Skip to content

Asteria Expeditions: Nederlandstalig begeleide groepsreizen en individuele reizen buiten het gewone

14-daags programma

Zuid-Korea - Land van de kalme morgen | 14 dagen

14-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 30 september 2023

Bekijk de prijzen van dit programma

Dag 1: BRUSSEL - SEOUL

Vertrek vanuit Brussel naar Seoul.

Dag 2: AANKOMST SEOUL

Aankomst in Seoul en tijd om wat te rusten in het hotel. De hoofdstad van Zuid-Korea behoort met zijn 22 miljoen inwoners tot een van de grootste en dichtstbevolkte steden ter wereld. Deze bruisende metropool biedt talloze prachtige bezienswaardigheden zoals paleizen, tempels, musea en (avond)markten.

Seoul, een van de dichtsbevolkste steden ter wereld Seoul biedt talloze prachtige bezienswaardigheden zoals paleizen, tempels, musea en markten

Overnachting in hotel Lotte City Myeongdong **** of gelijkwaardig in Seoul.

Dag 3: SEOUL (O + L + D)

Stadsverkenning. Het Blauwe Huis is de werk- en woonplaats van de president. Changdeokgung, het Paleis van Welvaart, gebouwd in de 15de eeuw in opdracht van koning Daejong, is een van de meest opmerkelijke voorbeelden van traditionele paleisarchitectuur uit het Verre Oosten. Het Nationaal Volksmuseum gebruikt replica's van historische objecten om de geschiedenis van het leven van het Koreaanse volk te illustreren.

Het dorp Bukchon Hanok wordt omringd door het Gyeongbokgung-paleis, het Changdeokgung-paleis en het Jongmyo-heiligdom. Het herbergt honderden traditionele huizen, hanok genaamd, die dateren uit de Joseon-dynastie. Tegenwoordig opereren veel van deze huizen als culturele centra, pensions, restaurants en theehuizen… De kans om u onder te dompelen in de tradities en gewoontes van Korea.

Het hoogste punt Daecheongbong Peak op 1.708 m is een van de mooiste bergen in Korea Wie wil, kan kuieren op de grootste traditionele avondmarkt in Korea

Wie wil, kan kuieren op de grootste traditionele avondmarkt in Korea. De Namdaemun Korean Market verkoopt een verscheidenheid aan kleding, glazen, speelgoed, berguitrusting, visserijbenodigdheden, schrijfwaren, schone kunsten, hoeden, tapijten, bloemen, ginseng…

Overnachting in hotel Lotte City Myeongdong of gelijkwaardig in Seoul.

Dag 4: SEOUL - HWAJINPO - SEORAKSAN NATIONAL PARK (O + L + D)

Rit via het Hwajinpo-meer naar het nationaal park Seoraksan (Unesco). Het meer is de grootste lagune in de buurt van de Oostzee. De Noord-Koreaanse Kim Il-Seong (1912-1994) en de Zuid-Koreaanse president Lee Seung-Man (1875-1965) hadden na de onafhankelijkheid van Korea in 1945 hier hun zomerhuizen. Ondertussen zijn ze omgebouwd tot Hwajinpo's Museum of History. U vindt er materiaal dat gebruikt werd tijdens de oorlogsvoering en andere historische overblijfselen van de voormalige presidenten.

Overnachting in hotel Lotte Resort Sokcho ***** of gelijkwaardig.

Dag 5: SEORAKSAN NATIONAL PARK (O + L + D)

Daguitstap naar het Seoraksan National Park. Het hoogste punt Daecheongbong Peak op 1.708 m is een van de mooiste bergen in Korea. Het spectaculair Unesco-gebied met watervallen, kliffen en kleurrijke bloemen garandeert het hele jaar door een schilderachtig landschap. De kabelbaan brengt u naar een adembenemend uitzichtpunt.

Het hoogste punt Daecheongbong Peak op 1.708 m is een van de mooiste bergen in Korea Het 14 m hoog bronzen beeld van een zittende Boeddha Tongil Daebul staat gekend als de grote unificatie-Boeddha

Op het pad naar de vredige tempel van Sinheungsa, de oudste zentempel in Zuid-Korea, bevindt zich een 14,6 m hoog bronzen beeld van een zittende Boeddha Tongil Daebul. Het beeld staat gekend als de grote unificatie-Boeddha. Het stelt de wens van het Koreaanse volk om het verdeelde land te herenigen voor.

Overnachting in hotel Lotte Resort Sokcho ***** of gelijkwaardig.

Dag 6: SEORAKSAN SEORAKSAN NATIONAL PARK - ANDONG (O + L + D)

De rit gaat deels via de kust naar Andong. De mooie stranden staan achter meters hoge hekken met om de 20 m wachttorens. Dit om te voorkomen dat Noord-Korea via de zee kan infiltreren.

De tempel van Buseoksa of tempel van de drijvende stenen De tempel van Buseoksa is een van de oudste heiligdommen van het land

Onderweg bezoekt u de tempel van Buseoksa of 'drijvende stenen tempel'. Het is een van de oudste heiligdommen van het land, gesticht in de 7de eeuw en subliem gelegen op een berghelling. Een gebouw uit het Goguryeo-tijdperk (918-1392) herbergt een Boeddha gemaakt uit klei. Het is een van de meest vereerde Boeddha's en wordt beschouwd als een nationale schat.

Overnachting in Andong Grand hotel **** of gelijkwaardig.

Dag 7: ANDONG - GAYASAN - GYEONGJU (O + L + D)

Na het ontbijt staat het dorpje Hahoe (Unesco) op het programma. Ha betekent rivier en Hoe betekent bocht. Dat is precies de geografische ligging (rivier in de vorm van een S) van dit pittoreske dorp. De bevoorrechte locatie weerspiegelt de aristocratische Confuciaanse cultuur, specifiek voor het begin van de Joseon-dynastie (1392-1910). De waga (huizen met pannen daken) en choga (huizen met rieten daken) markeerden het onderscheid tussen sociale klassen.

De tempel van Haeinsa of 'tempel van reflectie op het water' staat sinds 1995 op de erfgoedlijst. Met de stichting in 802 door 2 monniken uit Silla was het een van de eerste religieuze gebouwen in dit koninkrijk.

Het hoogste punt De huizen met dakpannen en huizen met rieten daken markeerden het onderscheid tussen sociale klassen De tempel van Haeinsa was het een van de eerste religieuze gebouwen in dit koninkrijk

Het laatste terras herbergt met de Tripitaka Koreana een ware schat. Het is een verzameling van meer dan 80.000 houtblokken met gegraveerde boeddhistische verdragen, wetten en geschriften. Deze blokken bevatten de oudste en meest complete versie van de boeddhistische canon. Deze versie wordt beschouwd als een van de belangrijkste boeddhistische collecties ter wereld. Om verval van het hout te voorkomen, gebruikten vaklieden innovatieve conserveringstechnieken die hun tijd ver vooruit waren. De berk werd 3 jaar in zeewater gedrenkt voordat hij werd gekapt. De gesneden blokken werden vervolgens in zoutwater gekookt, uit de zon geplaatst en gedurende 3 jaar aan de wind blootgesteld. Pas op dat punt waren de houtblokken klaar om te snijden.

Overnachting in hotel Commodore **** of gelijkwaardig.

Dag 8: GYEONGJU (O + L + D)

Gyeongju (Unesco) heerste van de 7de tot en met de 9de eeuw over grote delen van Korea. Het is een waar openluchtmuseum en een van de rijkste archeologische vindplaatsen in Azië. Bijna een millennium lang was het de schitterende hoofdstad van het gecentraliseerde en bloeiende koninkrijk Silla (57 voor tot 935 na Christus). De stad bereikte zijn hoogtepunt in de 7de eeuw, toen het schiereiland werd verenigd. Het toenmalige Kumsong werd 'de gouden stad' genoemd en telde bijna een miljoen inwoners.

Heen waar openluchtmuseum en Gyeongju, een van de rijkste archeologische vindplaatsen in Azië (Unesco) De grot van Seokguram werd gebouwd in 774

Kim Dae-Seong, de premier van koning Seongdeok, zorgde in 751 voor de start van een dubbel heiligdom (beide Unesco Werelderfgoed). De grot van Seokguram (de kluis in de grot) werd gerealiseerd in 774. Gelijktijdig werd de majestueuze tempel van Bulguksa, 'tempel van het boeddhistische land', gebouwd. Die omvatte oorspronkelijk 80 gebouwen. De houten gebouwen zijn meerdere keren gerestaureerd. De stenen monumenten wisten hun oorspronkelijke structuur te behouden, waaronder twee beroemde stoepa's die de yin en de yang vertegenwoordigen en het enorme terras in cementvrije steen. Volgens het geschiedenisboek Samgukyusa liet Kim Dae-Seong de Bulguksa-tempel bouwen voor zijn ouders in zijn toenmalig leven en de Seokguram-grot voor zijn ouders in zijn vorig leven.

Na de lunch bezoek aan het Nationaal Museum dat verschillende schatten tentoonstelt en een compleet panorama biedt van de regionale kunst.

Het Tumuli-park bevat meerdere koninklijke grafheuvels. Een beroemde tombe is het graf van het Hemelse Paard dat dateert uit het einde van de 6de eeuw. De vorst lag met zijn hoofd naar het oosten en was versierd met koninklijke attributen. Een kist bevatte zijn persoonlijke spullen waaronder een houten zadel met zijn volledige harnas en het beschilderde spatbord, vandaar de naam van het graf.

Het Tumuli-park bevat meerdere koninklijke grafheuvelsDe 9 m hoge Cheomseongdae-toren gebruikt om sterren te observeren en het weer te voorspellen

Tot slot bezichtigt u Cheomseongdae, het oudste nog bestaande astronomische observatorium in Azië. Gebouwd onder het bewind van koningin Seongdeok (632-647), werd deze 9 m hoge toren gebruikt om sterren te observeren en het weer te voorspellen.

Overnachting in hotel Commodore **** of gelijkwaardig.

Dag 9: GYEONGJU - BUSAN (O + L + D)

Rit via Yangsan naar Busan.

Op een klein rotsachtig eilandje ongeveer 200 m van de kust bij Bonggil-ri ligt het onderwatergraf van koning Munmu (661-681 na Christus). De koning verenigde 3 koninkrijken en werd de 30ste heerser van het Silla-koninkrijk. Hij gaf specifieke instructies om na zijn dood in de Oostzee begraven te worden. Het was de bedoeling om terug te keren als draak om Korea te beschermen tegen de Japanners. Uit de geschiedenis blijkt echter dat de Japanners Korea vele malen zijn binnengevallen. Het graf van de koning is enkel bij laag water te zien.

Het onderwatergraf van koning Munmu voor de kust van Bonggil-ri Detail in Tongdosa, de grootste tempel van Korea is

In Yangsan stopt u aan de tempel van Tongdosa, die met 50 gebouwen voor 200 monniken de grootste van Korea is. Het is ook een van de heiligste, ook wel 'de tempel zonder Boeddha' genoemd omdat hij geen Boeddhabeeld in openlucht heeft. In 646 bracht de monnik Jajang relikwieën van Boeddha uit China over. De tempel ligt in een pijnboombos, dat een mooi ecologisch paradijs vormt.

Verder naar Busan, de op een na grootste stad van Zuid-Korea met meer dan 3 miljoen inwoners. Dankzij de spectaculaire ligging tussen de bergen en de zee kijkt u hier uit op Japan.

Overnachting in het hotel Golden Tulip Haeundae **** of gelijkwaardig.

Dag 10: BUSAN (O + L + D)

Na het ontbijt volgt een stadstoer. Op de vismarkt van Jagalchi heerst een sfeervolle drukte. In het midden van het Yongdusan-park staat de 118 m hoge Busantoren. De begraafplaats Tanggok eert de VN-troepen van de Koreaanse oorlog. In het gevangeniskamp verbleven op het hoogtepunt van de oorlog 170.000 mensen.

Op de vismarkt van Jagalchi heerst een sfeervolle drukte De voormalige sloopenwijk Gamcheon met huisjes met blauwe daken en veelal roze muren

Via Taejongdae, een natuurpark met fraaie uitkijkpunten op de kust en kliffen, gaat het naar een wijk die doet denken aan een kleurige favela. Gamcheon is een voormalige sloppenwijk, gebouwd door vluchtelingen van de Koreaanse oorlog. De huisjes hebben blauwe daken en veelal roze muren.

Overnachting in het hotel Golden Tulip Haeundae **** of gelijkwaardig.

Dag 11: BUSAN - HADONG - JEONJU (O + L + D)

Rit naar Jeonju Hanok, een dorp met meer dan 800 traditionele Koreaanse hanok-huizen. Het wist zijn historische charmes en tradities te behouden. De unieke dakranden die enigszins naar de hemel zijn verheven, vallen op. Hanok-huizen zijn over het algemeen verdeeld in twee secties, Sarangchae en Anchae. Sarangchae is waar de mannen wonen, ook wel de Seonbi-kamer genoemd. Omdat mannen en vrouwen gescheiden moesten blijven, zit Anchae diep in het huis zodat het geheimzinnig en stil aandoet.

Overnachting in het hotel Ramada Jeonju **** of gelijkwaardig.

Dag 12: JEONJU - GONGJU - SUWON - SEOUL (O + L + D)

Vertrek naar Gongju, destijds Ungjin genoemd, de hoofdstad van het Baekje-koninkrijk gedurende 678 jaar (660 voor tot 18 na Christus). De Songsan-ri-graven en het graf van koning Muryeong bevatten relikwieën uit de Baekje-periode. Tot nu toe ontdekte men slechts 7 graven maar men neemt aan dat er 17 dergelijke graven zijn. De muurschildering gemaakt op basis van de manier waarop de stenen werden gelegd tijdens het maken van de muur is heel bijzonder en uniek in de wereld. U ziet afbeeldingen van vuurspuwende draken. Enkel de delen van de muur met getekende afbeeldingen van een blauwe draak, witte tijger, rode pauw en zwarte schildpad waren bedekt met modder.

U ziet afbeeldingen van vuurspuwende draken Het Hwaseong-fort werd in 1796 gebouwd door koning Jeongjo, op advies van de filosoof Jeong Yag-yong

Aankomst in Suwon, een kleine provinciestad die wordt gedomineerd door het fort Hwaseong (Unesco) en zijn mooie tuinen. Het fort werd in 1796 gebouwd door koning Jeongjo, op advies van de filosoof Jeong Yag-yong. Het was de bedoeling om de nieuwe hoofdstad te worden. Het fort werd gebouwd tussen 1794 en 1796 en heeft een indrukwekkende structuur. De vestingmuren zijn in totaal 6 km lang en uitgerust met vier poorten, verschillende bastions en diverse torens.

Overnachting in hotel Lotte City Myeongdong **** of gelijkwaardig.

Dag 13: SEOUL - BRUSSEL (O)

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Dag 14: AANKOMST BRUSSEL

Sterke punten

• Op verkenning in het bruisende Seoul, tussen verleden en moderniteit

• Een veelvoud aan Unesco-sites

• Indrukwekkend natuurschoon met het nationaal park van Seoraksan als topper

• Traditionele dorpen met typische hanok-huizen

• Gyeongju, een waar ‘museum zonder muren’

• Tempelbezoeken met als hoogtepunt de tempel van Haeinsa met zijn beroemde bibliotheek

 

Zuid-Korea

Zuid-Korea - Het land van de kalme morgen
Klik op de kaart voor een grotere versie.


In de kijker

Noordoost-Groenland 2023 met Île de France AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide poolexpeditie, van 27 augustus tot 9 september 2023

Egypte - Once-in-a-lifetime cruise op de Nijl AANRADER
18-daagse begeleide culturele cruise, vertrek op 18 september 2023

Parma & Milaan - Kunst, cultuur & gastronomie AANRADER
6-daagse begeleide cultuurreis, vertrek op 16 juni 2023

Verenigde Arabische Emiraten & Oman AANRADER
11-daage begeleide groepsreis, vertrek op 3 november 2023

Botswana - Botswana onder canvas AANRADER
13-daagse Nederlandstalig begeleide safari met mobiele tent, vertrek op 24 september 2023

Veelzijdig Vietnam en mysterieus Cambodja AANRADER
18-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, afreis op 11 november 2023

Zuid-Korea - Land van de kalme morgen AANRADER
14-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis, vertrek op 30 september 2023

Markiezen en Frans-Polynesië AANRADER
16-daagse Nederlandstalig begeleide eilandencruise, vertrek op 21 september 2023

Ontdekking van Lapland - Shortbreak AANRADER
5-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, diverse vertrekken van op 23 december 2023 tot 17 maart 2024

Nieuwsbrief

Schrijf nu in op onze elektronische nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van onze nieuwe programma's.

Inschrijven

Volg ons ook op Facebook - facebook.com/AsteriaExpeditions

Volg ons Instagram - instagram.com/asteria_expeditions/

Volg ons ook op Pinterest - pinterest.com/asteriaexpedit/

Asteria Expeditions
Reislicentie A 1095
Informatie & reservatie:
Tel.: +32 (0)50 33 25 10 (ma - vrij)
E-mail: info@asteriaexpeditions.be
Of via een erkende reisagent