Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

Kathedralen, paleizen en musea

Moskou, onmiskenbaar de hoofdstad van een groots land, verrast de bezoeker door een sublieme combinatie van oud en nieuw. Het ontwikkelde zich tijdens de middeleeuwen van een bescheiden nederzetting tot een bloeiende stad. Het Rode Plein met het Kremlin en de iconische Sint-Basiliuskathedraal vormt het hart van de stad. Geen enkele foto of reisgids kan u voorbereiden op de sensatie die u voelt wanneer u hier staat. Rondom de koepels doemen de zeven 'Stalinkathedralen' op, het Sovjet-antwoord op Manhattan.

Het Kremlin, het symbool van Rusland Het winkelcentrum van Gum, met de meest exclusieve winkels van Rusland

Tot de achttiende eeuw legden tsaren in Moskou de basis van een wereldrijk. Vandaag is het een stad die ondanks de westerse invloeden in al zijn vezels Russisch is gebleven. Hier komt de Russische geschiedenis samen: van Ivan de Verschrikkelijke en de tsaren, via het communisme tot het einde van de Sovje-Unie en het nieuwe Rusland. Moskou met zijn 14 miljoen inwoners, een stad met een zinderende energie, laat geen bezoeker onberoerd.

Fantastisch gedecoreerde, marmeren metrostations maken deel uit van het openbaar vervoer De supersnelle Sapsan expresstrein brengt u in 4u van Moskou tot Sint-Petersburg

Sint-Petersburg, het vroegere Leningrad en Petrograd, werd in 1703 door Peter de Grote uit het niets gesticht, op 100 eilanden die door ongeveer 600 bruggen met elkaar verbonden zijn. Na een bezoek aan Nederland, was hij zo gecharmeerd door Amsterdam, dat hij een soortgelijke stad, inclusief grachten, ook in Rusland wou creëren. Daarnaast had de tsaar een grote voorliefde voor Franse en Italiaanse bouwstijlen, waardoor de stad een heel Europese uitstraling heeft gekregen. Amper 10 jaar later werd het de hoofdstad van Rusland. Pas nadien kreeg Moskou de eer. De pracht en praal van de paleizen, de mooie parken en unieke musea geven Sint-Petersburg faam als culturele hoofdstad van Rusland.

Het Hermitage museum, de grootste kunstgalerij ter wereld ooit begonnen door Catharina de Grote Het Catharinapaleis, de voormalige zomerresidentie van de Russische Tsaren in Poesjkin

2 van de mooiste steden

Moskou: is het hart van Rusland. Het icoon van de hoofdstad is ongetwijfeld het Rode Plein met het Kremlin. Een bezoekje aan de symbolen van het oude communistische regime zoals het Lenin mausoleum, zijn zeker de moeite waard. Neem ook zeker eens met de Moskouse metro, waarvan elk station een architecturaal pareltje op zich is.

Sint-Petersburg: deze prachtige stad werd opgebouwd vanaf 1703 in opdracht van Peter de Grote, die liet zich inspireren door bouwkunst uit het Westen. Zo leende hij het grachtenstelsel van Amsterdam. De stad is uitzonderlijk rijk aan cultuur, geschiedenis en bijzondere architectuur. Laat u bekoren door één van de mooiste steden van Europa.

 

Rusland

Rusland kaart
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2022

Bilbao - Architectuur & gastronomie AANRADER
5-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 12 september 2021

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 19 juli 2021

Malta & Gozo - Culturele erfenis van de ridderorde AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 8 november 2021

Sicilië - De Grieken en Normandiërs achterna AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 30 september 2021

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent