Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

18-daags programma

Veelzijdig Vietnam en mysterieus Cambodja | 18 dagen

18-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, afreis op 11 november 2023

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - HANOI

Vlucht naar Hanoi.

Dag 2: HANOI (D)

Aankomst in Hanoi, onthaal en transfer naar het stadscentrum.

Welkomstdiner en overnachting in hotel Melia Hanoi *****.

Dag 3: HANOI (O + L + D)

Hanoi, een fascinerende hoofdstad van een land met meer dan 90 miljoen inwoners. Koloniale huizen uit het Franse tijdperk wisselen af met tempels en pagodes. Stadsverkenning met het Ho Chi Minh-mausoleum, Chua Mot Cot (eenzuilige pagode), Van Mieu (Tempel van de Literatuur) uit 1070 waar de eerste universiteit van Vietnam startte, de Ngoc Son-tempel en het Hoan Kiem-meer. Samen met een foodkenner proeft u de lokale specialiteiten aan de typische eetstalletjes.

Oorspronkelijk gebouwd als een universiteit in 1070 gewijd aan Confucius, geleerden en wijzen, is de Tempel van de Literatuur  buitengewoon goed bewaard gebleven en is het een uitstekend voorbeeld van traditionele Vietnamese architectuur. Liggend in het centrum van de historische wijk van Hanoi, is het Hoan Kiem-meer een mooie, rustige plek met een fascinerende geschiedenis

Overnachting in hotel Melia Hanoi *****.

Dag 4: HANOI - NINH BINH (O + D)

Bezoek aan de oude keizerlijke stad Hoa Lu, in de 10de en de 11de eeuw de hoofdstad van Vietnam. Op het programma: de tempels Dinh Tien Hoang en Le Dai Hanh. De gebouwen verkeren in prima staat en liggen in een ommuurd gedeelte met tuinen en waterpartijen. Met de typische sampan vaart u tussen de karstrotsen en de Trang An-grotten, genietend van het adembenemend natuurschoon.

Overnachting in hotel Emeralda Resort *****.

Dag 5: NINH BINH - HALONG BAY (O + L + D)

Rit naar Halong Bay, de mythische baai met meer dan 3.000 eilandjes. Hier bewondert u de enorme rotsformaties die als talloze eilandjes oprijzen uit de zee. Een top natuurspektakel.

De baai van Halong Bay is vooral bekend van de film Indochine 's Avonds kan u genieten van het wisselende kleurenspel van een onvergetelijke zonsondergang over de baai

Dag 6: HALONG BAY - HANOI - HUE (O + L + D)

Vroeg in de ochtend is het mogelijk om het Titov-eiland te verkennen. U vaart nog een laatste keer langs de unieke kalkformaties waarna u in de late ochtend ontscheept.

Vlucht naar Hue, de oude koningsstad.

Overnachting in hotel Eldora **** in Hue.

Dag 7: HUE (O + L + D)

Fietsexcursie naar een nabijgelegen dorp. U maakt er kennis met lokale ambachtelijke bedrijfjes. Na de lunch bij een plaatselijke familie bezoekt u de citadel van Hue, de thuishaven van de keizerlijke Nguyen-dynastie tussen 1802 en 1945. In dit ommuurde fort met paleizen regeerden de keizers over het land. De Verboden Stad in Peking diende als voorbeeld voor de bouw. Na het bezoek maakt u een boottocht over de prachtige Parfumrivier. De graven van de keizers van de Nguyen-dynastie liggen verspreid in de omliggende heuvels. In totaal zijn er zeven tombes. De overige keizers zijn in ballingschap gestorven en begraven. Thien Mu, de indrukwekkende oudste pagode van Hue is 21 m hoog en heeft 7 opeenvolgende niveaus, die elk gewijd zijn aan een Boeddha.

De Purperen Verboden Stad in Hue zou gebouwd zijn met de Verboden Stad in Beijing als inspiratiebron Door de restauratie de laatste jaren kunnen we de oude grandeur van de citadel van Hue weer waarnemen

Overnachting in hotel Eldora **** in Hue.

Dag 8: HUE - HOI AN (O + D)

Via de 1.200 m Wolkenpas gaat het naar het Cham Museum in Danang. Het museum toont bijna 300 terracotta en stenen kunstwerken, variërend van de 7de tot de 15de eeuw en is daarmee de grootste tentoonstelling van Cham-sculpturen ter wereld.

In het schilderachtige Hoi An, beschermd als werelderfgoed, vindt elke ochtend een drukke markt plaats. Het hele stadje is rijkelijk versierd met lampionnen en straalt een unieke sfeer uit.

Hoi An, een pittoresk havenstadje met smalle straatjes en typische 17de eeuwse koopmanshuizen 's Avonds kan u genieten van het wisselende kleurenspel van een onvergetelijke zonsondergang over de baai

Overnachting in hotel La Siesta **** in Hoi An.

Dag 9: HOI AN - MY SON - HOI AN (O)

Vertrek naar de oude keizerlijke stad My Son, het decor voor ruïnes van het eeuwenoude tempelcomplex uit het Champa-tijdperk. Terugkeer naar Hoi An voor een wandeling in het verkeersvrije centrum. U komt voorbij oude pakhuizen, de rijkversierde Cantonese Assembly Hall, de Japanse overdekte brug uit 1590 en de lokale markt.

Vrije lunch en aansluitend vrije tijd.

Overnachting in hotel La Siesta **** in Hoi An.

Dag 10: HOI AN - CAN THO (O + D)

Vlucht naar Can Tho. Na aankomst korte stop aan het oude huis van Binh Thuy waar u meer te weten komt over de geschiedenis van de omstreken.

Overnachting in hotel Victoria Can Tho Resort****.

Dag 11: MEKONG DELTA - HO CHI MINH (O + L + D)

De Mekongdelta is met zijn web van riviertjes, drijvende markten en woonboten een bijzonder gebied. Het leven speelt zich hier af op het water.

We maken een boottocht op de Ben Tre-rivier en krijgen zo een beeld van het leven langs het water In kleine roeibootjes maken we een tochtje door de kanalen

Boottransfer naar de kleurrijke drijvende markt van Cai Rang. Tientallen schepen zijn geladen met fruit, groenten en andere producten uit de delta.

Terugkeer naar het hotel en check-out.

Onderweg naar Ho Chi Minh bezoekt u de bijzondere Cao Dai-tempel en de schitterende Vinh Trang-pagode.

Overnachting in Grand hotel Saigon *****.

Dag 12: HO CHI MINH STAD (O + L + D)

Stadstoer, deels per vespa (met chauffeur) en deels te voet door Ho Chi Minh ofwel Saigon, de voormalige hoofdstad van Zuid-Vietnam. Na de hereniging in 1976 werd het noordelijke Hanoi de hoofdstad van het nieuwe land. De Fransen brachten de westerse cultuur naar de miljoenenstad. Voorbeelden zijn onder meer het stadhuis, het postkantoor en de kathedraal. De dag eindigt met een bezoek aan het oorlogsmuseum.

Het Cu Chi tunnecomplex, een 200km lang ondergronds tunnelnetwerk middenin de jungle De Basiliek van Notre-Dame werd gebouwd door de Franse kolonisten

Overnachting in Grand hotel Saigon *****.

Dag 13: HO CHI MINH - CU CHI - HO CHI MINH - PHNOM PENH (O + L + D)

In Cu Chi duikt u in de geschiedenis van de Vietnamoorlog. De communistische guerrillatroepen die bekend staan als Vietcong, groeven tienduizenden kilometers aan tunnels, waaronder een uitgebreid netwerk dat onder het Cu Chi-district ten noordwesten van Ho Chi Minh loopt.

Vlucht naar Phnom Penh in Cambodja.

Aankomst, onthaal en transfer.

Overnachting in Courtyard by Marriot **** in Phnom Penh.

Dag 14: PHNOM PENH (O + D)

Phnom Penh, geen metropool maar een echte Aziatische hoofdstad gelegen aan de Mekongrivier. Hier worden uw zintuigen geprikkeld met typische Aziatische geluiden en heerlijke geuren van lokale markten.

Stadstoer per riksja. Op de site Wat Phnom bevindt zich het Koninklijk Paleis, gebouwd door koning Norodom in 1866 en de Zilveren Pagode, die zijn naam dankt aan de vloer van 5.000 zilveren tegels van 1 kg per stuk. Het Nationaal Museum bezit een indrukwekkende collectie voorwerpen en sculpturen uit de Angkorperiode.

Op de site Wat Phnom bevindt zich het Koninklijk Paleis, gebouwd door koning Norodom in 1866 De Zilveren Pagode, dankt zijn naam aan de vloer van 5.000 zilveren tegels

Busrit naar de Killing Fields (Choeung Ek).

Bij de ingang van het concentratiekamp bevindt zich een toren met duizenden schedels.

Tuol Sleng, een voormalige school werd tijdens het Pol Pot-regime (van 1975–1979) omgebouwd tot de beruchte ‘gevangenis S-21’. Tienduizenden Cambodjanen werden hier ondervraagd, gemarteld en weggevoerd naar de Killing Fields. Dit bezoek is beklijvend, maar noodzakelijk om de geschiedenis van Cambodja te begrijpen.

Overnachting in Courtyard by Marriot ****.

Dag 15: PHNOM PENH - SIEM RIEP - ANGKOR (O + D)

Vlucht naar Siem Riep.

Siem Riep is de stad die het dichtst bij de oude stad(staat) Angkor ligt. Angkor was de hoofdstad van het voormalige geniale Khmer-rijk, dat een gigantische oppervlakte besloeg en Zuidoost-Azië domineerde van 802 tot 1432. Het archeologische park van Angkor omvat talloze monumenten en tempels, waaronder de hoofdtempel Angkor Wat. Het is daarmee de meest uitgestrekte historische site ter wereld.

De prachtige Ta Prohm tempel bleef zijn ontdekking overwoekerd door de jungle In Angkor Thom bezoeken er oa. het Terras van de Olifanten en het Terras van de Leprakoning

Bezoek aan de door de jungle overwoekerende tempel Ta Prohm. Koning Jayavarman VII, de meest gevierde koning van Cambodja, bouwde naast Ta Prohm, ook de Prasat Bayon, Preah Khan en Banteay Kdei. Ta Prohm diende als klooster en universiteit. De koning droeg de bouw op als verering van zijn ouders, vandaar de naam Ta Prohm wat ‘heilige plaats van de voorouders’ betekent. Het is de enige tempel die zowat onveranderd is gebleven. De bomen en planten zijn doorheen de gebouwen geworteld. De tempel is ongeveer 650m breed en 1km lang en heeft wel honderden kleine gangetjes.

Overnachting in hotel Shinta Mani Shack ****.

Dag 16: SIEM RIEP - ANGKOR (O + D)

Angkor Thom is eigenlijk een ommuurde stad met in het hart de verbluffende Bayon-tempel. Deze staatstempel van Jayavarman VII was de enige gebouwd ter verering van Boeddha. De 54 torens zijn versierd met 216 gigantische lachende gezichten en mooie bas-reliëfs, gemaakt om de oorlogsverhalen van de koning voor te stellen aan de bevolking die niet kon lezen.

Zonsondergang over Siem Reap, een van de pareltjes van de reis 25 km van Siem Reap, ligt de eeuwenoude Bakong tempel van de god Shiva

U bezoekt ook het Terras van de Olifanten, dat gebruikt werd voor ceremonies, koninklijke recepties en optochten en de Tempel van Baphuon, de drieledige tempelberg gewijd aan de hindoegod Shiva.

Na de middag volgt met het bezoek aan het 12de-eeuws door de Unesco beschermde Angkor Wat het hoogtepunt. De vijf torens zijn wereldbekend en tevens het symbool van het land. Het is een van de meest indrukwekkende monumenten en het grootste religieuze gebouw ter wereld, een waar huzarenstuk aan bouwkunde. In slechts 32 jaar was het voltooid met een pak aan mankracht.

Overnachting in hotel Shinta Mani Shack ****.

Dag 17: SIEM RIEP - BRUSSEL (O)

Uitstap naar het Tonle Sap-meer, een gigantisch meer bekend om zijn paalwoningen en drijvende huizen.

Aansluitend transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Dag 18: AANKOMST BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

Sterke punten

• Natuurschoon met o.a. boottochten met een sampan in Ninh Binh en doorheen Halong Bay met een overnachting op het water

• Fietsexcursie in de omgeving van de keizerlijke stad Hue

• Couleur locale in lokale bedrijfjes, op (drijvende) markten en de bedrijvigheid op de Mekong

• Aandacht voor de geschiedenis met de tunnels van Cu Chi uit de Vietnamoorlog en een beklijvend bezoek aan de Killing Fields in Cambodja

• Prachtige tempels en pagodes met Angkor Wat als hoogtepunt

 

Hoogtepunten van Vietnam en Cambodja

18-daagse rondreis - Veelzijdig Vietnam en mysterieus Cambodja
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland 2023 met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 27 augustus tot 9 september 2023

Egypte - Once-in-a-lifetime cruise op de Nijl AANRADER
18-daagse begeleide culturele cruise, vertrek op 18 september 2023

Parma & Milaan - Kunst, cultuur & gastronomie AANRADER
6-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 16 juni 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 3 november 2023

Botswana - Botswana onder canvas AANRADER
13-daagse Nederlandstalig begeleide safari met mobiele tent, vertrek op 24 september 2023

Veelzijdig Vietnam en mysterieus Cambodja AANRADER
18-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, afreis op 11 november 2023

Zuid-Korea - Land van de kalme morgen AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 30 september 2023

Markiezen en Frans-Polynesië AANRADER
16-daagse Nederlandstalig begeleide eilandencruise, vertrek op 21 september 2023

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van op 23 december 2023 tot 17 maart 2024

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent