Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

15-daags programma

Papoea-Nieuw Guinea | 14 dagen

15-daagse Nederlandstalig begeleide festivalreis, afreis op 6 september 2023

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - SINGAPORE

Vertrek vanuit Brussel via Dubai naar Singapore.

Dag 2: SINGAPORE - PORT-MORESBY

Aankomst in Singapore en aansluiting naar Port-Moresby.

Dag 3: PORT MORESBY - MOUNT HAGEN (O+L+D)

Aankomst in Port Moresby in de vroege ochtend. Binnenlandse vlucht naar Mount Hagen, het hart van de highlands. Deze streek is bekend omwille van de vruchtbare gronden, indrukwekkende bergen en de culturele tradities van de Melpastam. Via een pittoreske weg met mooie tuinen ga ja naar de lodge. Aankomst in Rondon Ridge Lodge. Deze is gelegen op een hoogte van 2.164m met een prachtig uitzicht op het Hagen-gebergte, het Giluwe-gebergte, de Sepik, de Baiyer Gap, het stadje Mount Hagen en de Wahgi-vallei.

De Rondon Ridge Lodge op Mount Kuta biedt ons een ongelooflijk zicht op de Waghi vallei Eén van de mooiste vogels ter wereld: de paradijsvogel, tevens het nationaal symbool van Papoea

Nadat u geïnstalleerd bent in de lodge gaat u op begeleide natuurwandeling met oog voor vogelspotting. De omgeving bestaat uit regenwoud dat tal van orchideeën en een grote variëteit aan vogels huisvest. De lodge beschikt over veel wandelpaden die toelaten om de unieke ecologie van dit gebied te ontdekken. Meer dan 180 vogelsoorten, inclusief 12 soorten paradijsvogels, werden geregistreerd in het regenwoud rond Rondon Ridge.

Dag 4: MOUNT HAGEN (O+L+D)

De komende twee dagen maakt u tochten in de highlands rond Mount Hagen, in de vruchtbare Waghivallei. De zone rond de stad Mount Hagen bestaat uit bergen bedekt met weelderig regenwoud, ruige kalkstenen kliffen en valleien. Overnachting in Rondon Ridge Hotel.

Dag 5: MOUNT HAGEN (O+L+D)

Chartervlucht vanuit Mount Hagen naar Karawari over enkele van de meest ruige en impressionante landschappen ter wereld.

Van de airstrip vertrekt u meteen naar de lodge. De tocht gaat per boot over de Karawari-rivier. De Karawari Lodge is schitterend gelegen met uitzicht op de rivier en honderden kilometers dichte tropische jungle. De lodge is gebouwd volgens de lokale architectuur met traditionele materialen maar met alle modern comfort. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een exploratie van de jungle, de rivier en het dorp. U bevindt zich midden in het land van Arambak.

Na de lunch is er een middagbezoek aan het dorp Kundiman voor een demonstratie van het maken van sago, het hoofdvoedsel voor de riviermensen.

Dag 6: MOUNT HAGEN - KARAWARI (O+L+D)

Privévlucht vanuit Mount Hagen naar Karawari over enkele van de meest ruige en impressionante landschappen ter wereld.

Van de airstrip vertrekt u meteen naar de lodge. De tocht gaat per boot over de Karawari-rivier. De Karawari Lodge is schitterend gelegen met uitzicht op de rivier en honderden kilometers dichte tropische jungle. De lodge is gebouwd volgens de lokale architectuur met traditionele materialen maar met alle modern comfort. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een exploratie van de jungle, de rivier en het dorp. U bevindt zich midden in het land van Arambak.

Met comfortabele motorboot verkennen we de Karawari streek en bezoeken er de verschillende dorpen Mannen vervaardigen er nog op ambachtelijke wijze kano's

Overnachting in de Karawari Lodge. De lodge is rustig gelegen in het regenwoud waarin verschillende natuurpaden zijn aangelegd.

Dag 7: KARAWARI (O+L+D)

De provincie van de Sepik is de meest bekende regio voor de tribale kunst ter wereld. De bewoners zijn animist en de voorouders blijven een grote rol spelen. Vandaar het grote belang van maskers, danstrommels, voorouderbeelden… nodig voor de ceremonies. U geniet van een tocht die inzicht brengt in de ecologie en cultuur van de regio.

De in de Sepik-regio gelegen Karawari Lodge kijkt uit over de Karawaririvier

In een overweldigende tropische natuur met een unieke vogelpopulatie zoals de neushoorn- en paradijsvogel bezoekt u de typische paalwoningen en maakt u kennis met de fascinerende tradities.

Overnachting in de Karawari Lodge.

Dag 8: KARAWARI - TARI (O+L+D)

Chartervlucht vanuit Karawari naar Tari, een spectaculaire vlucht.

Transfer naar de Ambua Lodge, genesteld aan de rand van het regenwoud en met mooi uitzicht op de serene Tari-vallei beneden. De lodge biedt een perfecte mengeling van lokale architectuur, spectaculaire uitzichten en bescheiden luxe. Een werkelijk adembenemende setting, gelegen op 2.100m in de zuidelijke hooglanden van Papoea-Nieuw-Guinea. De lodge ontving reeds meerdere prijzen voor het ecologisch verantwoord toerisme dat ze voeren.

De Ambua Lodge ontving reeds meerdere prijzen voor het ecologisch verantwoord toerisme De Ambua Lodge biedt de perfecte mix van lokale architectuur, spectaculaire uitzichten en bescheiden luxe

U maakt een natuurwandeling via de kronkelende bospaden van het weelderige groene regenwoud. U heeft kans tot het observeren van wel 13 soorten paradijsvogels, naast een grote verscheidenheid aan kleurrijke bloemen, exotische planten en insecten.

Overnachting in de Ambua Lodge.

Dag 9: TARI (O+L+D)

Vandaag verkent u de Tari-vallei, de heimat voor lokale dorpen en het platteland van de iconische Huli-stam. De Huli-mannen zijn trots op hun tradities. Gele klei bedekt hun gezicht. Hun prachtige bila's (pruiken) zijn rijkelijk versierd met bloemen, mossen en stijlvolle vogelveren. Ook snavels worden als decoratiemateriaal gebruikt.

Van bladeren worden rokjes gemaakt. Als afwerking steekt een stokje door de neus. De combinatie met hun unieke zang is bedoeld om zowel hun publiek in vervoering te brengen als om vijanden te intimideren.

Overnachting in de Ambua Lodge.

Dag 10: TARI - GOROKA (O+L+D)

Chartervlucht naar Goroka. Aankomst rond het middaguur en check-in in Asaro Eco Lodge. Middagoptreden van de Asaro Mudmen. Hierna worden de Moko Moko 'Tribal dances of Victory' voor jou opgevoerd. Een zeer spectaculaire show die de Mudmen vroeger dansten na de overwinning van hun tribale gevechten. Hierna ga je terug naar de Asaro Eco Lodge voor je vrije avond.

Overnachting in Asaro Mudmen Eco Lodge.

Dag 11: GOROKA (O+L+D)

Vandaag en morgen gaat het Goroka Sing Sing Festival door.Tot nu toe waren weinig mensen bevoorrecht om dit unieke schouwspel mee te maken. Het festival werd voor het eerst georganiseerd in de jaren '50 van de vorige eeuw om de culturele uitwisseling tussen de verschillende stammen van het land te bevorderen.

Een verrukkelijk spektakel van diverse stammen uit verschillende regio's uit Papoea Indrukwekkende hoofdtooien, beschilderde gezichten en lichamen op het bekendste festival van Papua

Diverse stammen uit afgelegen dorpen komen samen, getooid in hun eigen traditionele kledij en versierd met ingewikkelde hoofdtooien, beschilderde gezichten en lichamen. Ze zingen en dansen, begeleid door een intens tromgeroffel. Een ongelooflijk feest en spektakel van tribale cultuur.

Rond 15u00 terugkeer naar het Asaro Mudmen Eco Resort. Na een korte rustpauze ontdek je hoe de maskers van de Asaro Mudmen gemaakt worden.

Overnachting in Asaro Mudmen Eco Lodge.

Dag 12: GOROKA (O+L+D)

Vandaag is de tweede dag van het intense festival. Zelfs Lonely Planet citeert: 'het carnaval in Rio verbleekt bij de pracht en praal van het Goroka Sing Sing Festival. Het is een van de grootste shows ter wereld.'

Zelfs het ccarnaval in Rio verbleekt bij de pracht en praal van het Goroka Sing Sing Festival Indrukwekkende hoofdtooien, beschilderde gezichten en lichamen op het bekendste festival van Papua

Overnachting in Asaro Mudmen Eco Lodge.

Dag 13: GOROKA - PORT MORESBY (O)

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht vanuit Goroka naar Port Moresby. Aankomst in Port Moresby en transfer naar het Airways Hotel. In de namiddag bezoek aan Port Moresby met o.a. het Nationaal Museum met grandioze primitieve kunstwerken van de ontelbare stammen in Papoea-Nieuw-Guinea, het Parlementsgebouw en het Natuurpark.

Dag 14: PORT MORESBY - SINGAPORE(O)

Vlucht van Port Moresby naar Singapore. Nachtvlucht van Singapore naar Dubai en aansluitende vlucht naar Brussel.

Dag 15: SINGAPORE - DUBAI - BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

Sterke punten

• Onontdekte bestemming

• Comfortabele binnenlandse transfers, meestal met privévliegtuigen en binnenlandse vluchten

• Bezoek aan authentieke dorpen en hun eigen rituelen

• Deelname aan het unieke Goroka Sing Sing Festival

• Luxueus logeren in Mount Hagen en aan de Sepikrivier

• Kleine groep

 

Papoea-Nieuw-Guinea - 15-daagse rondreis

Papoea-Nieuw-Guinea kaart
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland 2023 met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 27 augustus tot 9 september 2023

Egypte - Once-in-a-lifetime cruise op de Nijl AANRADER
18-daagse begeleide culturele cruise, vertrek op 18 september 2023

Parma & Milaan - Kunst, cultuur & gastronomie AANRADER
6-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 16 juni 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 3 november 2023

Botswana - Botswana onder canvas AANRADER
13-daagse Nederlandstalig begeleide safari met mobiele tent, vertrek op 24 september 2023

Veelzijdig Vietnam en mysterieus Cambodja AANRADER
18-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, afreis op 11 november 2023

Zuid-Korea - Land van de kalme morgen AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 30 september 2023

Markiezen en Frans-Polynesië AANRADER
16-daagse Nederlandstalig begeleide eilandencruise, vertrek op 21 september 2023

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van op 23 december 2023 tot 17 maart 2024

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent