 2021, 5 mei, 14 juli en 29 september 2022

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 12 en 26 november 2021

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van 25 december 2021 tot 6 maart 2022

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 25 december 2021 en 2, 9 & 23 januari en 27 februari 2022

Ontdekking van Lapland - Weekendbreak AANRADER
4-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 10 & 17 februari en 3 maart 2022

Rust en natuur Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 28 november 2021 tot 23 april 2022

Noorderlichtweekend - Harriniva of Jeris AANRADER
4-daags individueel programma, vertrek op 5, 10, 17 en 24 februari en 3 maart 2022

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent