Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

Moskou en Sint-Petersburg

Moskou is een uitgestrekte metropool waar maar liefst 12 miljoen Moskovieten wonen. De stad is rijk aan indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder uiteraard het beroemde Kremlin. Afgezien van de gebouwen voor de politieke top en hoog bezoek -die niet voor het publiek toegankelijk zijn- staan er tal van bijzondere kathedralen en kerken waar u zich kunt vergapen aan de rijkdommen van de Russische Tsaren.

Het 69m lange en 13m brede Rode Plein wordt aan een zijde begrensd door de muur om het Kremlin. Langs deze muur vindt u het mausoleum van Lenin, een piramide-achtig monument van rood graniet. Op het plein staat tevens de bekendste kerk van Rusland: de Basiliuskathedraal van Ivan de Verschrikkelijke, die in de 16de eeuw werd gebouwd ter herdenking van de overwinning op de Tartaren. Het mooiste kloostercomplex van Moskou is het 16de-eeuwse Maagdenklooster, gelegen in de bocht van de Moskwa.

Moskou is rijk aan indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder het beroemde Kremlin Elk metrostation in Moskou is een kunstwerk op zich, versierd met mozaïken, fresco's, glasbeschilderingen en beelden

Pracht- en praalrijk Sint-Petersburg, het vroegere Leningrad, en Petrograd. De stad, gebouwd in 1703 door Peter de Grote op 100 moerassige eilanden die door zo'n 600 bruggen met elkaar verbonden zijn, is rijk aan cultuur, historie en bijzondere architectuur. Na een bezoek aan Nederland, was Peter de Grote namelijk zo gecharmeerd van Amsterdam, dat hij een soortgelijke stad, inclusief grachten, ook in Rusland wilde creëren. Daarnaast had de tsaar een grote voorliefde voor Franse en Italiaanse bouwstijlen, waardoor de stad een heel Europese uitstraling heeft gekregen. Laat u bekoren door Sint-Petersburg, wellicht een der mooiste steden van Europa.

Peter de Grote liet zich oa inspireren op de Amsterdamse grachten Petrodvorets of Peterhof met zijn prachtige tuinen en talrijke fonteinen, beelden en waterpartijen, alsook het Grand Palace of Monplaisir

Cruisen van Moskou naar Sint-Petersburg is de ideale manier om de rijke Russische cultuur te ontdekken. Op een rustige en luxueuse manier genieten van een betoverend landschap, afgewisseld door kleine dorpjes waar de lokale bevolking U warm onthaalt. Het Kizhi-eiland met zijn houten kerkjes, en de uitgestrektheid van van het Ladoga-meer is een unieke ervaring. U zal er tijdens de cruise diverse sites van het UNESCO-ergoed bezoeken, aan boord van het -zonder twijfel- allerbeste luxeschip op de Volga!

De Volga Dream is Ruslands eerste luxeschip dat nieuwe standaarden stelt met teak-dekken, flat-screen TV's en 58 welgeplaatste en ruime buitenhutten. Het schip is tevens uitgerust met apparatuur voor zeenavigatie. Fijne wijnen bij lunch en diner, 24/24u thee en koffie service en een aanwezige arts tijdens iedere tocht zijn slechts enkele van de diensten die dit schip uniek maken voor Rusland. Onder Westers management biedt dit schip de beste service voor de reiziger tijdens de cruise.

In het kort

Rusland kaartje
Klik op de kaart voor een grotere versie.

De cruise: Op deze manier van Moskou naar Sint-Petersburg is de ideale manier om de rijke Russische cultuur te ontdekken. Op een rustige en luxueuse manier genieten van een betoverend landschap, afgewisseld door kleine dorpjes met warm onthaal door de lokale bevolking. Tijdens de cruise worden meerdere sites van het Unesco Werelderfgoedlijst bezocht.

De Neva rivier: De Neva is een rivier in het Noordwesten van Rusland. De rivier is 74 km lang en variërend van 200 tot 1.200 meter breed. Hij stroomt van het Ladoga- meer naar de Oostzee. De Neva is onderdeel van de Wolga-Baltische waterweg tussen de Oostzee, de Kaspische Zee en de Witte Zee. Aan de monding van de Neva vinden we de belangrijke stad Sint-Petersburg.

Sint-Petersburg: Deze praalrijke stad, gebouwd in 1703 door Peter de Grote is rijk aan cultuur, historie en bijzondere architectuur. Laat u bekoren door Sint-Petersburg, wellicht een der mooiste steden van Europa.


In de kijker

Wenen - In het spoor van Schiele, Klimt & Wagner AANRADER
4-daagse begeleide culturele citytrip, vertrek op 29 september 2022

Cruise op de Douro - MV Spirit of Chartwell AANRADER
8-daagse begeleide riviercruise, afreis op 9 september 2022

Puglia - In de hak van de Italiaanse laars AANRADER
8-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 14 mei & 1 oktober 2022

Egypte voor culturele fijnproevers AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide cruise, afreis op 7 april & 17 november 2022

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent