Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

8-daags programma

Parels van Moskou & paleizen van Sint-Petersburg | 8 dagen

8-daagse Nederlandstalige groepsreis, diverse vertrekken in 2021 en 2022

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - MOSKOU (D)

Vlucht naar Moskou. In een razendsnel tempo werd de Rusische hoofdstad een bruisende metropool vol machtige architectuur, culturele schatten en een boeiende geschiedenis.

Aankomst en transfer naar het hotel.

Overnachting in hotel National***** of hotel Savoy*****.

Dag 2: MOSKOU (O + L + D)

Panoramische rit langs het Rode Plein, het monument van de onbekende soldaat, het mausoleum van Lenin en uiteraard de Basiliuskathedraal, het embleem van Moskou met zijn veelkleurige bollen, gebouwd in opdracht van Ivan de Verschrikkelijke. Verder naar het wereldvermaarde Bolsjoj-theater, het parlementsgebouw, de Christus Verlosserskathedraal, de Sparrow Hills met de imposante Lomonosov-universiteitsgebouwen uit het Stalintijdperk en de begraafplaats van het Novodevichy-klooster, waar Boris Jeltsin en Nikita Chroesjtsjov, de schrijvers Nicolas Gogol en Anton Tsjechov naast tal van prominente figuren begraven liggen.

Portret van Pavel Michailovitsj Tretyakov, stichter van de kunstgallerijBijzondere architectuur in een metrostation in Moskou

In de befaamde Tretjakovgalerij maakt u kennis met de oudste en mooiste iconen van Rusland. De stichter, de industrieel Pavel Tretjakov, droeg in 1892 zijn omvangrijke verzameling Russische kunst over aan de stad.

In Moskou is de metro niet alleen een handig vervoermiddel, de stations zijn ook echte kunstwerken. Statige kroonluchters, weelderige mozaïeken en bronzen beelden van heroïsche landgenoten vormen ondergrondse miniatuurpaleizen. U daalt af in enkele van de mooiste gedecoreerde haltes.

Overnachting in hotel National***** of hotel Savoy*****.

Dag 3: MOSKOU (O + L + D)

Bezoek aan het Kremlin, het religieus, historisch en architectonisch centrum van Rusland. Met zijn dikke muren, statige gebouwen, paleizen en kerken met vergulde koepels vormt het een stad in de stad. Het staat symbool voor de Russische macht en cultuur. Ooit was het de residentie van de tsaren, die tot 1700 hier ook begraven werden. Nu is het de thuis van de Russische president en zijn regering. Ook de Wapenkamer waar de diplomatieke geschenken en de onschatbare sieraden van de Russische tsaren worden verzameld, staat op het programma.

De architecturale verscheidenheid binnen deze deze stad is immens Het Armory museum herbergt een unieke collectie van kunstvoorwerpen van Peter de Grote

Vertrek met de bus naar Sergiev Posad (Zagorsk), 70 km ten noordoosten van Moskou. De stad maakt deel uit van de Gouden Ring. Het Troitse-Sergieva Lavra, een actief orthodox klooster, is een versterkt complex. Het werd in de 14de eeuw gesticht door de Heilige Sergius van Radonezj en is een van de grootste kloosters in het land.

Sergiev Posad, de vroegere benaming Zagorsk, ligt zo'n 70km ten noordoosten van Moskou Het klooster herbergt diverse kathedralen en andere heilige gebouwen

Het complex bezit een uitgebreide collectie kunstschatten en bevat drie kathedralen: de Drie-eenheid met het beroemde icoon van Rublev, de Sint-Sergei en de Hemelvaartskathedraal waar het graf van de kloosterstichter zich bevindt. Het is tevens de zomerresidentie van de patriarch van Moskou en wordt daarom het Russische Vaticaan genoemd.

Overnachting in hotel National***** of hotel Savoy*****.

Dag 4: MOSKOU - SINT-PETERSBURG (O + L + D)

Vandaag neemt u de snelheidstrein naar Sint-Petersburg. Na slechts 4 uur komt u aan in de stad die doorkruist wordt door vele kanalen en zo het 'Venetië van het noorden' genoemd wordt. Sinds 1999 werd het historisch centrum Unesco Werelderfgoed. Tsaar Peter de Grote nodigde meer dan 300 jaar geleden Europese architecten uit om de stad te ontwerpen.

Tsaar Peter de Grote nodigde meer dan 300 jaar geleden Europese architecten uit om de stad te ontwerpen Het Hermitage museum  van Sint-Petersburg gebouwd door Rastrelli in 1762

Overnachting in het Taleon Imperial hotel*****, Kempinski Moika 22 hotel**** of Astoria hotel*****.

Dag 5: SINT-PETERSBURG (O + L + D)

Als introductie op Sint-Petersburg maakt u een korte boottocht op de grachten van de stad. Daarna volgt een stadsrondrit waarbij u kennis maakt met de grootste en bekendste bezienswaardigheden: het immense Paleizenplein, de Admiraliteit, de prachtige Kerk van de Verlosser op het Bloed en de Nevski Prospekt, het commerciële en culturele hart van de stad omzoomd door paleizen, kerken en winkels. Langs de 5 km lange statige boulevard met keizerlijke uitstraling kan u meesterwerken van barok, neoclassicisme en jugendstil bewonderen.

Als introductie op Sint-Petersburg maakt u een korte boottocht op de grachten van de stad Na de lunch bezoek aan het voormalige Tsarskoye Selo, de zomerresidentie van de tsarina Catharina de Grote

Na de lunch bezoek aan het voormalige Tsarskoye Selo, de zomerresidentie van de tsarina Catharina de Grote. Dit enorme paleis van de hand van architect Rastrelli is een voorbeeld van barokke grandeur. Het gebouw is immens en heeft een 300 m in blauw geschilderde gevel. Het herbergt rijk gedecoreerde en gemeubileerde barokke kamers. Een van de bekendste zalen is de Grote Balzaal met mooie plafondschildering. De verbazingwekkende Amberzaal is een exacte reconstructie van wat Frederick William I in 1716 aan Peter de Grote schonk. Bij het paleis hoort een uitgestrekte Franse tuin met tal van charmante paviljoenen, grotten en een Chinese pagode.

Overnachting in het Taleon Imperial hotel*****, Kempinski Moika 22 hotel**** of Astoria hotel*****.

Dag 6: SINT-PETERSBURG (O + L + D)

De voormiddag staat in het teken van een van de omvangrijkste kunstmusea ter wereld: de Hermitage. Het ontstond in 1764 uit de privécollectie van Catharina de Grote. Zij was het die, met de hulp van Diderot, begon met het aankopen van de collecties en het bouwen van paleizen om ze te huisvesten. In 1852 opende de Hermitage voor het publiek.

Het bekendste museum van Sint-Petersburg: de Hermitage De Hermitage hebt ook topwerken van Franse impressionisten zoals Claude Monet

De collectie kunstwerken wordt tentoongesteld in vijf aaneengesloten gebouwen. Ze is zo omvangrijk dat als u elk van de 150.000 werken maar enkele seconden zou bekijken, u 9 jaar nodig zou hebben. En dat is nog maar 5% van de volledige collectie.

In de Nieuwe Hermitage kan u terecht voor een afdeling met Vlaamse wandtapijten, Vlaamse kunst, Franse Impressionisten en Expressionisten Het Hermitage museum  van Sint-Petersburg gebouwd door Rastrelli in 1762

U vindt er werken van Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Rembrandt, Rubens en andere grote namen. Het belangrijkste gebouw is het voormalige Winterpaleis, ooit de officiële residentie van de tsaren van Rusland. Voor een optimaal bezoek hebben we ervoor gezorgd dat u het museum binnengaat vooraleer de deuren openen.

Het Peterhof mag tot één van de mooiste Europese paleizen worden gerekend Tsaar Peter de Grote liet in Petrodvorets een paleis te bouwen naar het voorbeeld van het kasteel van Versailles

Nadien vertrekt u per hydrofoil naar Peterhof, het zomerpaleis van Peter de Grote, dat Versailles naar de kroon moest steken. Hij tekende zelf mee aan de plannen voor het paleizencomplex en de 120 ha aan tuinen met fonteinen, vergulde beelden en 19 km aan grachten. De mooie paleistuinen reiken tot aan de Finse Golf. Het mag tot een van de mooiste Europese paleizen gerekend worden.

Tot slot bezichtigt u de Sint-Izaäk-kathedraal, gebouwd op een fundering van meer dan 10.000 boomstammen. Het interieur omvat wellicht de mooiste mozaïeken ter wereld.

Overnachting in het Taleon Imperial hotel*****, Kempinski Moika 22 hotel**** of Astoria hotel*****.

Dag 7: SINT-PETERSBURG (O + L + D)

Bezoek aan de Petrus-en Paulusvesting, de plaats waar Sint-Petersburg is ontstaan. De vesting moest weerstand bieden tegen mogelijke aanvallen van Zweden. Dat bleek uiteindelijk niet nodig. Ze werden reeds verslagen nog voor de voltooiing van de bouw van de vesting. Een deel van het fort werd in gebruik genomen als gevangenis. Het pronkstuk is echter de barokke kathedraal waar de Romanovs, Nicolaas II en Peter de Grote hun laatste rustplaats hebben gevonden. Het gebouw valt op door het gebrek aan de typische uivormige koepels. In plaats daarvan heeft deze kathedraal een vergulde torenspits van 123 m hoog.

Mede dankzij zijn grachten doet Sint-Petersburg aan Amsterdam denken Het Hermitage museum  van Sint-Petersburg gebouwd door Rastrelli in 1762

Aansluitend bezoekt u een van de mooiste privépaleizen van Sint-Petersburg: het Yusupov Paleis. Ooit de woonplaats van de rijke gerespecteerde familie Yusupov maar vooral bekend omwille van de moord op de monnik Raspoetin.

Nadien is er mogelijkheid om de stad op eigen initiatief verder te ontdekken.

Overnachting in het Taleon Imperial hotel*****, Kempinski Moika 22 hotel**** of Astoria hotel*****.

Dag 8: SINT-PETERSBURG - BRUSSEL (O)

Vrije ochtend gevolgd door transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Sterke punten

• Culturele onderdompeling met alle hoogtepunten van de twee wereldsteden

• Schitterende paleizen met tuinen

• Bevoorrechte toegang nog voor het Hermitage-museum opent

• Uitstap naar het Troitse Sergieva Lavra in Sergiev Posad - Unesco

• Verblijf in centraal gelegen luxehotels

• Nederlandstalige gidsen ter plaatse

 

Moskou

Moskou is rijk aan indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder uiteraard het beroemde Kremlin. Afgezien van de gebouwen voor de politieke top en hoog bezoek - die niet voor het publiek toegankelijk zijn - staan er tal van bijzondere kathedralen en kerken waar u zich kunt vergapen aan de rijkdommen van de Russische Tsaren. Het 695 m lange en 130 m brede Rode Plein wordt aan één zijde begrensd door de muur om het Kremlin. Langs deze muur vindt u het Mausoleum van Lenin, een piramide-achtig monument van rood graniet. Op het plein staat tevens de bekendste kerk van Rusland: de Basiliuskathedraal van Ivan de Verschrikkelijke, die in de 16e eeuw werd gebouwd ter herdenking van de overwinning op de Tartaren. Het mooiste kloostercomplex van Moskou is het 16e eeuwse Maagdenklooster, gelegen in de bocht van de Moskwa.


In de kijker

Noordoost-Groenland met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 30 augustus tot 12 september 2022

Bilbao - Architectuur & gastronomie AANRADER
5-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 12 september 2021

Ierland - Schatkist vol verbluffende natuurpracht AANRADER
8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 19 juli 2021

Malta & Gozo - Culturele erfenis van de ridderorde AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 8 november 2021

Sicilië - De Grieken en Normandiërs achterna AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 30 september 2021

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent