Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

16-daags programma

Markiezen en Frans-Polynesië | 16 dagen

16-daagse Nederlandstalig begeleide eilandencruise, vertrek op 21 september 2023

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: PARIJS - LOS ANGELES - PAPEETE

‘s Ochtends vliegt u met Air Tahiti Nui vanuit Parijs via Los Angeles naar Papeete. U komt aan op dezelfde dag van vertrek in de late avond.

Transfer naar het Intercontinental Tahiti Resort & Spa ****hotel waar u logeert in een Superior Lagoon View kamer.

Dag 2: PAPEETE (O)

Het havenstadje Papeete is de hoofdstad van zowel Tahiti als Frans-Polynesië. Vandaag geniet u van een vrije dag om te acclimatiseren en te wennen aan het tijdsverschil. U kan in Papeete langs de winkeltjes kuieren en plaatselijke marktjes bezoeken.

Vanuit Papeete vertrekken we voor een13-daagse cruise De MV Aranui 5 is een unieke combinatie van cruise- en cargoschip

Dag 3: VERTREK ARANUI 5 (O + L + D)

U heeft overdag nog wat tijd om Papeete verder te ontdekken. In de late namiddag volgt de transfer naar de haven, waar u inscheept op de MV Aranui 5. De crew heet u hartelijk welkom vooraleer af te varen.

Maak u op voor de tocht doorheen de Markiezen-eilanden waar u de plaatselijke bevolking bezoekt en aanmeert op kleine eilanden die onbereikbaar zijn voor grotere passagiersschepen.

Dag 4: KAUEHI (O + L + D)

De eerste halte is Kauehi. Het eiland was lang onbewoond en staat nog maar kort open voor toerisme. De authenticiteit en de surrealistische kleuren van de lagune weten te verleiden.

Dag 5: OP ZEE (O + L + D)

Een dag om te relaxen en te genieten aan boord. Er zijn veel mogelijkheden om uw dag te spenderen. Dompel u onder in de Polynesische cultuur tijdens allerhande workshops, van dansen over koken tot het spelen op de ukelele. Of relax op het buitendek, in de bar, de gym of geniet van het zeezicht. Doorheen de dag worden ook lezingen gegeven.

Het ganse gebied is beschermd als Unesco reservaat Vanuit Papeete vertrekt u aan boord van de MV Aranui 5

Dag 6: NUKU HIVA / Taiohae - Hatiheu - Taipivai (O + L + D)

Nuku Hiva is de hoofdstad van de Markiezen en ook het administratieve centrum. Hier laadt het schip een groot deel van haar cargo uit. Aanschouw het prachtige zicht bij aankomst. De hoge pieken en de verbazingwekkende hellingen gaan naadloos over in het blauw van de oceaan. U wordt met een 4x4 naar de kathedraal van Taihoae gebracht. Daarna gaat u op verkenning van een archeologische site. Het dorp Taiohae strekt zich uit langs het strand als een immens amfitheater gecreëerd door vulkaanuitbarstingen. Het wordt gedomineerd door hoge kliffen en watervallen. Een ambachtencentrum ligt langs de kustweg. U stopt voor een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouw-kathedraal, gekend voor zijn houten sculpturen.

Verkenning in geuren en kleuren van de eilanden van Frans-Polynesië Vanuit Papeete vertrekt u aan boord van de MV Aranui 5

In het dorp Hatiheu verkent u de archeologische site van Tohua Kamuihei. Mooie landschappen, archeologie, fantastische verhalen en een rijke cultuur gaan hier samen met een vriendelijke bevolking. Hier geniet u nog van een zang- en dansspektakel.

Dag 7: UA POU / Hakahau (O + L + D)

Vandaag komt u aan op de Markiezen. Volgens de legende symboliseert Ua Pou de pillaren van de archipel. Het wordt ook wel het kathedraaleiland genoemd omwille van de 12 basaltkolommen waarvan de hoogste 1.142m is. Vanop het dek spot u meteen de unieke bergformaties en de basaltkolommen die flirten met de hemel. Elk eiland heeft zijn eigen specifiek karakter. Ua Pou is gehuld in mysterie en magie. Bovendien komen veel crewleden van dit eiland.

De vroege vogels kunnen de heuvel beklimmen voor een prachtig zicht op de vallei en het dorp Hakahua. U kan ook opteren voor een makkelijke wandeling naar het ambachtelijke centrum waar u unieke stenen, sculpturen en kinderkledij kan kopen. 's Middags proeft u van een lokale lunch terwijl u geniet van de traditionele, lokale dansen. Ua Pou staat gekend om zijn vogeltjesdans.

Dag 8: UA HUKA / Vaipaee - Hane - Hokatu (O + L + D)

Ua Huka is een niet te missen stop. Dit dunstbevolkte eiland van de Markiezen herbergt veel wilde paarden, geiten en varkens. ’s Morgens voert de Aranui een indrukwekkend maneuver uit, een bocht van 180° in de magnifieke baai van Vaipaee. Met slechts enkele tientallen centimeters aan weerszijden vraagt dit uiterste concentratie van de kapitein en zijn bemanning.

Aan de haven vertrekt u per 4x4 naar het dorp Hane. Onderweg stopt u meerdere keren. U brengt een bezoek aan de botanische tuin, het cultureel centrum Te Tumu met een klein museum met lokale kunstobjecten, het museum met petrogliefen en de ateliers van beeldhouwers in het vissersdorp Hokatu. Na de lokale lunch in Hane heeft u tijd om het marinemuseum te bezoeken waarna u naar een uitzichtpunt kan om de rode tikis met zicht op de baai te bewonderen. Tikis zijn oude religieuze stenen sculpturen met menselijke trekken.

Dag 9: HIVA OA / Atuona (O + L + D)

Hiva Oa wordt ook wel de tuin van de Markiezen genoemd, dankzij de vruchtbare grond. Het eiland wordt geregeerd door de natuur. Atuona, het belangrijkste dorp van Hiva Oa en het tweede grootste van de Markiezen was vroeger de hoofdstad. Hier brachten de bekende schilder Paul Gauguin en de zanger Jacques Brel de laatste jaren van hun leven door.

Te voet beklimt u de heuvel tot aan het kerkhof waar ze begraven liggen. Neem de tijd om te genieten van het machtige zicht op de baai. Ontdek het Gauguin Museum en het Brel Museum. Brels vliegtuig Jojo staat er geëxposeerd. Het diende dikwijls voor medische urgenties. Na de lunch aan boord kan u een verfrissende duik nemen in de oceaan en luieren op het witte zandstrand.

Dag 10: HIVA OA / Puamau - TAHUATA / Vaitahu (O + L + D)

In de vroege ochtend gaat u per 4x4 naar Puamau waar u de grootste archeologische site Mea’e lipona met tikis bezichtigt. De gids leidt u door de mysterieuze ruïnes en deelt verhalen over de geschiedenis van deze beelden en de oude beschaving.

In de namiddag vaart u naar Tahuata, het kleinste bewoonde eiland van de Markiezen en een poëtische plek met vruchtbare valleien langs kristalblauwe wateren. Hier bezoekt u het dorpje Vaitahu met zijn indrukwekkende kerk, gebouwd door het Vaticaan en gedecoreerd met prachtig houtsnijwerk en een glas-in-loodraam. De lokale bevolking kerft prachtige tikis en maakt mooie armbanden en kettingen. Hoewel dit het kleinste bewoonde eiland van de Markiezen is, heeft het een rijke historiek. Tahuata was het eerste eiland dat door Spaanse verkenners ontdekt werd in 1595. Missionarissen arriveerden in 1797 en het was de eerste Franse kolonie op de Markiezen in 1842.

Dag 11: FATU HIVA /Omoa - Hanavave (O + L + D)

Fatu Hiva is het meest afgelegen eiland van de Markiezen. Het reliëf is spectaculair. Reeds bij aankomst voelt u de magie van de bergachtige landschappen en de weelderige vegetatie. Hier maakt u kennis met de lokale kunst, waaronder het beschilderen van textiel zoals pareo’s. In Omoa demonstreren vrouwen de fabricage van de traditionele kledij, ‘tapas’ en Kumuhei, een haarparfum. In het ambachtelijk centrum ziet u een weelde aan tapas, houtsnijwerk, pareo’s en monoï-olie.

De sportieve passagiers kunnen opteren voor een trekking van 16km van Omoa naar Hanavave met prachtige zichten op de kliffen. De picknicklunch wordt op de top geserveerd. Niet zo actief? Dan vaart u mee van Hanavave naar de Maagdenbaai, een van de mooiste baaien ter wereld. Aan land bezoekt u het dorpje en verwelkomt u de wandelaars.

Dag 12: OP ZEE (O + L + D)

Terwijl u de Markiezen achter u laat en bekomt van al het moois, vaart u terug richting de Tuamotu-archipel, een groep van 78 vulkanische atollen.

Dag 13: TUAMOTU ARCHIPEL - RANGIROA (O + L + D)

Vandaag bezoekt u Rangiroa, de grootste atol van Frans-Polynesië en de tweede grootste ter wereld. De schijnbaar eindeloze lagune met een diversiteit aan soorten vissen trekt tal van duikers aan.

Rangiroa is gerenommeerd voor zijn magnifieke parels in alle tinten en fijne schelpenjuwelen. U kan een bezoekje brengen aan een van de parelhoeves. En vergeet uiteraard niet te profiteren van de wondermooie lagune om te zwemmen, snorkelen of duiken.

Dag 14: PAPEETE (O)

Aankomst in Papeete in de voormiddag. U neemt uw intrek in een dagkamer in het Intercontinental Tahiti Resort & Spa ****hotel in Papeete.

’s Avonds neemt u de terugvlucht naar Parijs.

Dag 15 + 16: PARIJS

Omwille van het tijdsverschil landt u 2 dagen later in Parijs.

Sterke punten

• Een uniek cruise/cargoschip

• Sublieme plaatsen voor andere schepen onbereikbaar

• In de voetsporen van Gauguin en Brel

• Ervaar de Polynesische cultuur

• Schitterende natuur

• Paradijselijke beleving

 

De Markiezen en Frans-Polynesië

De Markiezen en Frans-Polynesië
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland 2023 met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 27 augustus tot 9 september 2023

Egypte - Once-in-a-lifetime cruise op de Nijl AANRADER
18-daagse begeleide culturele cruise, vertrek op 18 september 2023

Parma & Milaan - Kunst, cultuur & gastronomie AANRADER
6-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 16 juni 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 3 november 2023

Botswana - Botswana onder canvas AANRADER
13-daagse Nederlandstalig begeleide safari met mobiele tent, vertrek op 24 september 2023

Veelzijdig Vietnam en mysterieus Cambodja AANRADER
18-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, afreis op 11 november 2023

Zuid-Korea - Land van de kalme morgen AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 30 september 2023

Markiezen en Frans-Polynesië AANRADER
16-daagse Nederlandstalig begeleide eilandencruise, vertrek op 21 september 2023

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van op 23 december 2023 tot 17 maart 2024

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent