Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

13-daags programma

Dag 1: BRUSSEL - ADDIS ABEBA

Vlucht van Brussel naar Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië. De naam betekent letterlijk 'nieuwe bloem' en ligt op een hoogte die varieert tussen 2.200 en 3.000m. Slechts 2 steden in de wereld zijn hoger gelegen: La Paz in Bolivië en Quito in Ecuador.

Dag 2: ADDIS ABEBA - BAHIR DAR (D)

Aankomst in de vroege ochtend.

Na het onthaal, verkenning van de bedrijvige stad. U merkt meteen dat dit een ontmoetingsplaats is voor heel wat verschillende leefgroepen. Bezoek aan onder meer het Nationaal Museum van Ethiopië met historisch, cultureel en archeologisch erfgoed. Een verzameling fossiele beenderen waaronder ribben, een onderkaak en een deel van het bekken die het skelet van 'Lucy' vormden, ontdekt in de Danakildepressie in 1974, is in het museum ondergebracht. Ze leefde zo'n 3,5 miljoen jaar geleden in deze regio en is hiermee de oudst bekende fossiele mensachtige die rechtop kon lopen.

In de Holy Trinity Cathedral - ook gekend als Kidist Selassie - snuift u de sfeer van het christendom in Ethiopië op. U proeft ook de lokale keuken en de typische koffie.

Binnenlandse vlucht (45 minuten) vanuit Addis Abeba naar Bahir Dar

Transfer naar het hotel. Overnachting in het Kuriftu Resort en Spa.

Dag 3: BAHIR DAR (O + L + D)

Vandaag is gewijd aan Bahir Dar, gelegen aan de zuidelijke oever van het uitgestrekte Tanameer. Deze aangename toeristische stad staat bekend om zijn vele kleurrijke markten, watervallen en eilandkloosters. De dag start met een bezoek aan de watervallen van De Blauwe Nijl, een rivier die ontspringt in het meer.

In het Mehal Zege Giorgis klooster vinden we prachtige fresco's en verluchte bijbels Na de Victoriawatervallen zijn de watervallen van de Blauwe Nijl de meest indrukwekkende van Afrika.

In de namiddag rondvaart op het grootste en hoogstgelegen meer van Ethiopië. Op de vele eilandjes bevinden zich oude kloosters, veelal versierd met kleurrijke wandschilderingen.

Overnachting in het Kuriftu Resort en Spa.

Dag 4: BAHAR DAR - GONDAR (O + L + D)

Rit (195km-3 uur) naar Gondar (Unesco). De koninklijke hoofdstad van Ethiopië werd in 1632 gesticht door keizer Fasilides. Tal van schitterende kastelen zijn er gebouwd door verschillende keizers in de loop van 236 jaar.

Gondar, ooit keizerlijke hoofdstad van Ethiopië in de 17e en 18e eeuw De Debre Berhan Selassie kerk met de prachtige fresco's waaronder de 80 engelen die het plafond versieren

De stad doet eerder Europees dan Afrikaans aan en ook islamitische invloeden zijn merkbaar. U bezoekt onder meer de prachtige paleizen, de residenties en de baden van koning Fasilides.

Overnachting in het Gondar Hills Resort.

Dag 5: GONDAR - SIMIEN GEBERGTE (O + L + D)

Rit (125km - 2,5uur) en gegidste wandeluitstap in het Simien Mountains National Park (Unesco). Ras Dashen, gelegen op 4.543m boven zeeniveau is de hoogste berg en toepasselijk genoemd 'het dak van Afrika'.

Het Simien gebergte staat garant voor een dag met indrukwekkend landschappen Het Simien bergmassief vormt voor dieren zoals de Walia-steenbok en de Gelada-baviaan

Het prachtige landschap en de verscheidenheid herbergen veel inheemse dieren zoals de Ethiopische wolf, de Walia-steenbok en de bekendste inwoner, de Gelada-aap. Tijdens de tocht wordt u beloond met prachtige zichten.

Overnachting in de Limalimo Lodge.

Dag 6: SIMIEN GEBERGTE - AXUM (O + L + D)

Lange rit (275km - 6 à 7 uur), maar zonder twijfel een van de mooiste routes van Ethiopië.

Niet ver van de grens met Eritrea ligt in het noorden Axum, de heiligste en belangrijkste historische plaats voor de Ethiopisch-orthodoxe kerk. Lang na het politiek verval in de 10de eeuw werden de Ethiopische keizers in Axum nog steeds gekroond. De enorme ruïnes, daterend tussen de 1ste en de 13de eeuw na Christus, omvatten monolithische obelisken, gigantische stèles, koninklijke graven en de ruïnes van oude kastelen waar koningin Sheba zou gewoond hebben.

In de kerk van Zion Maryam zou de legendarische Ark van het Verbond, die volgens de legende door koning Salomo aan koningin Sheba werd gegeven, zich bevinden.

Overnachting in het Atranos Fantasy hotel of gelijkwaardig.

Dag 7: AXUM - MEKELE (O + L + D)

Rit doorheen (190km - 3uur) het Gheralta-massief in de regio Tigray.

Spectaculaire panorama's op het menu. De rotsen en toppen zijn zo indrukwekkend dat ze vaak vergeleken worden met die van Monument Valley. Dit gebergte ontsluiert verborgen schatten. Heel wat rotsheiligdommen met soms fascinerende religieuze schilderijen liggen genesteld op de toppen. In deze dikwijls kleine kerkjes met uitzicht wonen priesters. Op speciale dagen maken de dorpelingen nog steeds de lastige klim naar boven!

Overnachting in de Gheralta Lodge.

Dag 8: MEKELE - DALLOL (O + L + D)

Vroeg vertrek naar het uitgestrekte woestijngebied van de fascinerende Danakildepressie, een van de meest dunbevolkte en ontoegankelijke gebieden van Ethiopië. Het is er heet en droog. Dit bizarre landschap doet aan als een buitenaardse planeet. Hier leven de nomadische Afar, een volk dat al duizenden jaren in deze barre omstandigheden weet te overleven.

Het maanachtige landschap, gelegen op de grens van Ethiopië en Eritrea, is bezaaid met veelkleurige zwavelvelden, grote zoutmeren en 2 actieve vulkanen: Mount Ayalu en Erta Ale met hun borrelende lavameren.

Overnachting in de Gheralta Lodge.

Dag 9: MEKELE - LALIBELA (O + L + D)

Rit naar Lalibela (365km - 8 uur), onderweg bezoek aan Yemrehanna Kristos.

Deze uiterst bijzondere kerk, gebouwd uit steen en hout, werd vernoemd naar een 12de eeuwse Zagwe priester-koning en heilige. Ze is bijna een eeuw ouder dan de beroemde nabijgelegen uitgehouwen kerken van Lalibela. Tot op heden wonen er nog steeds priesters en kluizenaars. Door de eeuwen heen kwamen veel pelgrims naar de kerk om te sterven. Hun overblijfselen liggen begraven achter de structuur.

Overnachting in het hotel Tukul Village of gelijkwaardig.

Dag 10: LALIBELA (O + L + D)

Lalibela is na Axum tot op de dag van vandaag de belangrijkste heilige plaats van het land. De stad bevat 11 unieke middeleeuwse monolithische grotkerken (Unesco), gebouwd na een bezoek van koning Lalibela aan Jeruzalem.

De prachtige rotskerk Bete Giorgis in de vorm van een Grieks kruis in Lalibela De Bilbala Giorgis, een van de mooiste in de rotsen uitgehouwde kerken

Alle kerken zijn uitgehouwen uit dezelfde roze granieten rots, wat het complex uitermate bijzonder maakt. Sommigen noemen de kerken het achtste wereldwonder. Een absolute hoogdag!

Afhankelijk van de afreisdatum woont u een spectaculair festival bij:

  • Het Timkat-festival - rondreis van januari
    Het Timkat-festival De dag staat in het teken van het Timkat-festival, een van de belangrijkste feesten in Ethiopië. Letterlijk betekent 'timkat' dopen in het Amharisch. Elk jaar op 19 januari, twee weken na het Ethiopische kerstfeest wordt het gevierd. Het feest herdenkt de doop van Jezus door Johannes de Doper in de rivier de Jordaan. Bij ons staat het feest beter bekend als 'Epifanie' of Driekoningen.

    Gedurende twee dagen vinden processies plaats waarbij een replica van de Ark des Verbonds wordt meegedragen. Als bezoeker van het festival mag u zich aan veel moois verwachten: straten vol met zingende en dansende mensen, kleurige kleding en een en al sfeer. De priesters gaan gekleed in gewaden van satijn en fluweel. De bezoekende pelgrims in witte gewaden dragen stokken met zilveren handvaten.

  • Het kleurrijke paasfeest of Fasika - rondreis van april
    Het kleurrijke paasfeest of Fasika 's Avonds wordt in de nacht van Stille Zaterdag op Paaszondag de paasviering gehouden in de rotskerk Bete Medani Alem, de hoogste en grootste kerk. De wake is het belangrijkste moment tijdens de Ethiopische Paasviering. Kleurrijke gewaden, gezangen, dans en traditionele instrumenten zorgen voor een uniek geheel.

    Na de lange uren durende kerkdienst wordt de vastenperiode na 55 dagen verbroken. Aan het einde van deze wake wordt de Paasdag met feestelijk gezang begroet. Er wordt een kip geslacht als symbolisch offer. Daarna vieren de Ethiopiërs met hun familie verder.

Bezoek aan de Bete Medani Alem, de hoogste en grootste kerk, de Bete Maryam, de meest vereerde, de Bete Golgotha die een uniek panorama over Lalibela biedt en tot slot de parel van de rotskunst: de Bete Giorgis, de kerk in de vorm van een Grieks kruis.

Overnachting in het hotel Tukul Village of gelijkwaardig.

Dag 11: LALIBELA (O + L + D)

Tijdens de rondreis van januari bezoek aan de 2de groep uitgehouwen kerken met de Bete Ammanuel, de koninklijke kapel en de Bete Merkorios, de voormalige gevangenis.

Tijdens de rondreis van april staat deze dag geheel in het teken van de paasfestiviteiten.

Overnachting in het hotel Tukul Village of gelijkwaardig.

Dag 12: LALIBELA - ADDIS ABEBA - BRUSSEL (O + L + D)

Binnenlandse vlucht van Lalibela naar Addis Abeba.

Bezoek aan de grootste open markt van Afrika: de kleurrijke Mercato.

Dagkamer beschikbaar in hotel Jupiter of gelijkwaardig.

Afscheidsdiner met muziek en dans.

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel of optionele 7-daagse verlenging naar de Omo-vallei.

Dag 13: BRUSSEL

Aankomst in Brussel voorzien in de vroege ochtend.

Sterke punten

• Enorme diversiteit zowel qua cultuur als natuur en landschappen

• Cultureel Unesco-werelderfgoed: Gondar, Axum en Lalibela

• Natuurlijk Unesco-werelderfgoed: Simien Mountains Nationaal Park

• De fascinerende Danakildepressie

• Bijwonen van een spectaculair festival

 

Ethiopië

Kaart Ethiopië
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Puglia - In de hak van de Italiaanse laars AANRADER
8-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 1 oktober 2022 & 27 mei 2023

Ontdekking van Lapland - Avonturenweek AANRADER
8-daagse begeleide groepsreis, vertrek op 1, 8 & 22 januari en 19 februari 2023

Bear's Lodge Shortbreak AANRADER
5-daags individueel programma, vertrek van 28 december 2022 tot 5 maart 2023

Bear's Lodge Avonturenweek AANRADER
8-daags individueel programma, vertrek van 1 januari tot 26 maart 2023

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent