Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen buiten het gewone

13-daags programma in internationaal gezelschap

Volga Dream - Van Sint-Petersburg tot Moskou | 13 dagen

13-daagse cultuurcruise in internationaal gezelschap, diverse vertrekken in 2022

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - MOSKOU

Vertrek vanuit Brussel naar Moskou.

Onthaal en aansluitend transfer naar het stadscentrum.

Overnachting in het Moscow Marriott Royal Aurora hotel *****.

Dag 2: MOSKOU (O)

Panoramische stadsrondrit langs Tserkayastraat, het Lubyankaplein, Sparrow Hills met de prachtige Lomonosov-universiteitsgebouwen uit het Stalintijdperk en het Novodevichy-klooster (fotostop - geen bezoek) met zijn beroemd kerkhof waar Boris Jeltsin, Nikita Chroesjtsjov, de schrijvers Nicolas Gogol en Anton Tsjechov naast tal van prominente figuren begraven liggen.

De Sint-Basiliusbasiliek, een van de meest herkenbare gebouwen van Moskou Het prachtige Novodevichy of Maagdenklooster

Alvorens u terugkeert naar het hotel, maakt u een stop aan de Christus Verlosserkathedraal. Het is de hoogste en grootste Russisch-orthodoxe kerk in de wereld en de zetel van de orthodoxe patriarch van Moskou en alle Russen.

Overnachting in het Moscow Marriott Royal Aurora hotel *****.

Dag 3: MOSKOU (O)

Bezoek aan het Kremlin, het religieus, historisch en architectonisch centrum van Rusland. Het hart van Moskou omvat regeringsgebouwen, paleizen en kerken. Het staat symbool voor de Russische macht en cultuur. Ooit was het de residentie van de tsaren, die tot 1700 hier ook begraven werden. Nu is het de thuis van de Russische president en zijn regering. Bezoek aan twee Kremlinkathedralen en de Wapenkamer waar de diplomatieke geschenken en de onschatbare sieraden van de Russische tsaren worden verzameld.

De indrukwekkende muren van het Kremlin: 2.235m lang en hoogte variërend van 5 tot 19m Het grootste kanon, 40.000 kg zwaar en een kaliber van maar liefts 89 cm. Gegoten uit brons in 1586 voor Tsaar Poesjka maar nooit gebruikt

Aansluitend te voet verder naar het Rode Plein, het monument van de onbekende soldaat, het mausoleum van Lenin en uiteraard de blikvanger en een van de belangrijkste symbolen van Moskou: de Basiliuskathedraal. De kathedraal werd gebouwd in opdracht van Ivan de Verschrikkelijke (fotostop - geen bezoek).
Nadien is er mogelijkheid om Moskou verder te verkennen (winkelgalerij Gum).

Overnachting in het Moscow Marriott Royal Aurora hotel *****.

Dag 4: MOSKOU (O + D)

Na de vrije voormiddag bezoek aan de befaamde Tretjakovgalerij. U bewondert de oudste en mooiste iconen van Rusland. De stichter, de industrieel Pavel Tretjakov, droeg in 1892 zijn omvangrijke verzameling Russische kunst over aan de stad. Van de iconenverzameling zijn 'De Moeder Gods van Vladimir' en het Drievuldigheidsicoon de bekendste.

e stichter, de industrieel Pavel Tretjakov, droeg in 1892 zijn verzameling Russische kunst over aan Moskou Statige kroonluchters, weelderige mozaïeken en bronzen beelden van heroïsche landgenoten vormen ondergrondse metrostations

In Moskou is de metro niet alleen een handig vervoermiddel, de stations zijn ook echte kunstwerken. Statige kroonluchters, weelderige mozaïeken en bronzen beelden van heroïsche landgenoten vormen ondergrondse miniatuurpaleizen. U daalt af in enkele van de mooiste gedecoreerde haltes.

Aansluitend transfer naar de MV Volga Dream, gevolgd door de inscheping.

Aan boord: Welkomstreceptie en het Captains dinner.

Dag 5: CRUISE - UGLICH (O + L + D)

Aankomst in een van de oudste stadjes van Rusland: Uglich. Zijn schitterend Kremlin uit de 14de eeuw pronkt aan de rand van de Volga. U bezoekt de Sint-Dimitrius Bloedkerk, gebouwd op de plaats waar Dimitri, de zoon van Ivan de Verschrikkelijke, omgebracht werd.

Verder ziet u de iconengalerij in de Transfiguratiekathedraal en de Kerk der Verrijzenis. Het bezoek eindigt met een privéconcert door een mannenkoor.

Aan boord: Historische film over de aanleg van het Moskoukanaal

De kerk van Sint-Dimitri of 'Bloedkerk', verrezen op de plek waar de zoon van Iwan de Verschrikkelijke vermoord werd Unesco werelderfgoed: de Profeet Eliaskerk in Yaroslavl

Dag 6: CRUISE - YAROSLAVL (O + L + D)

Aankomst in Jaroslavl, de oudste stad aan de Volga, gelegen op de 'Gouden Ring'. U ziet het Verlosserklooster en de kerk van Sint-Elias de Profeet, geroemd om zijn fresco's. Na een 'muzikaal bezoek' aan het voormalige Gouverneurshuis vertrekt u naar het reservoir van Rybinsk.

Aan boord: Russische theeceremonie en thema-avond Russisch koken

Dag 7: CRUISE - GORITSY (O + L + D)

Aankomst in het serene dorp Goritsy voor een bezoek aan de Heilige Cyrillus van het Witte Meer, gesticht in de 14de eeuw door de monnik Kirill. Het klooster herbergt een unieke collectie iconen.

Aan boord: Russisch galadiner met vodkaproeverij

Dag 8: CRUISE - KIZHY (O + L + D)

Aankomst op het eiland Kizhi (Unesco), parel van de houten architectuur uit de 18de eeuw. Pronkstukken zijn de imposante kerken, zoals de met 22 koepels versierde kathedraal van de Transfiguratie. Opmerkelijk: ze zijn volledig uit hout gemaakt, zonder gebruik van spijkers.

De merkwaardige houten architecteur van Kizhi Een van de vele kerken op Valaam eilanden, een archipel in het Ladogameer

Aan boord: Pianorecital met werk van Tchaikovsky & Rachmaninov

Dag 9: CRUISE - LADOGAMEER - SVIRSTROY (O + L + D)

Vannacht vaart u op de schilderachtige Svir-rivier die de verbinding vormt tussen het Onegameer en het Ladogameer. U houdt halt aan Svirstroy, een klein charmant dorp met typische houten huizen. De enthousiaste inwoners serveren lokale gerechten en vertellen verhalen over het verleden.

Aan boord: BBQ op het zonnedek van de MS Volga Dream

Dag 10: SINT-PETERSBURG (O)

Aankomst in de ochtend in Sint-Petersburg. De stad, doorkruist door vele kanalen, wordt vaak het 'Venetië van het noorden' genoemd. De voormalige hoofdstad werd gesticht in 1703 door tsaar Peter de Grote die Europese architecten uitnodigde om de stad te ontwerpen.

De Petrus-en Paulusvesting, de begraafplaats van de Tsaren De Petrus- en Paulusvestiging, met een vergulde spits van 60 m

Ontscheping en aansluitend stadsrondrit, inclusief bezoek aan de Petrus-en Paulusvesting, de plaats waar Sint-Petersburg is ontstaan. De vesting moest weerstand bieden tegen mogelijke aanvallen van Zweden. Dat bleek uiteindelijk niet nodig. Ze werden reeds verslagen nog voor de voltooiing van de bouw van de vesting. Een deel van het fort werd in gebruik genomen als gevangenis. Het pronkstuk is echter de barokke kathedraal waar de Romanovs, Nicolaas II en Peter de Grote hun laatste rustplaats hebben gevonden.

Na de lunch heeft u vrije tijd om de stad op eigen tempo te verkennen.

Overnachting in het Kempinski Moika 22 ***** hotel.

Dag 11: SINT-PETERSBURG (O + L)

De voormiddag staat in het teken van een van de omvangrijkste kunstmusea ter wereld: de Hermitage. Het ontstond in 1764 uit de privécollectie van Catharina de Grote. Zij was het die, met de hulp van Diderot, begon met het aankopen van de collecties en het bouwen van paleizen om ze te huisvesten. In 1852 opende de Hermitage voor het publiek. De collectie kunstwerken wordt tentoongesteld in 5 aaneengesloten gebouwen. Ze is zo omvangrijk dat als u elk van de 150.000 tentoongestelde werken maar enkele seconden zou bekijken, u 9 jaar nodig zou hebben. En dat is nog maar 5% van de volledige collectie. U vindt er werken van Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Rembrandt, Rubens en andere grote namen. Het belangrijkste gebouw is het voormalige Winterpaleis, ooit de officiële residentie van de tsaren van Rusland.

Eén van de hoogtepunten: het Hermitage museum Een van de vele koepels in het wereldvermaarde Hermitage

Na de lunch, uitstap naar Peterhof, aan de Finse Golf op 25 km van Sint-Petersburg. Het 'Russische Versailles' werd in 1944 omgedoopt tot Petrodvorets maar keerde ondertussen naar de oorspronkelijke naam terug. Het paleis en de gebouwen zijn omgeven door lommerrijke tuinen, met goud vergulde sculpturen en een spectaculair geheel aan fonteinen.

Het Peterhof mag tot een van de mooiste Europese paleizen worden gerekend Tsaar Peter de Grote liet in Petrodvorets een paleis te bouwen naar het voorbeeld van het kasteel van Versailles

In 1723 werd Peterhof als keizerlijke residentie in gebruik genomen, al was de bouw niet voltooid. De werken stopten in 1725, toen Peter de Grote stierf. De bouw werd voortgezet toen Peters dochter tsarina Elisabeth I de troon besteeg.

Overnachting in het Kempinski Moika 22 ***** hotel.

Dag 12: SINT-PETERSBURG - PUSHKINE (O)

Na de vrije ochtend vertrek naar het voormalige Tsarskoye Selo, de voormalige zomerresidentie van de Russische tsarina Catharina de Grote. Dit enorme paleis van de hand van architect Rastrelli is een voorbeeld van barokke grandeur. Dit Werelderfgoedmonument is immens en heeft een 300 m lange in blauw geschilderde voorgevel. Het herbergt rijk gedecoreerde en gemeubileerde barokke kamers.

Het plaatsje Pushkine, voorheen Tsarskoje Selo, werd na de Russische Revolutie vernoemd naar de grote Russische schrijver Aleksandr Poesjkin Het Catharina Paleis, Rastrelli's barokke meesterstuk

Een van de bekendste zalen is de Grote Balzaal met mooie plafondschildering. De verbazingwekkende Amberzaal is een exacte replica van wat Frederick William I in 1716 aan Peter de Grote schonk. Bij het paleis hoort een uitgestrekte Franse tuin met tal van charmante paviljoenen, grotten en een Chinese pagode.

Overnachting in het Kempinski Moika 22 ***** hotel.

Dag 13: SINT-PETERSBURG - BRUSSEL (O)

Vrije voormiddag in Sint-Petersburg, eventueel een boottocht op de Fontanka en de Nevarivier, of wat shopping langsheen de Nevski-prospekt.

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Sterke punten

• Centraal gelegen luxehotels *****

• Vrije dinerkeuze in Moskou en Sint-Petersburg

• De nostalgische Volga Dream is het beste en kleinste schip van Rusland

• Aandacht voor de Russische beleving tijdens de cruise

• Mooie mix van uitgestippelde culturele bezoeken en vrije tijd

 

Rusland
Stedenbezoeken en cruise

Rusland - 13-daags pprogramma met stedenbezoeken en cruise
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Wenen - In het spoor van Schiele, Klimt & Wagner AANRADER
4-daagse begeleide culturele citytrip, vertrek op 29 september 2022

Cruise op de Douro - MV Spirit of Chartwell AANRADER
8-daagse begeleide riviercruise, afreis op 9 september 2022

Puglia - In de hak van de Italiaanse laars AANRADER
8-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 14 mei & 1 oktober 2022

Egypte voor culturele fijnproevers AANRADER
11-daagse Nederlandstalig begeleide cruise, afreis op 7 april & 17 november 2022

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent